- Poruka
- 46.570
kako se to srcem traži bog ?
Iskreno zelis da nadjes Boga i Bog ti to da

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako se to srcem traži bog ?

Iskreno zelis da nadjes Boga i Bog ti to da![]()
Nije mi poznato da neko sebe smatra dostojnim Boga.
Osim kada neko pljuje po drugima pa ih tako krsti.
U stilu:
uka 18,10Dva čovjeka uđoše u crkvu da se mole Bogu, jedan farisej i drugi carinik.
Luka 18,11Farisej stade i moljaše se u sebi ovako: Bože! hvalim te što ja nijesam kao ostali ljudi: hajduci, nepravednici, preljubočinci ili kao ovaj carinik.Luka 18,12Postim dvaput u nedjelji; dajem desetak od svega što imam.
Luka 18,13A carinik izdaleka stajaše, i ne šćaše ni očiju podignuti na nebo, nego bijaše prsi svoje govoreći: Bože! milostiv budi meni grješnome.Luka 18,14Kažem vam da ovaj otide opravdan kući svojoj, a ne onaj. Jer svaki koji se sam podiže poniziće se; a koji se sam ponižuje podignuće se.
Kada gresnik koji se kaje, dodje poniznog i skrusenog i pokajanog srca koje je priznalo Hrista kao spasitelja.
Naaravno da ga Bog kao dostojnog prima, uracunajuci mu Hristovu pravdu.
Zaodenovsi njegovu prljavu haljinu, cistom Hristovom.
Metaforicki receno.
Pobunjenik?
Ako pratis istoriju videces da su mnogi carevi sebe proglasavali bogovima;
Pa raznorazni gurui,sektasi....Svasta tu ima.
Ovo sto ovaj pisa, nije upuceno tim carevima, vec ovde nekim forumasima.
O tome pricamo, ne o tamo nekim carevima.
Ja se licno ne secam da sam nekada sreo nekoga ko sebe smatra samo dostojnim boga.
Jeste da cak Papa sebe smatra bogom, ili njegovim zamenikom na zemlji, ali o tome sada ovde ne pricamo.
Imao si priliku da procitas ovde postove onih koji se iscudjavaju klanjanju Bogu.
Nije o takvima rec.
Oni ne veruju u Boga.
Oni sebe ne smatraju dostojinim necega sto ne veruju.
A o dostojnima, je rec o nekima koji veruju.
Ja ne mogu da se setim takvih da ih licno znam.
Postoje neki koji sebe nekim svojim delima predloze Bogu, pa se smtaraju dostojnim.
Ali i to je indirektno.
Ima dosta i svojeglavih vernika,koji se ne trude da Boga vide kakav zaista jeste,nego kako bi oni hteli.
Pošto je bog imaginaran lik, odnosno svako ga zamišlja na osnovu svojih parametara, normalno je da se viđenje boga razlikuje od čoveka do čoveka.
Zašto si ubeđen da ti imaš pravo viđenje boga, a ostali ne? To i svi ostali mogu da kažu.
Samo naglas razmišljam: da taj tvoj bog postoji i da ga je briga verovatno bi uradio nešto po pitanju shvatanja njegove prirode.
Ima dosta i svojeglavih vernika,koji se ne trude da Boga vide kakav zaista jeste,nego kako bi oni hteli.
tumačenje biblije je uvek bilo diskutabilno u sveopštem razumevanju hrišćanske religije
elem, stari zavet uopšte i nije hrišćanski, Hrist dolazi tek kasnije u novom zavetu
kakvih dodirnih tačaka imaju stari i novi zavet ?
Cela Biblija je Boza rec![]()
Od jednog Boga data nama...
Samo je novi zavet dat preko Hrista,
od Boga.
i zato se zove hriscanstvo.
A poenta je uciti o Bogu onda treba znati celu Bibliju.
Dodirnih tacaka imaju jer je i stari i novi zavet od Boga zakon.
Stari zavet je vazio do Hrista ali je dosta toga preuzeto i postoji u novom zavetu.
koje su biblijske dodirne tačke starog i novog zaveta ?
gde piše ?
koje su biblijske dodirne tačke starog i novog zaveta ?
gde piše ?
stari zavet je ukinut...to više ne važi
stari zavet je postao kao informacija o 'postanku svega'
šta je prenešeno iz starog u novi zavet pa se to poštuje ?