Ne sporim ja ta proroštva samo kažem da ih ti pogrešno razumeš.
Nisi u mojim očima ni glup ni zao. Ako mi veruješ, tako nešto nikad nisam ni pomislio.
Baš tako. Novi narod po savezu sa Bogom preko Isusa Hrista. Svi koji poslušaju propovednika i prihvate Reč koju nosi, usklade svoj život sa visokim moralnim načelima, krste se i prime duh sveti...na takav način ulaze u savez sa Bogom svojom ličnom odlukom....bez obzira na boju kože...To je Božji narod po duhu a ne po telu, kao što je bio preko Mojsija...
I ovo sam ti citirao.
Marko 16,15 I reče im: idite po svemu svijetu i propovjedite jevanđelje svakome stvorenju.
Marko 16,16
Koji uzvjeruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne vjeruje osudiće se.
Jovan 3,36 Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života,
nego gnjev Božij ostaje na njemu.
Otkrivenje 21,8 A strašljivima i nevjernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je dijel u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
1. Korincanima 6,9 Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci,
carstva Božijega neće naslijediti.
Galatima 5,19 A poznata su djela tjelesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
Galatima 5,20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
Galatima 5,21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakova za koja vam naprijed kazujem kao što i kazah naprijed, da oni koji takova čine
neće naslijediti carstva Božijega.