Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Управо је ово јасан показатељ која је њихова позиција. Њих и даље интересује исто оно што и деведесетих, а и давно пре тога. Само да што више напакосте Србима, макар и по цену своје пропасти. Никога од Срба не би интересовало да ли је Хрватска морала да да неки део Загорја Мађарској или не. Ево и данас обилазе око места злочина да се наслађују и поносе над својим фашистичким гадостима.

Iskreno, nakon devedesetih trebaš biti sretan ako neko s tobom normalno komunicira ako si ikako podržavao onu satanističku koljacku bandu.

Iskreno, nakon devedesetih trebaš biti sretan ako neko s tobom normalno komunicira ako si ikako podržavao onu satanističku koljacku bandu.
Ову сатанистичку, кољачку банду? Ја ово никада нисам подржавао. Можда ти....

banda1.jpg

banda2.jpg

Ову сатанистичку, кољачку банду? Ја ово никада нисам подржавао. Можда ти....

Pogledajte prilog 781346

Pogledajte prilog 781347

Nađi ijednu njihovu sliku u Srbiji...

Ne pravi se glupljim nego što jesi.

Ako ćemo iskreno, da se mene pita, ja bih na svakoga ko me napadne bacio atomsku da mogu, a to što poraženom uvijek smeta jačina udaraca to me ne zanima.

D a nisi očekivao da bacaju cvijeće na tenkove, koje smo usput budi rečeno i mi ostali plaćali?

A šta kažeš na pravnosnažno presuđeni genocid u ime nečega što nije ni postojalo u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji? Koga to na njegove pretke podsjeća koje želi da zaboravi?

Пресуда где усташе и фашисти заједно суде онима које су пре тога убијали у милионским бројкама? Шалиш се овде? Лицемерно је, нецивилизацијски. Могао је и Хитлер свим Јеврејима у логру да уручи правоснажну пресуду на смрт. То не чини тај Холокаус легалним, нити мање одвратним и нецивилизацијским.

Има их доста по РСК и РС. Тамо где их народ није желео.

Ako ćemo iskreno, da se mene pita, ja bih na svakoga ko me napadne bacio atomsku da mogu, a to što poraženom uvijek smeta jačina udaraca to me ne zanima.

D a nisi očekivao da bacaju cvijeće na tenkove, koje smo usput budi rečeno i mi ostali plaćali?

Од усташа нисам очекивао то. Наравно да сам очекивао да кољу и убијају људе који траже демократију.

međunarodno pravo, a prije toga ustav sfrj su bili i više nego jasni po pitanju legitimnosti i legalnosti i otcjepljenja i stvaranja države a u konačnici i obrane države i ostvarivanju cjelovitosti, integriteta i suverenosti na cjelokupnom hrvatskom teritoriju... o tome više nema rasprave, ta je priča zaključena.... za sva vremena i moja i tvoja i naše djece... i njihove djece.... a to je jako dugo vremensko razdoblje i za mentalno zdravlje vaše nacije je bolje da se s tim pomirite. na kraju krajeva i svaka vaša vlast od uspostave diplomatskih odnosa i međusobnog priznanja na ovamo ne dovodi u pitanje aktualni realitet

Нетачно. Измишљаш. Ови твоји идеолошки сапатници су недељама покушавали да нађу макар и један члан било ког закона или устава који би то потврдио, па нису успели. Данашња Хрватска је формално гледајући потпуно нелегална држава.

За ментално здравље Европе, та прича мора једном да се отвори. Ја се надам да нам Срби неће заборавити то и да ће европски клерофашизам доћи на дневни ред. Питање је само када ће ЕУ државе постићи тај цивилизацијски ниво да могу да разговарају са Србима или о својим грешкама.

Нетачно. Измишљаш. Ови твоји идеолошки сапатници су недељама покушавали да нађу макар и један члан било ког закона или устава који би то потврдио, па нису успели. Данашња Хрватска је формално гледајући потпуно нелегална држава.

