Ako je upućeno meni, moram te razočarati. Ja ne lažem. JNA je bila u SRH jedina legitimna i legalna vojna sila, onog trenutka kada je postignut politički sporazum o povlačenju snaga, JNA se povukla iz HR. Legalne vojne snage HR je dobila tek međunarodnim prizanjem a po izlasku JNA sa teritorije HR. Sve ostalo su tvoje izmišljotine, jadne i bedne.
Postavi datume oslobađanja (ti kažeš osvajanja) tih gradova i samo će ti se kasti.
Neznalico Hrvatska je priznata 15.01.1992.
JEL SE JNA POVUKLA nakon toga ?
Dakle, na jugu Hrvatske nema domaćih Srba niti VRSK, a Hrvati tamo borbe protiv JNA vode do desetog mjeseca 1992. Dakle, nije se povukla ETO TI NEOBORIV DOKAZ
VRSK je i bila JNA, samo su kape zamjenili...
VRSK je imala 73 000 vojnika 1993. a krajišnici 25 000 vojno sposobnih, od tih 25 000 pola ih je šmugnulo u Srbiju, a trećina izbačena iz stroja još 1991.
KOLIKI jE ONDA BIO UDIO DOMAĆIH SRBA U VRSK ?
Jer domaći Srbi imali su 5000 poginulih prije Oluje, na to dođe još 5000-10 000 obogaljenih, to je ukupno 10 000 - 15 000 trajno izbačenih iz stroja plus par tisuća zarobljenih na vojsku koja na papiru može imat 25 000 vojnika kojih nikad nije imala pošto je Beograd bio pun junačina iz krajine koji su pobjegli još 1991.
Pa ako se vi pravite ludi, evo ja ti kažem da mi nismo toliko mutavi da nam možete prodavat te pričice o nekakvim nepostojećim krajišnicima u borbi. Vojska VRSK bila je vojska SRBIJE i točka...
Udio je bio proporcionalan udjelu krajišnika među Srbima općenito...
Prema tome, nikakvog povlačenja Srbije niti JNA nije bilo. Još su 1993. unutar VRSK bili debelo organizirani i podijeljeni među sobom po principu armija/dragovoljci, što se čuje i u onom razgovoru šešelja pred Zadrom 1993. koji zorno predočava da je JNA i dalje na terenu pred Zadrom na koji tada vrši jaču i veću ofanzivu nego 1991. Iz Srbije su tada poslate na tisuće najelitnijih vojnika da osvoje Zadar i raskomadaju Hrvatsku...
Prema tome jedino bi povlačenje VRSK značilo povlačenje Srbije i JNA iz rata, sve ostalo je u domeni "pravim se mutav"...
Nikakvu vojsku krajišnici nisu mogli imat u Hrvatskoj jer ih je premalo raštrkano na preveliki teren, pa oni su nakon 1991. imali možda sedam osam tisuća vojnika na raspolaganju, a i to malo je zbrisalo u Srbiju, dobro znate da je Beograd bio pun krajiških junačina već 1992.
Tako da ne prodaji maglu...
Ne znam kog misliš da zavaravaš...
.