Заштитити псе, ламе, тигрове и камиле

evo ti ovde u kraju gomila ulicnih pasa i oko njih jos vise komsijske dece raznih uzrasta,igraju se,valjaju se po travi .... zajedno jedu chips,smoki,sladoled,kifle.... :lol:
zurka svaki dan
i nemam pojma odakle tebi informacija da onaj ko voli zivotinje i ko nema problem sa lutalicama,nema decu
na osnovu cega zakljucujes da nema decu???

Dok nisi zatrudnela bilo je, Što ne šetaš dete nego tu džukelu a sad, kad si trudna, Vidi ovu, šeta džukelu a stomak do zuba, onda će da bude, Vidi budale, poješće joj ta džukela dete čim okrene leđa, ili dobiće dete ehEnokokOs... :mrgreen: O'š dalje? Prošla celu torturu. :whistling:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5516671,00.html?maca=ser-Blic Online-2569-xml-mrss
Zaštititi pse, tigrove, lame i kamile
Svest o pravima životinja u Srbiji nije na visokom nivou. Pored brutalnih zločina koji su nedavno izvršeni nad životinjama, dokaz je i vest da su organizacije za zaštitu životinja zatražile zabranu gostovanja cirkusa.
Prema navodima ovih organizacija, divljim životinjama nije mesto u cirkusima nego u prirodi, a povodom toga organizacija „Prijatelji životinja“ iz Novog Sada protestovala je ispred cirkusa „Korona“, koji gostuje u glavnom gradu Vojvodine.

„Mi ne smatramo da cirkus ne treba da bude u Novom Sadu. Zapravo, podržavamo cirkus, ali ne cirkus sa životinjama, jer se u cirkusu životinje primoravaju na ponašanje koje nije primereno njihovoj vrsti, dakle na neprirodno ponašanje, što je čak i zakonom zabranjeno“, kaže Maja Vučković iz „Prijatelja životinja“.

Slavica Mazak Bešlić iz subotičke organizacije „Prijatelji“ za Dojče vele kaže da je reč o očiglednom kršenju Zakona o dobrobiti životinja: „Radi se o zloupotrebi životinja, a istovremeno se radi i o zlostavljanju životinja jer se one drže u neuslovnim objektima. Jer slon, recimo, ima drugačije potrebe nego što ima tigar ili lama, ili kamila.“

Komentarišući sve češće brutalno nasilje ljudi nad životinjama, Maja Vučković ocenjuje da „treba uvesti policiju za životinje, koja bi nadgledala sve i smanjila nasilje, odnosno intervenisala po potrebi, po modelu razvijenih svetskih zemalja“.

A kada pas napadne čoveka?
S druge strane, ima i slučajeva da čopori pasa lutalica napadnu ljude. Vučkovićeva skreće pažnju na činjenicu da su većinu tih pasa zapravo ljudi napustili i ostavili ih na ulici. Zbog toga je uputila apel:

„Ako se ljudi već jednom odluče da uzmu nekog psa ili mačku, onda ne treba da ih napuštaju, već treba da imaju svest o tome da je ta životinja deo njihove porodice i njihov prijatelj.“

Sem privatnih azila, koje uglavnom drže pojedinci koji vole životinje, u Srbiji gotovo da i nema prihvatilišta koja organizuju država ili opštine: „Ne postoje pravi azili, dakle ne postoji prihvatilište iz kojeg bi se kasnije te životinje mogle udomljavati i ujedno imati veterinarsku negu i sve ostalo.“

Naše sagovornice saglasne su se da zakonski okvir za zaštitu životinja u Srbiji nije rđav, ali je problem u njegovom primenjivanju i kada je u pitanju nasilje nad životinjama i nasilje životinja nad ljudima. Ali, čini se da je i u jednom i u drugom slučaju nasilja krivac ipak – čovek.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
632926.gif
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Шта се дешава, јел су забранили циркус или је само у најави ??? :hahaha:

evo ti ovde u kraju gomila ulicnih pasa i oko njih jos vise komsijske dece raznih uzrasta,igraju se,valjaju se po travi .... zajedno jedu chips,smoki,sladoled,kifle.... :lol:
zurka svaki dan

Код мене испред зграде два дивља праве хаос, нападају све што пролази, али неће још дуго :)

Код мене испред зграде два дивља праве хаос, нападају све што пролази, али неће још дуго :)

Јапе, у'ватиш сатару и одвалиш чудовишта ... :D Немој да губиш време и зовеш шинтере, може неко дете да настрада у међувремену. :sad2:

Јапе, у'ватиш сатару и одвалиш чудовишта ... :D Немој да губиш време и зовеш шинтере, може неко дете да настрада у међувремену. :sad2:

Ма звали шинтере али мрка капа, пре неки дан напали жену док је гурала колица са бебом да сам био тада тамо пресудио би им по кратком поступку, елем имамо једног дедицу згради, он је преузео на себе да реши ствар, обавестићу друштво на овој теми кад проблем буде успешно решен :D

Дедицу после наградите, ваља се ... :mrgreen: Кад нема закона да реши оно што је њихово. Срам их било. :evil:

Јашта, ако одради посао у року биће изабран у петак за председника кућног савета :D

Звали су шинтере пре пар месеци, ништа нису урадили, керови су ових дана опет подивљали, ето колико је бедна ова држава кад човек све мора да одради сам.

