Neno
Buduća legenda
- Poruka
- 25.928
Beogradjanka 1881
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На почетку беше гробље на месту пијаце Зелени венац... Које је 1826. премештено "на крај града" покрај старе цркве Свегог Марка, што такође није потрајало, него је поново измештено 1886. на садашње место.Svi Beograđani znaju gde je Novo groblje u Ruzveltovoj ulici. A gde je onda to “staro groblje”? Po njemu šetate skoro svaki dan,
a nalazilo se na mestu sadašnjeg Tašmajdana. Ne bojte se, preseljeno je u celosti, barem su tako svi tvrdili.
Ma ja mislim da broj stanovnika ne moze nikako da se utvrdi. Ubedjen sam da broj ljudi prevazilazi brojku od 2 i po miliona. Jer vecina ovih sto su se doselili iz unutrasnjosto ostanu prijavljeni na stare adrese iz svojih mesta, ovi sto odlaze se ne odjavljuju, nemoguce je utvrditi tu brojku.1.750.000 stanovnika.
Može prema popisuMa ja mislim da broj stanovnika ne moze nikako da se utvrdi. Ubedjen sam da broj ljudi prevazilazi brojku od 2 i po miliona. Jer vecina ovih sto su se doselili iz unutrasnjosto ostanu prijavljeni na stare adrese iz svojih mesta, ovi sto odlaze se ne odjavljuju, nemoguce je utvrditi tu brojku.
Taj popis nema veze s mozgom....Evo ni mene, a ni jedno 10 mojih najblizih prijatelja niko nije upisao da zivimo u Beogradu.Može prema popisu
Prvi rezultati popisa koji je sproveden u oktobru prošle godine (2022) pokazali su da Beograd ima 1.685.563 stanovnika, odnosno 26.123 više nego na popisu 2011. godine.
Буди поштен па се пријави.Taj popis nema veze s mozgom....Evo ni mene, a ni jedno 10 mojih najblizih prijatelja niko nije upisao da zivimo u Beogradu.
Буди поштен па се пријави.
Мене искрено нервира то "Београд од 3-4-5" милиона. Што већи Београд, то мања Србија, са нашим садашњим мањком прираштаја становништва.
Иначе, да ли си учествовао у попису становништва 2022. и где?
Наравно да их нема тамо негде - јер су се сви слепо натрпали у Београд... као да овде падају паре са неба.Ne, niko mi nije dosao. Ocekivao sam popisivaca da ce dodje, ali se nije pojavio....Na popisu 2011. jeste.
Inace, i meni sve teze postaje podnosenje ovoliko ljudi u Beogradu. Bilo bi idealno da se rasele malo....iako kapiram da nece ljudi da zive u svojim mestima, jer nema poslovnih prilika, ali jbg.
Наравно да их нема тамо негде - јер су се сви слепо натрпали у Београд... као да овде падају паре са неба.
Непријављивањем у Београду се даје лажна слика да тамо неко место има 50 000 становника, а у ствари има 40 или 45 000. По селима је још горе стање. Можда петина свих насељених места у Србији је тренутно празна, а тога ће бити још више.
Која је корист од свега тога? Немам појма. Не разумем, колико год да се трудим.
То је процес који ће уништити самог себе.Pa ne znam ni zasto se trudis da razumes. Ko uopste misli da tu ima neke koristi....Idu ljudi na random u potrazi za "boljim" zivotom. Svako za sebe odlucuje gde ce da zivi. Biraju Beograd jer ima svega, i ocigledno im je bolje nego u npr. Priboju ili Boru....A da je losa odluka prethodnih vlada da zapuste ostatak Srbije, losa je. Zapravo ne mislim ni da je to neka odluka, vec su samo tako pustili da sve propada, dok se u Beograd ulaze jer im je vazan zbog glasova i politickih poena.