Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma mi smo bili srbi i kad vi niste ni znali dali ste sigurno srbi ,cisto da znas ,mi smo prvi mahali srpskom zastavo a vi smrdoslovenskom ...kad me vec vuces za jezik ...ko je oslobodio niksic ,pola crne gore ,ucestvovao u oslobadjanju bosne od turaka ?Nemozes ti meni kao nepopravljivi komunista pricati o tome kako je nisam srbin ,nas su klali u jasenovcu ,gde ste vi bili?nas su napali 95 gde ste vi bili komunjare ?mi smo ostavili sve ,dok ste vi nosili titove slike ,sramota ,mi svoje srpstvo debelo plarili ,a vi svoje niste jos NI DOKAZALI .

Можда сте знали, али сте ћутали, а нешто се не сећам српских застава по СРХ у оно време, као ни ћириличког писма, ви угл. и не знате ћирилицу. А то за Никшић, пола ЦГ и БиХ не знам, али требало је да штедите снагу, и да најпре себе ослободите, ваљда је то најнормалније...
Ја комуниста никад нисам био, али наравно да треба сваку идеологију подредити својим циљевиам за добро свога народа, идеологија је као оруђе, као нож, можеш се посећи на њега, али може ти послужити и за сечење хлеба.
Како то родбина несрећника које су клали у Јасеновцу није покретала питање о томе, зашто је све остало на Милану Булајићу, коме тамо нико није страдао.
Зашто су се Шеста личка и Седма банијска шетале од БиХ до Београда, а Јасеновац, који им је био носом и у коме је била родбина бораца тих бригада никад нису ослободиле? Изгледа да је лакше било уживати у привилегијама победника него чачкати о родбини убијеној у Јасеновцу....
Ми смо пријатељу своје српство доказали још 1804., па 1812., после тога се све доказује радом и стицањем, а не бусањем у прса и јурњавом за привилегијама...

Pa taj SSNO i generalstab su nas i izdali !:rtfm::rtfm::rtfm:

/QUOTE]
Ma naravno, izdaja!

Politikanstvom u Krajini i forsiranjem "Četništva" dovelo je do podele samog srpskog naroda, kako u Krajini ali još više u Srbiji.

Naime dok je JNA bila u Krajini i dok se odbrana krajine predstavljala kao jedinstveni apolitični cilj, u Srbiji je bila 100% podrška RSK.

Medjutim, instaliranjem "četništva", insistiranjem na kvazi-četničkoj ideologiji, dobar deo naroda u Srbiji je odustao od podrške RSK.
Naime narod u Srbiji nije želeo da daje podršku nekim političkim marifetlucima i političkim glupostima u RSK.

А бре Милуне... ма лепо си ти ово наштрикао...... не кажем да није добро, само је проблем што си помешао и оно што јесте и оно што није... и онда ти закључци не могу бити добри...

To ti je neki Franjo kaj, kakav Milun bre !:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Можда сте знали, али сте ћутали, а нешто се не сећам српских застава по СРХ у оно време, као ни ћириличког писма, ви угл. и не знате ћирилицу. А то за Никшић, пола ЦГ и БиХ не знам, али требало је да штедите снагу, и да најпре себе ослободите, ваљда је то најнормалније...
Ја комуниста никад нисам био, али наравно да треба сваку идеологију подредити својим циљевиам за добро свога народа, идеологија је као оруђе, као нож, можеш се посећи на њега, али може ти послужити и за сечење хлеба.
Како то родбина несрећника које су клали у Јасеновцу није покретала питање о томе, зашто је све остало на Милану Булајићу, коме тамо нико није страдао.
Зашто су се Шеста личка и Седма банијска шетале од БиХ до Београда, а Јасеновац, који им је био носом и у коме је била родбина бораца тих бригада никад нису ослободиле? Изгледа да је лакше било уживати у привилегијама победника него чачкати о родбини убијеној у Јасеновцу....
Ми смо пријатељу своје српство доказали још 1804., па 1812., после тога се све доказује радом и стицањем, а не бусањем у прса и јурњавом за привилегијама...

