Zašto četnici nisu pokušali da oslobode logor Jasenovac?

Не фали му срп и чекић као ни овоме.
Pogledajte prilog 1731040
А има и са брадама.
Pogledajte prilog 1731041Pogledajte prilog 1731042
Loši pokušaji, kod onog desno se i nazire amblem kraljevine na šubari. Vidi se da su bili četnici.

subara-sa-kokardom_1_1.jpg

Evo u boji se mnogo bolje vidi:
FB_IMG_1747835260394.jpg

Poslednja izmena:
Loši pokušaji, kod onog desno se i nazire amblem kraljevine na šubari. Vidi se da su bili četnici.

Pogledajte prilog 1731043

Evo u boji se mnogo bolje vidi:
Pogledajte prilog 1731044
Не види се амблем уопште.
На шубари горе није амблем Краљевине већ четничких одреда новије производње.
Тај ми личи на Руса по лицу, а онај бркати без капе на Черкеза.

Не види се амблем уопште.
На шубари горе није амблем Краљевине већ четничких одреда новије производње.
Тај ми личи на Руса по лицу, а онај бркати без капе на Черкеза.
Vidi se odlično amblem dvoglavog orla na šubari, to su četnički simboli. Niko od Čerkezana na onim slikama nema bradu, a i oni su muslimani, ne piju alkohol. Čaše su tamne, sigurno nije sok u njima već crno vino.

Četnici,_domobrani_i_ustaše_zajedno_piju (1).jpg

Vidi se odlično amblem dvoglavog orla na šubari, to su četnički simboli. Niko od Čerkezana na onim slikama nema bradu, a i oni su muslimani, ne piju alkohol. Čaše su tamne, sigurno nije sok u njima već crno vino.

Pogledajte prilog 1731121
Причињава ти се, не може тачно да се разазна.Можда су и четници кажем али који, када и где, шта је разлог.Колико си муслимана видео у животу у ратним условима.
Ibrahim_pash_cherkess.jpg

Чаше су тамне јер је фотографија црно-бела.
Нема ово везе са Дражимом људима.

Колико ја знам партизани се све време налазе у НДХ до мало пред крај рата мислим да би требало њих питати зашто нико није реаговао.
Међутим ситуацијаса Аушвицем је врло слична што се тиче савезника који су бомбардовали около нафтна постројења, а нису прстом мрднули да спасу рецимо Јевреје из Аушвица иако је Черчил оставио у својим мемоарима да је био обавештен и притискан од јеврејске заједнице али нису урадили ништа.
И у хрватском штабу у Загебу су седели Совјети (пуковник Рак) и знали су све, као и партизани, и нису прстом мрднули.
Бавили су се како да приволе Павелића да им се да на услугу у замену за признање НДХ.
Зато ја данас не верујем у Русе. Јер су изашли из тог шињела.
Мора да се деси одумирање идеолога, тек онда можемо очекивати да на површину дођу заиста родољубиви људи.

Оне који се боре за ресурсе или власт није брига за народ.
Совјети су се борили за ресурсе, а домаћи комунисти за власт.

Pogledajte prilog 1731121
Чак и да се види?
Урош Дреновић је спасио народ око Бањалуке од усташког клања.
Иди тамо па реци нешто ружно за њега.
Верујем да би ти сваки Србин тамо минимум упутио подсмешљив поглед.

Зар заиста мислиш да комунисти нису сарађвали са усташама?
Ако су се удружили са усташама у борби против Краљевине Југославије јасно и недвосмислено, зашто мислиш да су после били посвађани са њима? Па имали су исти циљ- рушење монархије.

И у хрватском штабу у Загебу су седели Совјети (пуковник Рак) и знали су све, као и партизани, и нису прстом мрднули.
Бавили су се како да приволе Павелића да им се да на услугу у замену за признање НДХ.
Зато ја данас не верујем у Русе. Јер су изашли из тог шињела.
Мора да се деси одумирање идеолога, тек онда можемо очекивати да на површину дођу заиста родољубиви људи.

Оне који се боре за ресурсе или власт није брига за народ.
Совјети су се борили за ресурсе, а домаћи комунисти за власт.
Ма то сви знамо, него постављач теме учи историју из тотално романтичарских извора и још постоји окупатор издајник и комунисти као легална власт у Југославији?!
Ко је сарађивао са Немцима издајник комунисти једино никад ниду!😂
Сваки трговац или човек који се бавио неким послом, индустријалац за време окупације је морао сарађивати са Немцима. Разлог одмазде и чистке тих људи под тим изговором није сама "сарадња" већ информације о самим комунстима који су почињали једну сасвим другу историју после другог светског рата и одсецае од својих корена и коминтерне.
Подаци о неким утицајним у њиховим круговима су постојали и пре другог светског рата.
Постојале су интелигентне службе и у краљевини Југославији то није било баш као као Озна, Удба касније ми6, Циа или Мосад али свакако су постојали обавештени људи који су знали шта се дешава.

