ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A gde se skoluju ta lozaceva deca? Ne znam s koje strane Kopaonika mu je vocnjak i selo, ali koliko ja znam seoske skole su u tom kraju do cetvrtog razreda, a onda deca moraju da putuju vise desetina kilometara do skole u vecim mestima, i to u jednom pravcu. Da ne pricamo kako to nisu tipovi ravnicarskih sela, nego planinska, gde je trci-trci pa kuca... prvi komsija udaljen bar kilometar. O ambulantama i domovima zdravlja da ne govorimo. Autobusi su redji od halejeve komete, i to ako ima srece da selo ima asfaltiran put. Dakle, ako nemas kola ugasio si ga. I sad zena, zamisli tu razmazenu materijalisticku kucku, oce kola! :lol:

Vidim da znas dosta o selima u Srbiji. dakle u Selu ima osmodisnja skola.Na dvanaest klometra odatle ima gimnazija i nekoliko srednjih strucnih skola. Autobuski saobracaj regulisan na tacno 30 minuta preko dana, a uvecce na jedan sat. I Lokalni i onaj prolazni.Obzirom na to kako sad zaradjuje, nece imati nikavih problema da skoluje decu u inostranstvu. Ako nams kola imas motokultivator, koje ti je ujedno i osnovno sredstvo za rad. Selo se nalazi sa Toplicke strane Kopaonika.Verujem da si pobrkala loncice. Ona nije tekla da ode na bolje , sa goreg. U tome je poenta. U ne prepoznavanju. Dakle u pogresnim procenam nekih zena usled nakarnog odnosa prema zivotu i stvarnosti.

Varas se . No nema veze. Kao sto vidis, ovo gore je samojedan od primera. Jedan od svcenarija i jedan od modela. a sto se tice moje zene i mog braka, to sam napisao samo zato da bi dalje tekst ipak procitala neka neudata devojka. te ba bi bio relavantn sagoronik. Ipak, moras priznati da je sagovornik sa resenom situacijom najcesce bolje primljen.
Naravno ne radi se ni o kakvim svalerima. Ja o tome nemam pojma. radi se o sigurnosti i imaginarnoj udobnosti. Sigurnost za decu, i zamisljena crta udobnosti je onaj stepenik koji zene ne mogu da preskoce, kolko ja vidim. To sto je ta njena nesigurnost vestacka, stvorena najvise od strane medija, klime, drzave...to je druga stvar. A mojaa zena je stvarno super i ja je volim, evo vec jedanaest godina.

U vezi cega se varam konkretno???
Naveo si jedan primer, jednu pricu....i sad na osnovu toga treba da zakljucimo da su sve zene takve?

A za svalera...pa nisam bas siguran da nije i on u prici. Haha...

Zamisli kad se od babine kuce u mom selu vidi Pancicev vrh. Onda taj mora da je na onoj strani Kopaonika koja je bliza Beogradu. :lol: Nebitno... i da je sve kako si rekao, da ti poverujem, to je opet jedan izuzetak, koji ne dokazuje pravilo. Moj stric kao masinski inzenjer ostao bez posla i vratio se na selo, i nesto ne cujem da se hvali kako mu je dobro, kako letuje u Egiptu a zimuje na Alpima... Zivi od svog rada, da, ali se za svaki dinar zestoko pomuci.

Ja bih radije trešnju i višnju. Majke mi. Jabuke moraš da prskaš, koliko ono beše puta godišnje, i to se vodi kao organska proizvodnja. A imaš i posla mnogo. Jok bre, trešnje i višnje radjaju svuda i kada ih niko ni ne pogleda. Sazoveš mobu, oberete sav rod i prodaš na veliko. Nema prskanja, nema otrova, a voćka radja, to joj je prirodno i slatka je, trešnja naravno, kako god da okreneš. E, to može, ja to hoću, nego kako nego hoću :D

Što se tvoje priče tiče, sanovnik, skontala sam suštinu. Zaista mislim da jesam, na pravi način. No, raći ću ti jedno - to je njihov primer. Na jedan takav, dodje bar 10-tak drugačijih, mada mislim da dodje i više. Ne pričam o voćnjaku i parama, već o bračnom životu, sigurnosti, razmaženosti u potrošačkom društvu i svemu ostalom. Ljudske su sudbine i naravi toliko raznoliki, da jedna priča ne može praviti statistiku. :)