Hehe ,vidim ja gde je problem ,klasicni slobin sindrom ,i dalje nesmatra srbima srbe preko drine a ni ove iz cg ...ma neka ,tvoj problem ,mi veoma dobro znamo cirilicu ,i danas ti drzis sliku komuniste za avatar ,a pricas da si srbenda ...kontradiktorno

Ма какви четници и партизани, та подела је покопана одавно, и треба да је тако. Ми смо морали у Крајини да идемо онак окако смо почели, герилским акцијама (четничким, партизанским име је небитно, битан је циљ), да изнурујемо Хрватску, причињавамо штету, прекидамо комуникације, и изазивамо губитке у живој сили. Истовремено, требало је направити српску верзију Шин Фејна (политичко крило ИРА-е) и тражити преговоре, залажући се пред међународном заједницом за мир и стабилност. На тај начин бисмо издејствовали аутономију као први корак.
То данас раде Шиптари са Македонијом...

ne bi vjeruj mi. srbi bi živili puno bolje u državi gdje bi BDP bio 3 x veći od srpskog i bolila bi ih neka stvar za srbijom i miloševićem
Slusaj...ako vec ne mozes da diskusiju vodis nekim normalnim argumentima,onda ne trebas biti ni patetican.Non-stop ti i tvoji sunarodnici(barem vecina njih)na ovom forumu ponavljate jedne te iste floskule,da se vec moze napamet znati ko ce sta i kad da napise.
Covece,pa vama je 400.000 gradjana napustilo zemlju u roku manje od 5 godina!!!!Je li to normalno???Da li je sasvim normalno,da klasa stvorena dolaskom jedne extremno desne,nacionalne partije,koja je nas proterala,nastavlja i danas da tolerise gradjane HR i samu HR ekonomski i socijalno ugrozava,a da niko ne sme(osim nekolicine intelektualaca)da naglas se usprotivi tome,jer ce inace biti proglasen neprijateljom HR????To se zove stranacka diktatura,to je Hitlerova partija uradila Nemackoj i Nemcima,a ovi danas zasluzni domoljubi,u blazoj varijanti to rade svima vama.Kakav crni zivotni standard u HR danas,kada su vas uveli u duznicku krizu???Kako smo mi mogli ostati po gradovima,kada ste nas terali i sa radnog mesta i iz kuca i stanova???Bilo li je miniranja kuca i stanova????Bilo li je paljenja kompletne privatne imovine nakon ulaskaHR vojske na podrucje Krajine???Da li je dolazak Gojka Suska znacio svanuce neo-ustaske politike u HR???Da li je isto bilo biti crnac u selu KKK ili Srbin u HR????

/QUOTE]
Ma naravno, izdaja!

Politikanstvom u Krajini i forsiranjem "Četništva" dovelo je do podele samog srpskog naroda, kako u Krajini ali još više u Srbiji.

Naime dok je JNA bila u Krajini i dok se odbrana krajine predstavljala kao jedinstveni apolitični cilj, u Srbiji je bila 100% podrška RSK.

Medjutim, instaliranjem "četništva", insistiranjem na kvazi-četničkoj ideologiji, dobar deo naroda u Srbiji je odustao od podrške RSK.
Naime narod u Srbiji nije želeo da daje podršku nekim političkim marifetlucima i političkim glupostima u RSK.

MIRO jesi to ti ?
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Hehe ,vidim ja gde je problem ,klasicni slobin sindrom ,i dalje nesmatra srbima srbe preko drine a ni ove iz cg ...ma neka ,tvoj problem ,mi veoma dobro znamo cirilicu ,i danas ti drzis sliku komuniste za avatar ,a pricas da si srbenda ...kontradiktorno

Као што рекох, свако ко је Србин ми је брат, али се мора знати где је матица, где је тежиште нације... И не могу се за све тражити изговори код других, мора се радити сам, али Динарци кад чују радити окрећу главе, навикли су да други раде уместо њих!!!

Као што рекох, свако ко је Србин ми је брат, али се мора знати где је матица, где је тежиште нације... И не могу се за све тражити изговори код других, мора се радити сам, али Динарци кад чују радити окрећу главе, навикли су да други раде уместо њих!!!

hahha ,pa isti ti dinarci su vam izgradili pola srbije ,verujem da us odattle i ovi kompleksi ,dosli smo bez icega ,sad imamo najvise ...razmisli o tome

Nemoj tako zemljace,znas????!!!!Pa ko je sve ove godine radio i hranio samog sebe i svoje porodice,kada se od Crvenog Krsta nije moglo ziveti.Pa,javna je tajna da su se neki lokalni mamlazi obogatili na konto nase tragedije.Priseti se malo.Nije tesko u Sumadiji ili Vojvodini obradjivati zemlju,dodji da vidis tvrda li je zemlja u Dalmaciji.Mozemo o radnim navikama i neradu do sutra,necu da spamujem temu.

Jes , narocito mali Marko i Mira !:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

A da tebi nije za nekim Krajisnikom neko zbrisa, kad si tako kivan na njih ?:per::per::per:

Nemoj tako zemljace,znas????!!!!Pa ko je sve ove godine radio i hranio samog sebe i svoje porodice,kada se od Crvenog Krsta nije moglo ziveti.Pa,javna je tajna da su se neki lokalni mamlazi obogatili na konto nase tragedije.Priseti se malo.Nije tesko u Sumadiji ili Vojvodini obradjivati zemlju,dodji da vidis tvrda li je zemlja u Dalmaciji.Mozemo o radnim navikama i neradu do sutra,necu da spamujem temu.

