"Zajecarski kafic"

• Začetnik teme Začetnik teme Ragen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cacili_89..Slazem se sa tobom u potpunosti,i tacno je to da muskarci uglavnom traze sex vise od ljubavi,i sve vise gledaju da se sto bolje provedu sa njom i to je to. :lol: A sto kazes za te devojke koje posle 1-2 godine spavaju sa deckom,cini mi se da takvih ima sve manje :cry: marko number 1....pricica je stvarno super :lol: POZZ SVIMA!!!!!!

marko number1 odusevio si me! Nesto sto je lepo (ko razume - shvati ce) podelio si i sa drugima! Ko zeli moze da sedne procita je polako i pazljivo i shvatice sve! Ko ne razume pricu nije ni vazno. Mislim da bilo kakve globalne podele na vaze ni za zene ni za muskarce kako neko rece ( Balasevic) - samo retki nadju retke! Tako je uvek bilo, danas nije nista toliko novo i cudno, svako vidi ono sto njegovo oko moze da prihvati ne moze ni da vidi nesto za sta nema senzibiliteta. LJudi manite kukanje, citajte knjige ako nista novo trazite njihove delove i citate na netu ,razmisljajte na zemu musko-zenskih odnosa -ko zeli naci ce sebi srodnu dusu, ko kuka tapka u mraku!

Dobro veche svima vama!
Hteo bih neshto da podelim s vama, iako nije tema. Ovo je prvi put da stavljam deo sebe na parche hartije. Ona... Onda, mozete zamisliti kakva je to osoba u pitanju...
To shto svaka ljubav u sebi nosi duboku patnju, nije razlog da se ne voli. Nasha ljubav treba da bude slobodna koliko je god to moguce, da bismo u svakom trenutku mogli nekome da je poklonimo. Mi uvek procenjujemo objekt nashe ljubavi i odatle proistichu mnoge patnje. Svako srce, oseca patnju i slast ljubavi. Nije to samo moja sudbina, to je sudbina svih zaljubljenih. Ljubav ne treba da moli, a ni da zahteva. Ljubav mora imati snage da u sebi samoj dodje do izvesnosti. Onda nju vishe ne vuku, ona vuche!

