Србија и ЕУ – зашто нас нема у пројекцијама за пријем до 2029.

Ja imam jedno pitanje o kome sam mislio vracajuci se sa poslovnog puta iz Zagreba.

1. Da li je ispuniti uslove EU za pridruzivanje i postati clanica stvarno toliko iscrpljujuci, dugotrajan i skup posao da on jednostavno MORA toliko da traje?

2. Da li uclanjenje u EU nikako ne odgovara niti JEDNOM JEDINOM politicaru i tajkunu u Srbiji zbog: kriminala, posla, finansija, kradje, imovine itd?

Da li nekoliko hiljada ljudi u Srbiji odlucuje o sudbini Srbije zbog njihovih finansija i mutnih radnji?
Biti deo EU ne znači ama baš ništs u vezi lokalnih zakona

Tako će i dalje u Danskoj i Francuskoj trudnice i pordilje biti tretirane kao Svete Krave
U Nemačkoj kao obične krave - posle tri dana na arbajt
A u Srbiji - OTKAZ čim primete stomak
Ni za kravu je neće

Tako je EU organizirana :kafa:

Zapravo nam je u interesu da Srbija i ostale države uđu u EU, ali za to se trebate srediti, postati pravne države i vjerodostojni saveznici.
U odnosu na Sanadera i HDZ i Av-ova i DOS-ova Srbija je pravna država za uzo i diku, a što se tiče “savezništava” sa “cjelovitom” “BiH” to se na srpskom kaže vazalni status ili prosto kmetstvo.

Naravno.
Srbija bukvalno nazaduje u svakum smislu pridruživanja, zateže auutokratiju, slobode medija skoro i da nema, sudstvo se na svaki način pokušava lišiti i mrve nezavisnosti...o spoljnoj politici tek nema šta da sw priča.

Taj "prioritet" je svaka vučićeva vlada od 2012 proglašavala i opet bukvalno svaka je uspela suštinski korak unazad da pravi.
Vučić i njegovi žele samo pristup fondovima i da se ne angažuju na njegovom rušenju, EU je želela samo neku vrstu stabilnosti ovde bez ikakve ambicije da se širi posle Brexita i bili su skladni u tome.
Sada se to menja zbog novih geopolitičkih okolnosti i potrebe da se pokaže da priča nije mrtvo slovo na papiru desiće se proširenje na CG skoro sasvim izvesno do 2030 i možda Albaniju ako odigraju kako treba a deluje da hoće,. Vučić kao autokrata i Srbija kao rusofilno uporište nisu u ozbiljnom opticaju iz istih geopolitičkih razloga zbog kojih se ovi "iznenadno" proširenje sada planira.
Od toga nema ništa.

Prosto, stvar je iz prostor-vremenskog domena # Neće_se_desiti
19B9B256-32CF-4952-BAD1-2C5749E08BE8.jpeg

@SajaBg, @Alter_Ego_, @GrdobanS;

Ja imam jedno pitanje o kome sam mislio vracajuci se sa poslovnog puta iz Zagreba.

1. Da li je ispuniti uslove EU za pridruzivanje i postati clanica stvarno toliko iscrpljujuci, dugotrajan i skup posao da on jednostavno MORA toliko da traje?

2. Da li uclanjenje u EU nikako ne odgovara niti JEDNOM JEDINOM politicaru i tajkunu u Srbiji zbog: kriminala, posla, finansija, kradje, imovine itd?

Da li nekoliko hiljada ljudi u Srbiji odlucuje o sudbini Srbije zbog njihovih finansija i mutnih radnji?
Ne znaš ti kako se zoveš.
BEC9B0E3-DF8A-46BF-A9D1-0AA8A42464C8.jpeg

Biti deo EU ne znači ama baš ništs u vezi lokalnih zakona

Tako će i dalje u Danskoj i Francuskoj trudnice i pordilje biti tretirane kao Svete Krave
U Nemačkoj kao obične krave - posle tri dana na arbajt
A u Srbiji - OTKAZ čim primete stomak
Ni za kravu je neće

Tako je EU organizirana :kafa:
Naletim na random tvoju poruku i ustanovima da lažeš. Njemačka: trudnica ne radi šest nedelja pre porođaja i osam nedelja posle.
https://abfindungshero.de/en/matern...y-protection-and-transition-to-parental-leave
Stoiko moi...

U odnosu na Sanadera i HDZ i Av-ova i DOS-ova Srbija je pravna država za uzo i diku, a što se tiče “savezništava” sa “cjelovitom” “BiH” to se na srpskom kaže vazalni status ili prosto kmetstvo.
Sanader je zaglavio zatvor zbog pola milijuna eura i stranačke crne blagajne od dva milijuna eura. U isto vrijeme napravio 1000km autocesta za 6 godina.
AV je 13 godina navlasti nije napravio trećinu posla Sanadera i svaki posao se plati 3x skuplje od trzisne vrijednosti.

Poslednja izmena od moderatora:

Back