Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.628
A gde se skoluju ta lozaceva deca? Ne znam s koje strane Kopaonika mu je vocnjak i selo, ali koliko ja znam seoske skole su u tom kraju do cetvrtog razreda, a onda deca moraju da putuju vise desetina kilometara do skole u vecim mestima, i to u jednom pravcu. Da ne pricamo kako to nisu tipovi ravnicarskih sela, nego planinska, gde je trci-trci pa kuca... prvi komsija udaljen bar kilometar. O ambulantama i domovima zdravlja da ne govorimo. Autobusi su redji od halejeve komete, i to ako ima srece da selo ima asfaltiran put. Dakle, ako nemas kola ugasio si ga. I sad zena, zamisli tu razmazenu materijalisticku kucku, oce kola!![]()
Vidim da znas dosta o selima u Srbiji. dakle u Selu ima osmodisnja skola.Na dvanaest klometra odatle ima gimnazija i nekoliko srednjih strucnih skola. Autobuski saobracaj regulisan na tacno 30 minuta preko dana, a uvecce na jedan sat. I Lokalni i onaj prolazni.Obzirom na to kako sad zaradjuje, nece imati nikavih problema da skoluje decu u inostranstvu. Ako nams kola imas motokultivator, koje ti je ujedno i osnovno sredstvo za rad. Selo se nalazi sa Toplicke strane Kopaonika.Verujem da si pobrkala loncice. Ona nije tekla da ode na bolje , sa goreg. U tome je poenta. U ne prepoznavanju. Dakle u pogresnim procenam nekih zena usled nakarnog odnosa prema zivotu i stvarnosti.