Avgust.
Beshe to mirno veche… predvecherje…
Dani su sve kraci… hladnije je…
Ishao sam ulicom… lagano... polagano...
Tiho je bilo…
Poneki automobil bi pravio buku… a onda bi se sve stishalo…
Jedino bi se chuo shapat mojih koraka... mojih cipela...
Chak ni vetra nije bilo... k’o da sve tone u vechnost... u zaborav... u san...
Nailazio sam na pse, pse lutalice... Poistovetio sam se s njima... Lutali smo zajedno...
Al’ jedno sam bio suguran... ishao sam njoj... ishao sam Zelenoj zvezdi...
Volela je da sedi kraj reke...
Volela je da gleda zvezde... Chekala je Plavu zvezdu... svako veche...
Znao sam da cu je tamo naci...
Proshao sam sve te puste ulice... i prechice znane...
Pojavio se Mesec... Juche je bio mlad, a vecheras... Vecheras je sijao... obasjao rechni tok...
Primetio sam je... bela haljina... i dalje je gledala u nebo... U toj pustinji od zvezda, trazila je zrno... plavo zrno...
U rukama je chvrsto drzala kutiju... Neshto je mrdalo u njoj... Htelo je da izadje, da poleti...
Pokushavam da je dozovem... al’ ne ide...
Mashem rukama, ne vidi me... Ona trazi zvedu... Plavu zvezdu... na nebu...
Nekako sam je drhtavim glasom dozvao... Osvrnula se... Zanemela je...
Moji leptiri su bili plavi... davno ih nije bilo, al’ sad... sad su se podigli iz pepela... Dugo su chamili u pepelu, chekajuci da opet polete... da ostave trag, plavi trag...
To je bio 101 leptir... Jedan mi je bio omiljen... Uvek je voleo da leti, ne kao ovih 100...
Bio je poseban... Nishta mu nije bilo teshko... Sve bi dao da leti... da ga drugi vide...
Kada rashiri krila, uochavalo se oko... Plavo oko... Plavo poput neba.... poput dubokih gorskih jezera... Menjalo je boju... Od tamno, do svetlo plave...
100 leptira je stalo na mom ramenu, a ovaj, 101. odleteo je k njoj...
Sleteo je na njene ruke... posuo ih plavim prahom i uzleteo... Ispala joj je kutija...
Zeleni leptiri su ugledali svetlo noci... poleteli su...
Poleteli su ka mojim, ka mojim plavim leptirima...
Gledao sam... u nju... u leptire... kao da sanjam...
Drhtao sam... kolena su mi klecala...
Krenuo sam trapavim korakom... prishao joj...
Blistala je... Imala je belu haljinu sa crvenim cveticima... U plavoj kosi, imala je udenute retke poljske trave... Njeno lice, odisalo je prirodnom belinom... Mesec ju je uchinio poput bisera... Njene ochi, sve su mi govorile... Chitao sam iz njih.
Sve vreme je cutala... delio nas je korak...
Leptiri su uzleteli... leteli su iznad nashih glava... posipajuci nas nekakvim magichnim prahom...
U tom trenutku, pojavile su se retke ptice... bdile su nad nama, nad leptirima...
Znao sam... to su ptice koje umiru...
101. leptir, prestao je da leti... To je bio leptir Plavo Oko... Sleteo je na njenom ramenu... Umirio se... rashirio je krila... Pogledala je u njega i osmehnula se... Uzmi ga – uzviknuo sam... To je tvoj leptir, leptir Plavo Oko... Bice uvek s tobom...
I kada hodash, bice na tvom ramenu,
I kada dishesh, ono ce disati,
I kada spavash, ono cete chuvati,
I kada sanjash, sanjace i ono,
I kada plachesh, plakacete oboje,
Sijacete kao jedno,
I na javi,
I u snu,
I u dobru,
I u zlu.
Jer ti si moja retka ptica,
Kako da te ostavim.
Iz njenog blistavog oka, potekla je suza... Slivala se po njenom belichastom licu, preko obraza... padajuci nadole... i Plavo Oko je zaplakalo...
Znalo je...
Retke ptice su menjale boju... od crvene, do crne... doshle su po svoje...
Nisam mogao da potisnem suze... srce je upravljalo njima... Srce, srce u kome dugo vlada jesen... godinama...
Pogledao sam u nebo, a zatim i ona... Od leptira i ptica, zvezde se vishe nisu videle.... Bilo je pregrsht ptica... Ni Meseca vishe nije bilo... Reka, reka pokraj koje smo stajali... promenila je tok... Nazvao sam je, Reka ljubavi...Iz reke su izlazile ptice... Leptiri su i dalje leteli iznad nashih glava...
Znao sam...
Pokushao sam da je poljubim... da dodirnem te usne crvene, opojne... al’ tishina... tishina je sagradila zidove..
Sve se smrachilo... Ona je i dalje sijala, blistala...
Znao sam...
Retke ptice su napadale leptire... Jedan, po jedan leptir, padao je... medju nama...
Vikao sam – bezite...bezite leshinari... Sve ste mi uzeli... Ostavite zelene leptire, uzmite mene, uzmite plave leptire... Ionako sam ranjen... Dokrajchite me, leshinari... Gadjao sam proklete ptice kamenjem, al’ uzalud... svaki kamen bi se pretvorio u prah... doshle su po svoje...
Znao sam, gotovo je...
Sagnuo sam se po njenu kutiju koja je lezala na zemlji otvorena nadole... To je bila drvena kutija... Primetio sam urezane leptire, dva leptira... Jedan zelen, drugi plav...
Brzo sam sakupljao uginule leptire... Kutija je bila premala za zelene i plave leptire. Osvrnuo sam se... Nje vishe nije bilo... Nestala je... Nestala je u tami noci... Odveli su je... Otishla je s Plavim Okom na ramenu... bez rechi, bez glasa, bez traga...
Gde si! Kuda su te odveli? Proklete ptice, recite mi!? Vikao sam iz sve snage... iz petnih zila... Briznuo sam u plach, i Plavo Oko je plakalo... osetio sam to...
Tajac... Sve cuti, ne mrda... Obuzela me je tuga... U ruci sam drzao kutiju, kutiju s uginulim zelenim i plavim leptirima...
Reka je poludela... Vec je jednom promenila svoj tok, a sada, sada teche ka nebu, ka zvezdama... Vadio sam jednog po jednog leptira... Stavljajuci ga na svoj dlan, pustio sam ga da ide, ka nebu, da leti...
Pogledao sam u reku, uplakanim licem nadole... Ugledao sam njeno lice kako me doziva... Prva suza koja se slila s mog lica, zamutila je sliku...
Ostali smo samo nas dvoje, tuga i ja... U meni je i dalje bila jesen, sve dublje... Pustala je svoje korenje... obuzela me je celog... Sanjao sam chemprese... Sanjao sam zvezde... Sanjao sam svoju ljubav...

