Zasto je ljubav toliko bitna?

Vecina tih sajtova za upoznavanje,druzenje i sms-ova su paravan iza kojeg se krije klasicna prostitucija.
Oni koji su stvarno to sto jesu postoje zato sto je potraznja velika a internet pruza kakvu takvu priliku da jednog dana upoznas kakvog takvog partnera.Mada je moje misljenje da zena koja trazi partnera na takvim sajtovima nije uopste normalna.

Zato sto je sreca najbitnija stvar u zivotu, a ista je jako usko povezana sa uzvracenom i u potpunosti ispunjavajucom ljubavlju

Potraga za ljubavlju je potraga za takvom ljubavlju, a ljudi beze od onih ljubavi koje nisu skroz takve, ili nisu uopste takve. Sajtovi za upoznavanje su logicna posledica modernog vremena, tj. odgovor modernog vremena na vecitu temu ljudske usamljenosti. To je tehnicki ista stvar kao bilo koje drugo masovno okupljanje sa upoznavanjem. Ljudi vape za srecom, odgovor na srecu je ljubavi i potpuni nedostatak osecanja usamljenosti. Jedini problem je u tome sto je usamljenost sustinska i duhovna stvar, a ne nesto za sta postoji matematicko resenje, tipa tehnicki upoznas osobu i nisi vise usamljen. To nije funkcionisalo ni kada su se ljudi upoznavali po seoskim veseljima, ne funkcionise ni sada kada se upoznaju preko sajtova za upoznavanje.

Zato sto je sreca najbitnija stvar u zivotu, a ista je jako usko povezana sa uzvracenom i u potpunosti ispunjavajucom ljubavlju

Potraga za ljubavlju je potraga za takvom ljubavlju, a ljudi beze od onih ljubavi koje nisu skroz takve, ili nisu uopste takve. Sajtovi za upoznavanje su logicna posledica modernog vremena, tj. odgovor modernog vremena na vecitu temu ljudske usamljenosti. To je tehnicki ista stvar kao bilo koje drugo masovno okupljanje sa upoznavanjem. Ljudi vape za srecom, odgovor na srecu je ljubavi i potpuni nedostatak osecanja usamljenosti. Jedini problem je u tome sto je usamljenost sustinska i duhovna stvar, a ne nesto za sta postoji matematicko resenje, tipa tehnicki upoznas osobu i nisi vise usamljen. To nije funkcionisalo ni kada su se ljudi upoznavali po seoskim veseljima, ne funkcionise ni sada kada se upoznaju preko sajtova za upoznavanje.

ne predstavlja svima ljubav srecu, vise zadovoljstvo
a sa druge strane msm da stariji usamljeniji ljudi traze drugu polovinu na sajtovima za upoznavanje
ili su to znatizeljni tinejdzweri
ili bilo ko ko ne izlazi ne krece se itd

sajtovi i ostalo sam navela vise kao nacin preko koga se trazi, nije bitno kako vec zasto?

zasto je toliko bitno imati ljubav a na neki drugi paradoksalan nacin ne umeti primiti
prilog je toliko samih i neudatih\neozenjenih

- - - - - - - - - -

niko ne trazi ljubav
svi traže telo da bi ostvarili
fizički nužan osećaj dodira

čulo

dodira i vida prave haos

ima istine i u tome
traze trenutno uzbudjenje ne?
opet posledica kres sema koje ne donose nikakvu obavezu

mislim da mesas ljubav sa zajednicom i odnosom i obavezom koju donosi zajednicki zivot ili veza sa nekim
zar se stvari ne resavaju bolje u dvoje?
Ne mislim da mešam. Ne govorim o obavezama, zajedničkom životu, šta već, ljubav je bitna onima koji je traže (zdravlje je bitno onima koji ga nemaju). A traže zato što kad ne nalaziš smisla u tome što sutra ustaješ, opereš zube i odeš da radiš da bi sledećeg dana isto tako postaješ podložan uticaju 'saveta' da samo treba da se zaljubiš i sve će se rešiti. Ono što hoću da kažem, ljubav je bitna jer se podmeće da će ona rešiti probleme koje imamo sa sobom, umesto da ih rešimo pa je onda tražimo.Ko da ne bi našao nekog dosad da si uopšte sposoban za to, il bar da si sa sobom načisto i zadovoljan. I mesto da porade da učine sami sebe radosnijim (svoje probleme bolje rešavati sam) i time povećaju šansu da privuku i prihvate nekog kad ga sretnu/ko je već tu, lepo se ode na stočnu pijacu gde zalaze isto takvi prodavci mačaka u džaku (bez mačke, katkad ni džaka). A ljudi su inače nesposobni za sve to, nekoliko stotina (hiljada?) generacija gde stvari nisu funkcionisale tako što imaš opciju da ideš i biraš i još da se dugo nećkaš su uticale da otupe čula i instikti.

ne predstavlja svima ljubav srecu, vise zadovoljstvo
a sa druge strane msm da stariji usamljeniji ljudi traze drugu polovinu na sajtovima za upoznavanje
ili su to znatizeljni tinejdzweri
ili bilo ko ko ne izlazi ne krece se itd

sajtovi i ostalo sam navela vise kao nacin preko koga se trazi, nije bitno kako vec zasto?

zasto je toliko bitno imati ljubav a na neki drugi paradoksalan nacin ne umeti primiti
prilog je toliko samih i neudatih\neozenjenih

Sad kako te shvatam, ova tvoja tema je pljuvacina po net komunikaciji?

