Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da samo pristojno zahvalliš umjesto da se i dalje blamiraš? Pa napišem ti čemu služe navodnici, ovako pretražuje i sve riječi odvojeno, tele tupavo :lol:
Magare neotesano navodnike stavis kada trazis rec ili dve koje su pravilno povezane,ako trazis nesto sto nije pravilno napisano neces naci nista,ovo sto sam ja napisao nije pravopisno upisano vec nabacano par reci zato je islo bez navodnika....i da ovo tvoje ima 245 a ne 945 hiljada lazovcino:hahaha:

Poslednja izmena:
Podsjećam, intervencija Srbije tojest JNA na Hrvatsku 1991
.
*Ja sam prvo pacifista tako da me ratovi ne interesuju.
*Kao drugo sam Srbijanac , tako da bolje znam kako je misljenje bilo ovde nego ti.
*Kao trece , jna nije bila samo Srpska vojska , vec vojska i drugih naroda i narodnosti .
*Kao cetvrto isao je ko je morao i to ograniceno, da je bila opsta mobilizacija sa nasom vojskom se nije zezati
tu onda idu svi i ko hoce i ko nece , i ne bi bilo stajanja do granice sa Slovenijom .To vam nece da kazu vasi.
Valjda si toliko naucio o Solunskom frontu i oslobodjenju i tvoje Hrvatske, u kom je ucestvovao i taj tvoj Alojzije .
.

Magare neotesano navodnike stavis kada trazis rec ili dve koje su pravilno povezane,ako trazis nesto sto nije pravilno napisano neces naci nista,ovo sto sam ja napisao nije pravopisno upisano vec nabacano par reci zato je islo bez navodnika....i da ovo tvoje ima 245 a ne 945 hiljada lazovcino:hahaha:
E baš si munjara, 245.000, u redu, tvojih je nula.
Nije pravopisno upisano?
Pa upiši pravopisno, telac. :lol:

Kako da se zna ako su na spisak podmetnuli Srbe?

Koliko su oni ubili Srba i podmetnuli ih na spisak stradalih tokom "opsade Sarajeva"?

Zar nije propaganda i to ona najgora manipulisati ubijenim žrtvama?

Nisi odgovorio na moje pitanje u vezi propagande?
Koje pitanje u vezi propagande, pitaj precizno.
Pa nisu oni napisali da je ubijeno 11k muslimana i hrvata, nego 11k ljudi. Zašto srbi ne bi ulazili u tu kategoriju?

Мааа дааааа........никад се ви никога и ничега ниста у историји плашили.......а преко вас протутњаше толике империје без иједног озбиљног устанка и крвавих сукоба. Ви и ваше "Витешке" бригаде.
pa vas se nismo plašili, čak štoviše imamo širokopojasni pobjednički mentalitet u odnosu na vas... pogledajte post ratno vrijeme, pogledajte odnos hrvata prema sportu i sportskim pobjedama, vi ste i na tom polju par levela ispod.... i ono malo što imate da vrijedi, to ne poštujete, kako onda uopće očekujete da to netko drugi poštuje... loši ste, samo nikako da naiše netko dobronamjeran pa da vam to i kaže

SRPSKI PACIFIST

Iz svake druge rečenice izvire mu ona klasična dva velikosrpska krvoločna zuba sa željom za dominacijom i genocidom nad Hrvatima...

Dakle, kad je takav klasični Srbin pacifist očito da računa privatno da su on i njegovi pičqe za prava muška posla i da mu je bolje klonit se rata...
.
Mene nikad Hrvatska nije interesovala nizasta ,niti me interesuju ljudska prava u u vasoj opstini.
Mene interesuje samo okupirana Dalmacija, Istra, Slavonija , Dubrovacka republika,Krajina i Lika .

pa vas se nismo plašili, čak štoviše imamo širokopojasni pobjednički mentalitet u odnosu na vas... pogledajte post ratno vrijeme, pogledajte odnos hrvata prema sportu i sportskim pobjedama, vi ste i na tom polju par levela ispod.... i ono malo što imate da vrijedi, to ne poštujete, kako onda uopće očekujete da to netko drugi poštuje... loši ste, samo nikako da naiše netko dobronamjeran pa da vam to i kaže
Фора је у томе што су лоши "Грађани, југоносталгичари, потрошачи" тј. светина која игром случаја носи српско име и презиме а ви их у свом незнању третирате као Србе и гледате кроз њихову призму. Они следе само примарне нагоне организма и немају људско достојанство и националну свест. Даће Бог да за свог живота упознаш СРБЕ ! Они ће разбити те ваше илузије.

