Zašto bi jeo okru?

200.gif

Толико сам је исхејтовала да сам је истовремено изрекламирала.
Признајте да ћете је пробати мени из ината!
Neću je probati iz poštovanja

Toliko uloženog truda u hejt da bi je na kraju neko probao

Bamija je odlična (bar u "zdravstvenom" smislu) - upravo ta sluzavost koju neko iznad pomenu u negativnom kontekstu je odlična recimo za osobe koje imaju problem sa zatvorom (a takvih je veliki % ljudi danas, kad je prosečna ishrana siromašna vlaknima).

A i ukus nije uopšte bljak ako se fino spremi (i ako sednete da jedete kad ste gladni... a ne zato što nemate šta drugo da radite tj. seli ste da "obedujete" jer vam je dosadno a po čitav dan žvaćkate grickalice, čokoladice i sl.).

Mislim da je to deo generalne mediteranske kuhinje. Ali mi generalno nemamo obicaj da je spremamo a i nema bas da se kupi svuda. Recimo da kazem da je odlicna letnja hrana. Za vitamin C znamo iako ukus nije ni na kakav nacin citrican. Interesantno mi je to sa vitaminom K (kojim).
Ja sam je inace spremao kad naidjem, vise volim ove manje nego velike.

search results

Vitamin K je vitamin rastvorljiv u mastima neophodan za zgrušavanje krvi i zdravlje kostiju. Njegove glavne funkcije su pomaganje u sintezi proteina za koagulaciju krvi i podržavanje zdravlja kostiju aktiviranjem proteina koji vezuju kalcijum. Dobri izvori vitamina K su lisnato povrće poput spanaća i kelja (K1), a vitamin K2 se nalazi u nekim životinjskim i fermentisanim namirnicama.

Back