Zašto devojke ne vole usamljenike?

ma to je i foliranje, mozes tako da ides u pasivan krug da se divis svojoj tzv melanholiji tuzi, koje ima ali vrteti se u tome ...
cini mi se jedino da se pravis da nisi takav a kad malo posustanes krene da skripi, nemam pojma. jedino ako uradim nesto ekstremnije, bude ok, a prestala sam vremenom
znam sta treba i ne radim.
meni se cini da mi je znacilo ti neki ljudi koji to nisu zarezivali
provali gde ti pravis rez, gde te neko hoce a ti dizes nos ima i toga
ma to i ne postoji nekako otkud znam moram se socijalizovati inace je sit i ne socijalizujem se

Ovo je po meni ključ svega.. Usamljenici se često u neku ruku dive sami sebi, ja sam izopšten i stoga sam poseban, individua u ovom svetu klonova.. Gotovo da bih rekao da je u pitanju emo suptkultura samo mnogo suptilnija.. Sad.. ne treba ovde svrstavati stidljive likove koji ne žele da budu sami ali silom prilika jesu, to je nešto drugo.. Već o ljudima koji vole da budu sami..

A odgovor na pitanje zašto ih devojke ne vole.. Pa, ljubav u opštem slučaju nije kao na filmu, dvoje se sretnu na ulici, pogled im se fiksira jedno na drugom, pa se pet dana posle sretnu i započnu razgovor.. Ili počnu tek tako razgovor u busu.. Njoj ispadne sveska a on je podigne i ona ga pita da odu na pljeskavicu :malav: Ne, uglavnom se ljudi sretnu jednom, pa još jednom, pa još jednom, budu u okolini jedno drugog, traže društvo onog drugog itd itd.. Neko ko uživa u tome da bude sam neće imati mnogo tih prilika..
Posle toga, ukoliko prevaziđe tu prvu prepreku dolazi do pitanja da li će devojci stvarno biti stalo do toga da otvara njegovu ljušturu i mučiti se da ga izvuče odatle, a često to nije slučaj već se ide dalje, tražeći neko drugo, gotovo rešenje..

Ovo je po meni ključ svega.. Usamljenici se često u neku ruku dive sami sebi, ja sam izopšten i stoga sam poseban, individua u ovom svetu klonova.. Gotovo da bih rekao da je u pitanju emo suptkultura samo mnogo suptilnija.. Sad.. ne treba ovde svrstavati stidljive likove koji ne žele da budu sami ali silom prilika jesu, to je nešto drugo.. Već o ljudima koji vole da budu sami..

A odgovor na pitanje zašto ih devojke ne vole.. Pa, ljubav u opštem slučaju nije kao na filmu, dvoje se sretnu na ulici, pogled im se fiksira jedno na drugom, pa se pet dana posle sretnu i započnu razgovor.. Ili počnu tek tako razgovor u busu.. Njoj ispadne sveska a on je podigne i ona ga pita da odu na pljeskavicu :malav: Ne, uglavnom se ljudi sretnu jednom, pa još jednom, pa još jednom, budu u okolini jedno drugog, traže društvo onog drugog itd itd.. Neko ko uživa u tome da bude sam neće imati mnogo tih prilika..
Posle toga, ukoliko prevaziđe tu prvu prepreku dolazi do pitanja da li će devojci stvarno biti stalo do toga da otvara njegovu ljušturu i mučiti se da ga izvuče odatle, a često to nije slučaj već se ide dalje, tražeći neko drugo, gotovo rešenje..

a kako ti sve to znas?

ne dive se sebi, sta vise nemaju neko misljenje o sopstvenoj vrednosti ali je zato tenzija izmedju potrebe da neko udje u njihov prostor i okupira ga i straha da ostanu bez tog objekta (ako ga puste blizu) suvise visoka da bi je trpeli. onda im je lakse da unapred odbace osobu koja im se priblizi, tako imaju osecaj kontrole nad situacijom. ili, u drugoj varijanti podicice gomile zidova i bedeme, pustice trnje da raste izmedju, pa koja je voljna da se preko svega toga uzvere dok on i dalje dize nove prepreke, zasluzila ga je... kad se vec toliko oznojila oko njega, znaci da joj je stalo.
dodje do izvrtanja situacije gde se oni ponasaju kao device koje brane i rukama i nogama svoju cednost i osobenost :lol: a ti izbegavas mine i povremeno bacas zrnevlje ne bi li ikako pogodila sta je pesnik hteo... i hbg, jednog dana ti se smuci ako on ne shvati u medjuvremenu da se dosta otimao pa resi da se saplete, onako muzjacki elegantno. uzgred, vrlo cesto su predugo sami pa su koncentrisani na sopstvene potrebe i htenja, da ne kazem sebicni i nemaju uopste osecaj za druge... e, to zene ne vole.

ne dive se sebi, sta vise nemaju neko misljenje o sopstvenoj vrednosti ali je zato tenzija izmedju potrebe da neko udje u njihov prostor i okupira ga i straha da ostanu bez tog objekta (ako ga puste blizu) suvise visoka da bi je trpeli. onda im je lakse da unapred odbace osobu koja im se priblizi, tako imaju osecaj kontrole nad situacijom. ili, u drugoj varijanti podicice gomile zidova i bedeme, pustice trnje da raste izmedju, pa koja je voljna da se preko svega toga uzvere dok on i dalje dize nove prepreke, zasluzila ga je... kad se vec toliko oznojila oko njega, znaci da joj je stalo.
dodje do izvrtanja situacije gde se oni ponasaju kao device koje brane i rukama i nogama svoju cednost i osobenost :lol: a ti izbegavas mine i povremeno bacas zrnevlje ne bi li ikako pogodila sta je pesnik hteo... i hbg, jednog dana ti se smuci ako on ne shvati u medjuvremenu da se dosta otimao pa resi da se saplete, onako muzjacki elegantno. uzgred, vrlo cesto su predugo sami pa su koncentrisani na sopstvene potrebe i htenja, da ne kazem sebicni i nemaju uopste osecaj za druge... e, to zene ne vole.

