zagrobni život

• Začetnik teme Začetnik teme sbmb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tačno. tvoja želja da je smrt kraj svega, te nedostatak objektivnih informacija na osnovu kojih bi to mogao sa sigurnošću da tvrdiš, zaista baš i nema veze sa stvarnošću.
Smrt jeste kraj svega dok se ne dokaze da postoji neshto posle. To nije moja zelja nego realnost. Takodje, ja ne tvrdim da zivot posle smrti ne postoji nego da jednostavno ne znam, mada sumnjam da postoji. Da postoje dokazi, rekao bih da postoji.

indoktrinacija u kom smeru?
Indoktrinacija dece da veruju u stvari koje niko nije proverio da li su tachne.

Smrt jeste kraj svega dok se ne dokaze da postoji neshto posle. To nije moja zelja nego realnost. Takodje, ja ne tvrdim da zivot posle smrti ne postoji nego da jednostavno ne znam, mada sumnjam da postoji. Da postoje dokazi, rekao bih da postoji.
Pazi, ja jednostavno ne mogu da razumem ovakav stav Smrt jeste kraj svega dok se ne dokaze da postoji neshto posle. Jednostavno, nisi u mogucnosti da smrt kao kraj svega proglasis za aksiom stvarnosti. Zašto? Nemaš dovoljno informacija na osnovu kojih bi mogao da tvrdiš.

Druga rečenica je već manje rezultat pogrešnog stava o tome da li je nešto činjenica ili ne. Tvoje razumevanje raspoloživih informacija rezultira stavom o sumnji prema tome da smrt nije kraj. Kao što vice versa, moje razumevanje rezultira suprotnim stavom.

Indoktrinacija dece da veruju u stvari koje niko nije proverio da li su tachne.
ovo su već poštapalice i mogu se isto koristiti i za tvoje stavove.

Pazi, ja jednostavno ne mogu da razumem ovakav stav Smrt jeste kraj svega dok se ne dokaze da postoji neshto posle. Jednostavno, nisi u mogucnosti da smrt kao kraj svega proglasis za aksiom stvarnosti. Zašto? Nemaš dovoljno informacija na osnovu kojih bi mogao da tvrdiš.

Druga rečenica je već manje rezultat pogrešnog stava o tome da li je nešto činjenica ili ne. Tvoje razumevanje raspoloživih informacija rezultira stavom o sumnji prema tome da smrt nije kraj. Kao što vice versa, moje razumevanje rezultira suprotnim stavom.
ovo su već poštapalice i mogu se isto koristiti i za tvoje stavove.
Zashto bi se bilo koja nedokazana tvrdnja/verovanje/shpekulacija/zelja smatrala tachnom, te vrednom prenoshenja na mladje narashtaje?

@R.Žiskar

Poslednji put izmenio korisnik R.Žiskar danas u 14:09 Razlog: лош пример за гравитацију.

hm...mozda bih mogao dobiti pojasnjenje za los primer?
ja iskreno ne verujem da bi zub izvrsio eksperiment :mrgreen: ali ako imas i trunku sumnje onda apsolutno opravdavam cenzuru...:ok:

mada...mogao sam jabuku da navedem kao predmet za eksperiment...simbolicno...
od jabuke izgleda sve krece...da je eva bila strpljiva jabuka bi sama pala (kapiram da i u biblijskom raju ima gravitacije)... :D

drugi primer...da nema gravitacije - na sahranama ljudi ne bi mogli da bacaju zemlju na sanduk u kom se nalazi bezivotno telo/leš.

gravitacija je rec koja se koristi za pojavu padanja jabuke na glave ljudi, zemlje na sanduke pokojnika i slicne situacije...niko ne moze da ospori takvu pojavu koja je nazvana gravitacija.

1. Božji naum je bio da ljudi viječno žive u raju na zemlji.

1. Mojsijeva 1:27,28 - Bog je tada stvorio čovjeka na sliku svoju, na Božju ga je sliku stvorio — stvorio ih je muško i žensko. Bog ih je zatim blagoslovio i rekao im: “Rađajte se i množite, napunite zemlju i sebi je podložite, i vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!”

2. Prvim ljudima je podaren dar viječnoga života, kojega gube sa neposlušnošću.

1. Mojsijeva 2:17 - Ali s drveta spoznaje dobra i zla ne smiješ jesti, jer u onaj dan u koji okusiš s njega, sigurno ćeš umrijeti.”

3. Sotona laže i govori kako nije točno da će izgubiti dar vječnoga života.

1. Mojsijeva 3:4 - Nato je zmija rekla ženi: “Ne, nećete umrijeti.

4. Objašnjenje zašto svi ljudi stare i umiru.

Rimljanima 5:12 - Zato, kao što je preko jednog čovjeka grijeh ušao u svijet i preko grijeha smrt, i tako se smrt proširila na sve ljude jer su svi sagriješili.

5. Obećanje o ponovnoj mogućnosti dobivanja dara vječnoga života.

Rimljanima 6:23 - Jer plaća za grijeh je smrt, a dar koji Bog daje vječni je život preko Krista Isusa, Gospodina našega.

