Zajednički život ili brak?

probala sam i nemam lepo misljenje o braku...mislim, nije za mene...umorim se od ljudi koji me ne prate i kojima je sve sve jedno....naci nekoga da je tvoje drugo ja u vecini stvari, cista je utopija....a i te price da probas pa znas, nemaju veze sa zivotom...ljudi se menjaju i pored toga sto su zajedno...i desava se, vrlo cesto, da se menjaju u razlicitim smerovima.....e toliko oko ove sumorne teme ranom zorom....

U određenom trenutku veza se razvije do nivoa kada vam ne preostaje ništa drugo nego da se odlučite - da li ćete se venčati ili ćete živeti zajedno. Život udvoje je vrlo sličan braku i više je nego dobro rešenje ukoliko niste sasvim sigurni koliko ćete zaista biti kompatibilni sa partnerom iz dana u dan, u onim svakodnevnim situacijama. Ukratko, to je dobar način da „probate da budete venčani”...

Ja ne vidim suštinsku razliku izmedju ''života zajedno'' i ''braka'' ukoliko ne krenemo da materijalizujemo stvari, pa je taj ''papir'' bitan zbog nekih ''prava'' koje imaju supružnici u odnosu na one koji nisu ''supružnici'' a žive zajedno.

U određenom trenutku veza se razvije do nivoa kada vam ne preostaje ništa drugo nego da se odlučite - da li ćete se venčati ili ćete živeti zajedno. Život udvoje je vrlo sličan braku i više je nego dobro rešenje ukoliko niste sasvim sigurni koliko ćete zaista biti kompatibilni sa partnerom iz dana u dan, u onim svakodnevnim situacijama. Ukratko, to je dobar način da „probate da budete venčani”...

Lijepo pocnite zajednicki zivot,a posle sve na svoje dodje...:)

e, sad da vam kazem sta meni moja majka rekla... kaze, rikane, imas uslova... pre nego sto se ozenis, zivi malo sa njom... da vidite da li mozete zajedno... drugaciji je zajednicki zivot... i nemojte odma' decu... neka prodje malo vremena... pa, ako vidite da mozete, onda dalje kako treba... ako ne, zasto da proklinjete posle i kazete da ste pogresili... kad smo vec kod majke, idem da je zovem, da je cujem... uzeleo sam se... eh, kako ona dobre krofne pravi, kad biste znali... il' pitu...

a kad smo kod pite, kad odem tamo... i u nedelju kad se probudimo svi, odma' znam da li je tata nesto radio... ovako... ako nije umesila mama pitu, onda znam da tata nije nista dirao... ako umesila pitu sa jajima, znam da je mrljavio tu nesto... a ako umesila pitu sa sirom... e, tad svi znamo da je briljirao... i tapsemo ga po ramenu... e, tata, tata... pevala ti kuca...

Sve po redu i redosledu... znaci pre braka zajednicki zivot... pre toga veza... itd itd... Zaebati snove kad su ozbiljne stvari u pitanju... Znam njih x sto su se tako zeznuli... uleteli.. pa posle god dve razleteli...
takoe.....

То је регистрација. Брак је много више. , Ал мислим да ти то знаш

brao, dečaci.....tako se to radi....

a kad smo kod pite, kad odem tamo... i u nedelju kad se probudimo svi, odma' znam da li je tata nesto radio... ovako... ako nije umesila mama pitu, onda znam da tata nije nista dirao... ako umesila pitu sa jajima, znam da je mrljavio tu nesto... a ako umesila pitu sa sirom... e, tad svi znamo da je briljirao... i tapsemo ga po ramenu... e, tata, tata... pevala ti kuca...

:lol::lol::lol:
Mogu ti reci dobra je taktika tvoje mame...dobra idejaaa...:lol:

Cemu veza i sve to ako bezis od zajednickog zivota i samim tim braka...Pazi kad mi malo frka dok pisem sve ovo jer i meni to sve ne pada lako...Al ajd...vid'cemo.Takodje,ni zajednicki zivot od 10 godina ne vredi,shit totalni,smoris i sebe i sve oko sebe,vec ono,neki period da dokazete da ste kompatibilni i that's it.

