1. Božji naum je bio da ljudi viječno žive u raju na zemlji.
1. Mojsijeva 1:27,28 - Bog je tada stvorio čovjeka na sliku svoju, na Božju ga je sliku stvorio — stvorio ih je muško i žensko. Bog ih je zatim blagoslovio i rekao im: “Rađajte se i množite, napunite zemlju i sebi je podložite, i vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!”
2. Prvim ljudima je podaren dar viječnoga života, kojega gube sa neposlušnošću.
1. Mojsijeva 2:17 - Ali s drveta spoznaje dobra i zla ne smiješ jesti, jer u onaj dan u koji okusiš s njega, sigurno ćeš umrijeti.”
3. Sotona laže i govori kako nije točno da će izgubiti dar vječnoga života.
1. Mojsijeva 3:4 - Nato je zmija rekla ženi: “Ne, nećete umrijeti.
4. Objašnjenje zašto svi ljudi stare i umiru.
Rimljanima 5:12 - Zato, kao što je preko jednog čovjeka grijeh ušao u svijet i preko grijeha smrt, i tako se smrt proširila na sve ljude jer su svi sagriješili.
5. Obećanje o ponovnoj mogućnosti dobivanja dara vječnoga života.
Rimljanima 6:23 - Jer plaća za grijeh je smrt, a dar koji Bog daje vječni je život preko Krista Isusa, Gospodina našega.
6. Bog će ostvariti svoj prvobitni naum, jer sve što kaže mora se obistiniti.
Izaija 55:11- tako će se ispuniti riječ moja što izlazi iz usta mojih. Neće se vratiti k meni bez ploda, nego će učiniti ono što želim i izvršit će ono zbog čega sam je poslao.
7. Božji prvobitni naum je bio da ljudi viječno žive u raju na zemlji.
Psalmi 37:29 - Pravednici će posjedovati zemlju i živjet će na njoj zauvijek.
Prema tome, sasvim je jasno i vidljivo da je SUPROTNOST od života bila smrt, a ne nastavak života.