Zašto četnici nisu pokušali da oslobode logor Jasenovac?

То је легална војска, Југославија није капитулирала, тако да је имала своју војску.
Glupost. Na internetu piše da je Cincar-Marković imao punomoćje od vlade i zato je njegov potpis validan. Skoro svi generali su pohvatani ili su pobegli iz zemlje. Ja ne znam nijednog generala da je učetvovao u stvaranju Ravnogorskog pokreta, izbeglička vlada u Londonu nekoliko meseci nije ni znala da oni postoje. Draža nije bio general, on je tada imao čin pukovnika. Plus ta vlast od dvadesetak dana je jedna od najvećih smejurija u istoriji ove zemlje. Postavili jednu maloletnu osobu na presto kojom je manipulisao ko je kako stigao.

Poslednja izmena:
Цитат:
Дакле, Краљевина Југославија није капитулирала 1941. године. После слома главних фронтова, како би се добило на времену, Врховна команда Југословенске војске овластила је једну делегацију, на челу са генералом Данилом Калафатовићем, ”само да преговара о примирју, а не да то и потпише”. Значи, делегација није имала овлашћење да потпише ни примирје, док јој капитулација није ни поменута.
Пре икаквих преговора, десило се да су Немци заробили генерала Калафатовића и његове сараднике, 15. априла у Сарајеву. Тиме је аутоматски престала важност његовог овлашћења, јер по закону заробљеници не могу никога представљати и не могу бити преговарачи.
Линк - Краљевина није капитулирала 1941. године