Nije bilo opsade. Oko Sarajeva kao i u samom Sarajevu se nalaze većinski srpska naselja.

Tu su i bile linije razdvajanja, negdje samo na desetak metara rov od rova.

To što je zapadna propaganda učinila i da Oluja bude legitimna akcija ne znači da Oluja nije bila etničko čišćenje.

Smiješno. Znam ljude koji su tada bili zatočeni u opkoljenom Sarajevu, iz kojeg se nije moglo izaći, osim putem tunela. Želiš reći da je dvije godine njihove agonije u opkoljenom gradu samo jedna obična laž? Oprosti, ali nisi baš svoj.

Mene nikad Hrvatska nije interesovala nizasta ,niti me interesuju ljudska prava u u vasoj opstini.
Mene interesuje samo okupirana Dalmacija, Istra, Slavonija , Dubrovacka republika,Krajina i Lika .

Sve krajevi sa 90% Hrvata u odnosu na ukupan broj stanovnika. Da ne govorim da većina tih krajeva nema nikakve veze sa Srbijom, pa čak ni sa Srbima. Nisu ni tebi svi doma. :lol:

Od kada su Dalmatinci rvati.
I Dubrovacki popis A-Ugarske 90 % Srbi. .
Istra proterali Talijane i druge.
Krajina i Lika Srbi .
......................................................................

Pišeš gluposti. Ne postoji nikakav popis stanovništva u kojem piše da su Dubrovčani Srbi. To je srpska propagandna izmišljotina.
Također je srpska propagandana izmišljotina da Dalmatinci nisu Hrvati.
Istra nema veze sa Srbima.
"Krajina" ne postoji, a o nepostojećim stvarima nema smisla raspravljati.
Vjerujete u mitove i hranite se njima. Same laži...

Pišeš gluposti. Ne postoji nikakav popis stanovništva u kojem piše da su Dubrovčani Srbi. To je srpska propagandna izmišljotina.
Također je srpska propagandana izmišljotina da Dalmatinci nisu Hrvati.
Istra nema veze sa Srbima.
"Krajina" ne postoji, a o nepostojećim stvarima nema smisla raspravljati.
Vjerujete u mitove i hranite se njima. Same laži...
Popis postoji , mozda i vise od 90 % se se izjasnilo kao Srbi. Idi na pdf istorija.
Dalmatinci su emocionalno postali rvati devedesetih , pre toga su vas voleli kao sto nas volite vi.
Istra je Jugoslovenski savezni teritorij , ona mirovnim ugovorom nikad nije data nijednoj republici.
Tema je o Krajini , pala, ali to znaci da ce sledecih 500 godina biti u pesmama , sto je jos gore po vas .

Od kada su Dalmatinci rvati.
I Dubrovacki popis A-Ugarske 90 % Srbi. .
Istra proterali Talijane i druge.
Krajina i Lika Srbi .
......................................................................

AU popis jezika je za hrvatski i srpski koristio hrvatsko-srpski, što se opet u praksi pisalo samo "hrvatski" ili samo "srpski"...
I sad ti tvoji imbecili po forumima i po televizijama laprdaju da je skraćena oznaka "srpski" koja je označavala hrvatsko srpski tojest hrvatski u slučaju Dubrovnika zapravo DOKAZ da su tamo prije sto godina živjeli Srbi...
To je jedino dokaz da je npr. Radovan Damjanović idiot...

A sad da vidimo da li si ti idiot...
Dakle objasni nam ovdje kako to Dubrovčani Hrvati danas ne znaju da su im bake i djedovi bili Srbi ?
Slušam...
Jer to ispada iz tvojeg upisa...

