Zašto Hrvati mnogo više slušaju Marka Perkovića Thompsona nego Srbi Baju Malog Knindžu?

Sigurno nisu nahebali zbog Staljina!!! Bravar je bio lisac podli.... koliko je samo komunista Staljin dao pobiti zbog njegovih podlosti..itd.... Recimo da je nekim zaostalim Hrvatima trebao izbiti iz gflave neke ZAVNOH gluposti itd.... :super: :super: :super:
Jesu itekako,zato što su se Hrvati nadali da će Staljin tj.Rusi napast Jugoslaviju i da će Staljina (Ruse) dočekat kao oslobodioce i preko njega dobit NDH.

Pa da, antikomunist sam i antisfrjotovac sam zbog komunizma.

Ideja Kraljevine mi je bila okej, razvijalo se jedno građansko društvo i građanski duh koje zapravo nije dobilo priliku.

КЈУ, бановине, Различити системи судства, администрације, земљ.књига, грунтовница, катастра, закон о упр.поступку, итд...разлика је било, није било централизовано, али и превише завера споља и изнутра

Било је либерално и грађански.

Све је то укинуто 1944. Црвеним терором.

Baš me zanima šta će Hrvati reći za ovu tvoju pacersku izjavu!!?? :hahaha: :hahaha:
Stipe Mesić je izjavio da su Hrvati jedini narod koji je u 2 svj.ratu pobjedio 2×.Prvi put kad su Švabe ušli u Zagreb 1941 i drugi put kad su partizani ušli 1945.
Šta bi ih sprečilo da ne dočekaju Staljina raširenih ruku 1948?
Vidi se da ne poznaš Hrvate.

Stipe Mesić je izjavio da su Hrvati jedini narod koji je u 2 svj.ratu pobjedio 2×.Prvi put kad su Švabe ušli u Zagreb 1941 i drugi put kad su partizani ušli 1945.
Šta bi ih sprečilo da ne dočekaju Staljina raširenih ruku 1948?
Vidi se da ne poznaš Hrvate.
Nema pojma! Hrvati su već pobedili TRI puta: 1941-e, 1945-e i 1991-e! :hahaha: :hahaha:
A vidi se da onda ni Hrvati ne poznaju Ruse!!! :hahaha:Nakon što su stotine hiljade Hrvata ostavilo kosti po Rusiji, oni su očekivali da ih rusi oslobode (bivšeg) bravarevog režima i daju im državu.. da mogu opet jurišati na Istočni front???:hahaha::hahaha: A što bi se i moglo desiti ovih dana!?:hahaha::hahaha:

A vidi se da onda ni Hrvati ne poznaju Ruse!!! :hahaha:Nakon što su stotine hiljade Hrvata ostavilo kosti po Rusiji, oni su očekivali da ih rusi oslobode (bivšeg) bravarevog režima i daju im državu.. da mogu opet jurišati na Istočni front???:hahaha::hahaha: A što bi se i moglo desiti ovih dana!?:hahaha::hahaha:
Rusi gledaju svoj interes kao i Amerikanci.
Uopšte me ne bi iznenadilo da je došlo do ruske invazije 48 na Jugoslaviju da bi Hrvatima dali neku NDH.
Nikakvih stotine hiljada Hrvata nije ostavilo kosti u Rusiji,bila je samo 369 pukovnija na Staljingradu.

Nema pojma! Hrvati su već pobedili TRI puta: 1941-e, 1945-e i 1991-e! :hahaha: :hahaha:

Ма то је брљање и блудничење и много среће што нису наје6али

Mesić je to izjavio 1992 u Australiji,tad još nisu pobjedili 3 put.

Ti stvarno vjeruješ u te gluposti koje je izgovorio K.Gligorov. Čovjek nije bio svjestan vremena, prostora i događaja koji su se odvijali. Kažu da je ponuđeno da SFRJ aklamacijom postane članica EU ali bilo je prekasno. Opstanak države nije bio u interesu..Kučanu i Slovencima prije svih. Još za života Edvarda Kardelja...Janezi su jasno stavili do znanja da je SFRJ za njih samo prijelazno rješenje.
Kučan je jedan moralno i karakterno ljigav tip...na kraju, odrekli ga se i njegovi.

Milošević i Tuđman sve da su i htjeli(a nisu)...nisu smjeli da prihvate ponudu jer bi to platili glavom. Zloba bi visio na nekom kandelabru na Terazijama a Njofra na Banus -placu u ZG.
Ne slazem se; a kao dokaz tome dokumentovana je njihova pljacka tokom rasturanja drzavne zajednice na kojoj su zajedno radili.
Slovenci su prvi nudili konfederaciju sto je Zloba odbio, a kasnije ga podrzao i Franjo.
Vecina obicnog naroda nije imala nista protiv drzave u kojoj su ziveli; ona je rasturena da bi se lakse opljackala.
Sve drzavice nastale iz raspada su jedan obican K u poredjenju sa SFRJ.
Ja to govorim kao antikomunista i monarhista.

Ako se pojave nepozvani, što drugo očekuješ?
Hrvati u svojim glavama skakucu izmedju toga da su sukob imali sa JNA a ne sa komsijama, do toga da su sukob imali sa komsijama koje su efikasno i uz slavu Boga napucali...

Ja sam u utisku da je ovo drugo tacno , a ako ti komsije nisu pozvane to vec ne znam...znam kako je to kad hoces da upristojis komsije, a da ih rasterasi pocistis, to vec ne znam...to je vec ideologija...

Možda su goli k što se tiče političkog utjecaja ali u Hr i Slo se nikad nije živjelo bolje, dok je ostatak u popriličnom rasulu.
Moze se reci slobodno , da kad se proda dusa da se lepo zivi , jer ako pogledas karakterno , kao ljudi , svi narodi danas su tesko smece, nikakvi ljudi a dobro , Hrvati su nekako uspeli da ne ostanu samo glupaci u Hrvatskoj, to ne znam kako , dok Srbija to nije uspela...ali mislim da je to do odnosa prema inteligenciji kod Srba....to je vekovna mrznja...

Ono što ostaje fakat je da kad god ne znaju koga da krive za svoju glupost Hrvati imaju Srbe za izgovor.

Čak im se i NDH zvala NEZAVISNA umesto NEOVISNA
I to su krivi Srbi 101%

@MOST6

Back