И уђу тако партизани у Ужице и направе/оспособе фабрику оружја и сво оружје дају четницима да се боре. Дивна верзија, ни Дизни боље не би замислио. Како неко може да узурпира власт у граду када је ослободио тај исти град?
Ушли су у Ужице тако што су напали четнике а не Немце, и то после преговора Дража-Броз.Ужице је већ било слободно када су они дошли.Оружје су морали да дају по споразуму.
Из својих четничких извора. По твојим четничким изворима партизани су дошли до Ваљева у лаганој шетњи, Немци им се том приликом предавали и онда ушла Црвена армија у Србију и ослободили остатак Србије.
Нисам то написао карикираш.Питао сам за операцију против Немаца до доласка Црвене армије овамо, па јел могуће да за 4 године рата немају тако нешто, а овамо велики ослободиоци.
Опет изврћеш чињенице. Врло добро знаш да ни Велебит ни Ђилас не спомињу да је било какав споразум потписан. Ђилас чак и каже да је то са њихове стране било најобичније замајавање Немаца. Исто тако су и Немци замајавали партизане.
Све што су договорили са Немцима они су спровели и на терену, као и Немци тако да је ствар јасна.Тако да не иде да будеш дволичан.
Састанак у Стругарнику се догодио 19.9.1941. а почетком тог истог месеца Дража шаље Александра Мишића код Недића и тражи опрему и наоружање за борбу против партизана. Никада није постојала искрена жеља Драже да заметне борбу са партизанима против окупатора. Сви ти преговори Драже са партизанима су били најобичније завлачење Драже.
Догодио се пет дана пре комунистичког уласка у Ужице, чиме су комунисти прекршили договор и покренули грађански рат што им је и био циљ.Дража је тим споразумом хтео да контролише комунисте, тако што би заједно деловали, а како је његових људи било далеко више и како је имао много већу подршку у народу од комуниста тако би их држао на оку поводом политичког деловања и репресалија над становништвом којима су били склони.Како је једини циљ комуниста било преузимање власти а не борба против окупатора до разлаза је брзо и дошло.Зато је покушавао да од Недића директно или индиректно преко својих људи код њега добије оружје.
Ја сам већ изнео довољно аргумената да су партизани спроводили офанзивне акције против Немаца чак и пре уласка Црвене армије у Југославију.
Где су те операције и како су се звале?
Имаш изворе наведене у чланку.
Немаш документ, значи ништа.
Те мапе су заиста претенциозне. ихаћка република је уништена а ти је наведена у пуном обиму. Вероватно је остало партизанских чета по шумама па је то подручје обојено.
Јок и нису.Не да је уништена Бухаћка република него су три месеца касније доживели дебакл на Сутјесци где им је 3/4 бораца страдало, тако да су се свели на мале одреде неповезане и неспособне за било коју већу операцију.Тек су се крајем те године са падом Италије и савезничком помоћи опоравили мало.
Списак фабрика и индустријских производа говоре да је СФРЈ била индустријска сила. Југословенска предузећа су изводила грађевинске радове по целом свету, Кинези су долазили о рударству да уче у Бору а сада Кинези и странци држе све руднике у Србији.
https://www.politika.rs/sr/clanak/3...zava-bivse-sfrj-sa-15-na-145-milijardi-dolara
Само што ја нисам поредио садашње и тадашње време већ стање у Југославији тада и у земљама Европе такође тада.
Немачке дивизије су биле већ од партизанских. Иначе права дивизија има од 10-20 000 војника. Немци су могли са 100 000 војника и са својим савезницима да држе Југославију под контролом да није било покрета отпора. Остатак би готово сигурно био послат на Источни фронт и те снаге би можда пресудиле у Стаљинградској бици и СССР би пао. Без Источног фронта вероватно не би био ни савезниче инвазије на Италију и Нормандију.
Наравно да јесу.Како си то закључио да су могли?Па види да овде нико није мрдао вероватно би био довољан и један Немац да то све обезбеди али овако требало је обезбедити све те руднике и фабрике, путеве и пруге.
Сам си крив што не поставиш везицу која ради.Покрет комуниста је био у то време према Совјетима, иако они још нису били прешли границу како их је Броз молио, то је део истих операција да се што пре споје са њима, како је Србија била четничка а Немци пребацили главнину снага у Источну Србију да зауставе Совјете, отуда напада на та места попут Ваљева.Има ли те операције против Немаца пре тога, ајмо редом, има ли 1941 године?
Свакаквог се полусвета намножило за 4 године а и страсти су биле узавреле. Свему томе је кумовао Дража јер је изазвао грађански рат са партизанима.
Е видиш због оваквих изјава новокомпонованих и заведених присталица тог пропалог покрета који оправдавају злочине партизанских формација над цивилима, и нису спремни да се суоче са истином, што је поразно само по себи, са комунистима и неће бити никаквог помирења, и није ни чудо што вам данас не признају ни оно мало што је позитивно било, тако да последње што треба да радиш је да кукаш на неку ревизију, нико тим убицама неће признати ништа, чак ни њихове мртве.
Мени нико није погинуо од четника, мој деда их је са својим братом редовно побеђивао. Мука ми је више да слушам ту митоманију о четницима и Дражи Михаиловићу јер знам да то није истина и желим да људи чују праву истину ко су заиста били четници и Дража Михаиловић.
Да си прочитао био шта друго сем текстова са википедије писане по комунистиким изворима не би веровао у њихове бајке и ловачке приче твог деде, како су се они јадни борили са свима редом који су имали намеру баш њих да сатру сарађујући међусобно....није него.
Зашто би Италијани носили српског орла на шубари? Образложења су ти више него смешна. Од Черкеза дођосмо до Италијана који носе симболе Краљевине Југославије на шубарама. Шта ради Урош Дреновић са квинслишским снагама у НДХ 1942. године?
Domobranski bojnik Emil Rataj, ustaški logornik Konstantin Urumović, četnički vojvoda Uroš Drenović, zapovjednik četničkog odreda “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu te ustaški kotarski predstojnik Marko Jungić, u Mrkonjić Gradu (Vrcar Vakufu) 1942.

NDH četnicima davala oružje i mirovine​

https://web.archive.org/web/2013032...Type/ArticleView/articleId/65858/Default.aspx
То се односило на ону другу фотографију коју си поставио не пратиш шта се пише.
Тим преговорима спашава српски народ који му је захвалан био толико да је чувао његов гроб цело време комунистичке окупације а после му је споменик подигао.Зато Срби на Мотајници нису прошли као они на Козари па ти види шта је боље било.
Документовано је и да су усташе давале партизанима оружје и да су ратовали заједно против четника Јездимира Дангића у Источној Босни.
Уосталом нису усташе и домобрани прелазили у четнике него у партизане.