Naravno. No isto je tako svuda. U svakom drustvu. U svakoj situacji. U svakom okruzenju. Ako podjemo od te premise, svaki dijalog, rasprava, prica je besmislena. A opet, vidis, nije. Prica je potpuno istinnita.
Sto se voca tice, vidim da to neznas, no nije tema. Jabuke ( autohtone sorte) se ne prskaju. Svako stablo je starije od 150 godina i potpuno imuno na bolest , a radja svake druge godine. Jedno dro od 700 kg do tone. Sto se tice tresnje i vidsnje, to se i te kako prska. Protiv crva, a visnja narocito protiv Molnilije Lakse, No preska se ORGANIC sredstvima koja im aj dobavljam i delim, bez da plate. Placaju kroz voce, bez ikakve marze i time su zadovoljni ko i ja. ( samo mnogo mi duguju.:lol:). Al neka , moji su.
Ja u opste ne tvrdim da je to univerzalna prica, Al je jedna od mogucih. A cela poenta je u gubljenu instinkta, sto je produktsifilizacije drustva.
Vidim da su sagovonici malo ne tolerantni.

Zamisli kad se od babine kuce u mom selu vidi Pancicev vrh. Onda taj mora da je na onoj strani Kopaonika koja je bliza Beogradu. :lol: Nebitno... i da je sve kako si rekao, da ti poverujem, to je opet jedan izuzetak, koji ne dokazuje pravilo. Moj stric kao masinski inzenjer ostao bez posla i vratio se na selo, i nesto ne cujem da se hvali kako mu je dobro, kako letuje u Egiptu a zimuje na Alpima... Zivi od svog rada, da, ali se za svaki dinar zestoko pomuci.

Ovo o cemu govorim je sa toplicke, kursumlijske strane. Naravno da nije svima tako, zaboga. Ni u beogradu, naroavno nije svima isto. Al ovde se ne radi o jednistvenom slucaju,nego onekih 12 sela koji su pod kontrolom. I u opste poenta nije u tome, nego je poenta u nemogucnosti da mlada zena , majka, prepozna sta je bolje za nju, njenu p'orodicu i njenu decu. Dakle o nemogucnosti predvidjanja, imaginacije i to ne na mnogo godina, nego na samo 2 godine zivota. A to je produkt drustv ene situacije i ispiranja mozga koje dolazi kroz sve medije. Kako kroz opste, tako i kroz krajnje uvredljive tzv.zenske novine, koje su nista drugo nego uvreda za zenski rod u opste, Verujem da ih uredjuju nevidjeni zenomrsci, ili zenski feministicki aktivisti, koji isto tako zene mrze i preziru.

Pun si argumenata...k´o g*vno vitamina. :lol:
Dobro onda, ti sve znas i poznajes zene u dusu....ja decu i zenu imam iz fazona, j*bi ga....dok ti sve znas, jer si beskrajno srecan i zaljubljen cak i nakon 11 godina braka. :worth: :rotf:

Nije li ovo neobavezno caskanje?
U neprekidnoj zameni teza, tesko da ce bilo ko doci do bilo kakvih zakljucaka. Optuzio si zenu koju ne poznajes za preljubu. A da ne govorim da nema veze sa mojim postom. Ja sad ne mogu da uproscavam celu pricu i da besmisleno pojednostavljujem Ako nisi razumeo, sta da se rradi. Nikom nista. Misljnje je ko i doope. Svako ima svoje. No, kad sam ispricao sto sta sam imao, odmah sam optuzen da lazem??????, pa onda je ta zena optuzena da se cuka ko da ima kasko osiguranje ????, pa da se ja hvalisem sa mojom savrsenom zenom i sa mojim divniim brakom????? ( bez obzira sto ovo zadnje bas tako i jeste), i da je to poenta onog sto sam napisao????
Svasta..
Dakle, devojke, ne citajte , za Boga miloga tzv ženske casopise.

