Zašto je gitara umrla?

Nije umrla, sviraju klinci po youtube :ok:

Sviraju, ali u Srbiji makar nema puno slušaoca, ja idem skoro na sve koncerte u mom gradu, ako i ima solidne publike to su sve 30+ godina ljudi, mi mlađi nas 10 dal ima u šutci i to je to. A što se tiče muzike i domaće i strane, ne bih znao 20 kvalitetnih pesmica da navedem, a da su nastale u periodu 2010-sad.
Plašim se da je pank ipak mrtav.

Sviraju, ali u Srbiji makar nema puno slušaoca, ja idem skoro na sve koncerte u mom gradu, ako i ima solidne publike to su sve 30+ godina ljudi, mi mlađi nas 10 dal ima u šutci i to je to. A što se tiče muzike i domaće i strane, ne bih znao 20 kvalitetnih pesmica da navedem, a da su nastale u periodu 2010-sad.
Tacno je da je kreativnost u skripcu. Video sam mnogo mladih ljudi koji vole taj stil ali su osudjeni da sviraju i slusaju retro stvari.

Tacno je da je kreativnost u skripcu. Video sam mnogo mladih ljudi koji vole taj stil ali su osudjeni da sviraju i slusaju retro stvari.
Pa ono iskren da budem, moderan pank i rok zvuče na pop muziku, sa primesama pederskog glasa, meni lično to ne prija. Tako da samo rokam od ranih 2000 do 1970tih, čak i 60tih ima po nešto dobro ahahah. Jedva čekam 2070. da opet budu 70te.

Mlad si, dace Bog. ;)
Ja vec ulazim u drustvo fosila i ostao sam veran ovom ciki sa nicka. Vec odavno nije medju nama ali njegova muzika i dalje lebdi u svemiru.
...kao ljubicasta izmaglica. ;) :cool:
Ritam Nereda, EKV 90tih, Hladno Pivo(iako je Hrv), Bukvar Bukvar, Darkwood Dub, Angels Breath, Obojeni Program, E-play, Eyesburn, Familija, Generacija bez budućnosti, Jarboli, Kontrabanda, Straight Jackin.. ima još dosta, lepo me je otac obrazovao 😄.
brao, brao... :cool:
Kucaj Rulja Inc... :cool:

Ti si verovatno stariji covek, ali 90-te su imale tzv. Brze bendove Srbije, koji su uvele totalno nove stvari u domaci rok zvuk...Sve je otislo u krasni,
ali bilo je to dobro, kreativno i sveze doba za muziku...;) Neki od tih bendova i dalje su zivi: Kristali, Deca Losih Muzicara, Veliki Prezir, Sunshine, 357, Direktori, Plejboj, tu i tamo...ima cak i `Brega` varijanta: Nista ali Logopedi, kao i Pero Defformero... :p :cool::lol:
Ima sigurno dobrih grupa,ali ne mogu da dodju do izrazaja zbog,one grandovske muzike,ako se uopste moze nazvati muzikom.Bila je ona serija sa dobrom muzikom "Tri boje zvuka",gde su nastupale i nove i stere grupe.Steta sto tog vise nema.Inace jesam od te stare garde.

Pa dobro i stara narodna je lepa, pogotovo ono što potpada u starogradsku uz tamburice 😄. Brega i Čola su se prodali.
Što se tiče 90tih tada su se razvili dens, turbofolk, ali i pank. Recimo ja najviše slušam pank iz 90tih domaći, ima dobrih stvari, Ritam Nereda, Goblini, SMF.. itd. A imalo je i repera, Gru, Vudu Popaj, Rambo.. Više je 00tih muzika otišla u loš pravac.
Pisao sam malo pre,ali drugom ucesniku ove teme.Bilo je tu dobrih mladih grupa i Rep,Paop,Rock,Pank muzike,ali su se slabo culi od ovi idiota sa granda.Sto se tice Panka,potrazi nesto iz '700ihpa da cujes pravu muziku i pesme.Kao sto sam i pisao,jesam stariji i volim star narodnjake,normalno i starogradske pesme,Zvonka Bogdana,obozavam,ali volim i dobru zabavnu muziku,svih zanrova.AC-DC obozavam i dan dans.Od nasih Smak,Yu Grupu,Parni valjak,zao mi je sto vise nema Akija i Borisa Aranjdjelovica.To su bili vrhunski Rokeri.

