Zaposednutost

Setih se svog prvog susreta sa Turetovim sindromom
Iako sam znao za to jezivo izgleda kad neko pored tebe pocne da psuje jezivim glasom
Tako isto razne bolesti mozes pripisati demonia - psihopata- usao demon
Kod blazih oblika nekih bolesti smatram da religijski zanos moze pomoci psihi bolesnika, da se samopopravi

jevreji definitivno אלוהים (bog)
em što ne pišu velikim slovom em što naopako ga pišu
arapi takođe, za kineze u žutu bratiju da ne pričamo
a pazi ovo žvrljanje ईश्वर (na hindu bog) naebali svi odreda

Čim postaneš svestan u snu tj. lucidan, snovi postaju extremno vividni, nema razlike od jave. Naučiti da imamo lucidne snove svako ili skoro svako veče je dostignuće za sebe.
Naravno da ima razlike.
Kad gledaš svoje fizičko telo i svoju sobu oko sebe shvatis da si izvan svog fizičkog tela. Zanimljiva teorija je da naše misli dolaze iz neke astralne ravni, tj. bivaju downloadovane u naš mozak, tako da svakog trenutka imamo pristup višim dimenzijama i postojimo u svakoj non stop.
To nije dovoljan dokaz.

Sinoc sam na HBO-u gledao ovaj film.

film je zanimljiv i inspirisan je osobom koja je postojala i imala tu funkciju.

Da li verujete u zaposednutost djavolom ili demonima?

Odličan film.

Ovaj je rađen po istinitom događaju:
https://www.imdb.com/title/tt0404032/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_the%20exorcism%20of%20
Isterivanje đavola iz Emili Rouz.

Već sam pisala na nekoj temi, možda i ovoj, pa sam zaboravila :mrgreen:
Nekada davno su se pojave kao što je šozofrenija smatrane zaposednutošću. Ja lično mislim da je to jedno od objašnjenja i za egzorcizam danas. Verujem u energiju univerzuma i da postoje sile koje ne razumemo. S tim što mislim da natprirodno u smislu duhova, đavola, vila i sličnog je folklor i ništa drugo.
Sa druge strane postoje psihička stanja/bolesti koje se jednostavno ne daju objasniti klasičnom naukom, mozak je do dan dans neispitano područije.

Odličan film.

https://www.imdb.com/title/tt0404032/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_the%20exorcism%20of%20

Nekada davno su se pojave kao što je šozofrenija smatrane zaposednutošću. Ja lično mislim da je to jedno od objašnjenja i za egzorcizam danas. Verujem u energiju univerzuma i da postoje sile koje ne razumemo. S tim što mislim da natprirodno u smislu duhova, đavola, vila i sličnog je folklor i ništa drugo.
Sa druge strane postoje psihička stanja/bolesti koje se jednostavno ne daju objasniti klasičnom naukom, mozak je do dan dans neispitano područije.
Како објашњаваш левитацију запоседнутих, која је тотлано натрприродни феномен који се противи законима физике?

И њега негираш у постојању ко и демоне?

isus je rekao da je bog imenica i obavezno se piše početnim velikim slovom :D
аj napiši Bog na hebrejskom
Зато и не треба посрбљавати и фонетизовати друге речи за Бога из других језика ван Србског и њему сродног Грчког, ко што нпр раде ЈС и синагогаши

Зато и не треба посрбљавати и фонетизовати друге речи за Бога из других језика ван Србског и њему сродног Грчког, ко што нпр раде ЈС и синагогаши
nije u tome poenta nego koliko straha da su ubeđeni da bog gleda bilo čiji pravopis koji je čisto ljudska konvencija
paranoja

Odličan film.

otkud ti na religiji? :D

Како објашњаваш левитацију запоседнутих, која је тотлано натрприродни феномен који се противи законима физике?

И њега негираш у постојању ко и демоне?

Postoji nešto što se zove katatona šizofrenija i levitacija može da bude jedan od njenih oblika.

Postoji nešto što se zove katatona šizofrenija i levitacija može da bude jedan od njenih oblika.
Ниђе везе... Психологишеш физику и механику, бркаш оквире неповезаних наука...

Левитација има "везе" са физиком (тачније антивезу), а са психијатријом НИШТА...

Кад људско тело након кричања лебди, ко да нема гравитације која му то не да НИКАД, ваљда ти је јасно да га "нешто држи на концу" у физичком простору, а не у глави умишљено...

Back