Ovo o cemu govorim je sa toplicke, kursumlijske strane. Naravno da nije svima tako, zaboga. Ni u beogradu, naroavno nije svima isto. Al ovde se ne radi o jednistvenom slucaju,nego onekih 12 sela koji su pod kontrolom. I u opste poenta nije u tome, nego je poenta u nemogucnosti da mlada zena , majka, prepozna sta je bolje za nju, njenu p'orodicu i njenu decu. Dakle o nemogucnosti predvidjanja, imaginacije i to ne na mnogo godina, nego na samo 2 godine zivota. A to je produkt drustv ene situacije i ispiranja mozga koje dolazi kroz sve medije. Kako kroz opste, tako i kroz krajnje uvredljive tzv.zenske novine, koje su nista drugo nego uvreda za zenski rod u opste, Verujem da ih uredjuju nevidjeni zenomrsci, ili zenski feministicki aktivisti, koji isto tako zene mrze i preziru.

:roll: E to je taj stav koji me toliko tangira. Sad iz tvog posta moze da se zakljuci kako ti bolje znas od "mlade" zene sta je bolje za nju od nje same. Za sve je kriva emancipacija, feminizam, potrosacko drustvo, lobiji i aktivisti ko zna cega... zamalo da zaboravim zenske casopise, sanju marinkovic i slicne i seks i grad.... sve sama djavolja rabota!... i svima je cilj da ko zna zbog cega zavedu jadne, priglupe devojke i zene, i da ih zavedu na stranputice... i sve to da bi... sta ono treba da ide u nastavku? :think: Sta stoji na kraju tog master plana? Iiiii teorije zavere po milioniti put...
Dakle po tebi, resenje je da si svi vrate na sela... i problem resen. Strpis se malo, godinu dve i na kraju skijas na Alpima. To je takva sarena laza. Lako je iz fotelje gledati kako se neko muci da odrzi rod jabuke, a ti samo hop u maksi i kupis kilo jabuka. A sto ne kazes koliki kapital mu je bio potreban da pokrene proizvodnju? I gde je nasao pare? I koliko se zaduzio? I kakav je odnos rizika i profita?
Da se ne lazemo, lakse je raditi u butiku u centru nego okopavati vinograd. Plus, vreme je takvo da danas od zemljoradnje i poljoprivrede tesko moze da se profitira... zasto je to tako i ko je do toga doveo nije ni bitno... zato se sela gase i zato ljudi sa sela odlaze u grad, jer je lakse, jer ces za manje mukotrpan rad dobiti istu ako ne i vecu platu. I nema to veze sa mladim zenama koje su vaspitane u vreme kapitalizma i materijalizma, nego cista ekonomija.

Nije li ovo neobavezno caskanje?
U neprekidnoj zameni teza, tesko da ce bilo ko doci do bilo kakvih zakljucaka. Optuzio si zenu koju ne poznajes za preljubu. A da ne govorim da nema veze sa mojim postom. Ja sad ne mogu da uproscavam celu pricu i da besmisleno pojednostavljujem Ako nisi razumeo, sta da se rradi. Nikom nista. Misljnje je ko i doope. Svako ima svoje. No, kad sam ispricao sto sta sam imao, odmah sam optuzen da lazem??????, pa onda je ta zena optuzena da se cuka ko da ima kasko osiguranje ????, pa da se ja hvalisem sa mojom savrsenom zenom i sa mojim divniim brakom????? ( bez obzira sto ovo zadnje bas tako i jeste), i da je to poenta onog sto sam napisao????
Svasta..
Dakle, devojke, ne citajte , za Boga miloga tzv ženske casopise.

Znaci samo caskas i lupas....i zato ti nisu ni potrebni argumenti. Mozes da kazes sta ti je volja, mozes da tvrdis da se neko vara, bez da mu argumentovano pojasnis/dokazes isto? Super...

A, poenta je dakle da se zene mane zenskih casopisa? Pa sto ne kazes odma´? Nikada ne bih ukapirao dubinu tvoje poruke "dragim" ti zenama. :rotf:

Znaci samo caskas i lupas....i zato ti nisu ni potrebni argumenti. Mozes da kazes sta ti je volja, mozes da tvrdis da se neko vara, bez da mu argumentovano pojasnis/dokazes isto? Super...