PS. Ne postoji kanjon chije strane ne moze spojiti most. Sutra, na Gitarijadi, chekam pesmu Divljih Jagoda – Mojoj ljubavi.

POZZ, svima.

Hm? Negde na pocetku nisu bile tvoje reci- bili cu citati,lolo! Prica je tvoja,osecanja,misli,mastanje, samo mi bodu oci reci koje predhode prici jer to nisu tvoje reci.
Lepo je kad volis,lepo je kad si voljen,najlepse je kad si sa voljenom osobom i umete da pricate,da se zabavljate i najvaznije da CUTITE zajedno ,ako umete da cutite zajedno onda je ONA -TA!
Nije bitno samo da se zaljubimo,bitnije je da umemo da volimo! Da dajemo zato sto to zelimo ,a ne da bi nam bilo vraceno.......(to je onda prava stvar,onda ljubav vuce sve).Jedno je biti zaljubljen,a sasvim druga emocija -voleti. Neko se zaljubljuje stalno iznova zato sto mu je to glavna ˝hrana ˝ ne ume da pocne da voli,neko se zaljubljuje polakooo i pocinje da voli isto tako.
Svako od nas treba da zna da li se zaljubljuje i voli tog nekog zato sto je bas takav kakav jeste ili se zaljubljuje u sliku koju je sagradio o tom nekom.

veliki pozdrav za ceo Zajecar od nekog ko nije iz njega!

Dobar dan!
Hm... Lola? Zovite me Marko Lola. Simpaticno, Lola...
Recimo, da ste od malena voleli da uchita, da chitate, da stichete nova saznanja, o opshtoj kulturi, o svemu (pritom, ne bih da zvuchim prepotentno - nije mi to namera). Ja ne kazem za sebe da sam pismen, ali jednostavno, iz dana u dan spoznajem novo.
Pretpostavimo da je Miwjana nachitana osoba. Kao takva, ona je i rechita. Poseduje zavidan fond rechi i izraza. U toku razgovora, s njom, primecujete da ima shta da kaze. Nesvakidashnja osoba. Da li treba da je pitate kako je doshla do tog zavidnog fonda rechi, fraza, izraza... Kako je nauchila da tako veshto barata rechima, gde je to prochitala, ko joj je rekao? Ne, naravno...
Kada chujem neshto shto smatram da je korisno, pribelezim ja to. Isto tako i kada prochitam.

PS. Miwjana, pre nekoliko godina sam prochitao jednu knjishku, Srecan je onaj ko ume da voli - Hese.

POZZ, svima.

Ofako.... Ja konstatujem da smo svi mi normalno-nenormalni i da se ne treba pitati gde su normalne devojke , pravo pitanje je sta cu sa njom kad je nadjem i sta je uopste normalno, i sta je ono sto TEBI(kao pojedincu) treba. Eto ja se nalupetah i sad mogu da spavam! :)

miwjana "Ofako.... Ja konstatujem da smo svi mi normalno - nenormalni i da se ne treba pitati gde su normalne devojke, pravo pitanje je sta cu sa njom kad je nadjem i sta je uopste normalno, i sta je ono sto TEBI (kao pojedincu) treba."

miwjana, ja sam samo pomalo looooooooooood i zaljubljen.
I ja sam svoje rek'o, sad idem da dremam, boli grbina, idem da je rasprostrem...
Prijatan san, tj. dan...

Cacili_89:
Meni se se vise cini da muskarci traze "sponzoruse" da bi i oni bili kao FENSI, zapazite samo bogatije momke (necu da ih imenujem, a ni oni nesto slabijeg staleza nisu labavi) kako pored sebe vode male bicarke, koje se na njih lepe ko muva na *****, pa se ne zna ko kog juri.... Mada, ima malo muskaraca koji od devojke traze ljubav, svi obicno misle na seks, na svojih 5 min.- a neki i mnogo manje! :) :) :)
hahaha
Inace uspeh svake devojke je po meni, da bude sa nekim 1-2 god. i da ne spava sa njim, tek se onda vidi prava ljubav, a ne samo pozuda!!!

Toliko!!!!!

Pa da li je to ljubav ako nemash zelju da je vodish?