За ментално здравље Европе, та прича мора једном да се отвори. Ја се надам да нам Срби неће заборавити то и да ће европски клерофашизам доћи на дневни ред. Питање је само када ће ЕУ државе постићи тај цивилизацијски ниво да могу да разговарају са Србима или о својим грешкама.
Pa ti još nisi odmakao ni milimetar u svojim stavovima od kad sam prvi put vidio tvoje pisanje prije godinu dvije. :think:

Pitanje Hrvatske je bilo na stolu pri svakom njenom priznanju, ni Rusi ni Kinezi, a borme ni Srbi nakon "posebnih argumenata i objašnjavanja" nisu vidjeli ništa negativno u odvajanju od Jugoslavije i priznali Hrvatsku u sadašnjim granicama kao neovisnu državu kao i još skoro dvijestotine drugih država.

Isto tako je i EU, NATO, WTO, UN itd. razmatralo pitanje Hrvatske, kada se Hrvatska prijavila za članstvo kod njih i ustanovili da je sve legalno i primili u svoje društvo, dijelom prije već skoro tri desetljeća.
Ti i dalje iz svoje sobice u podrumu roditeljske kuće autistično "vidiš" svijet kakav je bio dok si **** u gaće i nadaš se da će te iz noćne more probuditi Titov glas iz tranzistora dok čestita novu 1972., hrvatski proljećari sjede u zatvorima, a Tuđman upravo dobio otkaz u jednom poznatom beogradskom fudbalerskom klubu koji je sam osnovao.
Ah koja su to vremena bila, zar ne? Ćuna odmah pokazuje znakove života i pokušava dignut glavu da vidi jel sija to sunce.

.

Ako JNA okupira sto kilometara obale na jugu hrvatske prije i poslije Dubrovnika na kojem živi čisto hrvatsko stanovništvo, a ti hladno napišeš da je JNA vodila defenzivne operacije, to te čini kojom vrstom lažova ? Ljigavi lažov ili nešto još teže?

Jesu li to defenzivne operacije bile kojima ste osvojili Vukovar, Slunj, Ilok, Petrinju, Glinu, itd... ?

A frontalni napad na SVE ostale hrvatske gradove po cijeloj širini fronte isto je defenzivna operacija ?
U Zadru i danas stoje vaši uništeni tenkovi kao spomenik vašem propalom pokušaju osvajanja grada. U Šibeniku ste se iznenada s tenkovima i pješaštvom stvorili na samom mostu u koji se ulazi u grad, pa ste u sljedeća dva tjedna borbi odbačeni 20 kilometara nazad iza sela gaćelezi otkud ste došli. U Karlovcu ste toliko silovito pokušavali ući u grad da vam je u vašem ulasku u gradsko područje Karlovca kompletna brigada iz Loznice sa 4000 vojnika razbijena u par dana borbi i zamjenjena sa brigadom iz Zaječara. Lipik i Pakrac osvojili ste skoro cijeli pa ste potjerani iz osvojenih gradova nakon čega brigade iz Prijedora i Zrenjanina bježe doma. I polukupirani Gospić morali smo oslobađat u uličnim borbama 1991. I tako dalje, i tako dalje... defenzivne operacije je li... ?

Na strateškoj razini napali ste frontalno svaku točku od sjevera do juga Hrvatske i pokušali se pomaknut što dublje u naš teritorij...
Kako čovjek nisko pada kada brani laž...

.

Pa ti još nisi odmakao ni milimetar u svojim stavovima od kad sam prvi put vidio tvoje pisanje prije godinu dvije. :think:

Pitanje Hrvatske je bilo na stolu pri svakom njenom priznanju, ni Rusi ni Kinezi, a borme ni Srbi nakon "posebnih argumenata i objašnjavanja" nisu vidjeli ništa negativno u odvajanju od Jugoslavije i priznali Hrvatsku u sadašnjim granicama kao neovisnu državu kao i još skoro dvijestotine drugih država.
Koji su to argumenti i objašnjavanja nakon koga su Srbi pristali da HR bez problema uđe u EU, postane država ili šta već?

.

Ako JNA okupira sto kilometara obale na jugu hrvatske prije i poslije Dubrovnika na kojem živi čisto hrvatsko stanovništvo, a ti hladno napišeš da je JNA vodila defenzivne operacije, to te čini kojom vrstom lažova ? Ljigavi lažov ili nešto još teže?

Jesu li to defenzivne operacije bile kojima ste osvojili Vukovar, Slunj, Ilok, Petrinju, Glinu, itd... ?