Звали су и неку организацију за заштиту животиња да их они преузму али су им ови одговорили да они то не раде и да се баве само кампањом, вероватно су такви и ови што наричу на овој теми, обични лицемери друже

Јашта, ако одради посао у року биће изабран у петак за председника кућног савета :D

Звали су шинтере пре пар месеци, ништа нису урадили, керови су ових дана опет подивљали, ето колико је бедна ова држава кад човек све мора да одради сам.

Звали су и неку организацију за заштиту животиња да их они преузму али су им ови одговорили да они то не раде и да се баве само кампањом, вероватно су такви и ови што наричу на овој теми, обични лицемери друже

To je garant bila Orka, najbučniji kad treba da se uzmu pare iz budžeta a kad treba nešto konkretno da se uradi na terenu, nema ih nigde. Svi ostali su pretrpanih kapaciteta. Ostalo, pa, loše mi je od vaših bljuvotina. :sad2: Jel biste i ljudske gmazove tako satarom po kratkom postupku? A jeste li pokušali da nahranite te pse, da ih napojite? Onda bi čuvali i zgradu i automobile svih stanara od lopova i od novih pasa, garant.

:hahaha: Што би реко КОЛЕГА ИВАН : обични лицИмУри ... :hahaha:

Ма звали шинтере али мрка капа, пре неки дан напали жену док је гурала колица са бебом да сам био тада тамо пресудио би им по кратком поступку, елем имамо једног дедицу згради, он је преузео на себе да реши ствар, обавестићу друштво на овој теми кад проблем буде успешно решен :D

ПАзи само да те не прогласе за масовног убицу,
оптуже за убијање и сакаћење,
Убију те стрељањем, тровањем, вешањем и спаљивањем
а онда те обесе на Теразијама за пример и то за ноге ....

:hahaha: :hahaha1:

Doći će bona za ovo, nešto kasnije, večeras ...

To je garant bila Orka, najbučniji kad treba da se uzmu pare iz budžeta a kad treba nešto konkretno da se uradi na terenu, nema ih nigde. Svi ostali su pretrpanih kapaciteta. Ostalo, pa, loše mi je od vaših bljuvotina. :sad2: Jel biste i ljudske gmazove tako satarom po kratkom postupku? A jeste li pokušali da nahranite te pse, da ih napojite? Onda bi čuvali i zgradu i automobile svih stanara od lopova i od novih pasa, garant.

Не знам кога су конкретно звали, али су испалили онако без пардона.

О каквим бљувотинама причаш ???

Конкретно за ове две џукеле, храни их неки месар у комшилуку ваљда, ако хоћеш да усвојиш није касно, ево сви ви који овде моралишете ко је спреман да усвоји две џукеле, пре неки дан су напали колица са бебом, а иначе воле да нападну бициклисте, оне на скутерима и случајне пролазнике.

Ево рецимо могла би баш ти да усвојиш, да ти чува зграду и аутомобил од лопова и нових паса.

Ја бих радо помогао али већ имам догу од 80.кг и то ми је доста, ауто је у гаражи, а зграда има видео надзор па немају неку корисну сврху код мене.

:hahaha: Што би реко КОЛЕГА ИВАН : обични лицИмУри ... :hahaha:

Права реч за овдашње борце за права животиња :super:

:hahaha:

Све је могуће, у данашњој Србији влада епидемија глупости :roll:

Не знам кога су конкретно звали, али су испалили онако без пардона.

О каквим бљувотинама причаш ???

Конкретно за ове две џукеле, храни их неки месар у комшилуку ваљда, ако хоћеш да усвојиш није касно, ево сви ви који овде моралишете ко је спреман да усвоји две џукеле, пре неки дан су напали колица са бебом, а иначе воле да нападну бициклисте, оне на скутерима и случајне пролазнике.

Ево рецимо могла би баш ти да усвојиш, да ти чува зграду и аутомобил од лопова и нових паса.

Ја бих радо помогао али већ имам догу од 80.кг и то ми је доста, ауто је у гаражи, а зграда има видео надзор па немају неку корисну сврху код мене.