A, poenta je dakle da se zene mane zenskih casopisa? Pa sto ne kazes odma´? Nikada ne bih ukapirao dubinu tvoje poruke "dragim" ti zenama. :rotf:

Pa ti si taj koji optuzuje za preljubu, a ne ja. A ja sam i te kako izneo dovoljno argumenata, za ono sto tvdim. E sad problerm je tvoj , sto ne razumes sta tvrdim.

:roll: E to je taj stav koji me toliko tangira. Sad iz tvog posta moze da se zakljuci kako ti bolje znas od "mlade" zene sta je bolje za nju od nje same. Za sve je kriva emancipacija, feminizam, potrosacko drustvo, lobiji i aktivisti ko zna cega... zamalo da zaboravim zenske casopise, sanju marinkovic i slicne i seks i grad.... sve sama djavolja rabota!... i svima je cilj da ko zna zbog cega zavedu jadne, priglupe devojke i zene, i da ih zavedu na stranputice... i sve to da bi... sta ono treba da ide u nastavku? :think: Sta stoji na kraju tog master plana? Iiiii teorije zavere po milioniti put...
Dakle po tebi, resenje je da si svi vrate na sela... i problem resen. Strpis se malo, godinu dve i na kraju skijas na Alpima. To je takva sarena laza. Lako je iz fotelje gledati kako se neko muci da odrzi rod jabuke, a ti samo hop u maksi i kupis kilo jabuka. A sto ne kazes koliki kapital mu je bio potreban da pokrene proizvodnju? I gde je nasao pare? I koliko se zaduzio? I kakav je odnos rizika i profita?
Da se ne lazemo, lakse je raditi u butiku u centru nego okopavati vinograd. Plus, vreme je takvo da danas od zemljoradnje i poljoprivrede tesko moze da se profitira... zasto je to tako i ko je do toga doveo nije ni bitno... zato se sela gase i zato ljudi sa sela odlaze u grad, jer je lakse, jer ces za manje mukotrpan rad dobiti istu ako ne i vecu platu. I nema to veze sa mladim zenama koje su vaspitane u vreme kapitalizma i materijalizma, nego cista ekonomija.

Pa nije li sasvim ocigledno da ja znam bolje od nje. Ja sam ranije mislio da je za nju bolje ovo. Ona je mislila suuprotno. A sad i ona misli ko i ja pre tri godine. ? . Ti zaista imas problema sa percepcijom. I isto si agresivna ko onaj drugi sagovornik. A zapravo, vidis, i sad verujem da je bolje kad si vlasnik svo posla od koga zivis, nego kad te neki gazda placa. To lad te gazda placa, vidis ima isuvise varijabila. Mozda je gazda kreten, a mozda je OK covek. U svaom slucaj , sav rizik je njegov , pa je i tezina odlucivanja na njemu. Kakve veze imaju kapitalizam i materijalizam sa ovim. Ja upravo tvrdim da kapitalizam daje sanse zenama da postalu gospodari svoje egzistencije i pruza im mogucnost da preuzzmu rizik odlucivanja. A oo sto ih u tome sprecava je nasledje AFŽa, lažne emancipacije,
Da je tema, kako zapoceti sopstveni biznis... ja bi o tome pisao, . No to nije tema ovde.
Ženski casopisi jeesu uvreda za ženski rod. Ako tebe ne vredjaju, moram primetiti da prvi put do sad komuniciram sa nekim za koga ih prave.
Verujem da je moj stav univerzalan, te da se ne odnosi spscijalno na selo ili grad.
Otkud ti znas de i kako ja nabavljam jabuke?