A frontalni napad na SVE ostale hrvatske gradove po cijeloj širini fronte isto je defenzivna operacija ?
U Zadru i danas stoje vaši uništeni tenkovi kao spomenik vašem propalom pokušaju osvajanja grada. U Šibeniku ste se iznenada s tenkovima i pješaštvom stvorili na samom mostu u koji se ulazi u grad, pa ste u sljedeća dva tjedna borbi odbačeni 20 kilometara nazad iza sela gaćelezi otkud ste došli. U Karlovcu ste toliko silovito pokušavali ući u grad da vam je u vašem ulasku u gradsko područje Karlovca kompletna brigada iz Loznice sa 4000 vojnika razbijena u par dana borbi i zamjenjena sa brigadom iz Zaječara. Lipik i Pakrac osvojili ste skoro cijeli pa ste potjerani iz osvojenih gradova nakon čega brigade iz Prijedora i Zrenjanina bježe doma. I polukupirani Gospić morali smo oslobađat u uličnim borbama 1991. I tako dalje, i tako dalje... defenzivne operacije je li... ?

Na strateškoj razini napali ste frontalno svaku točku od sjevera do juga Hrvatske i pokušali se pomaknut što dublje u naš teritorij...
Kako čovjek nisko pada kada brani laž...

.
Ako je upućeno meni, moram te razočarati. Ja ne lažem. JNA je bila u SRH jedina legitimna i legalna vojna sila, onog trenutka kada je postignut politički sporazum o povlačenju snaga, JNA se povukla iz HR. Legalne vojne snage HR je dobila tek međunarodnim prizanjem a po izlasku JNA sa teritorije HR. Sve ostalo su tvoje izmišljotine, jadne i bedne.
Postavi datume oslobađanja (ti kažeš osvajanja) tih gradova i samo će ti se kasti.

Isto tako je i EU, NATO, WTO, UN itd. razmatralo pitanje Hrvatske, kada se Hrvatska prijavila za članstvo kod njih i ustanovili da je sve legalno i primili u svoje društvo, dijelom prije već skoro tri desetljeća.

Да је било легално, ти би за ове две године био нашао неки члан закона који допушта тако нешто.

И наравно да су фашистичке државе које су бациле окона СР Хрватску појуриле да је признају по сваку цену, макар и кршењем својих закона, макар и убијањем људи. То им је био најбржи пут да је окупирају.

a jel ima ikakvu odgovornost srpska vojska krajine, s obzirom da su pružili nikakav, a tek tu i tamo slab otpor.... mogli su probat bar pokušat nanijet nam kolko tolko veće gubitke, a ne da oni u obrani izgube oko 700 vojnika a hv u napadu izgubi oko 200 vojnika...
Pružali su to i pune 4 godine. Njih 250 000 naspram 4 miliona Hrvata i koliko bi dugo taj otpor trajao.
Ova tema je nekako vaskrsla uz temu Azerbejdžan Jermenija rat i mi se čudimo kako 150 000 Jermena pruža preko 30 godina otpor Azerima.
Pa fino Jermeni i Srbi se nikad ne mogu porediti.
Jermeni svugdje po svijetu funkcionišu kao lobi i i dosta su jedinstveni,dok su Srbi teške individue i mahom sebični.

Pružali su to i pune 4 godine. Njih 250 000 naspram 4 miliona Hrvata i koliko bi dugo taj otpor trajao.
Ova tema je nekako vaskrsla uz temu Azerbejdžan Jermenija rat i mi se čudimo kako 150 000 Jermena pruža preko 30 godina otpor Azerima.
Jermeni svugdje po svijetu funkcionišu kao lobi i i dosta su jedinstveni,dok su Srbi teške individue i mahom sebični.

Ni vas nekad milion u BiH niti tih 250.000 u rahmetli RSK ne bi došli na ideju o Srbovanju bez potpune potpore Srbije kroz SVE instance bivše nam države.

Evo sad kad je Srbija niko I ništa mirni ste ko bubice.

A na stranu to da su vam Svi gradovi padali bez dana opsade, čim se priđe blizu pada sve...

Kako samo 250 000, gdje je ostalih 400 000 Srba? Fućkalo im se za tkz. Krajinu i borili se u HV-u protiv separatizma.