A nije bljuvotina javno pozivanje na kršenje najmanje dva zakona? Satara, za pse, to je protivno Zakonu o veterinarstvu i Zakonu o dobrobiti životinja. Ja bih rado usvojila bar jednog od ta dva psa ali eto, predaleko mi je da čak u Beograd idem po lutalice, kad već i ovde, u svom gradu mogu da usvojim psa, i to sterilisanog. A i još uvek sam u ranjivoj fazi, nije dovoljno vremena prošlo otkako sam uspavala svog mešanca, malo pre napunjenih 15 godina (otprilike, našla sam ga pa ne znam tačan datum kad je oštenjen) se šlogirao i nisam mogla da ga izlečim. Trebalo bi da kao vlasnik psa to razumeš, pa bio to pedigrirani pas od 80kg ili mešanac od 7,5. Ako ne razumeš, to onda verovatno znači da si snob i/ili emocionalni retard.

Ne, veoma je bitno da je doga od 80 kg.... nekima pas sluzi samo za to da bi se pohvalili koje je rase i koliko je tezak. Da imaju svoju decu :mrgreen: hvalili bi se decom ovako ce samo svojim psom i sve ostale da pokolju, i njihov kad ne bude vise na ceni bice bacen.... jer sta ce im olinjala keretina kojom ne mogu da se prse i busaju. Ovo se ne odnosi ni na koga licno vec uopste na te vlasnike tj. ne vlasnike koji su mnooogo krivi za to sto se zivotinje posle izvesnog vremena nadju na ulici, kao proizvod kome je istekao rok upotrebe :(.

nije dovoljno vremena prošlo otkako sam uspavala svog mešanca,.

Фуј, колегинице зар нисте чули за помагала:

821dog-on-wheels.jpg

Еутаназију не могу да оправдам. Ако треба, и четири точка са мотором (електро, да не загађује околину).

И извин`те на индискрецији, али што је Били живео само две године?

Ne, veoma je bitno da je doga od 80 kg.... nekima pas sluzi samo za to da bi se pohvalili koje je rase i koliko je tezak. Da imaju svoju decu :mrgreen: hvalili bi se decom ovako ce samo svojim psom i sve ostale da pokolju, i njihov kad ne bude vise na ceni bice bacen.... jer sta ce im olinjala keretina kojom ne mogu da se prse i busaju. Ovo se ne odnosi ni na koga licno vec uopste na te vlasnike tj. ne vlasnike koji su mnooogo krivi za to sto se zivotinje posle izvesnog vremena nadju na ulici, kao proizvod kome je istekao rok upotrebe :(.

Mislim da ovo ''doga od 80 kg'' treba da objasni koliko se novca mora izdvojiti za nju...hranu i to...pa se nema mogućnosti za usvajanja drugih pasa...a ne da bi se sa njom pohvalio.

A nije bljuvotina javno pozivanje na kršenje najmanje dva zakona? Satara, za pse, to je protivno Zakonu o veterinarstvu i Zakonu o dobrobiti životinja. Ja bih rado usvojila bar jednog od ta dva psa ali eto, predaleko mi je da čak u Beograd idem po lutalice, kad već i ovde, u svom gradu mogu da usvojim psa, i to sterilisanog. A i još uvek sam u ranjivoj fazi, nije dovoljno vremena prošlo otkako sam uspavala svog mešanca, malo pre napunjenih 15 godina (otprilike, našla sam ga pa ne znam tačan datum kad je oštenjen) se šlogirao i nisam mogla da ga izlečim. Trebalo bi da kao vlasnik psa to razumeš, pa bio to pedigrirani pas od 80kg ili mešanac od 7,5. Ako ne razumeš, to onda verovatno znači da si snob i/ili emocionalni retard.

Шта се губиш ??? :confused:

Нађи ми пост где сам ја поменуо сатару ???

Значи нећеш да усвојиш, толико о томе, ефекат исти као и кад је позвана организација за заштиту животиња јаки сте на речима и наоружани изговорима, да резимирамо чист губитак времена, захваљујем.

Самим тим све ово твоје писаније пада у воду, ко си бре ти да неком причаш нешто, пре ћу помоћи некој деци без родитеља него што ћу хватати џукеле по улици.

Ти можеш слободно да помажеш џукцима, а да, ти само позиваш да други помогну

Mislim da ovo ''doga od 80 kg'' treba da objasni koliko se novca mora izdvojiti za nju...hranu i to...pa se nema mogućnosti za usvajanja drugih pasa...a ne da bi se sa njom pohvalio.

Ма не вреди јој објашњавати, свако нормалан је разумео онако како је написано, уосталом то није тема овде, али пошто су проклизале онда морају некако да сакрију своју бруку.

Дакле, за све љубитеље животиња, позив још важи, ко хоће да усвоји две џукеле ???

Навали народе, још мало па нестало

Back