Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tačno. Ali to ne menja činjenicu da su Srbi na područjima koja su uključili u Krajinu(bez istočne Slavonije) bili 2/3 većina.
Nije to nikakva činjenica..
Pričano o VK jer je tobože ona bila isključivo srpska.
Napisao sam da je omjer u Vojnoj Krajini bio 1 :1.
To je teritorija na kojoj su živjeli Srbi i Hrvati.

Ustvari postala je 1991. isključivo srpska kada su Hrvati protjerani, naravno to nitko ne spominje.
To nije bilo etničko čišćenje nego humano preseljenje uz komšijsko uvjeravanje i ubojstva.

Sta sad hoces reci?
Debilnost da bi sloba toboz poslao vojsku u pomoc da su se branili?
Pa on je poznat bio po osudi sto odbise toboz Z4 a kad je pao s vlasti dao intervju kako se "zalagao" za odbranu...
Питање свих питања гласи:
-ЗАШТО се ни дан нисте бранили, зашто сте се разбежали као зечеви?
Очекивали да из Србије дође неко гинути, док сте ви усташким хордама
оставили НЕТАКНУТА складишта оружја кроз која се пола сата возе
Туђманови "сатници" ...

Poslednja izmena od moderatora:
Nije to nikakva činjenica..
Pričano o VK jer je tobože ona bila isključivo srpska.
Napisao sam da je omjer u Vojnoj Krajini bio 1 :1.
To je teritorija na kojoj su živjeli Srbi i Hrvati.

Ovo što pišeš je besmisleno iz više razloga.
1. VK je obuhvatala i velike delove Vojvodine gde Hrvata nije ni bilo i delove Rumunije gde nije bilo ni jednih ni drugih.
2. Ako se ograničimo na teritoriju avnojevske HR , Srbi nisu imali pod svojom vlašću deo uz Savu od Slavonskog Broda pa do Iloka.
3. Istočna Slavonija, odakle je izbeglo najviše Hrvata nije bila u sastavu VK.
4. Da ponovimo, na području koji su Srbi držali pod svojom kontrolom(severna Dalmacija, Lika, Banija, Kordun) bili su većina u odnosu 70:30. Otprilike. Lako je to proveriti na osnovu popisa 91. Izuzimam istočnu Slavoniju, Baranju gde su Srbi bili relativna većina.

Sta sad hoces reci?
Pa on je poznat bio po osudi sto odbise toboz Z4 a kad je pao s vlasti dao intervju kako se "zalagao" za odbranu...
Dzaba ti je udbina nistarijo botovska da lazes...

Ignoriši ga. Lik je debil i psihopata nesposoban da komunicira na iole normalan način sa drugima. To treba u obor sa svinjama pa tamo neka grokće. Ja sam ga u kavez i poslao.

Poslednja izmena:
1. VK je obuhvatala i velike delove Vojvodine gde Hrvata nije ni bilo i delove Rumunije gde nije bilo ni jednih ni drugih.
2. Ako se ograničimo na teritoriju avnojevske HR , Srbi nisu imali pod svojom vlašću deo uz Savu od Slavonskog Broda pa do Iloka.
4. Da ponovimo, na području koji su Srbi držali pod svojom kontrolom(severna Dalmacija, Lika, Banija, Kordun) bili su većina u odnosu 70:30. Otprilike. Lako je to proveriti na osnovu popisa 91. Izuzimam istočnu Slavoniju, Baranju gde su Srbi bili relativna većina.
Da rezimiram, tkz.RSK je srpska umotvorina koja nema veze sa Vojnom Krajinom kao nekom posebnom srpskom teritorijom.

Udbina izdajnicka nistarijo, citiras slobu, ta "prica" o toboz skladistima punim kroz koje pola sata voze hr Generali je iz poslednjeg intervjua slobe posle pada kada se pravda za krajinu.

Kopirajuci to pokazujes da si njihova nistarija botovska.
to nije izmisljen vec stvaran dogadjaj

ogromno skladiste oruzja municije je napusteno i ostavljeno

Sta sad hoces reci?

Dzaba ti je udbina nistarijo botovska da lazes...
Vojska RSK se branila samo sporadično, najviše kod Petrinje, a razlog zašto je sve bilo gotovo za par dana je taj da su svi u RSK i prije Oluje znali da je RSK propala politička ideja, a za propale ideje se nikome ne gine.
Evo ti ujedno i razlog zašto se Hrvati iz Vukovara nisu predali za isto tako par dana.

