Zašto je danas normalno biti neoženjen u 40-im?

Jadničak.

Još veći jadničak.

Zabrinjavajuće....😶

Tema:muškarac je u četrdesetim neoženjen iz više razloga.
1-nije naišao na osobu koja mu odgovara.
2-naišao je na osobu koja mu odgovara. Ali on nije odgovarao njoj.
3-smatra da su mu druge stvari bitnije od braka(npr posao,karijera,drugari).
4-razmažen je (prvi level) (očekivao je da će neka da mu titra,pa su prošle godine u čekanju).
5-razmažen je (drugi level)(još nije preboleo majčino krilo).
6-razočaran je (npr.u život, u političku situaciju u svetu, zbog globalnog zagrevanja...)
7-ne želi obaveze, smatra da život treba posvetiti samo sebi.
8-smotan je(tunjav, sklon kuknjavi).
9-žene ga smaraju, oduzimaju mu dragoceno vreme.
10-sve navedeno.....
:)
Samo je 1 razlog,lose zene
 
Screenshot_20240227-034542_Gallery.jpg


Jer je sa vecinom muških ovako u praksi te zbog toga daleka im lepa kuca sto se kaze.
 
Zato što slušamo stalno kako vama ženama niko ne treba, kako ste super, jake, dovoljne sebi i onda mi ne želimo da kvarimo naš fenomenalan život ulazeći u nešto gde za nas malo toga ima što zaista dobijamo.

Gledam po sebi, sredio sam sve u životu, prelepo mi je bukvalno i sad kad razmislim apsolutno sve osim rađanja deteta mogu sam, naravno seksa, ali toga ima uvek, tako da neko treba zaista da bude osoba koja može da doprinese tome da moj život postane još lepši, sadržajniji i da me to ne košta živaca, a to danas nije baš situacija koja se lako desi.

Naročito gledajući te brakove i veze okolo, svako malo neko nervozan, frustriran, ja kroz dan nasmejan i onda mi oni pričaju kako niiiije dobro, treba čovek da se ženi. Meni se nešto ne žuri da dođem u njihovu situaciju i da mi neko pegla psihu.

Zamisli da ti neko prebacuje, pa što si ovo, pa što si ono... Ma idi.
 
prelepo mi je bukvalno i sad kad razmislim apsolutno sve osim rađanja deteta mogu sam,
Da al' da li bi zenu moguce izložio akušerskom nasilju ako nemas pare?
(Za privatno ili negde u inostranstvu gde su na visokom nivou prava zene,deteta.) Da li bi dete izložio nasilju u skoli ako nemas para da od malena trenira borilacki sport za samoodbranu u vrticu,skoli osnovnoj?Tj. nemas dovoljno para za sve sto je neophodno.
Tako odgovorni muski razmisljaju,da li oni mogu da obezbede sta je potrebno.
Cesto nemaju ni za sebe tako da se ne usudjuju ni da zenu izloze akuserskom nasilju mogucem niti da rizikuju nasilje nad decom daleko bilo koje je izaslo na videlo tek skoro a desava se odavno.

Zensko bi,sa druge strane,udaju nakon koje ako se ocu deteta nesto desi dete ima nekretninu na svoje ime uz dovoljno para ili ako se njoj nesto desi sigurnost da dete ima oba.Takodje ako nema dece sigurnost da nece muzevljeva rodbina oteti pare,imovinu od nje vec da ce biti sigurna.Al' vecina muskih nema imovinu ili nema funkcionalnu kucu(npr.to je staro te nema kupatila ili nema kuhinje a nema para da uvede oba),stan renovirane,uredjene kako treba u kojoj se moze ziveti ili deli svoje sa drugima.Takodje,para nema da obezbedi zenu,dete ili zenu ako dece nema tako da znaju za brak nisu.

Da ne spominjem kako je po novom zakonu vlasnik kuce ili stana odgovoran za dugove osobe prijavljene u MUP~u na njegovoj adresi.Ako osoba ima dugove dolaze izvrsitelji da plene imovinu osobe prijavljene na toj adresi.
 
