Zastava Srbije

Gledam zastavu Srbije i grb u njoj:

v-6393-z_(5).jpg

Pa se pitam:

STA TAJ GRB PREDSTAVLJA???

Sta predstavlja KRUNA? :think:

Sta predstavlja RELIGIOZNI simbol 4 S ? :think:

Sta predstavlja dvoglavi beli orao? :think:

Nekako mi je taj grb na zastavi van vremena i prostora....:think:

Nit je Srbija monarhija pa da ima krunu u grbu, nit religiozna drzava i jednonacionalna pa da treba da nosi religiozne simbole samo jedne religije, a bogami nije ni sila da se kiti dvoglavim orlovima...

Da stavimo bananu. Najbolje bi oslikala stanje drzave.

v-6393-z_(5).jpg

Pa se pitam:

Nit je Srbija monarhija pa da ima krunu u grbu, nit religiozna drzava i jednonacionalna pa da treba da nosi religiozne simbole samo jedne religije, a bogami nije ni sila da se kiti dvoglavim orlovima...

gimbutasvincaschriftle4.jpg

4S je vincanski simbol i stariji je od Vizantije...

Simboli
kruna-neupitno,al možda jer je orao kralj ptica
orao-grabežljivac(ovo isključeno) a pošto je iz porodice jastrebova onda vreba tj nadgleda
ustvari orao oznaćava moć
ljiljani-čistota,nevinost
Dvoglavi orao se u Vizantiji pojavljuje od njenog nastanka i predstavlja kontinuitet sa Rimskom imperijom čiji je simbol bio.

U X veku u Vizantiji se umesto jednoglavog, pojavljuje dvoglavi orao koji je predstavljao jedinstvo svetovnog i sakralnog principa unutar države.[1] Takođe se smatra da je predstavljao Carstvo koje je okrenuto i Istoku i Zapadu, odnosno i Aziji i Evropi.[traži se izvor od 10. 2009.]

Iz Vizantije se dvoglavi orao proširio na zemlje pod njenim kulturnim uticajem (Srbija, Rusija, Albanija, itd.). Srpski vladari preuzeli su dvoglavog orla iz Vizantije u kojoj je predstavljao duhovnu i materijalnu vladavinu Vizantijskih vladara, a kasnije je postao uobičajni heraldički motiv.

Dvoglavi orao se upotrebljavao i ranije, pa se može naći i u mestu Bogazku (Turska), gde se nalazio drevni grad naroda Hetita i potiče iz 18 veka pre Hrista.

v-6393-z_(5).jpg

Pa se pitam:

TRADICIJU ....označava tradiciju .....al da ti to skontaš teži slučaj ...ti bi voleo da vidiš zvezde, samo ne znam el žute il crvene ....p.s. jedino što mislim da si u prevu jeste da kruna nema smisla .....

Stavicu sutra... njemacku :mrgreen:

Слушај само шта ради овај ,,Danke Deutshland'', хоће да стави ..... ставим му га оној што му увече на груди дише.
Што не идеш на www.forum.hr , па тамо стављај сва Немачка обележја, укључујући и ,,свастику'', до миле воље.

A MOZE li da je smatra SVOJOM kada je na njoj krst i 4 S?

Neko bi da prekrsta muftije u pravoslavce?

Ako bi je smatrao svojom bio bi izdajnik prema svom narodu.

Drzavni simboli bi trebali da budu ZA SVE PRIHVATLJIVI, a ne samo za deo populacije, jer Ustav Srbije IZRICITO kaze da je "Srbija drzava Srba I OSTALIH NARODA KOJI U NJOJ ZIVE".

Iz toga proizilazi da i oni koji nisu Srbi moraju biti postovani i ne dovodjeni u podredjen polozaj simbolikom i realnoscu.

Сад већ звучиш као муфтија Зукорлић

Слушај само шта ради овај ,,Danke Deutshland'', хоће да стави ..... ставим му га оној што му увече на груди дише.
Што не идеш на www.forum.hr , па тамо стављај сва Немачка обележја, укључујући и ,,свастику'', до миле воље.

Sto si nervozan, pa nisam ja kriv sto Klose igra za Njemacku a Milijas za Srbiju. :lol:

Back