Zašto ima toliko samaca u svetu?

To je u redu ako to želiš. Onda to ne posmatraš kao žrtvu već naprotiv.
To i mene zbunjuje, priča o žrtvi. Ako nešto želiš onda to ne gledaš kao žrtvu. Ako nne želiš ne želiš. Nego meni se čini da ljudi teraju sebe na nešto što u stvari ne žele? Ili sa druge strane žele nešto što ne mogu da sprovedu jer su slabi karakteri? U svakom slučaju imaju problem da usaglase sebe sa svojim željama ili shvatanjima...

То и кажем. Жртва и труд се претварају у радост.
Ovako ja tebe razumem, koristiću termine za hemijske reakcije. Dakle, cilj je dostići proizvode reakcije, a to je stabilan brak. I sad postoji energetska barijera (trud i žrtva kako kažeš). I sad ko ima volje prevazići će tu barijeru, a ko nema odustaće jer mu teško da se trudi. A ovaj drugi neće jer je lenj. A ne shvata da ako se malko potrudi da će reakcija doći do proizvoda a to je radost bračne zajednice?

To je sve inflantilno za mene. Ozbiljni ljudi ako ŽELE da budu sa nekim oni će to biti ! Ne interesuju ih barijere. Slabići možda tako misle, ali to su ljudi idi mi dođi mi. Mrzi me, ne znam, možda, lepo mi je ovako... i ti o njima sve vreme govoriš. Ali postoje ozbiljni ljudi koji ne žele. Ne žele sve to. Jer to nije partner sa kojim žele da budu. Dakle, ozbiljni ljudi znaju šta ŽELE i to se trude da ostvare. Ako ne žele - ne žele. Meni su lično strane te podvojene ličnosti, kao hoće pa neće, pa teško im, pa neshvataju itd...

Bolje dobar razvod nego loš brak i to je činjenica. Drugo, postoje ljudi koji jednostavno nisu za to i ne treba ih pokušavati ukalupiti u neke forme koje nama odgovaraju. A djeca? Pa mislim da su djeca najprilagodljivija stvorenja na planeti pa se brzo i prilagode da imaju dvije kuće, dva odmora itd. Imam prijateljicu iz djetinjstva koja bi "bježala" kod mene kad bi joj se roditelji svađali a to su bile užasne scene, baš nisu imali takta niti filtera šta govoriti pred djetetom...skoro joj je otac preminuo i na majčine žalosti i padanja u trans zbog plača je prasnula šta sad kukaš kad si sto puta rekla dabogda crko ili kud ne umreš da se spasim. Sad nije ni u dobrim odnosima sa majkom a i sama ima problem sa vezama jer kako ona kaže više me oštetilo to što sam vidjela između njih dvoje nego da su se razišli 🤷‍♀️

Ovako ja tebe razumem, koristiću termine za hemijske reakcije. Dakle, cilj je dostići proizvode reakcije, a to je stabilan brak. I sad postoji energetska barijera (trud i žrtva kako kažeš). I sad ko ima volje prevazići će tu barijeru, a ko nema odustaće jer mu teško da se trudi. A ovaj drugi neće jer je lenj. A ne shvata da ako se malko potrudi da će reakcija doći do proizvoda a to je radost bračne zajednice?

To je sve inflantilno za mene. Ozbiljni ljudi ako ŽELE da budu sa nekim oni će to biti ! Ne interesuju ih barijere. Slabići možda tako misle, ali to su ljudi idi mi dođi mi. Mrzi me, ne znam, možda, lepo mi je ovako... i ti o njima sve vreme govoriš. Ali postoje ozbiljni ljudi koji ne žele. Ne žele sve to. Jer to nije partner sa kojim žele da budu. Dakle, ozbiljni ljudi znaju šta ŽELE i to se trude da ostvare. Ako ne žele - ne žele. Meni su lično strane te podvojene ličnosti, kao hoće pa neće, pa teško im, pa neshvataju itd...
Da. Ni meni nije jasno. Postoji dosta stvari koje prosto moraš da radiš u životu i da se ponekad žrtvujes. Moramo jesti, piti, živeti negde, znači moramo raditi (možda i ne 🙂), moraš se ponekad žrtvovati za decu. Ali terati sebe da živiš sa nekim s kime ne moraš? Ne razumem. Pa valjda si u braku/vezi sa nekom osobom zato što ti je dobro, prija ti? 🤔
Zašto siliti sebe, žrtvovati se za tu vezu?

