ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
ma mi smo bili srbi i kad vi niste ni znali dali ste sigurno srbi ,cisto da znas ,mi smo prvi mahali srpskom zastavo a vi smrdoslovenskom ...kad me vec vuces za jezik ...ko je oslobodio niksic ,pola crne gore ,ucestvovao u oslobadjanju bosne od turaka ?Nemozes ti meni kao nepopravljivi komunista pricati o tome kako je nisam srbin ,nas su klali u jasenovcu ,gde ste vi bili?nas su napali 95 gde ste vi bili komunjare ?mi smo ostavili sve ,dok ste vi nosili titove slike ,sramota ,mi svoje srpstvo debelo plarili ,a vi svoje niste jos NI DOKAZALI .
Можда сте знали, али сте ћутали, а нешто се не сећам српских застава по СРХ у оно време, као ни ћириличког писма, ви угл. и не знате ћирилицу. А то за Никшић, пола ЦГ и БиХ не знам, али требало је да штедите снагу, и да најпре себе ослободите, ваљда је то најнормалније...
Ја комуниста никад нисам био, али наравно да треба сваку идеологију подредити својим циљевиам за добро свога народа, идеологија је као оруђе, као нож, можеш се посећи на њега, али може ти послужити и за сечење хлеба.
Како то родбина несрећника које су клали у Јасеновцу није покретала питање о томе, зашто је све остало на Милану Булајићу, коме тамо нико није страдао.
Зашто су се Шеста личка и Седма банијска шетале од БиХ до Београда, а Јасеновац, који им је био носом и у коме је била родбина бораца тих бригада никад нису ослободиле? Изгледа да је лакше било уживати у привилегијама победника него чачкати о родбини убијеној у Јасеновцу....
Ми смо пријатељу своје српство доказали још 1804., па 1812., после тога се све доказује радом и стицањем, а не бусањем у прса и јурњавом за привилегијама...