- Poruka
- 100.172
primetio sam da postoje neka jevandjelja koja se ne priznaju ili cak nazivaju i jeresom..zasto je to tako?
na primer jevandjelje po judi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da, ali koji je kriterijum za odbacivanje?
telefonski poziv iz vasingtona.da, ali koji je kriterijum za odbacivanje?
pricamo o religiji, ne politicitelefonski poziv iz vasingtona.
da li mislis da je sustina zaposlenih u crkvi upravo to?Pitaj ih, ne znam koja im je doktrina, ail se zna koji im je cilj: moc i novac![]()
e to je danas tesko razdvojiti.pricamo o religiji, ne politici
ne spamuj temu, dobices packe![]()
da li mislis da je sustina zaposlenih u crkvi upravo to?
ovo jer zanimljivo za novu temu..
sad cu da je otvorim
odbacivanje svega sto veze hriscanstvo za judaizam.da, ali koji je kriterijum za odbacivanje?
Има нпр 40 списа које претендују на име Јеванђеља. Има рецимо Јеванђеље по Филипу. Неће га неко прихватити зато што пише Филип, а по Јуди одбацити зато што пише Јуда, већ се одбацује по садржају онога што пише.primetio sam da postoje neka jevandjelja koja se ne priznaju ili cak nazivaju i jeresom..zasto je to tako?
Jesi li ti pročitao bilo šta od tih jevanđelja kako bi mogao pokazati da je reč o falsifikatu, ili samo pretpostavljaš da je to bio razlog njihovog nepriznavanja od strane crkve. Deluješ isuviše ostrašćeno kad sudiš o nečemu što se kosi sa davno stvorenim religioznim stavovima crkve.Једини начин је био да фалсификују Јеванђеља.
Наравно да јесам. Знаш ли ти ко су гностици и шта су Јеванђеља ? Делује да не знаш ни једно ни друго.Jesi li ti pročitao bilo šta od tih jevanđelja kako bi mogao pokazati da je reč o falsifikatu, ili samo pretpostavljaš da je to bio razlog njihovog nepriznavanja od strane crkve.
Јеванђеља нису бирана по томе да је неко сео и изабрао их, већ по томе да су из првог века и да су истинити списи. Постојали су и други истинити списи као Дидахи или Јермин пастир, али су остали као поучна литература, нису постали део Новог Завета.Deluješ isuviše ostrašćeno kad sudiš o nečemu što se kosi sa davno stvorenim religioznim stavovima crkve.
A okle stiglo to neko jevandjelje.Jel predano crkvi od hrista i apostola.Ako nije sic.Jesi li ti pročitao bilo šta od tih jevanđelja kako bi mogao pokazati da je reč o falsifikatu, ili samo pretpostavljaš da je to bio razlog njihovog nepriznavanja od strane crkve. Deluješ isuviše ostrašćeno kad sudiš o nečemu što se kosi sa davno stvorenim religioznim stavovima crkve.
Uklopi napisi i podmetni.Samo se dzabe mlatis.Odbijeno.uklopili su price koje se prilicno lepo slazu
sta ce im one price koje odudaraju?
Да си прочитао Јеванђеља видео би да није ништа уклапано. Овако дајеш оцене онога што не познајеш.uklopili su price koje se prilicno lepo slazu
rekao sam * prilicno lepo*Да си прочитао Јеванђеља видео би да није ништа уклапано. Овако дајеш оцене онога што не познајеш.
Има и разлика, довољних разлика да се види да није уклапано.u globalu pricaju slicnu pricu , ima jevandjelja koja bas odudaraju od ovih priznatih
Kako se tebi ta jevanđelja dopadaju? Jel ima nečega u njima štoprimetio sam da postoje neka jevandjelja koja se ne priznaju ili cak nazivaju i jeresom..zasto je to tako?
Накнадна памет. У првом веку ни једно од тих одбачених Јеванђеља није постојало. Дакле може да се зове по Јуди или по Томи али то нису писали ни Тома ни Јуда нити су та дела постојала у првом веку.da, ali koji je kriterijum za odbacivanje?