Zapadno-škotski beli terijer

• Začetnik teme Začetnik teme Ivana_tj._Ja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se ocenjivanja tice,pretpostavljam da si mislio na izlozbu jer to je jedini pravi nacin da se pas oceni tj,proceni;).....To se moze uraditi na bilo kojoj izlozbi koja ti dgovaora, a bar kod nas ih ima ''kolko voles''.......:klap:

Fan klub bas Westija mislim da ne postoji (bar ja ne znam da postoji), ali postoji Terier klub u Novom Sadu pri kinoloskom savezu Vojvodine i organizuje svake godine jaku dobru specijalku teriera Panonia Terier Show.....:super:

Moja mlada zenka Westy-ka(10 meseci) danas izasla na svoju prvu izlozbu kod odlicne sudinice(Labret Catherine,koja je vrlo kvalitetno , savesno pregledala i ocenjivala pse) i dobila odlicnu ocenu ....doduse bili smo drugi ali boze moj lagano jos je jako mlada.....

Fotki nazalost nemam,odnosno cekam da mi ih posalju.....;)

postovani Igore O. drago mi je zbog Vase kuce(drugo mesto je skroz o.k.)Moja je sada stara 8 meseci i bilo bi mi drago da me uputite u raspored izlo\bi i sl, ovako preko postova jer vidim da ste kao zainteresovani ;lan veoma upuceni. Dakle, mnogo pitanja bih imao za Vas.Moja kuca je dobijena na poklon .Volimo je vi[e nego ..... ma [ta da ka\em.Prijatelj koji mi je poklonio dao mi je rodovnik u kome su mnogi njeni pretci ocenjeni sa cac, cacib i pr.rase a aima i deku koji je 18 puta bio prvak rase... ma,sve to meni nije vazno, mnogo mi je bitnije da je lepo vaspitam i nau;imsitne komande (ona sve odbija,tvrdoglava je(i ne[to joj ne ide... ali mi u kuci je obozavamo! dakle ako ste u mogucnosti pisite kad je sledeca izlozba u bgd-u pa da vodim moju JUcu. Pozdrav i hvala Luxuzni

i da nezaboravim, napravicemo mi fan klub vestija!

Poslednja izmena od moderatora:
evo malo fotki, nisu bads sjajne ali eto......

Prilozi

• Cac-Becej.jpg
    Cac-Becej.jpg
    43,5 KB · Pregleda: 18
  • Cac-Becej 1.jpg
    Cac-Becej 1.jpg
    20,7 KB · Pregleda: 18
  • Cac-Becej 2.jpg
    Cac-Becej 2.jpg
    38,7 KB · Pregleda: 17
paaa, ja onda da ne izvodim moju lavicu na izlozbu.... mislim ona je sampion moje kuce, dnevne sobe, tvrdoglavosti...a i jos je mala, mada je i lose osisana (kao krompir) masinicom, pa kad vidim ovu koja je "tek" druga mogu misliti kakva je prva.AAALIIIII polako.... pozzz luxuzni

Koliko ima sad mala lavica? U baby razredu daju samo opisnu ocenu koja kasnije ne utiče, daju sugestije (šta treba promeniti eveutualno kod frizure)... A i ako planirate kasnije da je parite, mora da ima makar prolaznu ocenu da bi štenci mogli da dobiju rodovnike.

luxuzni,

vidi ovako ovo sto cu sad napisati je moje licno misljenje i stav.....

Po meni pse (i tu prvenstveno mislim na rase koje ja gajim,mada to moze vaziti i za druge)nema niakvog smisla izlagati pre 12 meseci pa cak i 15 meseci,odnosno da budem precizniji treba ih voditi na izlozbe radi socijalizacije,privikavanja na ambijent, ring,sto i sl.da bi oni do uzrasata kad us tvari pokazuju svoj pun sjaj stekli rutinu i postali ''iskusni pozeri'' Zasto?

Do tog uzrasarta psi rastu, razvijaju se,menjaju,formiraju itd,itd...sve ocene do tada i jesu vise ''opisnog '' karaktera i pravo stanje stvari realno nastaje tek od 18 meseca pa nadalje...

Bice sigurno onih koji se ne slazu samnom i misle drugacije ali ja na pocetku rekoh da je to moje misljenje.....;)

Sto se tvoje lavice tice, ako imas nameru da je vodis na izlozbe onda moras posvetiti vise paznje uredjenju dlake(groomingu)a masinici sto manje koristiti za izlozbene pse.....i jos nesto daj neku fotku da vidimo sta to znaci ''krompir frizura'':per: da bi mogli izneti misljenje.....;)

Ovo sto je mimi's mom napisala je potpuno tacno te ako te ocenjivanje zanima ''samo iz tehnickih razloga'' i nemas nameru da tvoju ljubimicu lavicu izlazes vise puta,onda je polako pripremaj za neku od narednih izlozbi koja ti je blizu i koja ti najvise odgovara.....;)

Back