Agresivna i netolerantna... ta sam. :mrgreen: Pre bih rekla da nisam snishodljiv sagovornik... ono, jeste, u pravu si ali......ja odmah kazem da se ne slazem... pa sad, ti budi musko pa izdrzi. :lol: Pitam se samo da li bi mi zalepio te epitete da sam tvoj istomisljenik. Nebitno... znam gde kupujes jabuke kao i sto ti znas sta ja citam. :lol:
Nije ocigledno da ti znas bolje od nje... mozda bi ona do istog saznanja dosla i bez tebe... a onda opet, da nije tebe mozda nikad ne bi ni promenila misljenje, sto mi izgleda verovatnije :mrgreen: al ajde nek ti bude. :lol:
Mozda je poslodavac kreten a mozda i nije, mozda ti losa godina unisti useve, a mozda i nece... shvatas poentu?
I nigde ja ne rekoh da nije bolje biti svoj gazda, samo je to relativan pojam... neko pod tim podrazumeva stancic, skroman posao i platicu, a neko opet hektare zemlje, kucu, imanje i sve sto uz to ide... stvar izbora.
Dalje... ja tebe ni jednom ne uvredih, iako mozda jesam agresivan sagovornik... bilo bi lepo da se uzdrzis ako je ikako moguce.
I ja isto verujem da je moj stav univerzalan, i sta cemo sad?
Moja poenta bi bila, da ne mozes okriviti nekog (u ovom slucaju i na ovoj temi konkretno - zenu) zato sto se u datim okolnostima i u datom vremenu i situaciji ponasa u skladu sa svim tim... a jos manje da je krivis i osudjujes zato sto ne deli tvoje misljenje, ne zivi onako kako ti mislis da treba, ne udaje se i ne radja kad ti mislis da treba... plus da ne generalizujes, i na osnovu jednog loseg primera govoris o svim zenama, a upravo to radis... i da na osnovu jednog dobrog primera ( koji je vise sklop srecnih okolnosti, pod uslovom da je sve tako kako si ispricao) tvrdis da je to univerzalno resenje. Jer nije.
I jos samo da spomenem onaj lajtmotiv koji se vec nekoliko puta pojavljivao na temi... sve su lose osim moje zene/babe/prababe/sestre :lol: ... nedokazivo i neodrzivo, zato uzdrzite se molim vas. :lol:

Agresivna i netolerantna... ta sam. :mrgreen: Pre bih rekla da nisam snishodljiv sagovornik... ono, jeste, u pravu si ali......ja odmah kazem da se ne slazem... pa sad, ti budi musko pa izdrzi. :lol: Pitam se samo da li bi mi zalepio te epitete da sam tvoj istomisljenik. Nebitno... znam gde kupujes jabuke kao i sto ti znas sta ja citam. :lol:
Nije ocigledno da ti znas bolje od nje... mozda bi ona do istog saznanja dosla i bez tebe... a onda opet, da nije tebe mozda nikad ne bi ni promenila misljenje, sto mi izgleda verovatnije :mrgreen: al ajde nek ti bude. :lol:
Mozda je poslodavac kreten a mozda i nije, mozda ti losa godina unisti useve, a mozda i nece... shvatas poentu?
I nigde ja ne rekoh da nije bolje biti svoj gazda, samo je to relativan pojam... neko pod tim podrazumeva stancic, skroman posao i platicu, a neko opet hektare zemlje, kucu, imanje i sve sto uz to ide... stvar izbora.
Dalje... ja tebe ni jednom ne uvredih, iako mozda jesam agresivan sagovornik... bilo bi lepo da se uzdrzis ako je ikako moguce.
I ja isto verujem da je moj stav univerzalan, i sta cemo sad?
Moja poenta bi bila, da ne mozes okriviti nekog (u ovom slucaju i na ovoj temi konkretno - zenu) zato sto se u datim okolnostima i u datom vremenu i situaciji ponasa u skladu sa svim tim... a jos manje da je krivis i osudjujes zato sto ne deli tvoje misljenje, ne zivi onako kako ti mislis da treba, ne udaje se i ne radja kad ti mislis da treba... plus da ne generalizujes, i na osnovu jednog loseg primera govoris o svim zenama, a upravo to radis... i da na osnovu jednog dobrog primera ( koji je vise sklop srecnih okolnosti, pod uslovom da je sve tako kako si ispricao) tvrdis da je to univerzalno resenje. Jer nije.
I jos samo da spomenem onaj lajtmotiv koji se vec nekoliko puta pojavljivao na temi... sve su lose osim moje zene/babe/prababe/sestre :lol: ... nedokazivo i neodrzivo, zato uzdrzite se molim vas. :lol:

