Zasto bas taj kućni ljubimac?

Kako ste izabrali baš tog kućnog ljubimca koga sad imate ili ste imali (ili želite da imate)?

Ja sam prihvatio dva komarca, dva pauka, jednu muvu i jednu bubašvabu
ali mislim da je bila pod teranjem evo nema je dva dana...
Mara se zvala...
pa ako je neko vidi...
sledi nagrada, ljubimac dece, teška oštećenja sa ratišta, pod hemioterapijom i bez udova... pobegla...
znate već kako idu ti oglasi za psihoanalizu autora...

Kako ste izabrali baš tog kućnog ljubimca koga sad imate ili ste imali (ili želite da imate)?
Имам(о) три џукца(керушицу и два мужјака), обичне авлијанере тако 16-18 килограма, како који сви су стерилисани, напросто нисмо успевали да удомим све кучиће које би керушица оштенила и два мачора и мачку која тренутно има четири априлска мачета, наравно нестерилисани су, а мачиће увек удомимо, ако нам то баш и не успе дамо их код родитеља на салаш, мачке се увек снађу за храну.
Мој први љубимац био је црно бели мачор још од када памтим за себе, од рецимо 5 година... сиромашак докопао се на готово невероватан начин(мачка је то!) и појео је скоро пола литре кајмака, добио страшан пролив и предао меч, просто је невероватно како тако мали предатор попут мачке(просечна срБска мачка има 3,5 до 4 килограма, мачори око пола килограма више, наравно када су у ловној кондицији, а не прегојене дебеле слотине неодговорних власника!) може појести толику количину хране!
Иако волим и друге животиње, али пре свега топлокрвне, тј сисаре и птице, уопште немам наклоности према рептилима, водоземцима и рибама ја сам пре свега ,,мачкар"!

Imali smo 11 godina nemackog ovcara i kada je uginuo zelela sam jos jednog takvog psa.Otisli smo kod jednog prijatelja koji je imao nemacke ovcare ali sam se zalepila za jedno stene mesanca no i malinoa :) Bio je najsitniji i sa jednim uhom koje je bilo nekako zguzvano i odmah mi je prirastao srcu.

Na sam kćerkin rođendan, prije nekoliko godina, pronašli smo na kućnom pragu malo, napušteno štene...još jedan slučaj u nizu ostavljenih, neželjenih životinja.....gladna i iscrpljena, šćućurila se na pragu i uplašeno me posmatrala...i tako je ostala. Mala mješanka, zaigrana, ali i vrlo oštra i vjerna kad zatreba...

Na sam kćerkin rođendan, prije nekoliko godina, pronašli smo na kućnom pragu malo, napušteno štene...još jedan slučaj u nizu ostavljenih, neželjenih životinja.....gladna i iscrpljena, šćućurila se na pragu i uplašeno me posmatrala...i tako je ostala. Mala mješanka, zaigrana, ali i vrlo oštra i vjerna kad zatreba...

Pas pamti i vraća dobrotu !
Višestruko, ako treba i životom !

- - - - - - - - - -

Vozi ga do Budve u zatvorenom gepeku !
Voleće te isto.
Vozi ženu.....:hahaha:

u martu nam je uginuo labrador, ziveo je malo duze od 16 godina. trenutno nemamo kucnog ljubimca. moja cera bi volela da ima ljubimca koji je "samo njen", a ja nemam pojma sta bih... znam samo da necu psa, jer mi je mnogo tuzno kad treba da ga ostavimo kad negde idemo na duze vreme, a znam i da ona jos nije dovoljno velika da brine o psu. o ostalim ljubimcima ne znam puno ili nista.
mace su super, ali sam cula da hoce da odu bez nekog vidljivog razloga, pa bi i to bilo tuzno...
zmije ne dolaze u obzir, paukovi takodje... maca, ptica ili ribice?

Preko interneta.
Dovez'o čovek iz Mladenovca.
Odgajivač.
Za 300 E.
Nemačkog ovčara.
Starosti 2 meseca.
Pre tri godine....
A zašto taj ?
Obožavam.
Jeb'li mater svooooojuuuu....!

Od Nemaca, samo NO i Mečku....
Jawolhl !