Ако су се удружили са усташама у борби против Краљевине Југославије јасно и недвосмислено, зашто мислиш да су после били посвађани са њима? Па имали су исти циљ- рушење монархије.
Postoje li dokazi? Priče rekla-kazala skuvane u kuhinji revizionista.
Ко је сарађивао са Немцима издајник комунисти једино никад ниду!😂
Kada neko uđe u vojno savezništvo sa najvećim zlom protiv onog ko se protiv tog zla zaista bori onda je to izdaja. Tako su razmišljali i Englezi i Amerikanci jer je bilo pitanje "biti ili ne biti", partizani su svojom borbom navukli na sebe velike nemačke snage i rasteretili druge frontove, a četnici i Nedić su tu borbu odmagali. I posle se čudite što su Englezi otkačili četnike, obrazlažete to nekakvim iracionalnim teorijama zavera protiv Srba.

Čaše su tamne jer je nešto tamno u njima, to je bar jasno. Tamne su do onog dela do kog su napunjene. Sigirno nisu nazdravljali u kafani sa sokom od višanja.
Чаше су тамне јер је фотографија црно-бела, па тако пиће може да буде црно као шубара или усташка униформа оног право, а може да буде и нешто плаво или црвено, али да не би гатали у пасуљ можеш још само да ми објасниш какве везе ово има са Дражом и његовим људима?

Чаше су тамне јер је фотографија црно-бела, па тако пиће може да буде црно као шубара или усташка униформа оног право, а може да буде и нешто плаво или црвено, али да не би гатали у пасуљ можеш још само да ми објасниш какве везе ово има са Дражом и његовим људима?
Jasno se vidi da piju nešto tamno, sigurno nisu neki sok pili u kafani i nazdravljali time. Tako da je vrlo verovatno u pitanju crno vino. A Čerkezi ne piju alkohol jer su većinom muslimani. A kada se uveća slika ili se pogleda na desktopu skoro jasno se vidi da na šubari prvog čoveka sa leve strane orao. Tako da je u pitanju četnik, samo su oni nosili simbole kraljevine na crnim šubarama.

Znači britanska ili izbeglička vlada su mu naredili da dovede Nemce na Neretvu da zajedno sa Nemcima unište partizane? Draža je bio kolaboracionista i njegova rehabilitacija je mlaćenje prazne slame. Dosadni ste više sa njim i sa tim četnicima. Srpska istoriografija je ubedila samu sebe da je ceo svet skovao zaveru protiv srpskog naroda i to se uči u školama nažalost. Deca odrastaju kao paranoidni teoretičari zavera. Prihvatite da je Draža stupio u kolaboraciju sa okupatorima i biće nam svima lakše.
Da su se partizani borili protiv okupatora onda bi to značilo da su se borili za Kraljevinu Jugoslaviju jer je Kraljevina Jugoslavija okupirana država.Takođe bi u tom slučaju priznavali vladu KJ i njenog ministra Mihailovića kao institucije vlasti.Umesto petokrake zvezde nosili bi obeležja KJ.
Međutim znamo da nije bilo tako i da je cilj partizana bio da posle okupacije ne dođe do obnove KJ.Sam Broz je govorio da mu je glavni protivnik vojska KJ.
Ovo zato što JV odnosno vlada nije pristajala na granicu na Drini što je bio primarni cilj velikohrvata Broza.

Jasno se vidi da piju nešto tamno, sigurno nisu neki sok pili u kafani i nazdravljali time. Tako da je vrlo verovatno u pitanju crno vino. A Čerkezi ne piju alkohol jer su većinom muslimani. A kada se uveća slika ili se pogleda na desktopu skoro jasno se vidi da na šubari prvog čoveka sa leve strane orao. Tako da je u pitanju četnik, samo su oni nosili simbole kraljevine na crnim šubarama.
То се јасно не може видети, а двоглаве орлове у разним варијантама су носили и Недићевци и Љотићевци и четници Косте Пећанца и друге групације, то је и био званични симбол Југославије, а одакле теби да су ово припадници ЈВуО наравно никада нећемо сазнати.
У козачким јединицама нису били само Черкези а и они су конзумирали алкохол.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Đorđević,_T._R._-_Čerkezi_u_našoj_zemlji.pdf

То се јасно не може видети, а двоглаве орлове у разним варијантама су носили и Недићевци и Љотићевци и четници Косте Пећанца и друге групације, то је и био званични симбол
Oni nisu nosili crne šubare i brade. I oni su bili u nemačkoj okucionoj zoni (Nedićeva Srbija), nemaju oni dodira sa ustašama. Ostaju samo tvoji četnici glavim i bradom.
У козачким јединицама нису били само Черкези а и они су конзумирали алкохол.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Đorđević,_T._R._-_Čerkezi_u_našoj_zemlji.
Čega ti nećeš da se setiš. Obrazloženja su ti više nego smešna sa tim Čerkezima.