Poslednja izmena:
Оружје су морали да дају по споразуму.
И сво произведено оружје су дали храбрим четницима а себи оставили један јако мањи део који нису уопште ни употребили? Молим те више доста са тим ''лаганим шетњама до Ваљева''.
Нисам то написао карикираш.Питао сам за операцију против Немаца до доласка Црвене армије овамо, па јел могуће да за 4 године рата немају тако нешто, а овамо велики ослободиоци.
Већ сам довољно доказао, мрзи ме опет да се враћам.
Где су те операције и како су се звале?
Устанак у Србији, Борба за Јајце 1942. године, Битка за Србије до уласка Црвене армије у Србију.
Немам документ, значи ништа.
Сад нешто не верујем да је написан цитат и наведен извор и да то не постоји.
Јок и нису.Не да је уништена Бухаћка република него су три месеца касније доживели дебакл на Сутјесци где им је 3/4 бораца страдало, тако да су се свели на мале одреде неповезане и неспособне за било коју већу операцију.Тек су се крајем те године са падом Италије и савезничком помоћи опоравили мало.
Страдала је једна трећина бораца али се већина извукла из обруча заједно са Врховним штабом. 120 000 војника плус авијација против 22 000.
Наравно да јесу.Како си то закључио да су могли?Па види да овде нико није мрдао вероватно би био довољан и један Немац да то све обезбеди али овако требало је обезбедити све те руднике и фабрике, путеве и пруге.
НДХ је имала само око 200 000 људи под оружјем плус остали, лако би Немци са пар дивизија одржавали ред да није било отпора.
Сам си крив што не поставиш везицу која ради.Покрет комуниста је био у то време према Совјетима, иако они још нису били прешли границу како их је Броз молио, то је део истих операција да се што пре споје са њима, како је Србија била четничка а Немци пребацили главнину снага у Источну Србију да зауставе Совјете, отуда напада на та места попут Ваљева.Има ли те операције против Немаца пре тога, ајмо редом, има ли 1941 године?
Ја сам ти избацио америчку мапу где је приказано стање на источном фронту 1. октобра 1944. и Совјети још нису ушли у Србију а партизани ослободили чак и Ваљево.
Да си прочитао био шта друго сем текстова са википедије писане по комунистиким изворима не би веровао у њихове бајке и ловачке приче твог деде, како су се они јадни борили са свима редом који су имали намеру баш њих да сатру сарађујући међусобно....није него.
Не читам четничку литературу јер знам да то није истина. Био човек и борио се, и не може неки бандераш да ми помути разум.
Документовано је и да су усташе давале партизанима оружје и да су ратовали заједно против четника Јездимира Дангића у Источној Босни.
''Документовано'' од стране бандерашке дружине.
Уосталом нису усташе и домобрани прелазили у четнике него у партизане.
Домобрани да али само један мањи део је прешао јер је позив упућен оним домобранима који нису вршили злочиине. Усташа се било на врхунцу око 100 000 а пре напад на НДХ спојена војска домобрана и усташа имала је око 170 000. Можда је неки усташа пребего ко што има слика оног младог момка ког уче да пуца, нису имали униформу да му дају па је дечко усликан са усташком униформом. Пребега увек има у рату то није ништа ново.

У сновима, ниједан генерал није избегао заробљеништво или није побего из земље од оних који су се борили. Војска у иностранству није постојала то што је побегло побегли су само највиши официри ово што је остало махом је било препуштено окупатору на милост и немилост. каква је то војска вез иједног генерала ко што је био Равногорски покрет.

То се односило на ону другу фотографију коју си поставио не пратиш шта се пише.
Тим преговорима спашава српски народ који му је захвалан био толико да је чувао његов гроб цело време комунистичке окупације а после му је споменик подигао.Зато Срби на Мотајници нису прошли као они на Козари па ти види шта је боље било.
Ovo je bio rezultat pregovora pretpostavljam:
Sporazum_četnici_ustaše.jpg

У сновима, ниједан генерал није избегао заробљеништво или није побего из земље од оних који су се борили. Војска у иностранству није постојала то што је побегло побегли су само највиши официри ово што је остало махом је било препуштено окупатору на милост и немилост. каква је то војска вез иједног генерала ко што је био Равногорски покрет.
Како није било генерала?
Дража је добио генералски чин децембра 1941. Касније му се придружује генерал Мирослав Трифуновић. Ту су касније били и генерали Светомир Ђукић, Панта Драшковић.
За разлику од тзв. нов, партизани скоро па нису имали ни једног, правог генерал, за разлику Југословенске војске тј. четника.