NO :heart2:

- - - - - - - - - -

tema: 15 god smo drzali NO,muzjaka i zenku i decicu <3

sad dve dzukelice udomljene sa ulice,2 macke (a nisam bas ljubitelj ali i one su sa ulice) i nimfu.

a jedna od zelja..da stigne i Doberman

u martu nam je uginuo labrador, ziveo je malo duze od 16 godina. trenutno nemamo kucnog ljubimca. moja cera bi volela da ima ljubimca koji je "samo njen", a ja nemam pojma sta bih... znam samo da necu psa, jer mi je mnogo tuzno kad treba da ga ostavimo kad negde idemo na duze vreme, a znam i da ona jos nije dovoljno velika da brine o psu. o ostalim ljubimcima ne znam puno ili nista.
mace su super, ali sam cula da hoce da odu bez nekog vidljivog razloga, pa bi i to bilo tuzno...

Папагај тигрица...

Неће.
Маче које је мајка тек одбила од сисе(тек да га не храните на цуцулу!) и са којим се лепо поступа биће вам верно, шетаће около по другим двориштима, али ће се увек враћати да вам се јави(мачке имају обичај да се лагано очешу о ногу, или благо ,,чикну" главом о цеваницу), умиљаваће се целог живота, мазити и наравно прести све у шеснаест.
Ако су сите извалиће се у двориште, или скочити у крило да их мазите, мачке спавају по 16 и више сати дневно, ако су гладне кад се, као што сам већ поменуо, поздраве седну и гледају најчешће у оног који им углавном даје храну по систему: Поздравили смо се, ајд сад дај ми да једем!
Лако науче на посип, ако се држе у стану ко нема двориште, као нпр моја старија сестра у НС-у којој је мачка живела 19 година иако је неколико пута атерирала са балкона на 5. спрату, све док нису набавили мрежу.
Ми скоро никада мачкама не дајемо куповну храну, или налове глодара и птица, или им дамо по неки чварак, парче сланинице и сл, чак ће појести и парченце хлеба умочено у сафт од печења, али само ако је печено на масти, уље одбијају по систему: Нећете ме преварити!
Имали смо много мачака, ниједна није пребацила две банке, али генерално знатно су дуговечније и бољег здравља од паса, и у дворишној варијанти сасвим незахтевне.
Мачке углавном не седе за разлику од паса, треба им повремено дати неки антипаразитик(на нпр три месеца, сем ако је женка па је гравидна, или доји), а једину болест које су наше мачке имале је била шуга па смо их купали у раствору воде и неког лека што је за обе стране био прилично трауматичан догађај!
Мачке су једини кућни љубимци који се старају да не останемо гладни доносе нам и глодаре, птице, веверице.. и оставе или испред нас, или ако смо у кући испред врата!:D

NO :heart2:

- - - - - - - - - -

tema: 15 god smo drzali NO,muzjaka i zenku i decicu <3

sad dve dzukelice udomljene sa ulice,2 macke (a nisam bas ljubitelj ali i one su sa ulice) i nimfu.

a jedna od zelja..da stigne i Doberman

Dobermani i rotvajleri mi se ne dopadaju !
Ali, zato volim šarplanince !
Imao sam ga poodavno.
Ali, kada je postao prekrupan za stan, poklonio sam ga ortaku
sa vikendicom u Lisoviću....!

a planirao si sarplaninca da drzis u stanu ?:lol:

Nisam mogao da slušam klince kako mi svakodnevno kmeče !
Doneo mi prijatelj štene od 2 meseca.
Pravog, iz neke vukojebine sa Prokletija....
Posle nenavršenih 6 meseci morali smmo ga se odreći....

- - - - - - - - - -

Није могао да прође кроз врата више?

Sviraš kur'cu, po običaju !

uzmi psa ali malu rasu koju mozes svuda da vodis

- - - - - - - - - -

ili bolje reci, nosis :lol:

- - - - - - - - - -

mi imamo sada psa, ima 10 godina, deca ce posle nje traziti opet ljubimca sigurno(one i sada traze jos jednog psa ili macku)
ali u obzir ce doci samo patuljasti pas
i to najverovatnije snaucer
ja sam imala velikog snaucera,pa sad mesanku setera
nemamo auto i problem je kada idemo negde...ima ko da cuva ali je zadnjih par godina pocela da grize sebi rep i pravi ogromne rane
zato lepo sledeci put ako budemo uzimali,bice nesto malo sto moze i u bus i u sve,da ne razmisljam kako i sta
a i da mogu deca da setaju a da ih ne odvuce slucajo negde
Snaucerka mi je bila super,ja sam je setala kao klinka,stalozena,mirna,hrabra...ma...
a ova zvrkava sad i sa 10 godina ko ludaca ide okolo vuce,ne slusa lepo...deset godina pokusavam da je vaspitam :ljutko:
zato sledeci put,mada ne volim da razmisljam o tome al sam vec napravila izbor, ili mali snaucer ili nista(zbog temperamenta i velicine i zbog nelinjanja)...a zbog dece ce morati nesto jer mi je glupo da nemaju ljubimca a rodjene su u kuci u kojoj je vec bio pas

