Ja svecano vise ni sitnice necu kupovati u Ikei, a krupan namestaj svakako nisam ni planirala tamo.
Oni navodno dele poklon vaucere od 1000 dinara, svakome ko predje 20 hiljada u periodu od 1.1. do 30.06 i u periodu od 1.7 do 31.12. u toku godine. Ja tamo jesam kupovala sitnice i njihove borove police, jer su zgodne za obradu i promenu funkcije i za period 1.1-30.6 prosle godine sma ostvarila 20+ hiljada, vaucer sam dobila 14.07. i iskoristila. Ja sma i ranije kupovala tamo, ali nisam imala ikea family karticu, koja je uslov. dakle, dobila sam jednom i prvi put.
u periodu 1.7 do 31.12 2022. sam opet ostvarila pravo na vaucer, ali vaucer nije stizao na mejl pa sma prvo zvala kol centar, gde su mi rekli da mogu u radnji da dobijem vaucer, mada su oni meni poslali na mejl. Otisla sma u ikeu, ali prc...vaucer ne mogu da mi daju, jer im ne radi sistem za proveru da li je vaucer iskoriscen, oni su meni poslali na mejl, ne znaju kada ce sistem da im proradi i ja moram svaki dan da dolazim fizicki u Ikeu da proverim da li im sistem za vaucere radi. mejl sma ocekivala i proveravala da li je stigao. posto nije stigao zvala sma ih.
to je sitnica taj vaucer, ali pitam se sta bi bilo da sam kupila neku krupnu stavr kod njih i da sam morala da reklamiram. pri svemu tome ja sam citala o jako losim iskustvima sa ikeom, cak i pre nekoliko godina da su zeni kuhinju koju je kod njih platila 6 hiljada evra sa gomilom aparata unistili njihovi montazeri, a ikea nije imala nikakvo resenje i vodali su je ko ovcu mesecima. licno do sa dnisam imala losa iskustva, ali vrv je razlog taj sto sam kupovala samo sitnije stvari ili njihove ivar i hejne poloce kojima sma u startu menjala funkciju i seckala ih, pa sam bila svesna da pravo na reklamaciju nemam i nije mi ni bilo bitno.
ako pomnozim 1000 dinara sa brojem ljudi koji ne dobiju i ne iskoriste vaucer, a vecina ljudi odustane od vaucera, to je prilicna usteda za ikeu.
realno gade mi se. najgore je sto sam ja vec sa du januaru ostvarila novi vaucer koji bih trebalo da dobijem u julu ove godine. ja sma ih iskljucila sa mejl obavestenja, tako da vise ne mogu da mi salju mejlove, nadam se, ali planiram 1. jula da odem u ikeu i odmah trazim fizicki vaucer pre slanja na mejl. a onda cu da kupim nesto do 1000 dinara, neku sitnicu, ali samo do 1000 i ni dinar preko toga.
sa ikeom sam definitivno zavrsila. tih sitnica imaju i na drugim mestima, a njihova idejna resenja mogu uvek da prekopiram ili da mi kuhinju uradi stolar po mom nacrtu, a svakako ormare nisam kod njih ni planirala, jer moraju da se kace na zid da ne bi pali. nemaju korpus....namestaj radjen od papira.