Четници нису били брадоње

Па немамо тако нешто то је проблем, јесу учествовали они у борбама али су се бранили и ескивирали Немце.Имали су борбе заједно са четницима у Србији 1941 али сами нису.
Свачије излагање је подложно критици тако и његово, он ми чак делује понекад конфузан и недоречен, али није искључив попут комунистичке историографије о добрим и лошим момцима.
Partizani nisu bili u stanju do 1943 poduzimat veće vojne akcije protiv Nijemaca,jer nisu imali oružja, pogotovo teškog.
Tek od 1943 se to mijenja,kad Englezi ukidaju vojnu pomoć četnicima,i počinju slat partizanima.
To nije tako kako Samardžić želi prikazat nije bilo ničeg do 44.

Partizani nisu bili u stanju do 1943 poduzimat veće vojne akcije protiv Nijemaca,jer nisu imali oružja, pogotovo teškog.
Tek od 1943 se to mijenja,kad Englezi ukidaju vojnu pomoć četnicima,i počinju slat partizanima.
To nije tako kako Samardžić želi prikazat nije bilo ničeg do 44.
Па нису имали ни четници па су ипак организовали највећу операцију против окупатора и то крајем 1943 када су их савезници бар незванично већ напустили.

Па нису имали ни четници па су ипак организовали највећу операцију против окупатора и то крајем 1943 када су их савезници бар незванично већ напустили.
Četnici su bili snabdjevani oružjem i municijom od svih,a partizani su morali zarobljavat.Razlika.
Njemačke i talijanske ofanzive su bile protiv partizana,ne protiv četnika.I tu imamo razliku.

Četnici su bili snabdjevani oružjem i municijom od svih,a partizani su morali zarobljavat.Razlika.
Njemačke i talijanske ofanzive su bile protiv partizana,ne protiv četnika.I tu imamo razliku.
Било је ту оружја са разних страна и код једних и код других и југословенског, италијанског, немачког, и оно што су сами правили, што се види на бројним фотографијама, како је рат одмицао предност су имали партизани због испоруке оружја од савезника што четници нису имали.Две највеће операције су биле и против једних и против других, ја сам питао које су то партизанске против Немаца, јер ето они се представљају као неки ослободиоци док четници вероватно то нису били.

Што се тиче наоружања о тој теми се избегавало у СФРЈ.
Отимање опреме и оружја од партизана постало је главно снабдевање Немаца.
Савезници дају оружје партизанима који како да кажем нису стручни и покупе Немци, да су дали четницима била би другачија ствар.
1944. године партизани су били озбиљно наоружани јер су их непрекидно снабдевали Западни савезници.
Скоро сваки партизан оперативних јединица је био наоружан аутоматском пушком или пушкомитраљезом и имао је муниције колико може да понесе, доста лаких и тешких минобацача и снајпера.
Код четника најбоље јединице имали су аутоматско оружје на сваких 25 људи, неколико стотинак метака за аутомат или пушкомитраљез, 20 - 30 метака за пушку. Број минобацача и граната био је симболичан, имао је катапулт у који се стављају бомбе и експлодирају вероватно на одређеној висини.
Партизани су имали комплетне британске униформе, док четници нису имали довољно обуће, ранчева...
И даље четници крајем лета 1944. држе већу територију насељеним Србима.

Што се тиче наоружања о тој теми се избегавало у СФРЈ.
Отимање опреме и оружја од партизана постало је главно снабдевање Немаца.
Савезници дају оружје партизанима који како да кажем нису стручни и покупе Немци, да су дали четницима била би другачија ствар.
1944. године партизани су били озбиљно наоружани јер су их непрекидно снабдевали Западни савезници.
Скоро сваки партизан оперативних јединица је био наоружан аутоматском пушком или пушкомитраљезом и имао је муниције колико може да понесе, доста лаких и тешких минобацача и снајпера.
Код четника најбоље јединице имали су аутоматско оружје на сваких 25 људи, неколико стотинак метака за аутомат или пушкомитраљез, 20 - 30 метака за пушку. Број минобацача и граната био је симболичан, имао је катапулт у који се стављају бомбе и експлодирају вероватно на одређеној висини.
Партизани су имали комплетне британске униформе, док четници нису имали довољно обуће, ранчева...
И даље четници крајем лета 1944. држе већу територију насељеним Србима.
повео се разговор међу Југо официрима у заробљеничким логорима код Хитлера
"да ли смо ми српски или југословенски официри"
дат је одговор: југословенски јер да смо српски били би у шуми и бранили Србе сад кад је најпотребније

на питање да ли су четници носили браду одговор је да
да нијесу били би ћоси намекано избријани Југословени гејеви ко краљ Сандра

Сад ми паде на памет, па сам Дража главом и БРАДОМ, је имао браду иако није ни био четник! Дакле, по вама и Самарџићу, Дража је био ђубар од војника и давао је четницима лош изглед као недисциплиноване брадоње са брадом умашћеном од масти сваке врсте јадни животиња! 🤬

Сад ми паде на памет, па сам Дража главом и БРАДОМ, је имао браду иако није ни био четник! Дакле, по вама и Самарџићу, Дража је био ђубар од војника и давао је четницима лош изглед као недисциплиноване брадоње са брадом умашћеном од масти сваке врсте јадни животиња! 🤬
Ne znam šta je to u Srbima da baš toliko cene sopstveno mišljenje i da toliko ne čuju tuđe.

Na Ravnoj Gori sam prvi put bio u maju 1995. Bio sam u svojstvu "izvođača radova". Na stranu kokainizovani Vuk sa očima na zejtinu, onaj narod koji se tamo skupio, takvu plemenitost, dobrotu, neku posebnu pozitivnu humanu duhovnu energiju nisam do tada nigde osetio.

Svaki Srbin treba bar jednom da ode i oseti.

Back