Oni nisu nosili crne šubare i brade. I oni su bili u nemačkoj okucionoj zoni (Nedićeva Srbija), nemaju oni dodira sa ustašama. Ostaju samo tvoji četnici glavim i bradom.
Čega ti nećeš da se setiš. Obrazloženja su ti više nego smešna sa tim Čerkezima.
Пећанчеви четници нису носили шубаре!, показао сам ти да их је било и у партизанима.Усташе су ти биле и у Рашкој области само да знаш.
И како знаш да су на фотографији припадници ЈВуО, шта би маца појела језик?
Шта ти није јасно, лепо сам ти написао да су у Југославији биле присутне и козачке јединице које су ратовале за Немце, и да је међу њима било и Черкеза али и припадника других народа Совјетског Савеза.
Тако да уместо што преносиш стару комунистичку пропаганду о четницима, који год то били, као сарадницима окупатора, а на основу фотографије о којој се не зна тачно ништа, ни када је сликана, ни где, ни када, ни ко је на фотографији, боље да нам објасниш ако можеш како то самозвана "народно ослободилачка војска" није ослобађала народ, и како си мислио да су четници сарађивали са усташама док су њихове породице у логорима истих тих усташа.

И како знаш да су на фотографији припадници ЈВуО, шта би маца појела језик?
Vidi se orao na crnoj šubari, po tome se vidi da je ovaj prvi četnik a sigurno i onaj drugi sa šubarom. Čerkezi ne piju alkohol, baš tolika slučajnost da su se našla dva Čerkeza koji piju alkohol je malo verovatna. A i Čerkezi ne bi nosili orla na šubari.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Битка_на_Козари

Примали су само оне који нису учествовали у злочинима. А усташе нису примали.
Bilo je i među domobranima onih koji su pravili zločine. Pričao sam davno sa čovekom koji je bio domobran , i to baš na Kozari.
Ali takvi sporadični, usputni zločini skoro sigurno nisu procesuirani niti kažnjeni. Pa je i zbog toga sledilo njihovo ponavljanje u ovom našem poslednjem ratu.

Bilo je i među domobranima onih koji su pravili zločine. Pričao sam davno sa čovekom koji je bio domobran , i to baš na Kozari.
Ali takvi sporadični, usputni zločini skoro sigurno nisu procesuirani niti kažnjeni. Pa je i zbog toga sledilo njihovo ponavljanje u ovom našem poslednjem ratu.
Pa nisu svi domobrani primljeni u partizane. Ostatak se na kraju rata spojio sa ustašama i bilo ih je dosta. Ustaša je na vrhuncu bilo 100 000.

Хрватске оружане снаге име је за војне снаге у НДХ које су формиране 1944. спајањем Домобранства и Усташке војнице. Ова војска је деловала све до пораза НДХ у мају 1945. Пред крај рата, било је око 170.000 припадника снага НДХ.

Pa nisu svi domobrani primljeni u partizane. Ostatak se na kraju rata spojio sa ustašama i bilo ih je dosta. Ustaša je na vrhuncu bilo 100 000.

Хрватске оружане снаге име је за војне снаге у НДХ које су формиране 1944. спајањем Домобранства и Усташке војнице. Ова војска је деловала све до пораза НДХ у мају 1945. Пред крај рата, било је око 170.000 припадника снага НДХ.
Da, nisu svi otišli u partizane, ali su verovatno primani svi koji su je prijavili. Nemam podataka da su ijednog domobrana procesuirali.

Da, nisu svi otišli u partizane, ali su verovatno primani svi koji su je prijavili. Nemam podataka da su ijednog domobrana procesuirali.
Pa prijavili su se oni koji se nisu plašili da će odgovarati jer nisu činili zločine. Možda je nekome prošao blef, možda se prijavio pod drugim imenom i jedinicom u kojoj je služio, partizani nisu imali priliku da to provere, ali to ne menja suštinu.

Pa prijavili su se oni koji se nisu plašili da će odgovarati jer nisu činili zločine. Možda je nekome prošao blef, možda se prijavio pod drugim imenom i jedinicom u kojoj je služio, partizani nisu imali priliku da to provere, ali to ne menja suštinu.
Verovatno. Samo ne znam šta je tu suština. Prelazak na partizansku stranu?

Back