.

Ja sam iz Dalmacije i bio sam tamo od 91-95,ne spominji mi unprofor,92,93 i malo 94 bili su normalni ljudi iz Kenije,Etiopije,porodicni ljudi,94-95 su dovedeni Danci i slicna govna koji samo sto nisu pucala u nasu djecu a ne da nas brane....tada se je videlo sta se sprema kada su njih doveli...NATO je ucestovao u napadu na RSK nije je branio,da li si pogubio pamet ili imas 7-8 godina?Pa sam ambasador Amerike je rekao da vam je dao zeleno svetlo za napad....
dali su i vama zeleno svjetlo i 3 mjeseca da riješite što ste naumili, za razliku od vas mi smo dobili 7 dana i garancije ako ne uspijemo da bas neće biti... mi ne ne bi dobili zaštićene zone i to su nam jasno rekli...

Popis postoji , mozda i vise od 90 % se se izjasnilo kao Srbi. Idi na pdf istorija.
Dalmatinci su emocionalno postali rvati devedesetih , pre toga su vas voleli kao sto nas volite vi.
Istra je Jugoslovenski savezni teritorij , ona mirovnim ugovorom nikad nije data nijednoj republici.
Tema je o Krajini , pala, ali to znaci da ce sledecih 500 godina biti u pesmama , sto je jos gore po vas .

Popis ne postoji. To je srpska propagandna izmišljotina.
Dalmatinci se nisu nikada izjašnjavali kao Srbi. Baš nikada. I ja sam Dalmatinac, živim u Dalmaciji i znam to bolje nego ti.

Istra je predana i priključena Hrvatskoj.

HRVATSKOM NARODU

Odluka o priključenju Istre, Rijeke, Zadra i ostalih

okupiranih krajeva Hrvatskoj

Narod Istre, Hrvatskog Primorja, Dalmacije i svih Jadranskih otoka u zajednici s junačkom Narodnooslobodilačkom vojskom Hrvatske, oslobodio je svoje krajeve ispod jarma talijanskih tlačitelja. Vlast u tim krajevima prešla je u ruke Narodnooslobodilačkih odbora - jedinih organa demokratske narodne vlasti, koju naš narod priznaje. Na osnovu tih činjenica, kao i na osnovu načela o samoodređenju naroda, što su ga proklamirali naši veliki saveznici Sovjetski Savez, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države, Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske donijelo je slijedeće zaključke:

1. Proglašuju se ništetnim svi ugovori, paktovi i konvencije, koje su razne velikosrpske vlade sklopile s Italijom, s kojima su hrvatski krajevi Istra, Rijeka, Zadar, Lošinj, Cres, Lastovo i ostali kvarnerski otoci predani Italiji.
2. Proglašuju se ništetnim svi ugovori, paktovi i konvencije, sklopljeni između izdajnika hrvatskog naroda i talijanske vlade, kojima su dijelovi Gorskog Kotara, Hrvatskog Primorja, Dalmacije i dalmatinski otoci predani Italiji.
3. Svi spomenuti hrvatski krajevi, tj. Istra, Rijeka, Zadar, anektirani dijelovi Hrvatskog Primorja, Gorskog Kotara, Dalmacije i svi Jadranski otoci (uključivši ovamo i Lastovo, Cres, Lošinj i druge), priključuju se matici zemlji - Hrvatskoj, a preko nje novoj demokratskoj, bratskoj zajednici naroda Jugoslavije, za koju se naši narodi bore.
4. Talijanskoj nacionalnoj manjini, koja obitava u ovim krajevima, zajamčuje se autonomija.
5. O gornjoj odluci obavještavaju se vlade savezničkih zemalja: Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i čitava svjetska javnost.

Smrt fašizmu - sloboda narodu!
20. rujna 1943.

