Zasto crkva ne priznaje apokrifna jevanđelja?

otkud znas da nisu?
neko je odlcio da je tako i ti poverovala?
Znam
Ustanovljeno je odavno koje su knjige nadahnute a koje apokrifne
Izucavaoci Biblije to znaju i vecina Biblija sadrzi samo nadahnute spise tih 66 knjiga
retko koja izdanja imaju apokrife
a i d aih ima lak ose vidi da su apokrifi
Kao kada bi u okviru nekog strucnog stiva naleteo na crvenkapicu
znao bi da crvenkapica ne pripada toj knjizi
Nisam poverovala nego sam se sama uverila proucavajuci Bibliju
eto tako

Nije nego imaju neko satro tajno znanje.I na to se upecas oces do njega .Niiko do sad da da kaze e znam u cemu je stos.Jasna tu trvi o samospoxnaji.I sta je rekla sta joj toj znsci samospoznaja ama bas nista.
Ништа ја тебе не разумем, али видим да причаш напамет па се нећу ни трудити да разумем.

Zbog toga jer se učenje koje se nalazi u njima odudara od predstave Isusa kao idealnog čoveka na Zemlji i kosi se sa učenjem iz kanonskih jevanđelja. Na primer Jevanđelje po Tomi se bavi detinjstvom Isusa Hrista, i u njemu Isus Hrist valjda maltretira vršnjake. Eto jedan razlog zašto. Jevanđelje po Judi, sam naziv kaže zašto. Itd.
Problem kod apokrifnih knjiga je sto mogu sadrzati neke istorijske podatke ali isto tako i pogresne informacije
jer nisu pisane pod Bozjim nadahnucem

Zato sto su ta apokrifna a narocito jevandjelje po Judi koje je cist falsifikat zbog mnostva anahronizama a sadrzaj i da ne pominjem, produkt tadasnje gnosticke sekte, i podvale koju razni "savremeni gnostici" (najcesce okultisti, sektasi raznih vrsta) vrse i danas.

http://kursevi.svedokverni.org/o-jevandjelju-po-judi-jeromonah-jov-gumerov/
Океј, али не разумем шта је овде промовисање, само се дискутује о томе. Ако дискутујемо о православљу или исламу, је ли то промовисање православља и ислама?

Poslušala sam i drugi deo. Ovde je Juda prikazan kao neko ko Isusa
nikada nije ni prepoznao. Učenik Jovana Krstitelja, kome je Isus
preporučen za sledećeg učitelja. Verovao je u svete spise i verovao
je učitelju, ali Isusa i pored sve dobre namere nije uspeo da vidi.
Stalno je tražio poređenja sa svetim tekstovima i preispitivao svaku
njegovu reč. Pa bi se čas ponadao da Isus jeste onaj koga očekuje,
a čas bi u razočarenje padao.
Ne znam ko je ovo pisao i sa kojom namerom, ali korisno može
biti da se zapitamo, koliko nas naša očekivanja sprečavaju da vidimo
ono što zaista jeste.

Back