Да се сажети у трећој реченици с краја. Труде се, жртвују се да би остварили здрав и квалитетан однос. То сво време говорим.

Da. Ni meni nije jasno. Postoji dosta stvari koje prosto moraš da radiš u životu i da se ponekad žrtvujes. Moramo jesti, piti, živeti negde, znači moramo raditi (možda i ne 🙂), moraš se ponekad žrtvovati za decu. Ali terati sebe da živiš sa nekim s kime ne moraš? Ne razumem. Pa valjda si u braku/vezi sa nekom osobom zato što ti je dobro, prija ti? 🤔
Zašto siliti sebe, žrtvovati se za tu vezu?
Sve je pitanje odnosa prema stvarima, ljudima. Ako znam da nešto moram onda postavim svoj mindset tako da se to mora, i ne razmišljam o žrtvi. Reimo svako jutro moram da ustanem da pravim deci doručak pre škole. Ja volim tu decu i iako bih nekada da ostanem u krevetu da ležim ja ustajem i radim to što treba da ne bi otišla u školu gladna. I to nije žrtva. Ako o tome počnem misliti kao da se ja nešto žrtvujem za njih, to je kao da ja imam nekog izbora.. ali nemam jer ih volim. Htela sam da ih imam i sve radim jer mislim da treba. Odmaraću drugi put.

Tako je i za odnose sa muškarcem. Ukoliko postoji neko koga volim htela bih što češće biti sa njim, kako se dogovorimo. Nije mi teško ni da volim na daljinu, umem i to. Ali jednog dana možda i budemo zajedno. No opet kao i prethodno, želim biti i dajem sve od sebe da se to desi. A ne da bežim od toga. Ako bih osetila da bežim i to shvatam kao neko teško žrtvovanje, to bi mi bio prvi signal da tu osobu uopšte ne volim !

Pre svega, materijalna sigurnost. U današnje vreme svako za sebe zarađuje, nema više porodičnih zadruga da se oslanjaju jedno na drugo. To daje mogućnost osobi da može sebi da obezbedi stan.
Drugo, internet, TV.. ulazi u svaki dom. Ljudi više nemaju osećaj da su sami i kada su fizički sami kod kuće, tj u stanu.
Treće, sve više parova su uvezi, a svako živi u svom stanu. To je omogućeno onim prvim, ali je to vrsta komocije. Viđaju se kada hoće, prespavaju nekada jedno kod drugog, idu zajendo na vikend putovanja, godišnje odmore..

Ali još uvek ima dosta ljudi koji žive u brakovima jer im je tako lepše u dvoje i da imaju porodicu. Danas je to stvar izbora, nije moranje.
boldovano, uraaaa.

iz jednog razloga, djeca im ne dozivljavaju prolazak kroz razvode roditelja pa odlazak jednog roditelja, potom macehe ili eventualno ocuhe i dal ce se uklopiti sve to...

mislim da sreci izmedju dvoje ne treba da smeta moderna tehnologija koja im omogucava da ne budu sami potpuno ...

porodica je velika stvar.

