Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Hej ljudi jel mozete mi pomoci malo?
Xitman ti vjerovatno to znas...
Kako da u photoshop ubacim AI ili EPS file, pa da onda mogu i u photoshopu manipulisat svim pojedinacnim layerima??... to mi stalno treba a ne znam kako... zapravo je li to uopce i moguce?.... HVALA PUNOOOOOOO z:)

File>export>save as PSD pa odaberes ovako:

SShot001.jpg

Postaraj se da uredis sve tako da razgrupises/grupises ono sto hoces da ti bude kao 1 layer u PS

eto ja sam na početku, nesto radim na 99designs, ne bas uspjesno. Uglavnom, uradio sam jedan rad pa primam sve pohvale i kritike. Iznosim neke svoje kritike i bilo bi OK ako su tačne, jer je super ako znam sam u čemu griješim. Sigurno ima još nekih grešaka, ali dobro je ako barem nešto pogodim kao grešku. Možda je greška: 1) da logo nije dovoljno čitljiv; 2) da ima previše boja; 3) da ima previše grafičkih rješenja koja su urađena da odražavaju riječi, pa je tako ubačeno povećalo (za SPOT), onda opet ovaj znak koji se koristi na internet mapama (opet za SPOT), pa onda ovaj znak za TAČNO koji je u ručki povećala (treba da asocira na CHECK). Eto molim za komentare, meni je bitno da nije totalni raspad i da ima napretka u odnosu na neke moje prijašnje radove. Njih nisam postavio ali nebitno. U ovom radu sam sve sam osmislio i ništa nisam iskopirao, sigurno da negdje nešto ovako ili slično već postoji ali ja to nisam vidio i nisam kopirao.

a>

nije losa ideja, mada kao sto si i sam primetio malo je prenatrpano... Ja bih smanjio spot znak, mozda cak da bude umesto "O" u "spot"; smanjio bih broj boja na max 3 (ti imas jednu plavu, drugu plavu, zelenu, gradient plave i zelene, belu...; takodje mogao bi malo bolje da uradis odsjaj, da dodas transparency, a senka ti je najlosija od svega - dodaj samo na 2 kruga opciju "blend" s'tim da veci elipsoidni oblik bude beo da bi se senka gubila, da nema jasne granice; umesto "check" znak da ti bude posebno, ja bih rec stavio normalno ispod instant spot udesno, a znak "check" bih pretvorio u donji deo tvog znaka "spot" (tako da taj deo znaka spot koji je ispod i licci na "V", ustvari bude znak check)

Ovaj sam radi bio uradio i nisam stigao predati na konkurs, UŽAS bio zakasnio samo par minuta, nešto se zamislio u crtanju i zaboravio da kasnim. Slažem se da je na odsjaj kod lupe mogao ići transparency, a senka je užas haha tek sad primjećujem. Jel ti koristis AI, ja radim sa CorelDraw12, a vidim da imaju i novije verzije corela.

koristim illustrator, ali i coreldraw X6 verziju... Predlazem ti da polako predjes i na ilustrator jer je svetski industrijski standard cilustrator; ja sam grdnih problema imao kad sam na jednom konkursu pobedio i iz corea izvezao eps i ai formate, nisam proveravao i ispalo da su polabili rasterski, jer coreldraw ne moze da izveze u te formate neke efekte kao sto su to square gradient, transparency itd...

zavisi za sta :)
bolji su ako hoces visoku rezoluciju u bilo kom formatu, uredivi vektorski fajl koji mozes prilagodjavati zavisno od namene, ali su ograniceni uzevsi u obzir foto manipulacije - PS je zakon za fotografiju i njihovu obradu, ali je dosta ogranicen ako zelis da uradis na primer logo, pa da ga pripremas za stampu za razlicite velicine...
Procitaj ovde: http://balkandesign.serbianforum.info/t4-vektor-vs-raster

raster_vs_vector.jpg

zavisi za sta :)
bolji su ako hoces visoku rezoluciju u bilo kom formatu, uredivi vektorski fajl koji mozes prilagodjavati zavisno od namene, ali su ograniceni uzevsi u obzir foto manipulacije - PS je zakon za fotografiju i njihovu obradu, ali je dosta ogranicen ako zelis da uradis na primer logo, pa da ga pripremas za stampu za razlicite velicine...
Procitaj ovde: http://balkandesign.serbianforum.info/t4-vektor-vs-raster

Pogledajte prilog 319022

Hvala na odgovoru :)

Opet moram da kazem zavisi sta crtas: za logo ti je obavezno illustrator i/ili coreldraw, a moj savet i za vizitke; za flajere i ostalo moze da dodje u obzir PS, ali PS ti zatreba kad radis mockup - prezentaciju svog rada (tipa kako izgleda logo na papiru, svesci, solji itd):
mockup final.jpg

Evo jednog teksta koji se odnosi na to:
http://creativedesignx.blogspot.com/2013/02/format-dizajna.html

Poslednja izmena:
Hvala, pitacu ;)

Citao sam postove od pocetka teme...Znaci u sustini je pozeljno da koristim 2 programa, Fotoshop + Ilustrator ili Coreldraw ?