:confused:
o cemu vi to?

sta sad treba da pogadjamo?

ne znam sta je to tacno,
drugacije vide svet, mozda previse senzualni, prefinjenih emocija pa samim tim i vrlo slozenih u odnosu na rulju u koju ne mogu da se uklope.
mozda i nece, a i da se uklope na silu ne bi bili srecni, bili bi duboko u sebi opet usamljenici i ako to drugi mozda ne bi primecivali.
oni individualci koji nisu usamljenici samo vessto balansiraju izmedju sveta i sebe za razliku od njih..ali mislim da se isto osecaju kad ostanu sami.
potrebno je napraviti hrabri iskorak da bi se pronasle srodne dushe koje nas shvataju..ipak cvrsti bedemi moraju nekad da se spuste i da se izadje u svet
pa da se u moru tih dalekih ljudi prepozna neko slican.

Poslednja izmena:
apsolutno tacno opisano
ni ja to zovem sebicnost i prevelika samozivost

ne znam sta je to tacno,
drugacije vide svet, mozda previse senzualni, prefinjenih emocija pa samim tim i vrlo slozenih u odnosu na rulju u koju ne mogu da se uklope.
mozda i nece, a i da se uklope na silu ne bi bili srecni, bili bi duboko u sebi opet usamljenici i ako to drugi mozda ne bi primecivali.
oni individualci koji nisu usamljenici samo vessto balansiraju izmedju sveta i sebe za razliku od njih..ali mislim da se isto osecaju kad ostanu sami.
potrebno je napraviti hrabri iskorak da bi se pronasle srodne dushe koje nas shvataju..ipak cvrsti bedemi moraju nekad da se spuste i da se izadje u svet
pa da se u moru tih dalekih ljudi prepozna neko slican.

da, zivot je more

Постоје самодовољни људи, па чак и када имају некога, неког роба који им служи..Али, не присиљавају их да буду са њима, сад, разне су ту садо-мазо играрије у питању

Постоје самодовољни људи, па чак и када имају некога, неког роба који им служи..Али, не присиљавају их да буду са њима, сад, разне су ту садо-мазо играрије у питању

ostavi mi sado mazo igrarije jer je to kategorija zabava i razonoda.
a so se tice tih samozadovoljnih, to su uglavnom frikovi jer je covek drustveno bice i nemere, ali ponavljam ponavljam NEMERE ziveti samm

Meni nije jasno ni posle dve strane, jel ovo "usamljenik" se odnosi na stidljivog momka koji ima problem u komunikaciji sa devojkama pa ne može(ne ume) da se smuva sa nijednom i sam je zbog toga, dečka koji ne želi vezu,juri neke kombinacije ali se vodi kao samac,ili asocijalnog tipa koji izbegava društvo uopšte i živi u nekom svom svetu, možda je čak i homofobičan?
Pošto su sve kategorije pomenute u diskusiji a dijametralno su različite,a opet sve mogu da se svrstaju pod taj termin, treba ipak biti malo precizniji. Momci iz prve kategorije imaju problem samopouzdanja,druge zrelosti a treće psihički problem,pa i pristup problematici nije isti.

Ja spadam u ovu prvu kategoriju, to jest, uvijek mi je bilo tesko ostvariti komuikaciju bilo sa djevojkama, bilo sa ljudima uopste i nisam svojom voljom toliko godina bio sam. Nikada se nisam naucio nositi sa tim problemom i nikada nisam bio popularan medju djevojkama.

ma da nego ove analize tvoje i Deadlusove su otisle toliko u dubinu da nisam razumeo kako to sve znate, iz licnog iskustva sa takvim ljudima, ili ste citali o tome?

pa prvo sam bila sa jednim, pa je bilo kao da je majmun usao u tenk, onda sam citala i citala isplacala godine psihoanalize pa sam bila sa drugim, i tako
nesto je iz iskustva, nesto iz knjiga a nesto iz razmisljanja na temu, pa ponovljenog, ovog puta boljeg iskustva a otislo je daleko jer sam upravo zavrsila 800 strana rada na negativnom od andré green-a, izvin'te :)

Ma sta probo, alkoholicarem postao. Ali dobro, to je sada vec proslost. Poslije zenidbe sam i cuganje smanjio. U prethodnom postu sam pisao o momackim, usamljenickim godinama kada sam dugo vremena bio i sam i usamljen, kako god hocete.

au zemljace al je tebi koncept izvrnut,ne tebi svima skoro.

evo ja sam usamljeniji kad sam u vezi nego kad sam sam, jer kad soliram nikad nisam sam a u vezi sam cesto usamljen. ruzno zvuci al istina je

Back