Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Loopetaš..mnogi su Srbi ostali i dijelili dobro i loše sa svijm susjedima Hrvatima..prijatelji susjedi bilo Srbi ..Hrvati Mađari..Slovaci..Židovi ( da me ne zamjere oni koje nisam naborjao) zajedno su branili Hrvatsku od "Miloševićeve" agresije..

Eto zasto ste vi i vase cvijece Bosnjaci meni isti.I jedni i drugi imate istu pricu,ali ona vise kod nas ne prolazi.Vi ste zlatni i vi ni mrava niste zgazili,a oni tamo Milosevicevi(ja ga mrzim od prvog dana,ali iz potpuno drugacijeg razloga od tebe) zlotvori su gadovi,daj bjezi.:dash:

[/B]

Realno,nisu to neki Srbi.To isto kao kad kazu Bosnjaci Srbi odani FBiH,nema tu ni po Srbina.Ne bih da vrijedjam,ali tako je .

Znači Srbin je samo onaj koji diže 3 prsta i ima istetoviranu kokardu na čelu??

Pripadnik jednog naroda uvijek to i ostaje.

A ako je normalan čovjek u pitanju, uvijek će prije dati prednost građanskim i moralnim vrijednostima, nego nekim kvazi-nacionalnim.

Продавали су оружје, давали политичку и финансијску подршку настојањима Хрватске, заводили снакције против Србије и Срба итд...

vidi q rca. mi nismo imali sankcije??? šta smo mi trebali??? onim što smo imali 90 se braniti dok se u vas nalazilo naše oružje??? pa normalno je da će mo uvest oružje i ilegalno ako nemožemo legalno jer smo pod embargom!!!
zašto misliš da su nam ameri i švabe davali financijsku pomoć :worth: ??? pa oni bi rođene majke prodali za euro!!!
političku pomoć pored srba koje cijeli svijet vidi kao agresore nije nam bilo teško dobit, kao ni bosancima, kao ni slovencima:hvala:

Znači Srbin je samo onaj koji diže 3 prsta i ima istetoviranu kokardu na čelu??

Pripadnik jednog naroda uvijek to i ostaje.

A ako je normalan čovjek u pitanju, uvijek će prije dati prednost građanskim i moralnim vrijednostima, nego nekim kvazi-nacionalnim.

Bla,bla.bla vi ste drzavu etnicki ocistili i sad pricas o ravnopravnosti,to se zove licemerje.

Ovo boldovano,pa ne bas u toj mjeri,ali ne mislim da je recimo Pupovac olicenje srpskog covjeka i misli,dapace.

Eto zasto ste vi i vase cvijece Bosnjaci meni isti.I jedni i drugi imate istu pricu,ali ona vise kod nas ne prolazi.Vi ste zlatni i vi ni mrava niste zgazili,a oni tamo Milosevicevi(ja ga mrzim od prvog dana,ali iz potpuno drugacijeg razloga od tebe) zlotvori su gadovi,daj bjezi.:dash:

..pazi ako "ti" jedan čovjek kaze da si gloop..mozda laze...
...ako "ti" dvojica kazu.da si gloop..zamisli se..
..ako" ti" to kazu trojica..
..dijagnoza je uspostvaljena..
..moje osobno mišljnje da je "dijagnoza" davno uspostvljena...

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Хоћеш рећи да си Италијани кажњени због сарадње са окупатором?

Ovo je bila samo opaska.

Данас нема, али 1945. је било..

Nije bilo ni 1945., osim Zadra kojeg su Talijani napunili svojim življem u vrijeme Kraljevine Jugoslavije.
Znači ni tamo nije bilo autohtonog talijanskog stanovništva u značajnom broju.

А Дубровник који никад није био у саставу Хрватске већ је био република за себе није историјси специфичан?

Dubrovnik je bio republika do Napoleona.
Kasnije je priključen AU monarhiji i to u sastavu Trojedne kraljevine Slavonije, Hrvatske i Dalmacije.

А Далмација историјски и по националном саставу није специфична?

Nije.

Па БиХ је све до пописа 1971. била настањена већински српским живљем.

Što se desilo 1971.?

Поједини њени делови су тада били, као и данас, и до 97% настањени Србима.
По чему Дубровник са 90% Хрвата може бити у Хрватској, а Бијељина са 95% Срба не може бити у Србији?

Zato jer Srbija NIKAD nije bila na lijevoj obali Drine!

:rtfm:

vidi q rca. mi nismo imali sankcije??? šta smo mi trebali??? onim što smo imali 90 se braniti dok se u vas nalazilo naše oružje??? pa normalno je da će mo uvest oružje i ilegalno ako nemožemo legalno jer smo pod embargom!!!
zašto misliš da su nam ameri i švabe davali financijsku pomoć ??? pa oni bi rođene majke prodali za euro!!!
političku pomoć pored srba koje cijeli svijet vidi kao agresore nije nam bilo teško dobit, kao ni bosancima, kao ni slovencima

Е па док нисте увезли оружје било је мирно, камо среће да су вас ЈНА и службе безбедности спречиле да се наоружате.
Да, Амери и Швабе су вам давали финансијску помоћ, да би сада могли да вас купе за мало пара, и рођену мајку би продали за паре, што ћете тек да осетите, и ви, а нажалост и ми...
Цео свет је релативан појам, једноставно је постојао интерес да овде буде рат, зато су вас и наоружали, а нас као јаче сатанизовали и увели на економски емарго....