И сво произведено оружје су дали храбрим четницима а себи оставили један јако мањи део који нису уопште ни употребили? Молим те више доста са тим ''лаганим шетњама до Ваљева''.
Подели су то оружје једноставно, само што комунисти нису знали да га користе па су збрисани из Ужица чим су се појаили први Немци.Наравно та фабрика је требала да припадне четницима јер су први ушли у град а не комунистима.Ваљево је 1944 године ово је 1941.
Већ сам довољно доказао, мрзи ме опет да се враћам.
Све си написао само једну операцију притив Немаца ниси навео.......чудно за толике борце против окупатора.
Устанак у Србији, Борба за Јајце 1942. године, Битка за Србије до уласка Црвене армије у Србију.
Који то устанак у Србији, убиство два српска жандара и улазак у четничко Ужице, бекство што даље из Србије у Јајце, септембра 1944 нису имали намеру да се боре против окупатора него против четника и да се споје са црвенима из Москве.Могу да закључим да тога нема.
Сад нешто не верујем да је написан цитат и наведен извор и да то не постоји.
Када су комунисти у питању у све могу да верујем јер су показали да су на све спремни, иначе би до садаи мали оригинална документа а не преписе из комунистичких зборника које су преписивали годинама како су хтели.
Страдала је једна трећина бораца али се већина извукла из обруча заједно са Врховним штабом. 120 000 војника плус авијација против 22 000.
Страдало је 10000 од 15000 присутних, плус болница, тотални распад.
НДХ је имала само око 200 000 људи под оружјем плус остали, лако би Немци са пар дивизија одржавали ред да није било отпора.
Јесте али мене занима како закључујеш да је то због комуниста а не због других ствари, експлоатације ресурса, заштите комуникација, четника, савезничког могућег искрцавања.Такође те дивизије нису биле стално присутне овде.Знаш ли колики је простор од Караванки до Ђевђелије.
Ја сам ти избацио америчку мапу где је приказано стање на источном фронту 1. октобра 1944. и Совјети још нису ушли у Србију а партизани ослободили чак и Ваљево.
Избацио си мапу са википедије која није тачна уопште.Није комунистички план био истеривање Немаца из Србије него четника као носилаца суверенитета земље и представника владе из Лондона, и то је био цео рат.
Не читам четничку литературу јер знам да то није истина. Био човек и борио се, и не може неки бандераш да ми помути разум.
Зато никада нећеш ни знати ништа.Многи су се борили тада, и не да се не слажу са твојим дедом него његове сматрају горим од самог окупатора.
''Документовано'' од стране бандерашке дружине.
Не него самих Немаца, погледај Бадерове извештаје о томе, постављани су доста пута овде.За тебе је све што ти се не свиђа нека бандерашка дружина.Јадни комунисти какве противнике имају а они поштени.....
Домобрани да али само један мањи део је прешао јер је позив упућен оним домобранима који нису вршили злочиине. Усташа се било на врхунцу око 100 000 а пре напад на НДХ спојена војска домобрана и усташа имала је око 170 000. Можда је неки усташа пребего ко што има слика оног младог момка ког уче да пуца, нису имали униформу да му дају па је дечко усликан са усташком униформом. Пребега увек има у рату то није ништа ново.
Прешло их је доста, и то са чиновима Сулејман Филиповић, Марко Месић, Руди Чајавец, Фрањо Клуз, Рудолф Петовар, Фрањо Пирц, Хусеин Миљковић, Мухамед Суџук, Ибрахим Шатор, Иван Јовановић – Црни већина одликовани и високи функционери.
Ovo je bio rezultat pregovora pretpostavljam:
Тај записник са састанка је значио да су Срби бар привремено безбедни од усташких кољача, што ови на Козари нису били него су побијени, јер су комунисти побегли и оставили их да страдају.А народ као народ више воли живот од било које идеологије и зато је четницима захвалан данас а комунисте презире.

Како није било генерала?
Дража је добио генералски чин децембра 1941. Касније му се придружује генерал Мирослав Трифуновић. Ту су касније били и генерали Светомир Ђукић, Панта Драшковић.
За разлику од тзв. нов, партизани скоро па нису имали ни једног, правог генерал, за разлику Југословенске војске тј. четника.
Decembrar 1941. Znači 8-9 meseci su bili bez ijednog generala i ti to nazivaš vojskom? Ja nisam rekao da su partizani bili vojska ono su bili pokret otpora koji će kasnije izrasti u vojsku.