Pusti , ne nasjedaj bjednim **********SKIM provokatorima !

jel to sami sebe tješite. koliko reci ti ???
http://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Oluja

Treba istaknuti da je prvi dan Oluje za Hrvatsku vojsku najkrvaviji dan čitavog Domovinskog rata: toga dana u žestokim borbama za probijanje prvih srpskih linija život je izgubio 121 hrvatski vojnik. neznam sta hoces da postignes sa ovim hrvatskim clancima ,ali svakako treba da znas da ste najebali poprilicno ...kao i mi ,a eto slobisti kazu nije bilo otpora ,17hiljada krajiskih vojnika bez artiljerije koja je uglavnom bila pod kljucem ,naspram 200000ustasa ...mislim sta reci:super:

/QUOTE]
Ma naravno, izdaja!

Aco..bre.,.ipak ja onda imam pravo kada dijelim Srbijanski narod na Srbe i četnike...kontaš....

hahha ,pa isti ti dinarci su vam izgradili pola srbije ,verujem da us odattle i ovi kompleksi ,dosli smo bez icega ,sad imamo najvise ...razmisli o tome

Joojj, пријатељу, знаш како оно кажу, немо' ми помажеш више молим те... Боље да сте се побринули за свој завичај најпре, овако је све заиста смешно...

ma sta ,vidis da covek stvarno ima ozbiljan problem ,ustase su mala deca za ove nase ,majke mi ...e da smo na vreme znali sa koje ce strane noz u ledja ...a to o radnim navikama je stvarno smesno :hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Срби из Србије су хтели да ратују и гину за заштиту Срба у Крајини.
Али нису хтели да гину за заштиту лика и дела Момчила Ђујића и нису хтели да ратују за корумпирано руководство.

Joojj, пријатељу, знаш како оно кажу, немо' ми помажеш више молим те... Боље да сте се побринули за свој завичај најпре, овако је све заиста смешно...

pa da je vlast u srbiji bila malo drugacija i naravno da su srbi bili na vlasti u srbiji ,lako bi mi za svoj zavicaj ....

Treba istaknuti da je prvi dan Oluje za Hrvatsku vojsku najkrvaviji dan čitavog Domovinskog rata: toga dana u žestokim borbama za probijanje prvih srpskih linija život je izgubio 121 hrvatski vojnik. neznam sta hoces da postignes sa ovim hrvatskim clancima ,ali svakako treba da znas da ste najebali poprilicno ...kao i mi ,a eto slobisti kazu nije bilo otpora ,17hiljada krajiskih vojnika bez artiljerije koja je uglavnom bila pod kljucem ,naspram 200000ustasa ...mislim sta reci:super:

ništa nego da lažeš;) pa hrvati nisu glup narod. ni u ludilu nisu sebi mogli dozvolit da se dogodi situacija kao vama u vukovaru. prvi dan probijene su sve linije, uništene telekomunikacije i čekala se reakcija srba. dan poslije nije bilo problema prošetat do hrvatske granice, a i malo više dublje u BiH;)

Срби из Србије су хтели да ратују и гину за заштиту Срба у Крајини.
Али нису хтели да гину за заштиту лика и дела Момчила Ђујића и нису хтели да ратују за корумпирано руководство.

Joj komuniste ,pa to onda nisu srbi neg jugosloveni ...ajd bog ti pomogo:rotf:

Pa prošli su kao Djujić.
Ponavljam, Partizanske jedinice su planirane odbrambenim planovima SSNO od 1960-ih godina.

Ацо, бре, не фантазирај. Распад Југославије је планиран и пројектован још пре Титове смрти - постављао сам клипове човека који је учесник у тим договорима оног француског генерала Пјер Мари Галоа... и то је пре свега план и пројекат Немачке и Ватикана што је данас и сваком ментолу ваљда јасно. Против тих планова није могло бити било какве стратегије.

Са друге стране Милошевић је био неодустајни комуниста и зато је СПАСАВАО СФРЈ по сваку цену - па и дотле да је направио праву издају Срба из РСК, сети се шта је све радио, па чак је и ПОСТАВИО ГРАНИЦУ НА ДРИНИ. Када су у питању Срби из Србије - ко год је отишао да помогне (а у удбиним досијеима био забележен да је наклоњен четницима, убијен је са леђа... а о диловима између њега и Фрање нећу ни да почињем нити о издаји Срба из Славоније...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back