Poslednja izmena:
Strah od vezivanja i težnja ka slobodi.
U današnje vreme ni sam papir ne znači ništa.Muškarac i tada može biti slobodan, zar ne?
Ali znači ako brak pukne.Sve procedure, pa podele, raspodele , pa još ako su tu deca i slično .
Ovako -kud koji mili moji.
Ti tamo, ja ovamo .Kraj.
Da dodam samo da je zanimljivo kada se muškarac seti , a bliže je 50.oj da bi bilo lepo imati i potomke.
A predpostavimo da mu je supruga njegovih godina (mada može biti i mnogo mlađa -moderno je to danas)
Ne kažem da ne mogu biti odlični roditelji , ali sama trudnoća i majčinstvo u tim godinama?Upitno je.
 
"Teško je pronaći ženu posvećenu porodici"-jedan od bitnih razloga.
Danas primećujemo sve više muškaraca u četrdesetima koji ostaju neoženjeni, i ova pojava postaje sve češća. Za mnoge, to je postalo norma.Međutim, da bismo razumeli razloge koji dovode do ove situacije, moramo pažljivo sagledati sve aspekte. Neki tvrde da problem nije u tim muškarcima, već u ženama. Postoji percepcija među muškarcima da je teško pronaći ženu koja će biti spremna preuzeti ulogu domaćice i posvetiti se porodici.

Kritikuju kako se današnje žene često usmeravaju na nezavisnost i karijeru te nerietko izražavaju nezainteresiranost za brak. Neki muškarci čak tvrde da mnoge žene traže partnere isključivo radi materijalne sigurnosti i komfora. Ipak, u svemu ovome postoje i aspekti za koje muškarci snose odgovornost.

1. Nedostatak poverenja u ljubavi: Muškarci su danas često oprezniji, ali ponekad i sebični kad se upuštaju u veze. Svi želimo ljubav, ali rietko se odvajamo od straha i dajemo se u potpunosti partneru. Na primer, moguća je situacija gde muškarac svoju imovinu stavlja na ime majke, kako bi je kasnije mogao pokloniti partnerki, dok ona registrira automobil na ime svog oca. Sve ovo ukazuje na nedostatak povjerenja i otvorenosti među partnerima, što može ozbiljno ugroziti odnos.
2. Nespremnost na promene: Muškarci koji su dugo bili sami često su vrlo prilagođeni svojim svakodnevnim rutinama i teško im je prihvatiti promene koje veza sa sobom nosi. Neke navike su duboko ukorenjene u njihovom životu i ne žele ih menjati zbog straha da će izgubiti udobnost koju su stekli. Također, svesni su da brak donosi specifične odgovornosti, uključujući i financijske, te se može osećati kao rizik.
3. Samostalnost u četrdesetima: Kada muškarac pređe četrdesetu, može biti izazovno pronaći partnerku slične dobi i interesovanjima. Stoga se mnogi odluče za veze s mlađim ženama. Međutim, mnogi od tih muškaraca nisu spremni za ozbiljnu vezu. Za njih, brak i veze nisu nužno cilj života. Postalo je prihvatljivo biti neoženjen u četrdesetima i ne smatraju to problemom.

U konačnici, razlozi zašto sve više muškaraca u četrdesetima ostaje neoženjeno može varirati od osobe do osobe. Važno je naglasiti da svaka osoba ima svoje životne okolnosti i prioritete, te da ne postoji univerzalno rešenje ili presuda za ovu situaciju. Važno je da svako pronađe put koji mu najbolje odgovara i koji mu donosi sreću i ispunjenje.
Svetu su nametnuti prioriteti protiv svake volje i logike. Covek je postao masina za eksploataciju i samo delimicno za reprodukciju (pravljenje dece kao sledecih masina za eksploataciju). Sistem ne propagira porodicu vec pojedinca (pogledajmo zapadne filmove u kojima su, u 90 posto slucajeva, glavni akteri usamljenici oba pola sa eventualnim neobaveznim partnerom. Film je odavno izgubio funkciju zabave i postao propagandno sredstvo za usmeravanje dustvene psihologije u pravcu koji odgovara sistemu.
 