Prilozi

• benkovac.jpg
    benkovac.jpg
    113,6 KB · Pregleda: 19
  • gospić.jpg
    gospić.jpg
    135,5 KB · Pregleda: 20
[/QUOTE]
Ignoriši ga. Lik je debil i psihopata nesposoban da komunicira na iole normalan način sa drugima. To treba u obor sa svinjama pa tamo neka grokće. Ja sam ga u kavez i poslao.

au sta mi naprica

pa sam si svinja nesposobna da komunicira,jer posle ove tvoje izjave

QUOTE="Bren, post: 40596380, member: 228179"]
Da skratimo priču, nikakvu karta 1994-te godine , od strane Kontakt grupe nije ni postojala. Kraj.

[/QUOTE]

i kad je neko tamo postavio mapu

onda si sam sebe samobanovao ,valjda ti tako lakse, nego da se demantujes

A jel mi pričamo o broju stanovnika ili o teritoriji koja je "pripadala" Srbima/Hrvatima?
Ne shvatam zbog čega si okačio karu Gospića kada dobro znaš da su Srbi držali manji deo opštine Gospić. U Ličkom Osiku 1991 Srbi su bili većina a na ovoj karti je prikazano drugačije. I Široka kula, Ostrvica... Od kada je ova karta? Podmećeš lažne podatke.

A jel mi pričamo o broju stanovnika ili o teritoriji koja je "pripadala" Srbima/Hrvatima?
Ne shvatam zbog čega si okačio karu Gospića kada dobro znaš da su Srbi držali manji deo opštine Gospić. U Ličkom Osiku 1991 Srbi su bili većina a na ovoj karti je prikazano drugačije. I Široka kula, Ostrvica... Od kada je ova karta? Podmećeš lažne podatke.
Karte su sa popisa stanovništva 1991.

karloac.jpg

Prilozi

• glina.jpg
    glina.jpg
    68,5 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Kad teritoriju osvojiš genocidom, to ćeš kad tad da izgubiš...

Zato ste je i izgubili, pošto niste ovdje došli normalno nego ste došli sa vašim saveznicima Turcima genocidno istrebljivat Hrvate...

Da ponovimo da lažeš. Na okupiranom području Hrvatske Srbi su činili manje od 50 posto stanovništva...
U istočnoj Slavoniji bili ste manjina lažove...
Ali i to je manipulativno prenaglašavanje srpskog etnosa pošto su Srbi pod RSK osvajanjem uvezali ogromna prazna područja npr. planinske lance u zapadnoj Slavoniji, Lici i Kordunu koje ste otete onda proglasili srpskom zemljom kojom ste povezali međusobno udaljena i razbacana srpska sela...
Samo lažite i dalje...

Kao učesnik rata i bivši vojnik RSK,koji se nije predao već je ostao do poslednjeg dana,pred povlačenje vojske u Srbiju,mogu da kažem da realno nismo imali šanse.
RSK je nastala sa naoružanjem JNA i vojskom JNA,koji su se povukli posle sporazuma.RSK je ostala kao teritorija pod snagama UN,do nekog konačnog dogovora.
S obzirom da je to bila zaista velika,ali uglavnom slabo naseljena i nepristupačna teritorija,braniti je sa tako malo ljudi je bila nemoguća misija.
Posle Oluje,Krajinu je napustilo oko 200000 Srba.Samo hrvatskih vojnika je bilo,po njihovom priznanju, preko 200000.Naših nije bilo više od 30000.
Sva naša odbrana i glavna strategija je bila da će doći pomoć iz Srbije ili R.Srpske u roku od nekoliko sati.
Nikakve pomoći nije bilo.
Ja sam ostao u delu Slavonije,Baranje i Istočnog Srema.
Sva ta njihova armada iz Oluje,je prebačena na granicu sa Dravom.
Bio sam na toj granici do zadnjeg momenta.
Sećam se mojih drugara,uglavnom sirotinje,što je ostala na prvoj liniji.
Mi smo bili predviđeno meso za odstrel.
Naši oficiri,njihova deca,seoski i opštinski bogataši su već uveliko bili u koloni prema Srbiji.
Prošao sam tu kolonu od nekih 25 km.
Sećam se tog osećaja vrlo dobro.
Niko si i ništa,tvoj život niko neće pamtiti i zato i ideš tamo gde moraš...
Nekim čudom,preživeli smo,mada je nekoliko mojih dobrih drugara izgubilo živote.
Sada tamo više nema ko ni grobove da im obiđe,a ona sranja poput ,vaše živote nikad nećemo zaboraviti,što je bio govor na sahranama su nestala,isto kao i ta naša država.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back