Uh bre... mane. Sve zene su dobre, samo su lose one koje su lose, al je to u opste jedna retkost koja je sama po sebi uvredljiva. Ja nikad nisam reko da ti licno citas zenske casopise, samo sam istakao da smatam da su uvredljivi za zene po svom sadrzaju.
ja zaista nemam pojma do cega bi dosla ta zena bez mene, al je cinjenica da sam ja taj koji je nagovarao njenog muza da se vrati na dedovinu, a da mu je ona pretila razvodom.
Takodje, oni nisu jedina porodica koja zivi tamo na taj nacin Dapace, Ima tacno 630 porodica koje tako zive u tom regionu. neke pristojno, neke odlicno ) u zavisnosti koliko zhemlje imaju. Jabuke nikad ne bu kupio u Maksi Diskontu. Posebno ne one ogromne iz italije. Pozaem licno neke od tih proizvodjaca iz Italije i ne pada mi na pamet da to kupujem.
Dakle, ako nema nikavog pravila ni u cemu, jer se svuda moze naci i suprotnih primera, onda nema potrebe ni za kakvim, ali ni za kakvim raspravama niti za bilo kakvom razmenom informacija. Lakse je vervati u sopstvene predrasudem nego u cinjnice, cinjenice pogotovo ako nemas moci da ih odmah i vidis svojim ocima.
Dakle, nevezano da se slazes ili ne, ti si agresivan sagovornik.

Uh bre... mane. Sve zene su dobre, samo su lose one koje su lose, al je to u opste jedna retkost koja je sama po sebi uvredljiva. Ja nikad nisam reko da ti licno citas zenske casopise, samo sam istakao da smatam da su uvredljivi za zene po svom sadrzaju.

Istina. kad vidim koliko novca se baca na te gluposti dodje mi da placem, ali valjda svaka roba ima svoga kupca, neko bi verovatno plakao i nad onim nad cim ja ne stedim novac.

Pisala sam vec da me jako vredja kad otvorim neki zenski casopis a tamo u sadrzaju, prirodne maske za lice, par vezbi za grudi, napomena da se ode ginekologu, recepti za slane rolate i fotografije stana i garderobera neke uspesne zene tipa Ane Nikolic i sl.

Ni reci o npr. religiji, politici, automobilima, desavanjima u svetu, za takve stvari je potrebno dodatnih 3 eura da se kupe muske novine, ko je kriv zenama kad su muskobanjaste pa ih zanima i nesto vise od toga da li je Ceca stvarno imala celulit pre pet godina.

Istina. kad vidim koliko novca se baca na te gluposti dodje mi da placem, ali valjda svaka roba ima svoga kupca, neko bi verovatno plakao i nad onim nad cim ja ne stedim novac.

Pisala sam vec da me jako vredja kad otvorim neki zenski casopis a tamo u sadrzaju, prirodne maske za lice, par vezbi za grudi, napomena da se ode ginekologu, recepti za slane rolate i fotografije stana i garderobera neke uspesne zene tipa Ane Nikolic i sl.

Ni reci o npr. religiji, politici, automobilima, desavanjima u svetu, za takve stvari je potrebno dodatnih 3 eura da se kupe muske novine, ko je kriv zenama kad su muskobanjaste pa ih zanima i nesto vise od toga da li je Ceca stvarno imala celulit pre pet godina.

Sunce tu hebem, katastrofa......

6 koraka do savrsene linije
4 koraka do braka
4 koraka do razvoda
8 koraka do orgazma.
Pa onda naslovi:

Vitamin C je zdrav ( ma nije valjda)
Tuzna ispovest devojke sa virusom KOKSAKI ( na dve strane)
Sta obuci za vecernji izlazak, u koliko partner ima crveni auto.
Jesenja kuhinja.

A onda ide bljutava storija o nekoj bogatoj osobi, i o nekoj njenoj bolseti, teko da niko ne pomisli kako je u njenom zivotu sve glatko i divno.

Onda roman u nastavcima, gde se od prve zapete zna kraj, de se obavezno kombinuje strasno bogat tip, koji trezi i ocekuje iskljucivo duhovne vrednosti kod svoje partnerke. A ona je bas takva.. Skromna, ali pametna i dobra. Podobna. Sa nesrecnom prosloscu. Biser koji ceka da zacakli. Cvet koji ceka savrsen nos. Zlato koje ceka da zacakli i zasija, dok rinta neki bizvezni poso.