Da dodam samo da je zanimljivo kada se muškarac seti , a bliže je 50.oj da bi bilo lepo imati i potomke.
Kad im prodje vreme,prodje mladost,tek u srednjem dobu kad ne mogu nista.
Najcesce nema pare za dadilju.
Sve ide na jadnu,izmucenu zenu kojoj padne na ledja to dete (ta deca),taj muž kome treba nega.
A predpostavimo da mu je supruga njegovih godina (mada može biti i mnogo mlađa -moderno je to danas)
Moze ako obezbedi sve za nju,dete (sto treba uvek da bude tako,u svakom braku a nije.)
https://www.google.com/amp/s/www.re...-joj-renovirao-stan-ona-se-uopste-nije-bunila
 
Da dodam samo da je zanimljivo kada se muškarac seti , a bliže je 50.oj da bi bilo lepo imati i potomke.
A predpostavimo da mu je supruga njegovih godina (mada može biti i mnogo mlađa -moderno je to danas)
Ne kažem da ne mogu biti odlični roditelji , ali sama trudnoća i majčinstvo u tim godinama?Upitno je.
Znam jednog Bosnischea koji se sjetio u 50., pokraj zene njegovih godina, da bi potomke, pa nabavio 20 godina mladju. Kako, ne znam.🤷Imaju dva sina. Sad je 70+.
Kako mu se dalo, poriv za produljenjem loze je jamacno bio presnazan.🤷

I meni na poslu pitaju kad cu se zeniti, djecu, bla, bla. 🤦

Zene iziskuju veliki napor, resurse, vrijeme. Nemam nista od toga u obimu.🤷
Prije jesam jedino imao vremena, ali one nisu bile zainteresirane, a i manjkalo ih je uslijed fizicke lokacije🤷 Proso vlak, i cijela kompozicija.
 
Naročito gledajući te brakove i veze okolo, svako malo neko nervozan, frustriran,
On ne radi zvanicno ona ima posao,penziju te je trpi da bi imao od cega da zivi sa decom.
Ona ne radi zvanicno a on ima posao,penziju te ga trpi da bi imala od cega da zivi sa decom.
(Radi po stanu ili u kuci,oko kuce te on/ona nemaju sta da gube vreme oko toga.)Braca koji dele sprat te ne znam kako imaju odnose sa partnerkama kad su roditelji u prizemlju,deluje horor realno kad se pogleda.Dve sestre,jedna se udala te otisla da zivi sa necijim roditeljima a druga ostala u kuci sa svojim roditeljima,pradedom ili prababom,muzem,decom,horor.

ja kroz dan nasmejan
Titanik jer realnost gde zivimo,u kakvoj zemlji.
i onda mi oni pričaju kako niiiije dobro, treba čovek da se ženi.
Gledaju sebe te svoj zivot a niko drugi ne postoji.
Meni se nešto ne žuri da dođem u njihovu situaciju
Gde je musko koje ce stambeno te finansijski da obezbedi a svako da zivi svoj zivot privatno za sebe ono da ne davi njega ona da ne davi on nju ako mu je vec san da je zgazi i primora na silu da uzme njegovo prezime.
Jer ako nema ni finansijski ni stambeno nesto od njega sta ce on nekoj?Al' nije to kao maliciozno pitanje vec realno ~ ako nema nista sto treba sto da gubi vreme tu kad nema svrhe jer ju je ponizio svojim prezimenom na silu nametnutim.
i da mi neko pegla psihu.
Od zenskog bica se ocekuje da besplatno sluzi po stanu za muza ceo zivot.Jedino krajnje očajanje,beznadje,usamljenost,depresija mogu da navedu na to,ako bas nema ni jednog drugog izlaza.
 
Poslednja izmena:

Back
Top