Zašto ima toliko samaca u svetu?

@Paula
Evo tvoj slučaj na primer, koliko sam mogao da shvatim 3 puta si se udavala i nijedan ti nije valjao. I sad verovatno ponovo tražiš partnera jer shvataš da ćeš u životu ostati sama kad deca odu svojim putem.
Ma ni jednom se nisam udala ! :lol:
ja sam gori primer za tebe nego što možeš da zamisliš!
Ali moja deca su zaista momci na mestu. I na takmičenja, i stabilne osobe, i sa mnom na planinarenja idu nisu razmaženi, zgodni, lepi momci, pametni, popularni u društvu u školi, i lepo vaspitani. Ne kažem da će biti idealni, ali ne znam nikoga ko odrasta u idealnim okolnostima.

Šta mislite zašto sve ima više samacu u svetu i kod nas? Kad se pogleda koji su stanovi najskuplji po kvadraturi dođe se do zaključka da su to garsonjere ili jednosobni stanovi. Zašto se ljudi sve više otuđuju i usamljuju? Govorim ovde o ljudima koji nikada nisu zasnovali porodicu ili su se razveli od svog parnera. Ne govorim o ljudima koji su sticajem okolnosti ostali sami u životu, odnosno onima kojima je preminuo parner. Zašto je nastala epidemija samaca u svetu?
Čitam "smarača" :mrgreen:

Ma ni jednom se nisam udala ! :lol:
ja sam gori primer za tebe nego što možeš da zamisliš!
Ali moja deca su zaista momci na mestu. I na takmičenja, i stabilne osobe, i sa mnom na planinarenja idu nisu razmaženi, zgodni, lepi momci, pametni, popularni u društvu u školi, i lepo vaspitani. Ne kažem da će biti idealni, ali ne znam nikoga ko odrasta u idealnim okolnostima.
Ma super neka su živi i zdravi. Ali ćeš još neko vreme moći da nalaziš partnere dok još uvek ličiš na nešto. Kad te pojede zub vremena to ti je kraj karijere.

pa ako iziskuje toliko napora šta će onda?
On ima smisla kao se ljudi vole. Ko voli da provodi vreme jedno s drugim želeće da živi zajedno. Kada god sam bila u ozbiljnijoj vezi preseljavali su se kod mene. To je dakle logičan sled ako voliš da budeš sa nekim. Onda ti ništa nije teško. Ako ne voliš, što bi živeo sa tom osobom? Ne priznajem da postoje zone konfora. To su samo izgohvori ljudi koji ne vole partnera.

Pa ako je nekome teško, što je to za nejga kvalitet? Nisu svi kukavice da se plaše muke i poteškoća već ne vide smisao tome ili nisu našli osobu za to.

Квалитет и успех подразумева жртву, излазак из комфора и још неке ствари. То важи за свако поље људског живота, није везано само за љубавне или брачне односе.

@Paula
Evo tvoj slučaj na primer, koliko sam mogao da shvatim 3 puta si se udavala i nijedan ti nije valjao. I sad verovatno ponovo tražiš partnera jer shvataš da ćeš u životu ostati sama kad deca odu svojim putevima. Zašto ne odlučiš da ostaneš sama kad vidiš da ti ne ide po tom pitanju?
Nisi u pravu, Paula je jedna veoma posebna dama. Mada se često ne slažemo nas dvije u mišljenjima ali izuzetno je cijenim jer je stabilna ličnost. Drugo, nikad iz njenih postova nisam osjetila mrvicu ogorčenosti, srećna je i ispunjena žena a zato je i divna majka. Jer samo žena zadovoljna sobom može biti dobra majka svojoj djeci i njeni sinovi su izvukli lutriju što se nje tiče jer će daleko da doguraju zato jer imaju upravo Paulu ovakvu kakvu jeste da ih usmjeri u životu.

Šta mislite zašto sve ima više samacu u svetu i kod nas? Kad se pogleda koji su stanovi najskuplji po kvadraturi dođe se do zaključka da su to garsonjere ili jednosobni stanovi. Zašto se ljudi sve više otuđuju i usamljuju? Govorim ovde o ljudima koji nikada nisu zasnovali porodicu ili su se razveli od svog parnera. Ne govorim o ljudima koji su sticajem okolnosti ostali sami u životu, odnosno onima kojima je preminuo parner. Zašto je nastala epidemija samaca u svetu?
pa vidi, za dvoje treba jedna spavaca, jedan dnevni boravak, jedno kupatilo, jedna kuhinja, jedan TV, jedna masina za ves, jedan auto.........a ako su samci treba im dve sobe, dva dnevna boravka, dva kupatila, dve kuhinje, dva TV, dve masine za ves, dva auta.......................pa ti sad vidi gde lezi zec.

I meni ne smeta da živim sama, naprotiv. Ja nisam obična osoba po tom pitanju... mene čeka puno naučnih radova, koliko imam planova, imala bih šta da radim do smrti a i preko toga. Planinarenja, prijatelji, deca... ih.. ne treba meni puno za radost. A uvek tu može biti i poneka romansa. Grešite ako na žene gledate samo sa apsketa vaše rodbine, roditelja.. postoje žene ostavene u svom poslu i stabilne. Na kraju, 21. je vek. A kod nas i dalje postoji veliki jaz između ljudi odraslih u selu i gradu, iz te i te sredine, iz te i te porodice.. čini mi se nekada kao da smo potekli iz drugih kultura. Jednostavno, gledamo na svet svojim naočarima koje smo stekli svojim siksutvom. Ali zamislite da drugi imaju sasvim drugačiji život i da motive uopšte ne možete razumeti !
Ma super neka su živi i zdravi. Ali ćeš još neko vreme moći da nalaziš partnere dok još uvek ličiš na nešto. Kad te pojede zub vremena to ti je kraj karijere.
Odgovor je iznad
Nemam karijeru drugu od naučne. Ostalo su samo povremene ljubavi i/ili zadovoljstva.
Veliki broj ljudi stari sam i ne vidim u tome problem. Možda budem imala i unuke, ko zna.

