Mjöllnir
Domaćin
- Poruka
- 3.501
Da li neko zna ciji je ovo grb?
![]()
E ovo treba da nam bude na zastavi.
Dinastije Nemanjic
Pa i na samom linku pise

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko zna ciji je ovo grb?
![]()
E ovo treba da nam bude na zastavi.

Dinastije Nemanjic
Pa i na samom linku pise![]()
Pa nisam pitao zato sto ja ne znam ooooo sokole, uf kome ja pisem. Pa zasto sam napisao da treba da bude na nasoj zastavi ako ne znam ciji je to grb. To pitanje sam postavio vama.
Da li si toliko glup ili zlonameran? Ili oboje?
Jel to pun mjesec danas,pa izlaze retardi?
zalio sto nismo bili nacisti u Drugom svetskom ratu.
Jel to pun mjesec danas,pa izlaze retardi?

čekaj....otišao je da pogleda mesec kakav je ......pa će ti odgovoriti![]()

Mada ti bi na nasu zastavu stavio kukasti krst, jer si danas uz veliko kukanjezalio sto nismo bili nacisti u Drugom svetskom ratu.
[/COLOR][/B]

Evo ga i ljubavnik Nade Kulundzije. Ko je tebe sa lanca pustio?![]()
Ma jeste,ali ???????? ne kontam![]()
Zar nije orao kralj ptica?
Ma jeste,ali ???????? ne kontam![]()
Gledam zastavu Srbije i grb u njoj:
![]()
Pa se pitam:
STA TAJ GRB PREDSTAVLJA???
Sta predstavlja KRUNA?
Sta predstavlja RELIGIOZNI simbol 4 S ?
Sta predstavlja dvoglavi beli orao?
Nekako mi je taj grb na zastavi van vremena i prostora....
Nit je Srbija monarhija pa da ima krunu u grbu, nit religiozna drzava i jednonacionalna pa da treba da nosi religiozne simbole samo jedne religije, a bogami nije ni sila da se kiti dvoglavim orlovima...

1. Grb simbolizuje drzavu kroz istoriju a treba da bude i simbol u buducnosti. On ne predstavlja sadasnje vreme, koje ce ono ionako ubrzo biti istorija.
2. Daleko duze vremena Srbija je bila monarhija a vrlo kratko republika.
3. Krst sa 4 ocila se moze naci kao motiv pre vise od 3000 god. u Mesopotamiji, sta je njima znacio, i odakle kod nas neznam.
4. U slovenskoj mitologiji (pa i nasoj) dva orla su bili pratioci boga Sarbona, i verovalo se da na koju kucu slete ta dva orla, neko iz te kuce ce biti buduci vladar. Zato su mnogi vlastelini i vladari stavljali na svoje grbove dva orla koja su se vremenom stopila u jedan, dvoglavi.
Grb je uvek van vremena i prostora jer u suprotnom ne bi bio grb vec neka znacka koja se menja od izbora do izbora.
Крст са 4С представља Србску богињу плодности, заштитницу живота, животиња и свега у природи.
На овом грбу представљена је са крилима и са лавовима у свакој руци што у ствари представлја 4 полумесеца или 4 С.
http://srpskifront.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=473
Мислим да ипак треба проверавати ПОУЗДАНОСТ онога што пише тај Деретић...
то је све "на танким ногама"...
Крст са 4С представља Србску богињу плодности, заштитницу живота, животиња и свега у природи.
На овом грбу представљена је са крилима и са лавовима у свакој руци што у ствари представлја 4 полумесеца или 4 С.
https://www.facebook.com/topic.php?uid=130812073032&topic=10334

Zar to nije preuzeto od Vizantije?Βασιλεὺς Βασιλέων
Βασιλεύων Βασιλευόντων-Car careva caruje carevima
Evo i zastave Paleologa
Старос симбола Богиње Сербоне старија је од Римског царства намање 3000 година.

sto nije u rvatckoj tako?Eto meni se uposte,iz dobro poznatih razloga, ne svidja sahovnica pa je opet imaju?A MOZE li da je smatra SVOJOM kada je na njoj krst i 4 S?
Neko bi da prekrsta muftije u pravoslavce?
Ako bi je smatrao svojom bio bi izdajnik prema svom narodu.
Drzavni simboli bi trebali da budu ZA SVE PRIHVATLJIVI, a ne samo za deo populacije, jer Ustav Srbije IZRICITO kaze da je "Srbija drzava Srba I OSTALIH NARODA KOJI U NJOJ ZIVE".
Iz toga proizilazi da i oni koji nisu Srbi moraju biti postovani i ne dovodjeni u podredjen polozaj simbolikom i realnoscu.