Zemaljsko Antifašističko VijećeNarodnog Oslobođenja Hrvatske

Samo vi pjevajte! I cvrčak je pjevao, dok je mrav radio pa je na zimu nahebao. :per:

1890. godina
Mislis MATERNJIM jezikom govorilo 9713 osoba srpski
talijana 716
madzarski 384
nemacki 285
hrvatski 0 (slovima nula):hahaha:

To je srpska krivotvorina tiskana u srpskom časopisu u Dubrovniku. Naravno da "poštenjačine" nisu navele da su prebrisale "hrvatsko-srpski" iz originala i upisali samo "srpski". Ne samo srpska mitomanija, već i čiste laži i krovotvorine na djelu. Ali, kako je napisao D. Ćosić laž je Srbima u krvi.

Podsjećam, intervencija Srbije tojest JNA na Hrvatsku 1991. (jer Srbija ne bi ni mogla skupit dovoljno vojnika za onakav rat iz 91.) završila je hrvatskim kontraudarom kojim smo osim pometanja JNA po Hrvatskoj ušli u Bosnu na više mjesta i rasjekli vas na koridoru na dva dijela. Onda kreće srpsko kmečanje:"SPASAVAJ NAS UN, NATO POMOZI USTAŠE KOLJU"

Srbija je bila VRSK. Od 25 000 vojno sposobnih krajišnika pola ih je pobjeglo s ratišta još 91. dok podaci pokazuju da su imali 5000 poginulih prije Oluje. Na 5000 poginulih na duge staze bude triput teško ranjenih. To je sa par tisuća zarobljenih 15 000 - 20 000 izbačenih krajišnika iz stroja prije Oluje. Dakle u prosjeku su svi izbačeni iz stroja prije Oluje. Većina bespovratno. Odakle onda krajišnicima 73 000 vojnika iz 1993. te 60 000 vojnika iz 1995. ?

Isto vrijedi za VRS. Pa bosanski Srbi kažu da ih nije bilo više od 80 000 domaćih. A imali su 23 000 poginulih ti domaći i triput toliko ranjenih. Dakle 80 000 u prosjeku izbačeno iz stroja, a usprkos tome ih je bilo 80 000 na terenu 1995.

Ne budi smješan, VRSK i VRS obuhvaćale su zajedno sve vojnike iz Srbije koje je bilo moguće dovuć
Pa vi niste mogli koridor rješit sve do 1995. Na Orašju smo vas držali za kragnu. Jedina komunikacija na koridoru bila je pod našom vatrom, moguće i puškometom, ne bi ni mogli poslat pomoć kroz koridor ako vas mi ne pustimo. Da ste nešto mogli valjda bi prvo rješili nas na Orašju gdje vam cijeli rat visi o koncu. Yebi ga, na Orašju živi čak 20 000 Hrvata, to je skoro jednako puno kao 25 000 Hrvata na Vukovaru. U jednom ratu da ćete BEDEMU KRŠĆANSTVA uspjet uzet dva grada od preko 20 000 vojnika, malo si previše ambiciozan...

Pa to je Turcima trebalo po 50 godina ratovanja da uzmu neka dva značajnija grada u Hrvatskoj...
.
samo u vojvodini su mobilizirali 162 000 rezervista, krajem 1991 u vojvodini je bilo evidentirano oko 700 organiziranih prosvjeda članova obitelji koji su tražili da se mobilizacija vrši ravnomjerno... naime iz vojvodine su slali mobilizirane a dobrovoljci u relativno malim brojevma su dolazili iz beograda i unutrašnjosti srbije... uglavnom prvu i drugu godinu ratovanja na srpskoj strani neovisno tko i od kuda je bilo oko 200 000 vojnika koji se s vremenom osipao jer su prije svega domaći, i hrvatski i bosanski srbi masovno bježali i izbjegavali vojnu obvezu, a slijedom tog naravno da su onda i srbijanci i vojvođani odbijali sudjelovati, pogotovo kad su skužili da je vjerojatnost da će poginuti ili teško stradati bila sve veća i veća...finale je bilo da je srbijanska vojna policija hapsila krajišnike i bosance i predavala ih arkanovim tigrovima koji su ih preodgajali u psećim kućicama u erdutu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back