Подели су то оружје једноставно, само што комунисти нису знали да га користе па су збрисани из Ужица чим су се појаили први Немци.Наравно та фабрика је требала да припадне четницима јер су први ушли у град а не комунистима.Ваљево је 1944 године ово је 1941.
Još jedna "lagana šetnja do Valjeva".
Све си написао само једну операцију притив Немаца ниси навео.......чудно за толике борце против окупатора.
"Lagana šetnja do Valjeva" je samo jedna od operacija.
Избацио си мапу са википедије која није тачна уопште.
Atlas of the World Battle Fronts - War against Germany: 1944-10-01. Mapa je inostrana a ne partizanska.
Који то устанак у Србији, убиство два српска жандара и улазак у четничко Ужице, бекство што даље из Србије у Јајце, септембра 1944 нису имали намеру да се боре против окупатора него против четника и да се споје са црвенима из Москве.Могу да закључим да тога нема.
Opet pojednostavljanje stvari tipa "lagana šetnja do Valjeva".
Зато никада нећеш ни знати ништа.Многи су се борили тада, и не да се не слажу са твојим дедом него његове сматрају горим од самог окупатора.
Moj deda bio tamo i da čitam četničke budalaštine kako tamo nema Nemaca a preko 300 boraca iz njegove jedinice izginulo od njih nisam zaista toliko poludeo.
Не него самих Немаца, погледај Бадерове извештаје о томе, постављани су доста пута овде.За тебе је све што ти се не свиђа нека бандерашка дружина.Јадни комунисти какве противнике имају а они поштени.....
Hajde da vidim i ja te izveštaje. Sve mi miriše da izvrćeš stvari kao po običaju što radiš.

Прешло их је доста, и то са чиновима Сулејман Филиповић, Марко Месић, Руди Чајавец, Фрањо Клуз, Рудолф Петовар, Фрањо Пирц, Хусеин Миљковић, Мухамед Суџук, Ибрахим Шатор, Иван Јовановић – Црни већина одликовани и високи функционери.
За неке од њих фигурира да су чинили злочине на д Србима. Питање је да ли то тачно јер ревизионисти као што смо видели у твом случају спинују информацијама. Можда се неко провукао али рећи да је у војсци коју су чинили већином Срби било организованог пријема злочинаца над Србима је више него смешна. И у том Врховном штабу је већина била Срба.
Тај записник са састанка је значио да су Срби бар привремено безбедни од усташких кољача, што ови на Козари нису били него су побијени, јер су комунисти побегли и оставили их да страдају.А народ као народ више воли живот од било које идеологије и зато је четницима захвалан данас а комунисте презире.
1. На обе стране показана је воља и спремност за ликвидирање заједничког непријатеља (комуниста).
3. Хрватске оружане снаге ће заштити срспка села у заједници са четницима од напада комуниста односно ткз. ''партизана''.

Изговор за постизање споразума о заједничкој борби против партизана. Испаде да су усташе са четницима били браниоци Срба. Који парадокс.

Страдало је 10000 од 15000 присутних, плус болница, тотални распад.
Претерујеш са бројкама, али како год, Битка на Сутјесци се може сматрати тактичком победом партизанске војске јер је главнина војске сачувана, и управо ће та група за који месец отпочети ослобађање Србије од здружених немачких и колаборационистичких снага (недићеваца, љотићеваца и четника).

Decembrar 1941. Znači 8-9 meseci su bili bez ijednog generala i ti to nazivaš vojskom? Ja nisam rekao da su partizani bili vojska ono su bili pokret otpora koji će kasnije izrasti u vojsku.
За разлику од партизана, четници су имали правог генерала, тј. праве официре. Док Тито није имао ни једног правог генерала и много мало правих официра.

