Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

web dizajn se najcesce radi u PS, mada moze i u vektorskim programima
za dostavljanje zavisi koji je dizajn, za logo imas eps, ai, pdf, png, jpg, za web dizajn PS u layerima, za vizitke isto kao za logo itd. Imas u "design brief" svakog konkursa sa leve strane formati u kom dostavljas dizajn ako pobedis

Pazi, placaju toliko zato sto nije mala stvar - za 1 logo daju 200$, a sta mislis koliko takvih elemenata dizajna ide na web dizajn? hederi, futeri, divideri, pozadine, da osmislis inace funkcionalnost sajta, jer ne crtas ti samo pozadinu i meni, nego osmisljavas dizajnom i kako ce sajt da funkcionise, zato toliko vredi.

zavisi, ne mora nista da znaci, vec 2 meseca nisam pobedio, ali da budem iskren nisam mnogo ni radio, nisam ni 10 konkursa odradio za 2 meseca... Inace obicno u proseku svaki deseti mozda.
Nikad se ne zna, jedan mesec me potera 3-4 konkursa, posle 2 meseca nista...

pazi, zavisi od poslodavca. Uglavnom to bude neka fotografija sto iziskuje rad u PS, ali na primer pri stampanju mnogo bolje rezultate daju vektorske tehnike, pogotovo kod fontova, pa ja mogu da preporucim da se kombinuju obe tehnike. Kao sto znate, vi i vektorski fajl mozete da izvezete u PS sa sve layerima.

Daće Bog z:)
I sreća junačka z:mrgreen:

Ja sam počeo pomalo da crtam u poslednje vreme, upao sam na par konkursa...
Na jednom mi CH kaže "Looks great, I really like that you have used blablabla..." na drugom "Love the "3D" effect blablabla" Daju mi po 4 zvezdice par sati pre zatvaranja prve runde i iskuliraju me za finale :zblesav:
A imam i jedan u onim bez finala - isto 4ka, isto rekao da mu se svidja, tražio da prepravim neki mali detalj i ne pojavljuje se više, već 11 dana. Ima fore još sutra da izabere pobednika, mada mislim da se neće ni pojavljivati kad nije do sada...

I tako... Sve u svemu, mislim da je krajnje vreme da i ja osvojim nešto z:lol: ... Ili ako ništa drugo onda bar da popunim portfolio, koji mi još uvek stoji prazan... z:mrgreen:

Nego, Hitmen, sorry na indiskreciji ali me zanima koliko si otprilike radio logoa dnevno dok si zaradjivao redovno? Ako nije tajna...

Poslednja izmena:
Naravno da nije tajna druze...
Kad sam redovno zaradjivao, redovno sam i crtao, nisam imao pravilo, ali kad sednem taj dan da radim mozda odradim4-5 logoa za dan, ali bilo je tada i da po 2-3 dana nista ne pipnem ... Sve u svemu u proseku sam dnevno radio 3 logoa i sedeo za to crtanje 1-2 sata dnevno.

Svaka ti čast...
Meni za jedan u proseku treba par sati z:cry:
Mislim, jednom kad ga završim mogu ponovo da ga nacrtam za manje od pola sata (uglavnom) , ali dok prvo nadjem odgovarajući font, pa probam jedno-drugo-treće, pa sve pobrišem i onda opet od početka... Na to experimentisanje potrošim sto godina, a nekad mi se desi da se skroz smorim, umorim mozak, ispucam ideje i onda ili predam poluzavršen ili skroz dignem ruke :zstidljivko:
Ne znam kako da prevazidjem tu boljku... Ali dobro, to valjda dolazi s iskustvom. Nadam se...
---

edit:
Ae kad već pričamo neobavezno, jedna stvar mi nije jasna. Za dobar deo silueta u logoima sam skoro siguran da nisu 100 % autorski, a vidim da ih niko ne dira iako se masovno koriste... Ne kontam baš u čemu je fora. Da li su se provukli jer ih niko (još uvek) nije uhvatio, ili se toleriše do neke granice (kao swooshy people i sl), ili...?
Šta Vi mislite? Ili još bolje, odakle ih Vi nabavljate?
Izvinjavam se ako je već bilo reči o tome, da ne listam sad celu temu....

Poslednja izmena:
zavisi kako koji, ako ja nesto uzmem sto nije moje, uzmem samo kao pocetnu osnovu. Ne uzimam vektore ili clip art, nego fotografije obradim u PS, pa ih ubacim u AI i trejsujem, izmenim i nema sanse da prodje kao nesto sto postoji. Na primer evo nadji ovaj vektor (izazov i za ostale) :
twice the speed.jpg

Hvala.
Jasan mi je postupak, i ja bih uradio na sličan način.

Meni nije problem kako trejsovati, nego šta z:D ... Mislim da kad bih i pokušao, kakve sam sreće, odmah na prvom radu bi se javio neko da prepozna i prijavi...

Btw, ne znam koliko je pametno da javno kačiš tu sliku, osim ako nije baš izmenjeno do neprepoznatljivosti. Nikad se ne zna ko i s kakvom namerom može da nabasa na temu, a na netu baš ima svakakvih likova...

Back