Ljudi se obično sami radjaju, osim kada su blizanci.
Zasto su sami u nekim sexualno aktivnim godinama je bolje pitanje.
Ovo pitanje nema veze sa feminizmom, daleko je aktuelniji inzenjering svesti.
Novo mentalno robovlasnistvo je aktuelan svetski poredak, a pri tome je podsticanje GMO reprodukcije aktivno vec decenijama, od I svestskog rata, pa je jasno da opstaju najjace jedinke koje poseduju osobine samoodrzanja gde je svako deljenje zivota opasno po zivot.
Dakle, Eugenika stvara biserne ljude osetljive na atmosferilije....pri mentalnom robovlasnistvu nemoguce je uspostaviti bliske odnose, pa se sav odnos rodova sveo na komformitet, takoreci prijatnost.

Odgovor je iznad
Nemam karijeru drugu od naučne. Ostalo su samo povremene ljubavi i/ili zadovoljstva.
Veliki broj ljudi stari sam i ne vidim u tome problem. Možda budem imala i unuke, ko zna.
Kao prvo ja nisam odrastao na selu već u manjem gradu u Srbiji, drugo prestani više da odgovaraš na moje komentare, jer prekidam komunikaciju sa tobom. Ja sa jednom takvom gospođom nemam o čemu da razgovaram.

I da sam odrastao na selu to ništa ne bi promenilo, čak bi mi bilo još bolje, još bih bolji ispao mislim.

Poslednja izmena od moderatora:
Квалитет и успех подразумева жртву, излазак из комфора и још неке ствари. То важи за свако поље људског живота, није везано само за љубавне или брачне односе.
smisao? zašto? to je pitanje? za tebe možda ne postoji to pitanje, ali zašto bi to neko radio? Nije žrtva ako nekoga voliš. To su izgovori kada nema ljubavi. Šta god da čovek želi mora se za to potruditi, tako je u sportu, nauci, svemu, slažem se. Ali po ovom pitanju , pitanje je smisla. Ne možeš reći ne žele da odbace konfor. Pa taj ko ne želi da odbaci komfor znači da tu osobu baš i ne voli? Jer da voli ne bi razmišljao o komforu? Izgovori, kažem. Znači, nije da su slabe osobe pa kao mrzi ih, nego zašto bi?

Nisi u pravu, Paula je jedna veoma posebna dama. Mada se često ne slažemo nas dvije u mišljenjima ali izuzetno je cijenim jer je stabilna ličnost. Drugo, nikad iz njenih postova nisam osjetila mrvicu ogorčenosti, srećna je i ispunjena žena a zato je i divna majka. Jer samo žena zadovoljna sobom može biti dobra majka svojoj djeci i njeni sinovi su izvukli lutriju što se nje tiče jer će daleko da doguraju zato jer imaju upravo Paulu ovakvu kakvu jeste da ih usmjeri u životu.
Moram reći da nikad niko nije napisao nešto bolje za mene :).. nije niko idealan, ali eto.

smisao? zašto? to je pitanje? za tebe možda ne postoji to pitanje, ali zašto bi to neko radio? Nije žrtva ako nekoga voliš. To su izgovori kada nema ljubavi. Šta god da čovek želi mora se za to potruditi, tako je u sportu, nauci, svemu, slažem se. Ali po ovom pitanju , pitanje je smisla. Ne možeš reći ne žele da odbace konfor. Pa taj ko ne želi da odbaci komfor znači da tu osobu baš i ne voli? Jer da voli ne bi razmišljao o komforu? Izgovori, kažem. Znači, nije da su slabe osobe pa kao mrzi ih, nego zašto bi?

Онда је и смисао, овако како си написала, исто само изговор. Параван иза којег кријемо наше слабости, оправдање.

Kao prvo ja nisam odrastao na selu već u manjem gradu u Srbiji, drugo prestani više da odgovaraš na moje komentare, jer prekidam komunikaciju sa tobom. Ja sa jednom rado+++m nemam o čemu da razgovaram.

I da sam odrastao na selu to ništa ne bi promenilo, čak bi mi bilo još bolje, još bih bolji ispao mislim.
Ali postao i ostao seljačina.

Онда је и смисао, овако како си написала, исто само изговор. Параван иза којег кријемо наше слабости, оправдање.
Hehe, ali ti pišeš kao zajednički život treba da bude ovakav i sad ljudi to neće jer ne žele da odbace svoj komfor. Ali zašto brak treba da bude? Zašto polaziš od toga da je to neki must i sve što neko nađe protiv toga je izgovor, paravan itd? Govori za sebe, a drugi imaju svoje razloge za i protiv.

Човек бира шта ће бити, и то је тако. Имам фазе где вртим и по пет, шест риба у исто време. Али брзо те реалност ошамари по лицу и стави на своје место. А некада дође човеку да апстинира неко време. Бар је тако у мом случају.

Back