ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Nekad je brak davao ženama veću samostalnost i slobodu nego život u porodici sa braćom i sestrama.
Sada kad slobodu imaju pre braka, teško je da izaberu pravu osobu uz koju će moći da sačuvaju svoju slobodu, uglavnom sa prvim bračnim obavezama nestaje sloboda.

Nekad je brak davao ženama veću samostalnost i slobodu nego život u porodici sa braćom i sestrama.
Sada kad slobodu imaju pre braka, teško je da izaberu pravu osobu uz koju će moći da sačuvaju svoju slobodu, uglavnom sa prvim bračnim obavezama nestaje sloboda.
Prvi deo ima donekle smisla, u nekim sredinama.
Drugi deo odgovora.... pa vidi i kad ides na bazen u isto vreme ne mozes biti kod frizerke... tako da cura i zena ne mozes biti u isto vreme
I onda kad uhvate godine a nema potomstva.... skaces na prvog baju koji oce da te ozeni, kriterijum ni ne postoje... ili baba-devojka ;)
To pricam o ovom tipu devojaka "slobodne cure" ili kako ja kazem one sto ne znaju sta hoce, ili znaju al ih sramota reci.
Mada imao sam jednu u razredu u srednjoj skoli, imala je duuugu vezu al ono sloboda prva, e onda je naleteo sin jednog lokalnog tajkuna.... sutnulka decka, udala se za 2 nedelje

Poslednja izmena:
Sto ne odgovoris na pitanje? Stavi se u situaciju zene koja nece radititi ili ce raditi sa prekidima nekih 10-ak godina. Pitam te lepo kako bi se osecao povodom toga sto si sprecen da radis... Da li beskorisno ili bi osecao da si itekako koristan odgajajuci tu decu.
Zasto da crkne o cemu pricas? Kao da zena ne moze da ima svoje hobije,interesovanja... Ne zavrsava se zivot tada ako kojim slucajem do tada neko nije bio u radnom odnosu ili je imao malo radnog staza. To da li ce cuvati unucice ili nece je njen izbor. Rekoh ti da su te zene koje su odlucile da radjaju i odgajaju decu na zapadu zasticene socijalno sto nije slucaj ovde.
I opet,ne vidim sta je tu za zaljenje. To sto kazem da majka treba da bude uz dete a ne posto poto da trci na posao kako bi dokazala da je svemoguca amazonka,da bi opravdala ocekivanja koja namece teorija o savremenoj super zeni...

А није ти пало на памет да жене раде зато што у Србији просечна породица не може да се живи од само једне плате?

Mrzi me sada da gledma do kraja, zanima me jel tebe muci problem braka u Srbiji ili u svetu.. Na exitu najmanje Srba ima , veci deo posetilaca dolazi iz Jevrope i UK..

Па ми смо прихватили да будемо део тог света...Ја сам био у Холандији и вратио сам се.Био сам годину ипо...Могао сам да останем али сам се ипак вратио...Тамо сам видао како људи живе,као робори,све је испрограмирано и то је то...
Има једна лепа Христова реч МАЛО КВАСЦА УСКИСЕЛИ СВО ТЕСТО...То значи да нешто мало може много тога да поквари...Мали квар на зубу може цео зуб да поквари...Ја сам сад узео негативну конотацију баш због егзита...Суштина је да иза свега тога стоји масонерија која жели да покори сав свет а сада је ударац на брак...Све се ида на демократији и пароли ЖИВЕЛА СЛОБОДА...,а јасно је ко први пружа руку,да ли Адами или Еве...
Ја ово кажем не због свађе већ зато што сам ја за БРАК а брак је СВЕТИЊА...

Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Mislim da je u pitanju evolucija, zene su evoluirale u bica kojima nije potreban drugi pol. Ta evolucija ce se nastaviti i pojacati.

Cini mi se da su ljudi generalno spremni da malo uloze u zajednicu,da su isprepadani da ce im najblizi zabiti noz u ledja,pa su svi dok su u vezi jednom nogom vec van nje.Da on ne povredi mene,da ona ne povredi mene ja cu prvi/prva povrediti nju/njega.I svi tako ustrtili se uprpili se,zvacu sopstvene nokte,a zene su cule negde,videle i procitale/,,Koji ce mi tamo neki bivol muski da mu ja kuvam,perem gace..kad sam ja nezavisna zena,,A sta muskarci o tome misle..nisam sigurna ali mislim da se plase.

