MaRaMih162219
Domaćin
- Poruka
- 4.013
Idemooooo!!! hahaha
ova mu je najjača... jel ju još uvijek pjevate
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Idemooooo!!! hahaha
ova mu je najjača... jel ju još uvijek pjevate
Crne mambe.Jesu to oni što sam im ja je.bo mater?evo zašto, bio blatnjav put pa im se gusjenice zapunile i proklizale
JNA je imala za cilj proći ovo mjesto na obali Kupe te pravcem Petrinja - Lekenik udariti na Veliku Goricu, gdje bi se spojila s drugim snagama JNA i izravno prijetiti glavnom gradu Hrvatske Zagrebu. Potvrda za ovo nađena je u zaplijenjenoj zapovijedi general-majora JNA Koturovića. Snagama JNA suprotstavila se mala skupina pripadnika 2. gbr Gromova "Crne mambe" i skupina lokalnih mještana. Za obranu sela postavili su mine i iskopali rovove. Već 18. listopada zarobljena su tri tenka i obranjeno selo. Sljedeći su dan u izviđanju našli mnogo odbačenog sanitetskog materijala koje je posvjedočilo o paničnom bijegu i gubitcima u ljudstvu. U izviđanju sljedećeg dana viđeno je stanje stvari te zaključeno da bi mogao uslijediti novi napad JNA, ali koncentrirano, bez prepotencije, što bi praktično onemogućilo ikakvu obranu. Hrvatski branitelji odlučili su ne igrati na sigurno i izvući svoje snage, jer bi to za JNA ostavilo nebranjeni put do Kupe i dalje. Odlučili su se za drski potez i napasti JNA malim snagama dok je još omamljena od neočekivana poraza. Akcija je u potpunosti uspjela, JNA su natjerali u neorganizirani bijeg,[1] uz samo tri poginula.[2]
U ovoj su presudnoj bitci sa samog početka Domovinskog rata hrvatske snage nanijele bitne gubitke velikosrpskim snagama. Dio oklopnih snaga su im uspjeli uništiti, a dio su uspjele zarobiti. [3]
"Crne mambe" dale su se u progon neprijatelja kojeg su protjerale sve do Glinske Poljane, gdje se okupatorska JNA uspjela pribrati, preustrojiti i konsolidirati obranu.
evo da ti bude malo jasnije, šteta da stalno budeš u neznanju

Šta tu ima loše?Muslimani su ostatak osmanske okupacije.Što ne postaviš Dražinu naredbu o čišćenju muslimana?
Sledeći put u zavisnosti od vremena ćeš ti zajedno sa sinovima da zablajburgaš.sledeći put budemo vam po punoj cijeni naplaćivali crne vreće i transport do bajakova, ali ipak dajte neki okvirni broj da nam ne usfali vreća

JNA okupatorska i sprečavanje spajanja snaga u dvije kasarne?Napad jna sa srpskim pobunjenicima 1991. i rat 1995. je jedan te isti sukob, kao da 1995. nije bilo vojske iz Srbije u krajini i krajiska vojska nije bila na platnom spisku Beograda tj. pupcanom vrpcom spojena sa Srbijom.
Zašto su tenkovi stali pred Zagrebom i svuda drugdje pa čak krenuli u povlačenje, pročitaj o borbama kojima su zaustavljeni.
Primjer od mnogih sličnih :
Bitka za Farkasić odvijala se od 17. listopada do 19. listopada 1991. godine u mjestu Novom Farkašiću.
JNA je imala za cilj proći ovo mjesto na obali Kupe te pravcem Petrinja - Lekenik udariti na Veliku Goricu, gdje bi se spojila s drugim snagama JNA i izravno prijetiti glavnom gradu Hrvatske Zagrebu. Potvrda za ovo nađena je u zaplijenjenoj zapovijedi general-majora JNA Koturovića. Snagama JNA suprotstavila se mala skupina pripadnika 2. gbr Gromova "Crne mambe" i skupina lokalnih mještana. Za obranu sela postavili su mine i iskopali rovove. Već 18. listopada zarobljena su tri tenka i obranjeno selo. Sljedeći su dan u izviđanju našli mnogo odbačenog sanitetskog materijala koje je posvjedočilo o paničnom bijegu i gubitcima u ljudstvu. U izviđanju sljedećeg dana viđeno je stanje stvari te zaključeno da bi mogao uslijediti novi napad JNA, ali koncentrirano, bez prepotencije, što bi praktično onemogućilo ikakvu obranu. Hrvatski branitelji odlučili su ne igrati na sigurno i izvući svoje snage, jer bi to za JNA ostavilo nebranjeni put do Kupe i dalje.
Odlučili su se za drski potez i napasti JNA malim snagama dok je još omamljena od neočekivana poraza. Akcija je u potpunosti uspjela, JNA su natjerali u neorganizirani bijeg, uz samo tri poginula.