Sto su ljudi matoriji, to vise uvidjaju kako je ljubav bitna, isto kao sto vise uvidjaju kako ju je teze ostvariti i ocuvati. To je ljudski apsurd, i on ce trajati dok postoji ljudsko drustvo.

Sad kako te shvatam, ova tvoja tema je pljuvacina po net komunikaciji?

Sto su ljudi matoriji, to vise uvidjaju kako je ljubav bitna, isto kao sto vise uvidjaju kako ju je teze ostvariti i ocuvati. To je ljudski apsurd, i on ce trajati dok postoji ljudsko drustvo.

ne, ne pljujem, kako si to zakljucio?

zasto je apsurd?

- - - - - - - - - -

Ne mislim da mešam. Ne govorim o obavezama, zajedničkom životu, šta već, ljubav je bitna onima koji je traže (zdravlje je bitno onima koji ga nemaju). A traže zato što kad ne nalaziš smisla u tome što sutra ustaješ, opereš zube i odeš da radiš da bi sledećeg dana isto tako postaješ podložan uticaju 'saveta' da samo treba da se zaljubiš i sve će se rešiti. Ono što hoću da kažem, ljubav je bitna jer se podmeće da će ona rešiti probleme koje imamo sa sobom, umesto da ih rešimo pa je onda tražimo.Ko da ne bi našao nekog dosad da si uopšte sposoban za to, il bar da si sa sobom načisto i zadovoljan. I mesto da porade da učine sami sebe radosnijim (svoje probleme bolje rešavati sam) i time povećaju šansu da privuku i prihvate nekog kad ga sretnu/ko je već tu, lepo se ode na stočnu pijacu gde zalaze isto takvi prodavci mačaka u džaku (bez mačke, katkad ni džaka). A ljudi su inače nesposobni za sve to, nekoliko stotina (hiljada?) generacija gde stvari nisu funkcionisale tako što imaš opciju da ideš i biraš i još da se dugo nećkaš su uticale da otupe čula i instikti.

znaci ti mislis da je lubav bitna ljudima da bi svoj suzivot prevazisli lakse uz nekog?

Gledam po fb slike kometare citate grupe ne samo fb net uopste?
Razni sajtovi za upoznavanje i druzenje, aplikacije po interneru sms-ovi?
Bitan je i sex ali zasto ljudi vecito tragaju za ljubavlju i korektin odnosom
kad vecina nije spremna da pravi odnos?
vecina traga za pravim odnosom koji je po njegovom ukusu,ne univerzalno za svakog isti,i realno nije lako naci srodnu dusu i na duze zadrzati

Poslednja izmena:
Ljubav je jedan od faktora srece, ono klasicno, biti prihvacen i voljen kao to sto jesi, svako ljudsko bice (ili velika vecina) cezne za time i zeli to.
Spremnost na odnos je vec diskutabilna tema. Svi ljudi uprkos svojim manama, nezreloscu, nekim bubicama, zele da budu voljeni i da vole, pa se tu i ne razmislja da li je neko spreman na pravi odnos ili ne.

Ne bih bas isla na ljubav, ali zaljubljenost...
Verovatno zato sto kada se samo fizicki zadovoljis osecas posle prazninu. To mozes i sam.
Druga osoba inspirise, pokrece, dize,... cini te ziviljom :)

znaci ti mislis da je ljubav bitna ljudima da bi svoj suzivot prevazisli lakse uz nekog?
Ne, ja mislim da je ljubav bitna ljudima jer nemaju pojma kako da svoj život prevaziđu i unaprede sami, pa kao doći će neko (tj nešto) što će rešiti mesto njih. Il bar učiniti na tren da zaborave šta ih muči. Da se ne ponavljam više na temu, il ja baš ne umem da se izrazim, il tebi slabije ide da pročitaš kako je napisano.

I čemu ograničaanje na partnerske odnose (uzgred, kakav je to suživot bez nekog), kada postoje i druge vrste ljubavi kojima ljudi teže (u koje beže), prema duhovnim il materijalnim vrednostima, u sebe, u statuse,...

znaš i sama, valjda
jel se sećaš kako ti je bilo lepo sa onim što si se seksala celu noć?
a kako je bilo lepo kad je onaj stalno trčao za tobom?
a kako je bilo lepo ono kad si bila na pragu udaje?
a, ono kad poklekneš, kad ti nije ni do ustajanja iz kreveta, i odjednom te nešto podigne, ma mogla bi trčati ceo dan?
a, ono kad središ celu kuću, i mogla bi još dve i da se ne umoriš?
a, ono kad se napiješ, kad ti popuste kočnice i kad se samo smeješ?
ono kad si baš, baš žedna, pa se napiješ sveže vode sa planinskog izvora?
ono kad ti je hladno, napolju veje mećava, a ti uđeš u toplu kuću, pa se zgrejš i zaspiš?
i kad možeš da imaš sve to, po potrebi, kad god hoćeš...jel bi bilo lepo, a?

ko ne bi za tim tragao i to priželjkivao?

Back