Kako bre "čemu veza ako bežiš od braka"?
Šta, čemu seks ako bežiš od dece?
Pa nisu svi ljudi isti.
Neki ljudi jednostavno ne žele ni zajednički život ni brak.
A recimo, žele vezu. Naravno, sa osobom sa kojom imaju slična razmišljanja na zadatu temu. I uopšte im nije besmisleno sve to.
Naprotiv, dobro im je. Mogu čak biti i (zamisli) srećni.
Nazovite ih sebičnim, razmaženim, nezrelim, kako god hoćete, ali ti ljudi jednostavno ŽELE tako da žive.

I to sa zajedničkim životom, isto glupost..."zajednički život od 10 godina ne vredi"...yeeeee,
je l' vi ljudi umete da uživate u onome što vam se dešava u životu, ili vam on prolazi u planiranju onoga što će biti? Ne vredi, ako se dvoje ljudi nije venčalo!!! A vredi ako su se venčali posle 6 meseci zajedničkog života, i onda živeli zajedno u braku narednih 9,5 godina? A isti ljudi, u istom stanu, isto jedu, spavaju, žive...ali sad to vredi???

Bas tako..razmisli sta je gore..odvajanje od roditelja sa 20 ili 30god..nece ti biti svejedno..ne bi se snasla sama sa sobom i obavezama koje takav samostalni zivot nosi..i ako je pored tebe jedna mamina maza..to je u svakom slucaju pakao..zato nemoj na to gledati nikako drugacije do svoje licne zrelosti..ako si ranije spremna sama ziveti..isto tako ce ti neko pre nedostajati..ko bi podelio taj prostor sa tobom.

ko je to normalan ko se odvaja od roditelja tek u tridesetoj godini?:confused:
matoro mogare :lol:

zašto? jel to garancija da će brak posle biti dobar? gluposti,po meni samo nesigurne osobe se boje braka i moraju ''da isprobaju zajednički život'' koji se onda oduži i do braka retko kada dodje. ;-)

Nije garancija , nego prosto bolje je nekako kad vidish da li mozete da funkcionishete zajedno.Ako ne mozete rastacete se i ovako i onako,brak ili ne.Brak je meni samo formalnost,parce papira.

Nije garancija , nego prosto bolje je nekako kad vidish da li mozete da funkcionishete zajedno.Ako ne mozete rastacete se i ovako i onako,brak ili ne.Brak je meni samo formalnost,parce papira.
Da je brak samo formalnost svi bih bili u njemu i potpisali taj 'nevažan papirić' ;-) dakle nije tako,ljudi su nesigurni u sebe,svoj izbor,a brak deluje nekako 'strašno' dok zajednički život lagan,uvek možeš 'pobeći' pri prvoj svadji..

Ne znam ja ne bih živela s nekim tipom nevencano,cemu to? onda bih se samo zabavljala
i svako svojoj kući ,svoj mir.a ako želim zajednički život,decu,planove onda brak i gotovo,
ako sam se zahebala-zahebala sam se ali bar plivam,a ne polovično. :D

Slušaj Ti, uskoro ću početi da treperim dok ne dobijem povratan odgovor od tebe!
haha,ali samo sam otvorena,tj imam neki svoj fazon
u glavi oduvek i to je to,a to je privlacno muškima znam. :D

Da je brak samo formalnost svi bih bili u njemu i potpisali taj 'nevažan papirić' ;-) dakle nije tako,ljudi su nesigurni u sebe,svoj izbor,a brak deluje nekako 'strašno' dok zajednički život lagan,uvek možeš 'pobeći' pri prvoj svadji..

Ne znam ja ne bih živela s nekim tipom nevencano,cemu to? onda bih se samo zabavljala
i svako svojoj kući ,svoj mir.a ako želim zajednički život,decu,planove onda brak i gotovo,
ako sam se zahebala-zahebala sam se ali bar plivam,a ne polovično. :D

haha,ali samo sam otvorena,tj imam neki svoj fazon
u glavi oduvek i to je to,a to je privlacno muškima znam. :D

sada već počinjem da te jurim po forumu, nisam manijak, ali lako je tebi da se smeješ, dok moje muško srce treperi, ti i ne znaš kako je to:)))))))

Back