Tako je i za odnose sa muškarcem. Ukoliko postoji neko koga volim htela bih što češće biti sa njim, kako se dogovorimo. Nije mi teško ni da volim na daljinu, umem i to. Ali jednog dana možda i budemo zajedno. No opet kao i prethodno, želim biti i dajem sve od sebe da se to desi. A ne da bežim od toga. Ako bih osetila da bežim i to shvatam kao neko teško žrtvovanje, to bi mi bio prvi signal da tu osobu uopšte ne volim !
Upravo! Mislim, skinuo bih "zvezde sa neba" osobi koju volim, ali ne zato što ona to hoće već zato što ja to hoću. 🙂 Meni prija da je činim srećnom.
Evo, uživam dok ova džukela smrdi pored mene sita, napojena i srećna. 🤣

Ma ni jednom se nisam udala ! :lol:
ja sam gori primer za tebe nego što možeš da zamisliš!
Ali moja deca su zaista momci na mestu. I na takmičenja, i stabilne osobe, i sa mnom na planinarenja idu nisu razmaženi, zgodni, lepi momci, pametni, popularni u društvu u školi, i lepo vaspitani. Ne kažem da će biti idealni, ali ne znam nikoga ko odrasta u idealnim okolnostima.
Tvoji bivši baš imaju sreće, ti se brineš o deci a oni žive kao momci....
verovatno ni alimentaciju nisu morali da plaćaju , BANJA :D

Rekla bih da ljudi vole da budu sami ali vecina solo ljudi koje poznajem ne zele da budu solo.
Cak i tu. Mnogi pisu kako bi voleli neku osobu pored sebe ali je nemaju.

Dakle podelila bih solo ljude u te dve kategorije, oni koji zele i koji ne zele.

Verovatno postoji 1000 razloga zasto je neko ko ne zeli biti solo ipak solo.
Izdvojila bih nerealna ocekivanja i bezvoljnost za kompromise.

Tvoji bivši baš imaju sreće, ti se brineš o deci a oni žive kao momci....
verovatno ni alimentaciju nisu morali da plaćaju , BANJA :D
znači imam kao decu od mnoštva partnera :lol:
ma, neka, retko ko piše ovde o sebi lično, obično svi filozofiraju, a kada napišem onda ljudi s tim info onako proizvoljno tumače itd.. No, ne smeta.
Jedan bio, plaća alimentaciju, ko je dugo na LjiSu sve zna o tome, imali smo i temu Alimentacija :D

Rekla bih da ljudi vole da budu sami ali vecina solo ljudi koje poznajem ne zele da budu solo.
Cak i tu. Mnogi pisu kako bi voleli neku osobu pored sebe ali je nemaju.

Dakle podelila bih solo ljude u te dve kategorije, oni koji zele i koji ne zele.

Verovatno postoji 1000 razloga zasto je neko ko ne zeli biti solo ipak solo.
Izdvojila bih nerealna ocekivanja i bezvoljnost za kompromise.
A ima i ljudi koji zapravo i ne znaju koga žele? mislim za vezu.

Imala je jedna moja poznanica planinarka svog psihoterapeuta. Dugo je bila sama. Onda joj je ova rekla da na jedna papir ispiše osobine koje treba da ima ta osoba da bi ona bila sa nekim u vezi. Sledeći put je došla sa spiskom na A4 strani. Terapeut je pogledala i rekla, pa ovakvih osoba ima na prste jedne ruke u Novom Sadu (gde živi). Dođite sledeći put sa spiskom ali nešto izbacite. I tako je ona u par iteracija izbacivala dok nije došla do par bitnih stvari. Par meseci posle toga je i našla nekoga. Možda se ide suviše široko? Šta znam.

znači imam kao decu od mnoštva partnera :lol:
ma, neka, retko ko piše ovde o sebi lično, obično svi filozofiraju, a kada napišem onda ljudi s tim info onako proizvoljno tumače itd.. No, ne smeta.
Jedan bio, plaća alimentaciju, ko je dugo na LjiSu sve zna o tome, imali smo i temu Alimentacija :D
:mrgreen:
nisam pratio temu Alimentacija, a napisala si "Ma ni jednom se nisam udala ! :lol:" u postu gde spominješ više dece.
Meni tako zvučalo , moja greška, nema veze , iako je jedan njemu BANJA , kao momak :ok:

žrtva • ženski rod Onaj koji neopravdano ispašta.

To je neko ispaštanje. Znači, on ne brka.

Види под ставком два.

Screenshot_2023-04-26-21-49-21-642_com.android.chrome-edit.jpg

Back