Novac ide na druge gluposti to svi zaboraveNiko ne kaze da ne moze,ali ce se odricati mnogih stvari.Tako ce i promet opasti.
Pa sigurno,kupovacu,sta hocu,a ne sto mi se nudi za 300% skuplje.Novac ide na druge gluposti to svi zaborave
A kablovska, internet, mobilne tarife i benzin pa imaju "realnu cenu"?Pa sigurno,kupovacu,sta hocu,a ne sto mi se nudi za 300% skuplje.
Oa blovska i internet su mi u jednom paketu i to najniza tarifa.Mobilni isto najmanja tarifa.Internet na mobilnom i ne koristim,koristim Viber,ali preko Wi Fi-ja sa modem kablovske.Sto se tice auta,ne mogu vise da vozim,pa me i to ne interesuje.Platim,kad treba neko nekad da me odveze.Tako da mi je sve jeftinije nego hrana mesecno.A kablovska, internet, mobilne tarife i benzin pa imaju "realnu cenu"?
Why zaštoSto se tice auta,ne mogu vise da vozim
Pijem veoma jake tablete protiv bolova uz Bensedin,tako da vise ne mogu da vozim.Why zašto
Slabo ima kontrola, mene u beogradskoj vožnji niko nije pitao za dozvolu ili alkotest već 20-ak meseciPijem veoma jake tablete protiv bolova uz Bensedin,tako da vise ne mogu da vozim.
Nije u pitanju samo to,slabo mogu da kontrolisem levu nogu,a od kicme,tako da je to mnogo veci problem.Slabo ima kontrola, mene u beogradskoj vožnji niko nije pitao za dozvolu ili alkotest već 20-ak meseci
Evo sta mi je napisao jedan Amer:Mnogi se pitaju zasto cene skacu?? Vrlo prosto zato sto ima ludaka koji kupuju robu iako ona kosto mnogo vise nego kolko vredi. Jer cena je stvar odnosa ponude i potraznje. Znaci ako neko ima neku robu pa iznese na trziste i ona odma plane naravno da ce sledecoj kolicini te robe koju iznese na trziste da poveca cenu. I onda ako opet plane brzo sledeci put opet digne cenu i tako dize cenu sve dok ide dobro prodaja. A onog trenutka kad vise stane prodaja onda mu je to signal da je preterao sa cenom i onda pomalo spusti da vidi koja je cena reralna po kojoj moze da ide prodaja a da je cena visoka. Znaci naravoucenije vrednost robe ne odredjuju materjali i energenti ulozeni u proizvodbnji te robe vec ponuda i potraznja na trzistu. A kod nas pogotovu je trziste dobro za trgovce jer postoje u celoj Srbiji samo par trgovine tako da nema konkurencije vec trgovacki lanci drze monopole. A kad imas monopole naravno da ce cene biti nerealno visoke vece od cena u Nemackoj cak.
Evo jednog realnog primera. Na slici ispod vidite teglicu sa par kasika ajvara koklko vidim od 300 grama i koja kosta na polici oko 650 dinara. I naravno svako ce reci pa to je sramota to ne vredi ni 200 dinara realno obzirom na kolicinu, ulozen rad, treud, materijal, energente i slicno ali eto moze im se oni prodaju po cenama koje su odredjene ponudom i potraznjom u ambijentu monopola. Znaci nije problem do trgovca vec je problem do kupaca. Da kupci ne kupuju ono sto realno ne vredi toliko kolika je cena onda ne bi bilo skupoce.
Znaci shvatite nisu ludi ti koji prodaju to po toj ceni zato sto opet ponavljam svaki trgovac zeli da proda svoju robu koliko god moze po vecoj ceni to je normalno, ali su ludi oni koji po toj ceni to kupuju. Bez obzira da li neko ima milion evra kuci ili ima 100 evra jer tu vise nije stvar da li si bogat pa ti se moze vec da li si lud pa ti se moze.
Znaci ako ti je nesto skupo NEMOJ DA KUPIS bojkotuj tog trgovca. Pa svi da ga tako bojkotuju onda ce on morati da spusti cenu jer mu prodaja ne ide.
![]()
Perfekt rok tipa jos 4 god.Doooobro ti pogledaj rok trajanja na toj jeftinijoj.
Onda još boljePerfekt rok tipa jos 4 god.
Pricao je nesto jedan komercijalista u vezi te razlike al nisam cuo, bio sam daleko od kase.
Nekada smo se smejali nekoj tamo imaginarnoj budali iz vica - zašto plavuša otvara jogurt kod rafa? Piše "otvoriti ovde"... Sad to više nije vic nego natezanja jer popijeno do pola samo ćušnu u drugi raf...
to je ko "dobar dan"
to je ko "dobar dan"
više nam bude čudno ako ne nadjemo omot pojedene čokolade naravno skuplje, polupraznu flašicu soka, prvo se uzme krofna ili pituljica na pekari pa nadješ zgužvan papir kad sve pošnjofa... (Tokom šnjofanja obećava da će da plati a ako ne ometaš u obedovanju onda misli da nije vidjena, češće su žene)...
Tada kad ne nadjemo ništa odmah pomislimo da je neko napunio kesu/torbu sa 30 komada kafe od 200gr ili maslinova ulja ili Rio Mare ili trapista kolutove sira...
A čak i da se to nije desilo onda budemo jako zbunjeni...
Već prvo lopinjanje Nutele od 900gr nas vraća u normalu
Postoji i vremenska osa kad koji tip štetočina ulazi...
9:30-12:00 lopovi preprodavci na pijaci za 50%
13:30 nevaspitana deca svežedoseljenih primitivaca - čak je jedan "otac" došao da se svadja otkud nama ideja da "maloletnom detetu kažemo da je lopovčić". Nije hteo da odgovori kako se zove kad uzmeš i ne platiš?
Ko onaj što će "da tuži školu ako mu izbace sina za napad na profesorku"
Nema to veze "sa ovom vlasti" jer ovo nisu državne firme.И све нам то говори да Ова Власт мрзи сопствено становништо и поред безрезервне Подршке на Изборима.
Око клинаца,чуо сам да малци могу некажњено да ординирају..ту више ни Мурија не излази на терен .
Dok se ne zaigraju, policija ih oplavi u kombiju bez kamere a ti dokazuj posle sa mamom i tatom da se nisi sapleo o pertlu....
Око клинаца,чуо сам да малци могу некажњено да ординирају..ту више ни Мурија не излази на терен .
Nema to veze "sa ovom vlasti" jer ovo nisu državne firme.
Ima veze sa eksperimentalnim neoliberalizmom.
Bez da ti objašnjavam detalje, firmi odgovara sitno.lopinjanje, krupnije moramo da sprečimo...
Ја би ладно увела 'стуб срама'. Са снимка камере скинеш фоткилицу лопине у акцији, по могућству с добрим снимком лица, па лепо окачиш на 'стуб срама', који је поред стуба за рекламе и акције.Dok se ne zaigraju, policija ih oplavi u kombiju bez kamere a ti dokazuj posle sa mamom i tatom da se nisi sapleo o pertlu...
Ne brineš ništa... Mrtva slova na papiru ne poštuju ni u Americi...
Klinci naravno zloupotrebljavaju ali zaboravljaju da:
- sudska psihijatrija ne uvažava manipulacije posle navršene 8. godine života
- opsuje,pljuje, odgurne ili udari nekim predmetom trgovca tad možemo da reagujemo
- vadjenje sečiva znači munjevit dolazak patrole sa sve inspektorima za maloletnike, ima tu i povratnika prepoznajemo ih sa slika...