Pitam sve ovde prisutne, zašto je gitara, odnosno rok, pank, metal muzika umrla među omladinom? Je l ne slušate rok jer vam je smor ili jer vas je sramota od društva? Ja lično slušam rok i obožavam ga, nikad me nije bilo sramota zbog toga, ali primetio sam da mnogo malo vršnjaka sluša rok i sve manje kvalitetnih bendova ima, pa me zanima šta je razlog ne slušanja.
Odakle ti ta ideja? Ja mislim da mnogo ljudi obožava rok, pank i metal muziku.. Pogledaj koliko samo ljudi posećuje takve koncerte u inostranstvu. Srbija je specifična zemlja, ali daleko od toga da je hitara izumrla. To možda ove gej grupe, BTS gde samo skakuću po bini :mrgreen:

Pitam sve ovde prisutne, zašto je gitara, odnosno rok, pank, metal muzika umrla među omladinom? Je l ne slušate rok jer vam je smor ili jer vas je sramota od društva? Ja lično slušam rok i obožavam ga, nikad me nije bilo sramota zbog toga, ali primetio sam da mnogo malo vršnjaka sluša rok i sve manje kvalitetnih bendova ima, pa me zanima šta je razlog ne slušanja.
Ја не подносим страну музику,а поготово тај метал и панк.Једноставно ми се не свиђа.
Не разумем зашто се ишчуђаваш.Сви смо различити.

Ima sigurno dobrih grupa,ali ne mogu da dodju do izrazaja zbog,one grandovske muzike,ako se uopste moze nazvati muzikom.Bila je ona serija sa dobrom muzikom "Tri boje zvuka",gde su nastupale i nove i stere grupe.Steta sto tog vise nema.Inace jesam od te stare garde.
Tražim ja po netu bendove, ali nema, bezveze je sve, ako i ima nešto dobro, imaju jednu, eventualno dve dobre pesme, ostalo smeće.

Odakle ti ta ideja? Ja mislim da mnogo ljudi obožava rok, pank i metal muziku.. Pogledaj koliko samo ljudi posećuje takve koncerte u inostranstvu. Srbija je specifična zemlja, ali daleko od toga da je hitara izumrla. To možda ove gej grupe, BTS gde samo skakuću po bini :mrgreen:
Metal je postao mejnstrim. Rok je umro, čak i u inostranstvu. Oni smatraju bendove kao Imagine Dragons za rok... Uporedi acdc, rage aganaist the machine, nirvanu sa tim bendom. Imagine Dragons i slični pop bendovi koje oni smatraju rok muzikom nisu ni do kolena bendovima 90tih. Tačno je da ima još uvek dosta publike u inostranstvu, ali to je jer tamo ima mnogo ljudi, velika populacija, pa naravno da se napuni, ali kad sagledaš ukupnu populaciju skapiraš da i tamo daleko više vole trep, instrumentalnu, pop muziku.

Ја не подносим страну музику,а поготово тај метал и панк.Једноставно ми се не свиђа.
Не разумем зашто се ишчуђаваш.Сви смо различити.
Okej, to je tvoje pravo da ti se ne sviđa i to poštujem, ne sviđa se svima isto. Samo kad pogledam omladinu, malo nas je iskreno. Mlađi rokeri van Beograda nemaju gde da odu, ako i ima neko rok mesto to je puno starijih ljudi. Nemam ništa protiv starijih ljudi, oni su dobri za priču i to, al nemaju više tu energiju za koncert kao mi omladina... Što bi trebalo da bude.

Metal je postao mejnstrim. Rok je umro, čak i u inostranstvu. Oni smatraju bendove kao Imagine Dragons za rok... Uporedi acdc, rage aganaist the machine, nirvanu sa tim bendom. Imagine Dragons i slični pop bendovi koje oni smatraju rok muzikom nisu ni do kolena bendovima 90tih. Tačno je da ima još uvek dosta publike u inostranstvu, ali to je jer tamo ima mnogo ljudi, velika populacija, pa naravno da se napuni, ali kad sagledaš ukupnu populaciju skapiraš da i tamo daleko više vole trep, instrumentalnu, pop muziku.
Samo K-POP. Gay stuff. :mrgreen: :per:

pa kad to naučili da slušaju turbo folk- da da turbo folk i dalje postoji samo u drugom obliku- i slušaju onaj šatro rep

mene baš briga nije me sramota da kažem šta slušam hebe mi se
Има доста омладине који не воле турбо-фолк.Мени се свиђа,и не видим никакав проблем у томе.

Мислим да је цео дар мар направила мобилна телефонија, СМС, игрице, MP3 музика. Раније се више дружило, заједнички слушала музика, свирале гитаре.
Данас су млади све више асоцијални, живе у виртуелном свету у коме не могу да заживе идеје, оно, ајде да пробамо да одсвирамо заједно....?
Некада су терени били пуни клинаца који су пикали лопту, возили бајсеве....
Сећам се у мојој младости такмичили смо се ко ће најбоље да нанбуџи бајс а данас да набави графичку седне за рачунар и игра игрицу.
Нема креативности, заједништва а без тога нема бендова, нема ни добре музике.
90% младих не зна ни шта је hi-fi и онда на то додајте парове, фарме, звезде Гранда, Ацу Лукаса и слични грлу. Ево, прочитај колико је она ЈК, мени јединица ограничености, имала лајкова за неку дебилну фотографију?!

Back