Zapadno-škotski beli terijer

• Začetnik teme Začetnik teme Ivana_tj._Ja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E evo jedne sto je malo ''bistrija''......

Prilozi

• Fotografija-0689-nova.jpg
    Fotografija-0689-nova.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 30
caoo,dobila sam stene westy-a ...ima dva meseca i kod nas je u stanu cela 3 dana:-) imam milion pitanja!!! naravno presladak je,mnogo spava a izmedju grize sve zivo,ucim ga da piski na pelenu,ako ga stavimo na vreme onda ok ali sam ne zna pogotovo nocu piski gde stigne:-( covek od koga sam ga uzela kaze da mu dajem prirodnu hranu jogurt,mleko,kuvanu piletinu itd,jel mozete malo da mi prosirite jelovnik vec sam u panici jako sam brizna i bojim se tih koznih bolesti i drugih

jao izgleda da sam napravila veliku gresku,kupila sam mom Maxu granulice za njegov uzrast,ali sam mu dala suve jer mi je tako rekla ova u pet-shopu,i sto je najgore dala sam mu i jedan obrok domace hrane...ujutru idemo kod veterinara *prvi put* pa cu vam javiti...

Nisi napravila nikakvu grešku, suve granule su neophodne zbog čišćenja zuba i desni, samo je bitno da uvek ima na raspolaganju svežu vodu u dovoljnim količinama. A kuvano je problem ako je začinjeno i/ili sadrži nešto od namirnica koje nadimaju tipa kupusa, pasulja isl. Tu očekuj da će malo da se isperuta, osetljivi su na promene u ishrani.

e ovako je bilo kod veterinara,,on je pun glista...njemu su i mama i baba pune glista,,kad nisam pala u nesvest od same pomisli na gliste...,,trebala bi da ga vratis,, itd.posto sam kucu dobila na poklon,i to na cerkino insistiranje ranije sa mesec i po dana ne ostaje mi nista drugo nego da se izborim sa tim.dala sam mu sirup soltrik odmah ujutru i jesce samo piletinu i pirinac .valjda ce biti sve u redu i onda tek vakcina...

Jako je važno da Soltrik daješ prema uputstvu, ako se dobro sećam, tri puta dnevno tri dana, prema kilaži? Ako ne daješ tako, nisi ništa uradila. I smeš slobodno da kombinuješ hranu, samo nemoj da bude neki krš od granula i nemoj da bude začinjena kuvana i zabranjene namirnice.

e ovako je bilo kod veterinara,,on je pun glista...njemu su i mama i baba pune glista,,kad nisam pala u nesvest od same pomisli na gliste...,,trebala bi da ga vratis,, itd.posto sam kucu dobila na poklon,i to na cerkino insistiranje ranije sa mesec i po dana ne ostaje mi nista drugo nego da se izborim sa tim.dala sam mu sirup soltrik odmah ujutru i jesce samo piletinu i pirinac .valjda ce biti sve u redu i onda tek vakcina...

Глисте постоје у организму сваког пса. Немој да падаш у несвест. ;)
Само се добро информиши код ветеринара о томе колико често треба да се чисти од глиста и како све треба да се заштити од других болести. И не паничи око хране - то храна у гранулама управо за псе - не може му ништа лоше бити од ње.;)

А како се препозна ''крш од гранула''? :confused:

Uglavnom su šarene i jeftine/na sva zvona reklamirane. Ne kažem, ima i povoljnijih varijanti sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta, tipa Meradog...

i jos nesto ...kada sam na poslu cerka mi je sa maxom...i mora da cisti iza njega,procitala sam da gliste mogu da se prenesu pogotovu deci,zna za higijenu naravno,ali sigurno ne pere ruke svaki put kada ga mazi jer ga mazi nonstop,sta da radim?

Najrizičija je regija oko guze, tu ga valjda ne pipka bez potrebe.

sad imamo novi problem,max jede svoj izmet i to odkad mu dajem soltrik,uzass!i to kasno nocu kad spavamo ja samo cujem da nesto zvace...jos nisam videla one gliste ali ne mogu da ga pratim 24sata dnevno!preko dana sam ga grdila kad krene to da radi ali uvece...sta da radim?

Nije me do sada bilo na ovom forumu pa ću za početak ovde da se predstavim.

Ovo je moj kera, Dekan

cac-prokuplje-2010-139-s-1.jpg

Oštenjen je 31.03.2008. godine i iako je već odrastao mužjak velika je maza i baraba

Do sada smo ja i on (više on nego ja) na raznim izložbama osvojili

5xPRM, 3xCAC, CACIB, 4xBOB, BOG, JCH SRB

Do narednog posta pozdrav svima

E bas lepo......;)

Zivi bili i jos veci ''porasli'':klap:

Samo kako to mislis........ odrastao muzjak o ostenjen pre 2,5 godine..?????;)......to se tebi samo ''cini''......:whistling:
On tek sad pocinje da ulazi u fazu ''sazrevanja'' a maza ce ako je kao i ostali ''pripadnic iste populacije'' ostati ''cela veka''......:ok:

Back