ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brak ili veza uopšte ne moraju da završe na taj način.
Naravno da ne moraju, ima i harmonicnih brakova i veza koji potraju do kraja zivota.
Ako je covek svestan sebe i onoga sto tazi, ako nije izmastao princa ili princezu, ako ne misli da je zivot bajka, ako zna da ceni prave vrednosti, ako je dovoljno sposoban da podnese i voli sebe kao preduslov da akceptira onog drugog sa svim manama ukljucujuci neizbezne vrline, uz malo srece i akcije moze naci svoju harmonicnu polovinu od koje se ne mili nikad rastajati.
To vazi i za zenu i muskarca.

Naravno da ne moraju, ima i harmonicnih brakova i veza koji potraju do kraja zivota.
Ako je covek svestan sebe i onoga sto tazi, ako nije izmastao princa ili princezu, ako ne misli da je zivot bajka, ako zna da ceni prave vrednosti, ako je dovoljno sposoban da podnese i voli sebe kao preduslov da akceptira onog drugog sa svim manama ukljucujuci neizbezne vrline, uz malo srece i akcije moze naci svoju harmonicnu polovinu od koje se ne mili nikad rastajati.

A ajd sad ovo ... za cimpanze se zna da imaju velike mosnje zbog promiskuiteta. Za gorile da imaju manje, jer zadovoljavaju samo desetak zenki. A ovaj sto bi morao da zivi samo sa jednom bi morao imati neke pticije...? Ne znam. Ja opet mislim da je ovo 1 na 1 neka pobuna protiv cijelog drustva i morala. Jer onaj ko je pun vrlina, njega vole i mnoge zene, a ako ga vole mnoge zene, kako ce onda da se odrzi monogamija?

Vaznije je pitanje "zasto zene nece da radjaju", ali je sigurno i to povezano sa udajom.

Poslednja izmena:

E baš tako :ok: Treba biti svjestan svog izgleda,mana,vrlina,obrazovanja i u skladu sa tim tražiti partnera. A ne imati ogromna,nerealna očekivanja.

Ima i onih koji su oženjeni a jure devojke...
Има и обратно девојке јуре ожењене.

Jednostavno ako si u braku sa osobom koju zaista voliš neće ti pasti napamet da je varaš. I to ne zbog morala ili vjerskih pravila već zato što ne osjećaš potrebu za tim.
Да, пре свега због тога..

Ne znam zašto se negira važnost fizičkog izgleda, pa tako drug Dyonis kaže da bi žene pre pojurile za jednim zgodnim nego pogledale nekog prosečnog? Iz istog razloga zbog kog muškarci vole da vide, lepu, negovanu ženu.. Lepota sama po sebi, je relativan pojam, ali ako moram da biram, biram atraktivnijeg. I ne vidim u tome ništa loše.

Ne znam zašto se negira važnost fizičkog izgleda, pa tako drug Dyonis kaže da bi žene pre pojurile za jednim zgodnim nego pogledale nekog prosečnog? Iz istog razloga zbog kog muškarci vole da vide, lepu, negovanu ženu.. Lepota sama po sebi, je relativan pojam, ali ako moram da biram, biram atraktivnijeg. I ne vidim u tome ništa loše.

Ne vidim da to neko negira. I normalno je da između dvojice otprilike istih kvaliteta biraš onog koji je po tebi ljepši. Ali jeste problematično ako je fizički izgled jedini ili presudni faktor pri izboru.

ja primecujem da vise gledaju dobra kola..danas sam prosao pored jednog bentlija i u susret ide klinka u roze helankama zategla se guza i pica sve u 16..i namerno gledam da li ce gledati u auto i ko vozi..da vidis samo kako se u sekundi transformisala i promenila opusten hod u sexy vrckanje i namestanje kose..i polako..usporila i ko na pisti..al avaj tamnija stakla i sunce u soferku nije se videlo ko vozi..nije njoj ni bitno..toliko o izgledu svaka bi usla u ta kolica

ja primecujem da vise gledaju dobra kola..danas sam prosao pored jednog bentlija i u susret ide klinka u roze helankama zategla se guza i pica sve u 16..i namerno gledam da li ce gledati u auto i ko vozi..da vidis samo kako se u sekundi transformisala i promenila opusten hod u sexy vrckanje i namestanje kose..i polako..usporila i ko na pisti..al avaj tamnija stakla i sunce u soferku nije se videlo ko vozi..nije njoj ni bitno..toliko o izgledu svaka bi usla u ta kolica

Kako bi bilo slatko da je vozila neka zenska, jos bolje - neka bakuta... :twisted:

Ako ti kažem da znam da prepoznam samo dva tipa auta, oćeš li mi verovati. Ja sam navikla da se vozim u dobrom autu, (bolji auto, veća sigurnost) ali veruj mi ne znam ni moja koja su. (Ne vozim)

Nije fizički izgled i ne treba biti najvažniji pri odabiru partnera, ali jeste bitan na prvu loptu.

