Zaštita potrošača

Radnici ko radnici oni rade kako im je naređeno. To o čemu pišeš je isključivo menadžersko podyebavanje kupaca i veruj mi nema veze sa centralom kompanije. Pošalji ti lepo mejl u finsku ja sam tako rešavao sve probleme kod nas. Da vidiš kako mu bude prosleđen mejl a on okrene telefon i plače.

Drugar je bio jedan od direktora strane kompanije ovde i kaže šta hoće dobio je uređaj za dinar (crko) ali se pravi blesav da je čovek potpisao ugovor na 2 godine. Eto to ti je taj mentalitet naših seljobera menadžera. Kako da zavrnu nekoga.
Tesko da se ovo desilo u Srbiji...

Još kako jednom smo se zainatili oko reklamacije. Na sajtu pisalo rešavaju u roku od 24h. Niko se danima nije javljao. Sednem ja lepo napišem mejl na engleskom, navedem br reklamacije i vreme, pošaljem za nemačku. U 8:00 ujutro mi zvoni tel muški glas kuka jauče sve rešeno poslato brzom poštom. Mejl stigao u nemačku, prosleđen direktoru i menadžmentu ovde u bg.

Fora je što kod nas zaposle naše menadžere koji rade seljački kako se inače radi kod nas.

Još kako jednom smo se zainatili oko reklamacije. Na sajtu pisalo rešavaju u roku od 24h. Niko se danima nije javljao. Sednem ja lepo napišem mejl na engleskom, navedem br reklamacije i vreme, pošaljem za nemačku. U 8:00 ujutro mi zvoni tel muški glas kuka jauče sve rešeno poslato brzom poštom. Mejl stigao u nemačku, prosleđen direktoru i menadžmentu ovde u bg.

Fora je što kod nas zaposle naše menadžere koji rade seljački kako se inače radi kod nas.
Koji proizvod je bio u pitanju?

Kakva su vaša iskustva sa reklamacijom bele tehnike?
Ja sam imao jedno, kupio Bosch mašinu za sudove u Win-Winu pre nekoliko godina. KAd su je unoslili "majstori" slome jedan deo, ja im kažem da upakuju i vrate. Posle toga sam par dana zvao Win-Win i samo neka glupa prebacivanja odogovrnosti sa njih na kurisku službu. Relano me zabole ko je kriv, hoću ono što sam platio.
Posle nekoliko dana sam zvao direktno direktora prodaje u Bosch-u i objasnio mu problem. Sutradan su me zvali iz Win-Wina da mi stiže nova mašina, uz izvinjenje i neki jadnobedni paketić, majica, olovke, časovnik...

epilog mog ikea vaucera.....cula se ja sa makijem, pita me on sta mi je (msm, ja samo sto ne ujedam), ja mu kazem kako su me zahebali ovi iz ikee. kaze on meni sacekaj 10 minuta i zavrsimo razgovor. posle 10 minuta zove me maki i kaze mi - stize ti vaucer. ja ovako :eek:....sela pijem kafu, sva unezverena, kad neko zvoni na interfon, a ono poslali moj vaucer po kuriru uz izvinjenje da je zaista doslo do greske u njihovom sistemu. ja zgrabila svoj vaucer, pozdravila kurira i sad smisljam u koju cu ikea glupost da ga iskoristim. :lol: nisam dobila nikakav pokloncic, al nema veze, moj slatki vaucer je tu.

opet da kazem, nije stvar u tih 1000 dinara, nego u tome sto mnogi od nas koji kupuju u ikei imaju specijalan odnos sprem te firme. jednostavno nije isto da me zahebe forma ideale i ikea. kad je ikea u pitanju razocarenja su dublja i emotivnija.

najgore bi bilo da me zahebe lidl, spram lidla imam vrlo, vrlo poseban odnos... :huh:

a za makija :heart2: :cmok2:

Ne znam šta to toliko možeš da kupuješ u ikei odeš par puta i gotovo. Krpe, trice i kučine.

ja mnoge njihove stvari ne koristim kako je propisano tjah imam prepravljenih stvari. :lol: nakupi se ja sma npr. uzela perjane jorgane i posteljinu kod njih, pa ogledalo, pa sam nasla jedna njihova kolica za kuhinju za samo 2999 dinara u cirkularnom kutku...to je onaj deo kod kasa gde prodaju ili odbacene stvari ili izlozbene primerke (moja kolica su bila izlozbeni primerak), textil koji kod nas ne primaju u povrat tjah kao reklamaciju, sve su izlozeni primerci, pa imas ploce rastavljenog namestaja od kojih mozes da pravis svoje zamisli, pa sitnice tipa nasla sam nosace polica od drveta, pa okove namestaja u kesama, bilo je sijalica, ima i dekorativnih, tegli, svasta zabavno...ja najvise volim cirkularni kutak.

nisma imala velikih kupovina tipa kupila kuhinju ili ormare ili slicno.

od regularnih stvari najvise volim njihove drvene police ivar, hejne i albert.