Pa onda pisma citalaca...
Spasli ste mi ten, a samim tim i brak
Vi ste svetlo na kraju tunela.
Hvala vam za sve divne recepte i sve prakticne savete.

UZAS. Jednostavno ne mogu da sakriju svu mrznju prema zenama i prezir prema inteligenciji svake zene pojedincano.

Poslednja izmena:
ja zaista nemam pojma do cega bi dosla ta zena bez mene, al je cinjenica da sam ja taj koji je nagovarao njenog muza da se vrati na dedovinu, a da mu je ona pretila razvodom.
Takodje, oni nisu jedina porodica koja zivi tamo na taj nacin Dapace, Ima tacno 630 porodica koje tako zive u tom regionu. neke pristojno, neke odlicno ) u zavisnosti koliko zhemlje imaju. Jabuke nikad ne bu kupio u Maksi Diskontu. Posebno ne one ogromne iz italije. Pozaem licno neke od tih proizvodjaca iz Italije i ne pada mi na pamet da to kupujem.
Dakle, ako nema nikavog pravila ni u cemu, jer se svuda moze naci i suprotnih primera, onda nema potrebe ni za kakvim, ali ni za kakvim raspravama niti za bilo kakvom razmenom informacija. Lakse je vervati u sopstvene predrasudem nego u cinjnice, cinjenice pogotovo ako nemas moci da ih odmah i vidis svojim ocima.
Dakle, nevezano da se slazes ili ne, ti si agresivan sagovornik.

Dakle, etiketiraj kako oces... al ti jos ne prokomentarisa nista od recenog, osim par stvari koje si mogao da izvrnes u svoju korist. I sta to govori o tebi kao sagovorniku, ako svoje misljenje smatras cinjenicom a tudje za predrasudu? Nista dobro, bojim se. A cinjenicom ga cini ni manje ni vise nego primer za koji samo ti znas i koji si ti naveo. :roll: Onda je sve sto procitas na forumu cinjenica i argument. Pa sad, ako je to previse agresivno za tvoj ukus onda mozda da postujes na romantici. :lol:

Dakle, etiketiraj kako oces... al ti jos ne prokomentarisa nista od recenog, osim par stvari koje si mogao da izvrnes u svoju korist. I sta to govori o tebi kao sagovorniku, ako svoje misljenje smatras cinjenicom a tudje za predrasudu? Nista dobro, bojim se. A cinjenicom ga cini ni manje ni vise nego primer za koji samo ti znas i koji si ti naveo. :roll: Onda je sve sto procitas na forumu cinjenica i argument. Pa sad, ako je to previse agresivno za tvoj ukus onda mozda da postujes na romantici. :lol:

Pa saznnja su zapravo produkt kretanja i iskustva. Pitala si koji je procenat ljudi na tom prostoru koji iam takav ili slican zivot. ja to ne mogu da izracunam jer nemam pojma koliko ljudi tamo ukupno zivi. Na ovaj nacin, tamo zivi 630 porodica. Sa toliko domacinstava ja imam ugovore. Neki zive pristojno, a neke fantasticno, sto zavisi od povrsine za sada. Porodice mahom imaju od 3, do 6 clanova. Eto tolko ljudi. Pa ti vidi. Ja svoja saznanja ne formiram preko interneta nego iz konkretnih zivotnih situacija, kojima prisustvujem. A imam prilike da ih vidim uzivo. Stvar je u kretanju. Vidis, ja godisnje predjem oko 100 000 kilometara kolima. dakle, svake godine sam na mnogo mesto,, racunam samo kretanje kolima, Ne i avionom, ili necim drugim ( kad sam obavezan da odem u inostranstvo da zavrsim poslove. Usled toliko kretanja, realno iskustvo mi se gomila. Ponudio sam neki model. Kazes da ne odgovara odgovara onome sto tu znas. Inace, nista ja ne friziram. Inace, onima koji su zaista primitivni, nikakv novac ne moze pomoci ni u cemu. I dalje zive ko sto su ziveli. Tako je i tamo.