..pazi ako "ti" jedan čovjek kaze da si gloop..mozda laze...
...ako "ti" dvojica kazu.da si gloop..zamisli se..
..ako" ti" to kazu trojica..
..dijagnoza je uspostvaljena..
..moje osobno mišljnje da je "dijagnoza" davno uspostvljena...
Овог пута ти верујем, види се да је искрено речено, али то није нешто чиме би требао да се хвалиш :(

Е па док нисте увезли оружје било је мирно, камо среће да су вас ЈНА и службе безбедности спречиле да се наоружате.
Да, Амери и Швабе су вам давали финансијску помоћ, да би сада могли да вас купе за мало пара, и рођену мајку би продали за паре, што ћете тек да осетите, и ви, а нажалост и ми...
Цео свет је релативан појам, једноставно је постојао интерес да овде буде рат, зато су вас и наоружали, а нас као јаче сатанизовали и увели на економски емарго....

gle "vidiga" nosi slamnati šešir..:hahaha: :hahaha: ..po tebi je "pravo" da jedni imaju oruzje a drugi ne..ravnoteža nema šta..eto vidis zato ste(četnici) i najbali...kad je uspostavljena ravnoteža..

Pa pokušali su.

Štoviše su i oteli svo naše naoružanje i podijelili ga Krajišnicima!

Sve mi se čini da bi Hrvati za vas jedino bili dobri da smo pristali da izigravamo glinene golubove, pa da nas poskidate onako iz zajebancije! :)

Ovo je bila samo opaska.

И то врло проблематична, имајући у виду улогу НДХ у рату...

Nije bilo ni 1945., osim Zadra kojeg su Talijani napunili svojim življem u vrijeme Kraljevine Jugoslavije.
Znači ni tamo nije bilo autohtonog talijanskog stanovništva u značajnom broju.

Пази богати, то што су Турци населили Арнауте на КиМ није проблем да КиМ добије аутономију, али кад Италијани населе своје у Задар, е то је већ друга ствар.
А иначе, Истра је била већински италијанска 1945.

Dubrovnik je bio republika do Napoleona.
Kasnije je priključen AU monarhiji i to u sastavu Trojedne kraljevine Slavonije, Hrvatske i Dalmacije.
Ма дај, које краљевине? У време Аустро-Угарске ни Дубровник ни војна крајина нису имали везе са Загребом...

А Далмација историјски и по националном саставу није специфична?

Nije.

Ниси чуо да је Далмација била пола-пола настањена Србима и Хрватима?

Па БиХ је све до пописа 1971. била настањена већински српским живљем.

Što se desilo 1971.?

Први пут је % Срба пао на друго место, иза муслимана (у то време још увек са малим м). Све до пописа 1971. БиХ је имала релативну већину Срба.

Zato jer Srbija NIKAD nije bila na lijevoj obali Drine!
А када је то Истра припадала Хрватској? Када је то острво Вис било део Хрватске?

I ako se odvoji samo jedna republika, ista je stvar.

Od jedne države tada nastaju dvije i samo je pitanje koja od njih je pravna sljednica izvorišne države.
U svakom slučaju nastaju dvije nove države, s tim što se jedna od njih može smatrati pravnim nasljednikom bivše države, ukoliko se postigne taj sporazum.

U tom slučaju se u međunarodnim institucijama zadržavaju statusi koje je imala bivša država, ali sa novim obilježjima i imenom, ako su se isti promjenili.

Заправо настаје једна нова а ова дотадашња наставља свој континуитет али са промењеним ГРАНИЦАМА.
Симболи не морају бити промењени, нити би Канада мељала симболе нити рецимо Британија да се издвоји Шкотска, нити било која држава уколико сама не мисли да је то неопходно, на држави наследници је да одлучи о својим симболима, и унутрашњем уређењу али ту се слажемо предпостављам,
једино што сте почели да избегавате јесте чињеница кој се намеће ГРАНИЦЕ СЕ МЕЊАЈУ,
зар не... а то устав и предвиђа.
Нечу Вас више замарати порукама о уставу мислим да сам показао своје.
Пријатан дан желим.

gle "vidiga" nosi slamnati šešir.. ..po tebi je "pravo" da jedni imaju oruzje a drugi ne..ravnoteža nema šta..eto vidis zato ste(četnici) i najbali...kad je uspostavljena ravnoteža..
Па видиш, исти ти, тј. ми смо 50 година имали оружје па се ништа није дешавало, осим што је покоји Србин био натакнут на флашу на КиМ, а чим га сте се ви докопали, десило се њесра...

kakav je to mir kad nemaš suverenitet nad cijelom državom???
vidili smo na primjeru borova, škabrnje i vukovara koliko je bilo mirno.
dali će nas kupit za malo para vidit će mo. može da budeš u pravu a i nemoraš.
a da nismo imali embargo na oružje vjerujmi rata ne bi ni bilo;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back