Prevare u marketima velikih trgovinskih lanaca​

22. januar 2023. | Ostalo

Ovakve prevare su se manje-više sigurno desile svakom, i uvek se provlače kao "slučajnost" ali posle više takvih "slučajnosti" rešila sam da upozorim ljude na ovu ponižavajuću praksu. U pojedinim velikim trgovinskim lancima, ne znam da li smem da pomenem ovde, najviše Id.., vrlo često se na rafovima cena razlikuje od cene koju dobijete na kasi.
Najčešći uzrok je "zaboravili smo/nismo stigli da promenimo cene" i kupcima je uglavnom neprijatno da zamene ili vrate pogotovo ako je gužva. Obično je na kartici sa cenom ispod neki datum važenja koji je istekao a koji je tako sitno odštampan da ga niko ni ne gleda.
Druga praksa je snižen jedan tip istog proizvoda na primer, jedna vrsta ribe u konzervi, a druge nisu. Onda se iznad kartice sa sniženom cenom naguraju proizvodi iste marke koji NISU sniženi ali su vrlo slični onom što je snižen koga ili uopšte nema ili je naguran sasvim iza. Ovu prevaru možete da primetite ako uporedite kod proizvoda sa kodom na ceni i to je najčešći vid prevare. Kad god naivno ne proverim kodove obavezno nasednem na ovo "sniženje".
U Srbiji su cene jako skočile, ako proverite online cene u ostalim EVropskim državama, primetićete da su ili slične ili niže nego kod nas, a plate su im svakako bolje. Čak su i nekad najpovoljnije cene nekretnina u Srbiji prestigle Evropske cene. Čemu onda još i ove prevare? Nama je jasno da neke stvari moramo da kupimo koliko koštaju da koštaju, nemojte još da nas pravite budalama.

Skoro sam sigurna da ovakve podlosti potiču iz uprave prodavnica, koji računaju da kupci ako uopšte primete neće vraćati proizvode kad su već na kasi, ili ako budu opravdano besni, da će se iskaliti na kasirima i radnicima, koji su verovatno ucenjeni da prave ove manipulacije sa cenama.

Stvarno, narodu nije dovoljno teško nego moraju da ih prave i budalama? Cena na rafu mora biti ista kao cena na kasi. Slični proizvodi sa drastično različitim cenama moraju da budu složeni kod svojih cena a ne da moramo kodove da proveravamo. I ako je cena istekla da ne moramo lupom da proveravamo sitno sitno odštampan datum na ceni koji je "zaboravljen" od ko zna kad.
Druga stvar, prestanite više sa onim 99,99 dinara cenama! Niko više ne naseda na te gluposti, ljudi nisu budale. Svako ko vidi da piše 399,99 zna da je to 400 dinara. Stvarno, dovoljno je teško i bez da konstantno pazimo da nas ne prevare na svakom koraku. Varate SVOJ narod!
Novosađanka

http://www.mojnovisad.com/megafon/prevare-u-marketima-velikih-trgovinskih-lanaca-id2196.html

Ovakve prevare su se manje-više sigurno desile svakom, i uvek se provlače kao "slučajnost" ali posle više takvih "slučajnosti" rešila sam da upozorim ljude na ovu ponižavajuću praksu. U pojedinim velikim trgovinskim lancima, ne znam da li smem da pomenem ovde, najviše Id.., vrlo često se na rafovima cena razlikuje od cene koju dobijete na kasi.
Najčešći uzrok je "zaboravili smo/nismo stigli da promenimo cene" i kupcima je uglavnom neprijatno da zamene ili vrate pogotovo ako je gužva. Obično je na kartici sa cenom ispod neki datum važenja koji je istekao a koji je tako sitno odštampan da ga niko ni ne gleda.
Druga praksa je snižen jedan tip istog proizvoda na primer, jedna vrsta ribe u konzervi, a druge nisu. Onda se iznad kartice sa sniženom cenom naguraju proizvodi iste marke koji NISU sniženi ali su vrlo slični onom što je snižen koga ili uopšte nema ili je naguran sasvim iza. Ovu prevaru možete da primetite ako uporedite kod proizvoda sa kodom na ceni i to je najčešći vid prevare. Kad god naivno ne proverim kodove obavezno nasednem na ovo "sniženje".
U Srbiji su cene jako skočile, ako proverite online cene u ostalim EVropskim državama, primetićete da su ili slične ili niže nego kod nas, a plate su im svakako bolje. Čak su i nekad najpovoljnije cene nekretnina u Srbiji prestigle Evropske cene. Čemu onda još i ove prevare? Nama je jasno da neke stvari moramo da kupimo koliko koštaju da koštaju, nemojte još da nas pravite budalama.

Skoro sam sigurna da ovakve podlosti potiču iz uprave prodavnica, koji računaju da kupci ako uopšte primete neće vraćati proizvode kad su već na kasi, ili ako budu opravdano besni, da će se iskaliti na kasirima i radnicima, koji su verovatno ucenjeni da prave ove manipulacije sa cenama.

Stvarno, narodu nije dovoljno teško nego moraju da ih prave i budalama? Cena na rafu mora biti ista kao cena na kasi. Slični proizvodi sa drastično različitim cenama moraju da budu složeni kod svojih cena a ne da moramo kodove da proveravamo. I ako je cena istekla da ne moramo lupom da proveravamo sitno sitno odštampan datum na ceni koji je "zaboravljen" od ko zna kad.
Druga stvar, prestanite više sa onim 99,99 dinara cenama! Niko više ne naseda na te gluposti, ljudi nisu budale. Svako ko vidi da piše 399,99 zna da je to 400 dinara. Stvarno, dovoljno je teško i bez da konstantno pazimo da nas ne prevare na svakom koraku. Varate SVOJ narod!
Novosađanka

http://www.mojnovisad.com/megafon/prevare-u-marketima-velikih-trgovinskih-lanaca-id2196.html
Nema tu problema, zaista često ne stignu da promene cene, ali to uvek ide na njihovu štetu. Viže puta sam tražio da mi otkucaju cenu koja je istaknuta u uvek su to uradili.

Novosađanka

ja tad jednostavno ostavim tu robu, a da se desava, desava se i to cesto.

Back