6. Bog će ostvariti svoj prvobitni naum, jer sve što kaže mora se obistiniti.

Izaija 55:11- tako će se ispuniti riječ moja što izlazi iz usta mojih. Neće se vratiti k meni bez ploda, nego će učiniti ono što želim i izvršit će ono zbog čega sam je poslao.

7. Božji prvobitni naum je bio da ljudi viječno žive u raju na zemlji.

Psalmi 37:29 - Pravednici će posjedovati zemlju i živjet će na njoj zauvijek.

Prema tome, sasvim je jasno i vidljivo da je SUPROTNOST od života bila smrt, a ne nastavak života. :heart: :bye:

Naravno. Jer poznato je da su zilioni tona vode visili nad zemljom pre greha. :D

Ja vjerujem u to, pošto vijerujem u Bibliju da je povijesno točna i Božanski nadahnuta.

Ti vijeruješ u školski, politički i medijski sustav, to jest znanstvenike koji su ateističko-evolucionistički nastrojeni. I to je u redu, jer sve je to vjera. Ako hoćeš prihvatiti da su ljudi nastali od majmuna, te da su jednoga dana majmuni rekli da od sutra postaju ljudi, i tako se desila svijest, nitko ti ne brani da vjeruješ u to. To je za mene isto u kategoriji vjere, i ništa više ni manje ne odudara od postojanja Boga i stvaranja.

Ja vjerujem u to, pošto vijerujem u Bibliju da je povijesno točna i Božanski nadahnuta.

Ti vijeruješ u školski, politički i medijski sustav, to jest znanstvenike koji su ateističko-evolucionistički nastrojeni. I to je u redu, jer sve je to vjera. Ako hoćeš prihvatiti da su ljudi nastali od majmuna, te da su jednoga dana majmuni rekli da od sutra postaju ljudi, i tako se desila svijest, nitko ti ne brani da vjeruješ u to. To je za mene isto u kategoriji vjere, i ništa više ni manje ne odudara od postojanja Boga i stvaranja.

Majmuni nemaju veze sa postojanjem gravitacije.
Mada... Čak i majmun će pogledati dole kad mu nešto ispadne iz šapa. Jedino će vernici avramskih religija ostati u nedoumici da li to Zemlja privlači masu ili je bog pomera u svojoj bezgraničnoj mudrosti nevidljivim prstima. :D

Majmuni nemaju veze sa postojanjem gravitacije.
Mada... Čak i majmun će pogledati dole kad mu nešto ispadne iz šapa. Jedino će vernici avramskih religija ostati u nedoumici da li to Zemlja privlači masu ili je bog pomera u svojoj bezgraničnoj mudrosti nevidljivim prstima. :D

Odgovorio sam na tvoju rečenicu gdje sa podsmjehom govoriš o vodenom omotaču oko zemlje.

A što se tiče gravitacije, to je sila koja je postojala prije nego je otkrivena i shvaćena, kao što postoji još sila koje ljudi ne poznaju. i zato nije mudro utvrđivati konačnu istinu sa ovom količinom spoznaje, pogotovo što se teorija evolucije ne temelji na činjenicama, nego na pretpostavkama koje se prihvaćaju kao činjenice.

Odgovorio sam na tvoju rečenicu gdje sa podsmjehom govoriš o vodenom omotaču oko zemlje.

A što se tiče gravitacije, to je sila koja je postojala prije nego je otkrivena i shvaćena, kao što postoji još sila koje ljudi ne poznaju. i zato nije mudro utvrđivati konačnu istinu sa ovom količinom spoznaje, pogotovo što se teorija evolucije ne temelji na činjenicama, nego na pretpostavkama koje se prihvaćaju kao činjenice.

O čemu mi ovde govorimo? O bapskim pričama nasuprot ne naučnim saznanjima, već svakodnevnom iskustvu bez izuzetka.
Kako te nije sramota da gravitaciju nazoveš pretpostavkom? :D

O čemu mi ovde govorimo? O bapskim pričama nasuprot ne naučnim saznanjima, već svakodnevnom iskustvu bez izuzetka.
Kako te nije sramota da gravitaciju nazoveš pretpostavkom? :D

Ja o jednom a ti o drugom.

Ne kažem o gravitaciji da je pretpostavka, nego da postoji mnoštvo sila koje još nisu otkrivene, te zbog toga da se današnja nauka ne smije uskogrudno ponašati na način da je istina ovo što sada zastupaju. Istina se uvijek tumači novim razumijevanjem stvarnosti.

Ja o jednom a ti o drugom.

Ne kažem o gravitaciji da je pretpostavka, nego da postoji mnoštvo sila koje još nisu otkrivene, te zbog toga da se današnja nauka ne smije uskogrudno ponašati na način da je istina ovo što sada zastupaju. Istina se uvijek tumači novim razumijevanjem stvarnosti.

Kako te nije sramota, bre? :D
Ja govorim o smešnoj ideji pustinjskih stanovnika da je nekada voda visila nad glavama ljudi, a da kiše nije bilo, a ti mi odgovoriš da, ako oću, slobodno mogu da verujem u majmune.

Nego, kako se to nauka uskogrudo ponaša? Zašto nauka ne sme da tvrdi da je istina ono što zastupaju, a ti smeš? A? :mrgreen:

Back