Заједнички живот

Postavljaš ako imaš neke druge prioritete kao što su npr. deca.
Nisam preslusala video, priznajem, mrzelo me .. ne volim teme koje se zasnivaju na tim platformama.
Mozda sam nesto propustila, a izgleda da jeste tako :think:

Tema je zajednicki zivot u drugoj, ili nekom narednoj vezi, gde mogu da postoje deca iz prethodne veze?
Pitanje dece bi valjda izmedju bivsih supruznika trebalo odmah da bude jasno i reseno.

A mirise mi i na neku manipulaciju gde su umesana deca, a to je ono najbolje od nas i nije mi jasno kako neko moze tako o deci da govori ...

Ispravi me ako gresim?

Nisam preslusala video, priznajem, mrzelo me .. ne volim teme koje se zasnivaju na tim platformama.
Mozda sam nesto propustila, a izgleda da jeste tako :think:

Tema je zajednicki zivot u drugoj, ili nekom narednoj vezi, gde mogu da postoje deca iz prve veze?
Pitanje dece bi valjda izmedju bivsih supruznika trebalo odmah da bude jasno i reseno.

A mirise mi i na neku manipulaciju gde su umesana deca, a to je ono najbolje od nas i nije mi jasno kako neko moze tako o deci da govori ...

Ispravi me ako gresim?
Ne, deca nisu tema, zajednički život je tema.

Ja sam spomenula decu kao prioritet jer svako ima svoj. Kada si roditelj, naravno da su ti deca prioritet (i moja i njegova) i svaki dogovor, plan se sklapa kada se prvo podmire deca. Što su starija to je lakše i zato i kod ove odluke (zajednički život) treba imati i strpljenja.

U tim godinama pronaci nekog (a da nisi nikad bio u vezi) je nemoguca misija.
Sve u svoje vreme.
A i ne verujem da bi neko nakon 50+ godina samoce pozeleo da u tim godinama nesto po tom pitanju menja.
Zašto misliš da je nemoguće?

Ja sam 50+ i osećam se da mi počinje drugi deo života, ne da se bližim kraju.

I da, mogu da menjam sve. Od načina života do mesta boravka. I planetu bih mogla da promenim kada bih imala dobar razlog.

teme koje se zasnivaju na tim platformama
Тема се не заснива на клипу са платформе, него је клип илустрација теме.

Развод брака који је трајао довољно да се добију деца, формира породица, улаже, ствара а онда пропадне, свакако да јесте неуспех обе стране и нормално је да разумне особе након развода не улазе тако лако у наредну везу.
Живети са једном особом а онда остати сам. Страх да ли ћеш умети да ... функционишеш са неким другим а опет и ослобођење од свега лошег што је и довело до развода.

Неки брзо нађу нове партнере и не дају себи времена да размишљају, науче из грешке ..док други сачекају да се преиспитају.

Неки, као ја, схвате да су постали робови своје слободе. 😁

Ne, deca nisu tema, zajednički život je tema.

Ja sam spomenula decu kao prioritet jer svako ima svoj. Kada si roditelj, naravno da su ti deca prioritet (i moja i njegova) i svaki dogovor, plan se sklapa kada se prvo podmire deca. Što su starija to je lakše i zato i kod ove odluke (zajednički život) treba imati i strpljenja.

Ne vidim onda prepreku? Za sta strpljenja?
Ukoliko dvoje zeli zajednicki zivot (a nema “prepreka” o kojima je bilo reci), gde je problem?

Тема се не заснива на клипу са платформе, него је клип илустрација теме.

Развод брака који је трајао довољно да се добију деца, формира породица, улаже, ствара а онда пропадне, свакако да јесте неуспех обе стране и нормално је да разумне особе након развода не улазе тако лако у наредну везу.
Живети са једном особом а онда остати сам. Страх да ли ћеш умети да ... функционишеш са неким другим а опет и ослобођење од свега лошег што је и довело до развода.

Неки брзо нађу нове партнере и не дају себи времена да размишљају, науче из грешке ..док други сачекају да се преиспитају.

Неки, као ја, схвате да су постали робови своје слободе. 😁
Sve je vrlo individualno.
Svako zna kroz sta je prosao, kako se sada oseca, i td..
Najbolje sama znas o tome. Nema tu saveta.

Gledam ljude oko sebe. Naviknuti su na takav nacin zivota.
Retko ko nesto bitno u tim godinama menja.
Ne znam. Moj osećaj je drugačiji.
Не тражим савет. Просто тема за разговор.
Оно што је мени занимљиво је да мушкарци пре желе заједнички живот него жене. Ето нове теме 🤔
Da, upravo tako. Muškarci više teže za zajedničkim životom. Ima par razloga zašto je to tako.

Nadovezala sam se na post @salko dinamitas .
To su ljudi koji su oduvek bili sami. Drugacije ne umeju.
Za njih nije tuzno. Oni su nasli sebi svoj mir.
Ne mozemo znati kako se ko oseca.
Ima istine u ovome
Ako si dugo bio sam/a, teško je navići se na zajednicu
A i posebna je tema kako se ljudi uopšte uparuju, ono čuveno "nađi neku, nađi nekoga"....pa nisu to baš patike

Back