E ribe jawite se!!! Imam Golfa 5, Kawasaki ZX 9 R NINJA, kucu na 3 sprata, tata mi je u nemackoj keva u francuskoj!!!! xexexexexexeexxeexexe shta fali sponzorushama uhvatish je iste weceri PO*EBESH I ZA*EBESH!!!! xexexexexe za kawasaki je istina za ostalo kenjam!!!! znaci uhvatish neku fencerku odwedi u krevet uradi ono shto joj treba vrati je kuci daj joj pogresan broj telefona i nikada joj se vise ne javi!!! prosto i jednostavno sam treba malo mozga!!!! ali ga ocigledno neki nemaju!!!! POZzZzZ.....ZzZ...!!!!!!

sprite_fzr600:
E ribe jawite se!!! Imam Golfa 5, Kawasaki ZX 9 R NINJA, kucu na 3 sprata, tata mi je u nemackoj keva u francuskoj!!!! xexexexexexeexxeexexe shta fali sponzorushama uhvatish je iste weceri PO*EBESH I ZA*EBESH!!!! xexexexexe za kawasaki je istina za ostalo kenjam!!!! znaci uhvatish neku fencerku odwedi u krevet uradi ono shto joj treba vrati je kuci daj joj pogresan broj telefona i nikada joj se vise ne javi!!! prosto i jednostavno sam treba malo mozga!!!! ali ga ocigledno neki nemaju!!!! POZzZzZ.....ZzZ...!!!!!!

Eto, covek je na kraju sve lepo objasnio. :mrgreen:

Cacili_89:
Nije uredu da me to pitas, to je moja privatna stvar, sta iako jesam ili nisam? :twisted:
LJudiiiiiiii , ooooooooo -tema glasi :Šta je sa normalnim devojkama.... Koliko ja vidim ovo se svodi na prepucavanje a Cacili_89 stvarno pricaš gluposti,pa posle ne možes da se izpetljaš- daj da i ja malo odstuuupim od temeeee.
Jeste tvoja privatna stvar ali privtno onda čuvaj gluposti za sebe a javno budi pametna . Ma..... sve vas voliiiiii Miwjana.

Eva_mendez, da, da...
Dobro je, tema je i dalje ziva, zanimljiva je... mislim da nikad nije dosadno polemisatii na temu mushko - zenskih odnosa.
Ukljuchite se svi, budite realni, pravichni, pishite srcem, samo nemoj opet fensi, i bez toopljenja...
Ponovio bih neshto shto sam napisao u prvoj svojoj poruci, a to je:
Voleo bih da devojke/mushkarci napishu to shto ih frustrira kod suprotnog pola, shta je to shto im smeta. Shta ochekujete od suptotnog pola, a on ne radi?
Hvala.

goran_b:
Jer postoji u ovom gradu neka normalna devojka vise, koja se ne lozi na pare i dobra kola?Sta se to desava sa curama.Uvece kada izadjem u grad, sve su kao barbike, sve lice jedna na drugu, plavuse na sve strane, kao da imamo majku mu neku fabriku za proizvodnju plavusa. Ponekad mislim, i kad nadjem neku devojku, a ona bude plava, pa sada ja treba da se nadjem sa njom u grad, i da se nadjem sa nekom drugom, jer su sve lice jedna na drugu!
Zar nema vise cura kojima je bitna unutrasnja lepota i ono sto covek nosi u sebi, a ne da im je bitan samo spoljni izgled ! Danas da bi se dopao pojedincima i da bio bio "normalan" za njih ti moras biti nenormalan, jer si onda za njih normalan !
Zato ja pitam ponovo "Jer ima neka normalna cura u gradu, koja se ne lozi na kintu, dobra kola, da nije fenserka?" Ili je sve otislo u P.M. !
Nema.Ovo je Srbija.Ovde su sve kao da su sisle sa modne piste.Preko dana kopaju bastu i pleve papriku a uvece kao da su iz Pariza dosle.
Jedino od izvornosti su zadrzale sex.Je****bu se kao stuke,puse i snimaju se telefonima a foliraju se kao da su opatice

Cacili_89:
Meni se se vise cini da muskarci traze "sponzoruse" da bi i oni bili kao FENSI, zapazite samo bogatije momke (necu da ih imenujem, a ni oni nesto slabijeg staleza nisu labavi) kako pored sebe vode male bicarke, koje se na njih lepe ko muva na *****, pa se ne zna ko kog juri.... Mada, ima malo muskaraca koji od devojke traze ljubav, svi obicno misle na seks, na svojih 5 min.- a neki i mnogo manje! :) :) :)
hahaha
Inace uspeh svake devojke je po meni, da bude sa nekim 1-2 god. i da ne spava sa njim, tek se onda vidi prava ljubav, a ne samo pozuda!!!

Toliko!!!!!
Dve godine bez sexa.Nemoj da se foliras/te.
To je moglo da nam se desi samo dok smo isli u osnovnu.
Vise volite qurac nego mi picku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back