Tema jeste jako zanimljiva i podlozna raznim diskusijama...
Kao prvo ja se zalazem za to da se napravi jasna razlika izmedju pasa koji su
samo kucni ljubimci i onih koji su
izlozbenog karaktera-bez obzira na poreklo.....
E sad kad to znamo jel...

mozemo dalje....
Razlike postoje u skoro svim segmentima i tako ih treba i gledati naravno po mom misljenju.Sad dolazimo do sisanja tj.pripreme i obrade dlake.Ja svakako svim ''pocetnicima'' savetujem da psa u pocetku samo cesljaju i kupaju a sve drugo prepuste odgajivacu(najbolje onom od kog su nabavili psa)il iskusnom groomeru.Neke osnovne stvari se lako mogu nauciti i kasnije i sam vlasnik psa moze svog ljubimaca sasvim lepo ''odrzavati'' ovo se sve naravno odnosi na pse koji su
samo kucni ljubimci....
Izlozbe,specijalke i razne druge prilike tog tipa zahtevaju sasvim drugaciji pristup groomingu....
Ove konkretne primere koje ste naveli ne bih bas komentarisao obzirom da nemam bas puno cinjenica o samim psima,pripremi itd,itd.....ali mogu reci ovo izmedju tog tipa teriera i snaucera kod pripreme za izlozbu nema neke velike razlike...I jedan i drugi se trimuju,odredjeni delovi tela se sisaju masinicom i obradjuju makazama......
I jos nesto ...ja te beby i sl. razrede ne priznajem bas mnogo jer to je sve jos uvek u fazi formiranja i passe menja,no to je moje misljenje.....

E sad sta je sudija video ili nije video ili stavio kao primedbu......tja.
No, Dosen jeste snauceras i to jako dobar i moguce je da je ''povukao malo na snaucere kod pripreme''.......