Poslednja izmena:
Pa saznnja su zapravo produkt kretanja i iskustva. Pitala si koji je procenat ljudi na tom prostoru koji iam takav ili slican zivot. ja to ne mogu da izracunam jer nemam pojma koliko ljudi tamo ukupno zivi. Na ovaj nacin, tamo zivi 630 porodica. Sa toliko domacinstava ja imam ugovore. Neki zive pristojno, a neke fantasticno, sto zavisi od povrsine za sada. Porodice mahom imaju od 3, do 6 clanova. Eto tolko ljudi. Pa ti vidi. Ja svoja saznanja ne formiram preko interneta nego iz konkretnih zivotnih situacija, kojima prisustvujem. A imam prilike da ih vidim uzivo. Stvar je u kretanju. Vidis, ja godisnje predjem oko 100 000 kilometara kolima. dakle, svake godine sam na mnogo mesto,, racunam samo kretanje kolima, Ne i avionom, ili necim drugim ( kad sam obavezan da odem u inostranstvo da zavrsim poslove. Usled toliko kretanja, realno iskustvo mi se gomila. Ponudio sam neki model. Kazes da ne odgovara odgovara onome sto tu znas. Inace, nista ja ne friziram. Inace, onima koji su zaista primitivni, nikakv novac ne moze pomoci ni u cemu. I dalje zive ko sto su ziveli. Tako je i tamo.

Ja sam oduševljena. Uvek me raduje kad vidim da još ima ljudi koji ovako misle. Ne razumem(i to sam više puta rekla) kako se isplati živeti u NS i plaćati stan, raditi u nekom diskontu i sl., a u Vrdniku ili Krušedolu imaš kuću i zemlju. Ajde znadi zašto...
Ali džaba pričaš....
Savremeno društvo neguje stav "ugodi sebi", i sve što nije tako lako, nije ni prihvatljivo...
Često zimi, sad kad su mi deca mala, pomislim: "Kako bi bilo jednostavnije da živim u gradu....možda bih više stvari stigla da uradim...možda bi deci bilo lakše...spavali bismo sat duže...", ali znam da je ovako bolje(što bi ti rekao analizirala sam dugo:))na duže staze, i da nema šanse da bih ja pristala da plaćam stan samo da bih bila bliže tzv. "kulturnim dešavanjima" kojih više gotovo i nema...

I ja sam misljenja da je zivot kvalitetniji na selu ili u manjem mestu, gde covek ima mir, prirodu, bastu itd....kako za nas odrasle, tako i za decu. Zato mi nije zao sto se svaki dan vozikam po 70 km u jednom pravcu do posla. Zivot mi je neuporedivo kvalitetniji sada u poredjenju na one godine kada sam ziveo u velikom gradu. Mislim da ovakvo razmisljanje tj. potreba za mirom, prirodom, bastom itd. ima veze i sa godinama. Kao mlad covek nisam previse razmisljao o tome, nisam imao potrebu, uzivao sam u tome sta veliki grad nudi. Posle, sa godinama i kada su se deca rodila, osetio sam potrebu da odem iz grada....i prilicno brzo sam donetu odluku sproveo u delo.

Mislim da je Sanovnik na to i milsio. Kad si mlad, sam(uslovno rečeno), normalno je da nemaš jasnu projekciju budućnosti(osim one- za 10 godina ću biti uspešan, bogat i srećan). Ali kad već imaš decu, porodicu, moraš dobro da izvagaš i izanaliziraš. Šta je dobro za tebe, za njih, za vas. Ne bih da budem pogrešno shvaćena( a i da budem, briga me:)), ali mislim da žena svoju potrebu za decom ostvari već sa prvim detetom (iz mog i iskustva mojih prijateljica). Užasno ti je teško i da pomisliš da ćeš još nekog tako voleti, i ljubav deliti. A i brate, lakše je, sa jednim detetom možeš svugde. E sad, sedneš i razmisliš, da li je za tvoje dete dobro da bude samo, da li je dobro da nema nikog svog osim vas dvoje roditelja? Naći će se oni koji će reći "bolje jedno sito i srećno", ali ja to ne smtram ispravnim( što ne znači da je tako). Svi mi biramo za sebe, prema svojim željama i potrebama. Što bi značilo, svaka naša priča i rasprava samo je mlaćenje prazne slame i obično ćaskanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back