За разлику од партизана, четници су имали правог генерала, тј. праве официре. Док Тито није имао ни једног правог генерала и много мало правих официра.
Kog? Pa sam kažeš da do decembra 1941. nisu imali nijednog generala.
Победом?
То је била партизанска катастрофа!
Изгубили су 75% људства.
100 posto, ne smanjuj molim te. Ta grupa će osloboditi Srbiju za koji mesec. Baš me zanima kkao je to uradila kada je izgubila 75% ljudstva.
Koji su dokazi osim dokaza "rekla-kazala" da su ti pojedinci počinile zločine nad Srbima? Aleksandar Ranković koji je naredio Blajburg i koji je bio šef obaveštajne službe u Srbiji ispade najveći poštovalac ustaša. Malo je nelogično i kontradiktorno.

Kog? Pa sam kažeš da do decembra 1941. nisu imali nijednog generala.
Мислио сам на Дражу касније када је извршена реформа војске и краљевим указом, и на остале генерале.
И у суштини сам мислио да четници имају праве официре, а комунисти скоро да их немају.
100 posto, ne smanjuj molim te. Ta grupa će osloboditi Srbiju za koji mesec. Baš me zanima kkao je to uradila kada je izgubila 75% ljudstva.
Линк - Битка на Сутјесци

Линк - Битка на Сутјесци
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Битка_на_Сутјесци
Мислио сам на Дражу касније када је извршена реформа војске и краљевим указом, и на остале генерале.
И у суштини сам мислио да четници имају праве официре, а комунисти скоро да их немају.
Ko je bio general od aprila do decembra 1941. u Ravnogorskom pokretu?

И ако се на википедији могу наћи много корисне информације, википедија је у овом случају непоуздана, већином преноси комунистичке измишљотине...
Уколико жешил да учиш историју Другог светског рата преко интернета препоручујем Погледе - Милослава Самарџића.
Ko je bio general od aprila do decembra 1941. u Ravnogorskom pokretu?
Пре тога су постојали војно четнички одреди.

И ако се на википедији могу наћи много корисне информације, википедија је у овом случају непоуздана, већином преноси комунистичке измишљотине...
Уколико жешил да учиш историју Другог светског рата преко интернета препоручујем Погледе - Милослава Самарџића.
То је ревизионистички текст. Омаловажава се партизанска борба а велича четничка бежанија јер су имали само 17 погинулих четника.
Пре тога су постојали војно четнички одреди.
Војска без иједног генерала није никаква војска. Тако да говорити о неком континуитету између војске Краљевине Југославије и четника је излишно.

Много је усташа прешло у партизане.
До 6. априла 1944. вероватно је прешло 80.000 НДХ војника.
6. босанска бригада, 17. ударне дивизије била је састављена од бивших усташа, која се истакла по терору у Шумадији.
По доласку у Шумадију 1944. године 6. муслиманска бригада је имала 500 војника - муслимана, Албанаца, бивших сс ханџараца и балиста.
Павелићев помагач, Сулејман Филиповић, који је директно учествовао у масакрима над Србима у Босни, прешао је у партизане октобра 1943. године.

Много је усташа прешло у партизане.
До 6. априла 1944. вероватно је прешло 80.000 НДХ војника.
Prelazili su domobrani. Možda je bilo prebega i međuustašama na terenu ali poziv se odnosio samo na domobrane koji nisu činili zločine.
6. босанска бригада, 17. ударне дивизије била је састављена од бивших усташа, која се истакла по терору у Шумадији.
"Шеснаеста муслиманска бригада НОВЈ је формирана 21. септембра 1943. године у Буквику код Брчког од Муслиманског батаљона Шесте источнобосанске ударне бригаде као Трећа босанска муслиманска бригада. На дан формирања имала је четири батаљона и пратећу чету са око 700 бораца."
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Шеснаеста_муслиманска_бригада_НОВЈ
Павелићев помагач, Сулејман Филиповић, који је директно учествовао у масакрима над Србима у Босни, прешао је у партизане октобра 1943. године.
Dokaz da je Sulejman Filipović učestvovao u zločinima nad Srbima?

Ти изгледа никако да схватиш како тече права борба. Дреновић да је хтео да помогне српском народу требао је да ступи у директну борбу са усташама а не да са њима склапа споразуме о заједничкој борби против оних који се једино искрено боре против снага Осовине. Баш због таквих колаборациониста као што су били Дреновић, поп Ђујић, Ђуришић, Дража и остали партизани нису могли да ослободе Јасеновац. Теби је можда нормално да се неко ко змија увија око ногу ђавола због овог или оног али многима није.

Back