Та варијанта оклевања је далеко боља од срљања у брак и децоправиртељство све са паролом "удала се мома да не седи дома"...
То је једно друштвено негативно понашање, без озбира за, наводну, друш. бригу о наталитету. Квалитет и у том смислу не би требало да иде на уштрб квантитета. Шта ће друштву 50к некакве деце која ће кад одрасту да иду на Мерлинов концерт.

Poslednja izmena:
Naravno. Jedino se mora umreti.

Nikad nisam krenula na posao ujutro a da nisam pomislila da nema nista lepse i prirodnije ostati ztaj dan sa njima, spremiti im doručak, probuditi ih, ispratiti, docekati...Jos su bili u skolskom uzrastu. Evo, da kazem ostarela sam pa me tako obraduje kad se vracam s posla a dosla mi majka pa mi sredila kucu, napravila rucak, pijemo kafu, razgovaramo...

E sad to moje celodnevno prisustvo sam smatrala neophodnim sve do skole, posle sam ga smatrala potrebnim pa samo pozeljnim. Neke druge stvari su postajale prioritetne, na zalost.

Nikad nisam krenula na posao ujutro a da nisam pomislila da nema nista lepse i prirodnije ostati ztaj dan sa njima, spremiti im doručak, probuditi ih, ispratiti, docekati...Jos su bili u skolskom uzrastu. Evo, da kazem ostarela sam pa me tako obraduje kad se vracam s posla a dosla mi majka pa mi sredila kucu, napravila rucak, pijemo kafu, razgovaramo...

E sad to moje celodnevno prisustvo sam smatrala neophodnim sve do skole, posle sam ga smatrala potrebnim pa samo pozeljnim. Neke druge stvari su postajale prioritetne, na zalost.

Sta reci sem da takav nacin misljenja sve redje cujem. I sve vise mi prija da ga cujem jer je sve redji.

Na to ćeš da dobiješ onaj klasični odgovor koji obožavaju muškarci koji beže od odgovornosti, ali je na "naučnoj osnovi":
"Detetu pre svega treba maaaajka".

Prevedeno: "Pa ja bih da budem otac ali ako je moguće da moje obaveze u vezi sa sopstvenom reprodukcijom i nastavkom moga izrazito bitnog bića, budu svedene na minimum jer sam video u starim filmovima da su žene te koje uglavnom sve urade same i baš mi je kul to. Ko im je kriv kad su glupe."

Prevedeno: "Pa ja bih da budem otac ali ako je moguće da moje obaveze u vezi sa sopstvenom reprodukcijom i nastavkom moga izrazito bitnog bića, budu svedene na minimum jer sam video u starim filmovima da su žene te koje uglavnom sve urade same i baš mi je kul to. Ko im je kriv kad su glupe."

Ako je u braku sa zenom koja prevedeno kaze: Ja bih da budem majka ali ako je moguce da moje obaveze za zaradom budu minimalne i svedu se na to da ne rasipam jer sam gledala u starim filmovima da to uglavnom muzevi sami obavljaju i to mi je bas kul. Ko im je kriv kad su glupi, ja radije podizem decu i bavim se poslovima "untrasnjeg ministarstva".

Onda je to savrsena kombinacija. I jedno i drugo dobili bas to sto zele a deca imaju i uslove za zivot i paznju.

U cemu bi bio problem?

Ako jednom od njih dvoje ne odgovara razmisljanje i shvatanje ovog drugog ne treba da su u braku i da imaju zajednicko potomstvo. Nije tako tesko napraviti Mirnu Bosnu. :)

U pravu si.

Samo da skrenem pažnju na to šta samom detetu treba. A lično ne mislim da će biti presrećno ako mu tata bude nešto poput poštara koji donosi pare i poklone i vidi ga ogromnih 5 minuta svaki drugi dan, a mama mu je ceo svet. Najzad, i taj tata bi trebao da želi da bude sa svojim detetom, i ženom. I ta žena bi trebala da želi da je on tu, a ne na poslu i kad treba i kad ne treba.

A da se ljudi daju iskombinovati, to stoji. Nisam malo porodica videla u kojima majka i radi i podiže dete i sprema kuću, on radi 16 sati dnevno (ili radi 8 sati a 8 je na poslovno-pabovsko-ortačkim sastancima), pa kad se slučajno na vikend zadesi kući duže podiže tenziju i svi jedva čekaju da ode na posao jer im je muka od njegovog prisustva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back