gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
znala bih ja sta bih sa slobodnim vremenom samo kad bih imala para... putovala i shopingovala do iznemoglosti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...
Prvi deo ima donekle smisla, u nekim sredinama.Nekad je brak davao ženama veću samostalnost i slobodu nego život u porodici sa braćom i sestrama.
Sada kad slobodu imaju pre braka, teško je da izaberu pravu osobu uz koju će moći da sačuvaju svoju slobodu, uglavnom sa prvim bračnim obavezama nestaje sloboda.
Погледајте ово...
па да наставимо о браку ако желите...
Sto ne odgovoris na pitanje? Stavi se u situaciju zene koja nece radititi ili ce raditi sa prekidima nekih 10-ak godina. Pitam te lepo kako bi se osecao povodom toga sto si sprecen da radis... Da li beskorisno ili bi osecao da si itekako koristan odgajajuci tu decu.
Zasto da crkne o cemu pricas? Kao da zena ne moze da ima svoje hobije,interesovanja... Ne zavrsava se zivot tada ako kojim slucajem do tada neko nije bio u radnom odnosu ili je imao malo radnog staza. To da li ce cuvati unucice ili nece je njen izbor. Rekoh ti da su te zene koje su odlucile da radjaju i odgajaju decu na zapadu zasticene socijalno sto nije slucaj ovde.
I opet,ne vidim sta je tu za zaljenje. To sto kazem da majka treba da bude uz dete a ne posto poto da trci na posao kako bi dokazala da je svemoguca amazonka,da bi opravdala ocekivanja koja namece teorija o savremenoj super zeni...
А није ти пало на памет да жене раде зато што у Србији просечна породица не може да се живи од само једне плате?

А није ти пало на памет да жене раде зато што у Србији просечна породица не може да се живи од само једне плате?
Boze, Hellen, zar ti radis da bi mogla da prezivis? Sad si me razocarala![]()

Mrzi me sada da gledma do kraja, zanima me jel tebe muci problem braka u Srbiji ili u svetu.. Na exitu najmanje Srba ima , veci deo posetilaca dolazi iz Jevrope i UK..
Ništa se ne moraNe moze ni od dve, kad smo vec kod toga. Al mora neko da rodi tu decu i da bude uz njih dok su mala.

Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...
Ja bih se ubila da ne radim, bez obzira na muzevljevu platu.
Ništa se ne mora
Zašto bi bilo ko morao da izrodi decu?!
Naravno. Jedino se mora umreti.
Nikad nisam krenula na posao ujutro a da nisam pomislila da nema nista lepse i prirodnije ostati ztaj dan sa njima, spremiti im doručak, probuditi ih, ispratiti, docekati...Jos su bili u skolskom uzrastu. Evo, da kazem ostarela sam pa me tako obraduje kad se vracam s posla a dosla mi majka pa mi sredila kucu, napravila rucak, pijemo kafu, razgovaramo...
E sad to moje celodnevno prisustvo sam smatrala neophodnim sve do skole, posle sam ga smatrala potrebnim pa samo pozeljnim. Neke druge stvari su postajale prioritetne, na zalost.
Ne moze ni od dve, kad smo vec kod toga. Al mora neko da rodi tu decu i da bude uz njih dok su mala.

Prevedeno: "Pa ja bih da budem otac ali ako je moguće da moje obaveze u vezi sa sopstvenom reprodukcijom i nastavkom moga izrazito bitnog bića, budu svedene na minimum jer sam video u starim filmovima da su žene te koje uglavnom sve urade same i baš mi je kul to. Ko im je kriv kad su glupe."