U ovoj su presudnoj bitci sa samog početka Domovinskog rata hrvatske snage nanijele bitne gubitke velikosrpskim snagama. Dio oklopnih snaga su im uspjeli uništiti, a dio su uspjele zarobiti.
"Crne mambe" dale su se u progon neprijatelja kojeg su protjerale sve do Glinske Poljane, gdje se okupatorska JNA uspjela pribrati, preustrojiti i konsolidirati obranu.
Pobjedom u ovoj bitci spriječeno je spajanje neprijateljskih snaga s postrojbama JNA u vojarnama Žažini i Velikoj Buni
Kolega Vihor je postavljao slično gdje se on borio i gdje su zaustavljene tenkovi.
Onaj falsifikat?Što ne postaviš Dražinu naredbu o čišćenju muslimana?
Pa dozvoljava drugosrbijanska moderacija.JNA okupatorska i sprečavanje spajanja snaga u dvije kasarne?
Ti si obično ustaško smeće, pa zar nije vidljivo na JNA nije nikakva okupatorska vojska jer je tu 50 godina.
Zar nije vidljivo da se ne radi o "sprečavanju spajanja dvije kasarne" nego o terorističkom opkoljavanju i blokadi kasarni?
Ne znam ko vama ustašama dozvoljava takvo pisanje laži ovde i ko vam dozvoljava da širite vašu fašističku propagandu.
Govedo jedno ustaško!
Prijavite im postove, njihov bezobrazluk prelazi sve granice.Pa dozvoljava drugosrbijanska moderacija.
Ovo daje srpski forum oni ne bi ni postojali.Prijavite im postove, njihov bezobrazluk prelazi sve granice.
Stoka fašistička!
slabo si ti ikome **** mater, da si mangup odmah bi na prvu prihvatio moj poziv.... inače da, ti su zaustavili te tenkove o kojima pričaš, a napravili su i posao na Uni, druga je stvar što drugi nisu odradili što im je bilo zadano...pa su ovi na kraju priče uglavnom u izvlačenju ranjenih stradali...Crne mambe.Jesu to oni što sam im ja je.bo mater?![]()
![]()
aj prestani histerizirati i ispričaj se, inače ti ide ban...JNA okupatorska i sprečavanje spajanja snaga u dvije kasarne?
Ti si obično ustaško smeće, pa zar nije vidljivo na JNA nije nikakva okupatorska vojska jer je tu 50 godina.
Zar nije vidljivo da se ne radi o "sprečavanju spajanja dvije kasarne" nego o terorističkom opkoljavanju i blokadi kasarni?
Ne znam ko vama ustašama dozvoljava takvo pisanje laži ovde i ko vam dozvoljava da širite vašu fašističku propagandu.
Govedo jedno ustaško!
što vas dvojica imate protiv srba...Ovo daje srpski forum oni ne bi ni postojali.
Nisu oni izvlačili ništa nego je bilo bežite noge us.raće vas gu,zica.slabo si ti ikome **** mater, da si mangup odmah bi na prvu prihvatio moj poziv.... inače da, ti su zaustavili te tenkove o kojima pričaš, a napravili su i posao na Uni, druga je stvar što drugi nisu odradili što im je bilo zadano...pa su ovi na kraju priče uglavnom u izvlačenju ranjenih stradali...
ma ko je stoka pa još i fašistička, ako misliš na Dartha, to ti nije u redu, on mi djeluje kao pravi antifašist, pionir i dobar drugPrijavite im postove, njihov bezobrazluk prelazi sve granice.
Stoka fašistička!
da je tomu tako kako pričaš, onda bi bježali i na farkašiću, ali očito da je tamo bježao tvoj tajo...Nisu oni izvlačili ništa nego je bilo bežite noge us.raće vas gu,zica.
Bežali ginuli a neki su se vaistinu i podavili ko pacovi.da je tomu tako kako pričaš, onda bi bježali i na farkašiću, ali očito da je tamo bježao tvoj tajo...
Slabi su ti ti tvoji crni smukovi a ne mambe.Mambe su kad treba ubiti ženu koja vozi bicikl,poklati neke civile,žene i decu.U dodiru sa VRS pretvorili su se u crne pi.čke.da je tomu tako kako pričaš, onda bi bježali i na farkašiću, ali očito da je tamo bježao tvoj tajo...
Ti meni deluješ kao mator kurban.Tako ćeš i da prođeš.ma ko je stoka pa još i fašistička, ako misliš na Dartha, to ti nije u redu, on mi djeluje kao pravi antifašist, pionir i dobar drug
ej polako, nećemo se vrijeđati...Ti meni deluješ kao mator kurban.Tako ćeš i da prođeš.