a kao klinka sam imala i macke i morske prasice i hrcke
zasto...pa...htela sam :lol:
mama cistila pa mi nije smetalo

morsko prase je odlican jubimac
moji su isli za mnokm po dvoristu i kuci ko kucici
jedan od njih je cak svako vece lezao pored mene na krevetu i spavao
bio je bas sladak,imao divan karakter
zive 6-8 godina i pametni su i umiljati uglavnom
uzmes dok je malo pa ga naucis svasta nesto

da oni su super za stan
drustveni su
pristojno inteligentni
emotivni
mali
ne zive kratko kao hrcak i npr pacov(samo 2 god)
linjaju se ali zanemarljivo je jer nisu stalno po celoj kuci nego imaju svoj kavez ili terarijum
hrana nije skupa...mi smo kupovali na meru suncokret i ostale semenke...a povrce su jeli ovako...i voce...i kad ljustis krastavac,jabuke itd ne moras da bacas,das njima :lol: kao kantica
jedino sto mora da se cisti i menja piljevina na svaka dva dana

- - - - - - - - - -

i mora da se pazi kad su pusteni da ne izgrizu kablove i namestaj

- - - - - - - - - -

uvek moraju da imaju neko drvo da grizu da bi trosili zube koji rastu non stop

- - - - - - - - - -

i nisu za decu ispod 4 godine

- - - - - - - - - -

ajde 3...al pod strogim nadzorom

- - - - - - - - - -

ja sam sa 2.5 ubila tudjeg hrcka iako su me nadzirali
stisla i cao
:sad2:

uzmi psa ali malu rasu koju mozes svuda da vodis

- - - - - - - - - -

ili bolje reci, nosis :lol:

- - - - - - - - - -

mi imamo sada psa, ima 10 godina, deca ce posle nje traziti opet ljubimca sigurno(one i sada traze jos jednog psa ili macku)
ali u obzir ce doci samo patuljasti pas
i to najverovatnije snaucer
ja sam imala velikog snaucera,pa sad mesanku setera
nemamo auto i problem je kada idemo negde...ima ko da cuva ali je zadnjih par godina pocela da grize sebi rep i pravi ogromne rane
zato lepo sledeci put ako budemo uzimali,bice nesto malo sto moze i u bus i u sve,da ne razmisljam kako i sta
a i da mogu deca da setaju a da ih ne odvuce slucajo negde
Snaucerka mi je bila super,ja sam je setala kao klinka,stalozena,mirna,hrabra...ma...
a ova zvrkava sad i sa 10 godina ko ludaca ide okolo vuce,ne slusa lepo...deset godina pokusavam da je vaspitam :ljutko:
zato sledeci put,mada ne volim da razmisljam o tome al sam vec napravila izbor, ili mali snaucer ili nista(zbog temperamenta i velicine i zbog nelinjanja)...a zbog dece ce morati nesto jer mi je glupo da nemaju ljubimca a rodjene su u kuci u kojoj je vec bio pas

mi od pre par dana imamo bebu srednjeg snaucera
to je bio cerkin izbor i ona o bebi brine i danju i nocu
kazu da je to odlican izbor za kucnog psa,isto kao i patuljasti snaucer
imaju dobru narav,poslusni su,lako uce i super su druzeljubivi sa ukucanima
vole da se voze i vole da se kupaju...sto je super kad negde treba da se ide :)

e sad...moj ljubimac je ruska plava macka,godinu i po stara
koja redovno lema bebu od kad je beba dosla
al samo onako vaspitno...ne vadi kandzice nego samo sapom
doduse...ima svetlih trenutaka kad je juri da se igraju,narocito kad beba spava :lol:

Nasa kuca nikad nije bila bez ljubimca...od kad smo dobili decu,vazda imamo i ljubimca
bilo da je pas ili maca
ili oboje kao sad
cirkus,svakodnevni :lol:

Back