Posto sam potpuno nov u ovome "svetu" :D

AI i coreldraw su ti programi za vektorsku obradu slike a ps za bitmapiranu nema koji je bolji treba ih kombinovati.Stim sto coreldraw ima neke opcije i za obradu bitmapiranih slika

Sent from my iPhone using Forum

Ljudi moji vec uzastiono dva puta me prijavljuju za koristenje stock images u svom dizajnu... Cinjenica ja jesam koristio slike sa interneta ali ja sam ih obradio apsolutno po svom i crtao sam neke dijelove .. sto znaci da nisam samo uzeo sliku i stavio je.... ne razumijem sad jel ja cinim nesto pogresno ili sta vec.?

Evo pogledajte... stvarno mi je krivo jer radio sam dan. da ne bi bilo isto kao sa slika sto sam sa interneta.

http://99designs.com/book-cover-des...ook-see-design-published-amazon-barnes-282696

Jel ja uopce ne smijem iskoristiti ni jedan djelic s neke slike sa neta ili sta vec?

Ne smes koristtiti sock images/clip art nikako u contestima za logo/ilustracije/ikone za aplikacije; ako koristis za nesto drugo (pakovanja, ambalaza, naslovne knjiga itd) moras prijaviti sve sto si koristio, i da se uveris da ce CH moci da koristi to, tj da ce moci legalno koristiti stock image (da ne treba posebna licenca)
Evo ti procitaj ovo, ovde vam pise sve o stock imagery i kopiranju tudjih radova:
http://99designs.com/help/stock-image-and-clip-art-policy
http://99designs.com/help/designer-code-of-conduct
http://99designs.com/help/concept-originality-policy

xitm3n,jel mi mozes pomoci ???

Pocetnik sam u ovome...od ovih programa znam jedino nesto na photoshopu i malo na coreldraw...
Inace sam admin PTC sajta,vjerovatno znas sta je to....slucajno sam naisao na ovu temu i ovo mi je pravo zanimljivo...
Nemam iskustva u ovome ali bih volio nauciti...

Ako mi mozes pomoci dajem ti 50$ kad osvojim prvi put...ako ikada ista osvojim...z:lol:

tu sam da pomognem za sve sto je u mojoj moci... reci druze sta tacno treba?

Pa volio bih poceti raditi na ovom 99designs...da li mi savjetujes njega ili neki drugi sajt,,,cuo sam i za 48hourslogo...sta mislis o njemu ?

Ja sam do sada logo pravio u photoshopu...a to je bila greska ako se ne varam ?...
poceo sam tek prije 7 dana raditi na logo ali imam vise iskustva s bannerima...evo nekih primjeraka koje sam radio za jedan forum...ali ovo mi sve lose izgleda kada vidim tvoje radove i radove nekih profesionalaca...

Da li se ovo isplati ,jer ti si jedan vrhunski pro u ovome a vidim nisi nista dobio vec 2 mjeseca i to me malo zabrinjava...malo vise...

evo i ja sam instalirao CorelX6, do sada sam koristio Corel12 i moram priznati da je neke stvari mnogo lakse raditi u ovoj novoj verzij, extra je opcija SMART PAINT. Vjerovatno kasnije cu polako da prelazim na AI. Isto tako sam uspio da 1. put uđem u neko finale na 99designs i sada proslavljam. XITMAN javljaj nam pobjede na 99D da i mi koji smo na pocetku dobijemo morala :D

Samo vi radite uspeh nece da izostane ;)
Ja se zakucao sa nekim drugim projektom, kad-kad ubacim neki rad ali ne prolazi, nesto se i nisam trudio, evo vec 3 meseca bez pobede, ali bice kad krenem ozbiljnije posle ovog projekta.
Moj savet - sto pre uzmi ilustrator da ucis, trebace ti kad budes poceo da pobedjujes, predajes radove u .ai i .eps a iz corela ne mozes sve lepo da izvezes u eps i ai

Back