Ako je upućeno meni, moram te razočarati. Ja ne lažem. JNA je bila u SRH jedina legitimna i legalna vojna sila, onog trenutka kada je postignut politički sporazum o povlačenju snaga, JNA se povukla iz HR. Legalne vojne snage HR je dobila tek međunarodnim prizanjem a po izlasku JNA sa teritorije HR. Sve ostalo su tvoje izmišljotine, jadne i bedne.
Postavi datume oslobađanja (ti kažeš osvajanja) tih gradova i samo će ti se kasti.

Neznalico Hrvatska je priznata 15.01.1992.

JEL SE JNA POVUKLA nakon toga ?

Dakle, na jugu Hrvatske nema domaćih Srba niti VRSK, a Hrvati tamo borbe protiv JNA vode do desetog mjeseca 1992. Dakle, nije se povukla ETO TI NEOBORIV DOKAZ

VRSK je i bila JNA, samo su kape zamjenili...

VRSK je imala 73 000 vojnika 1993. a krajišnici 25 000 vojno sposobnih, od tih 25 000 pola ih je šmugnulo u Srbiju, a trećina izbačena iz stroja još 1991.

KOLIKI jE ONDA BIO UDIO DOMAĆIH SRBA U VRSK ?

Jer domaći Srbi imali su 5000 poginulih prije Oluje, na to dođe još 5000-10 000 obogaljenih, to je ukupno 10 000 - 15 000 trajno izbačenih iz stroja plus par tisuća zarobljenih na vojsku koja na papiru može imat 25 000 vojnika kojih nikad nije imala pošto je Beograd bio pun junačina iz krajine koji su pobjegli još 1991.
Pa ako se vi pravite ludi, evo ja ti kažem da mi nismo toliko mutavi da nam možete prodavat te pričice o nekakvim nepostojećim krajišnicima u borbi. Vojska VRSK bila je vojska SRBIJE i točka...

Udio je bio proporcionalan udjelu krajišnika među Srbima općenito...
Prema tome, nikakvog povlačenja Srbije niti JNA nije bilo. Još su 1993. unutar VRSK bili debelo organizirani i podijeljeni među sobom po principu armija/dragovoljci, što se čuje i u onom razgovoru šešelja pred Zadrom 1993. koji zorno predočava da je JNA i dalje na terenu pred Zadrom na koji tada vrši jaču i veću ofanzivu nego 1991. Iz Srbije su tada poslate na tisuće najelitnijih vojnika da osvoje Zadar i raskomadaju Hrvatsku...

Prema tome jedino bi povlačenje VRSK značilo povlačenje Srbije i JNA iz rata, sve ostalo je u domeni "pravim se mutav"...
Nikakvu vojsku krajišnici nisu mogli imat u Hrvatskoj jer ih je premalo raštrkano na preveliki teren, pa oni su nakon 1991. imali možda sedam osam tisuća vojnika na raspolaganju, a i to malo je zbrisalo u Srbiju, dobro znate da je Beograd bio pun krajiških junačina već 1992.
Tako da ne prodaji maglu...
Ne znam kog misliš da zavaravaš...

.

Poslednja izmena:
Rekao sam po Srbiji.
Rekao ti je fino za RSK i RS. A uostalom, to sto su na teritoriju rh im nedaje za pravo takodje. Onda bi nemci mogli vratiti naciste i reci 'a mi smo na svojoj teritoriji sta hocete'. NE NE i NE. To je protiv covecanstva, ti tvoji crnokosuljasi gde god se nalaze. Srba i ostalih ima posvuda, po svim gradovima.
Inace, tvoji iz ndh su bili po Srbiji, po Bih, a bome i u sssr-u u drugom sv ratu. A kazete nikad vi niste nikog napali. Ne *eri

Ne pravi se glupljim nego što jesi.

rvati su trebali se udruziti sa krajisnicima protiv ustastva i hos-a. DA!

Ni vas nekad milion u BiH niti tih 250.000 u rahmetli RSK ne bi došli na ideju o Srbovanju bez potpune potpore Srbije kroz SVE instance bivše nam države.

Не би они долазили на идеје о "србовању" да их ви нисте "подсетили" да треба да "србују".
Ако се борба против вас сматра "србовањем", онда је то дужност сваког цивилизованог човека.

1602896771309.png

1602896811521.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back