Ako ti kažem da znam da prepoznam samo dva tipa auta, oćeš li mi verovati. Ja sam navikla da se vozim u dobrom autu, (bolji auto, veća sigurnost) ali veruj mi ne znam ni moja koja su. (Ne vozim)

Nije fizički izgled i ne treba biti najvažniji pri odabiru partnera, ali jeste bitan na prvu loptu.
ma zaboravi ovo ''biranje partnera''..partner vise ne postoji to je samo forma i izgovor za razmenu dobara

Em glupo, em prljavo, em ruzno, em nisko. Koliko samo vrijedi drustvo u kojem se njeguje bilo kakva cast. Covjek moze da se krece u njemu bez gadjenja.

Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Zato sto do 30-te bi sve da se pr*aju i opijaju sa svakim drugim likom koji ima nabijeni biceps i to svakih nedelju dana,ne zele da se vezuju,jer onda im je kao neprijatno da to rade a da skrivaju,valjda osecaju neku krivicu,e a onda dodje ta kriza 30-ih kad ostaju same i niko vise njih nece da pr*a,tad krecu da traze sebi muzeve(finansijere) da mogu sebi da kupuju stiklice,tasnice,i plate neku majcicu nekom srednjoskolcu sto ce preko vikenda dok je ona na ''Sredjivanju noktiju sa prijateljicama'' da ih lepo izbambusa,onda eventualno rodi jedno dete i tu joj se zivot zavrsava,i nece da pravi drugo dete,zato nam polako izumire nacija...Ali ne pokusavaj da shvatis zenski mozak jer je to nemoguce.

To nije produkt današnjice, toga je uvek bilo.
ni priblizno u ovolikom % i formi bede drustva o kom zivimo..iako sad deluje da se skuplje prodaju pre je bilo casnije jer nisu postojali ovakvi propratni sadrzaji..nego se samo pojavi faca sa dobrom garderobom zvakom pljugom i cvikerima..a od 2000 kad su krenuli kompovi i mobilni...kafici na sve strane od tad smo prsli totalno jer novac diktira

Један новинар је упитао стари брачни пар:

- Како сте успели остати заједно чак 65 година?

Жена је одговорила:

- Ми смо рођени у време када је оно што је сломљено требало
поправити, а не једноставно одбацити.

Један новинар је упитао стари брачни пар:

- Како сте успели остати заједно чак 65 година?

Жена је одговорила:

- Ми смо рођени у време када је оно што је сломљено требало
поправити, а не једноставно одбацити.
upravo..iz dana u dan izlaze nove nebuloze i stare postaju bezvredne jer je svest prazna i nista nije sveto

Bracni partner vise ne postoji jer je nestao ponos, snaga i moc. Sirotinja se dokopala tudjeg znanja i sad samo pate za materijalizmom.

Dokaz da je zena oduvijek bila sirotinja, jer je moderni ideali obaraju kao maljem.

A bracni partner je postojao, dok je - kako ti kazes - "postojao ponos, snaga i moc"? A taj "postojao ponos, snaga i moc" su bili muska odlika, a zena je bila nesto pride?

Zamisli da nestane sa lica zemljine kugle sve ono sto ti tvrdis da ne postoji i da ga nema ili da ga vise nema: bio bi zapanjen velicinom praznine, koja bi nastala. Mozda ne u tvojoj okolini (sve ono sto si natrabunjao o sebi, svojoj porodici i "malom gradicu"), ali drugde sigurno da.

Bicete vi mali Kinescici. Uvijek ponizni, uvijek za sitnu kintu radini i uvijek negirajuci svijet oko sebe kao "nestvaran." Kad poumiru danasnje kolovodje ili se izmijesaju sa slabim egzoticnim narodima, onda cete svi pjevati kao jedan "zivot je patnja; materijalni svijet je iluzija", a opet cete biti zivi i zivjecete za san, da se odmorite od sebe i svoje promasenosti! I mrzicete sve sto su vam bili preci, kao i danas sto to radite. Za vas je Kinez nadcovjek.

Bicete vi mali Kinescici. Uvijek ponizni, uvijek za sitnu kintu radini i uvijek negirajuci svijet oko sebe kao "nestvaran." Kad poumiru danasnje kolovodje ili se izmijesaju sa slabim egzoticnim narodima, onda cete svi pjevati kao jedan "zivot je patnja; materijalni svijet je iluzija", a opet cete biti zivi i zivjecete za san, da se odmorite od sebe i svoje promasenosti! I mrzicete sve sto su vam bili preci, kao i danas sto to radite. Za vas je Kinez nadcovjek.

Nikako da nam kazes gde si ti tu.

Za sada si samo dao odrednice za koje nisi zasluzan ti: velika porodica, mali gradic i sl. Nema tebe - ti si tu nula, kao ucesnik. Daj nam svoje uspehe, sa receptom si nas vec udavio...

Nema tu filozofije, hriscanstvo vas djelje. Ono hoce da stvori Kineza. Ne pomazu moji stavovi kad ste vi fanatici. Samo vam kazem ko ste vi i sa mnom i bez mene. Vi hocete svako sa svakim, da bi stvorili neku srednju mjesavinu. Tako ste se programirali, a neki tradicionalni ponos i izgled odbacujete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back