"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti si tekst na kineskom jeziku stavio u google prevodilac a onda nam takav prevod podmećeš kao validan . Pa čak i da je validan ti Kinezi nemaju nikakve veze sa današnjim balkanskim Srbima. To bi bilo kao kad bi Kraišnike nazvali Ukraincima jer šta bi mogla biti Krajina nego Ukraina ili Eolce (starogrčko pleme) sa Kreolcima ili Balije (pogrdni naziv za Bošnjake) sa narodom Balija (indonežansko ostrvo) ili Ante sa narodom koji živi na Antilima itd.

Kada se neznalački, površno što znači proizvoljno, povezuju dva izraza sličnog izgovora onda se i Kinezi pretvaraju u Srbe. Isto tako kada se određane slične odlike dva naroda nekritički bez analize i smisla za selekciju povezuju onda Srbe možemo poistovetiti sa bilo kojim narodom , na taj način možemo sve dokazati.

Inače u ovoj temi je napisano prepuno gluposti da se od tolike gomile čovek oseća nemoćno jer ne zna odakle da počne. Nemam vremena tako da ću napisati samo nekoliko stvari.

Predstavljanje gusala kao isključivo srpskog instrumenta potpuno je neprihvatljivo . Osim svih balkanskih naroda izuzimajući Bošnjake i Slovence (takođe za Rumune ne znam) ovaj instrument pod raznim imenima se koristi i u Severnoj Africi (Egipat, Maroko ) i na bliskom istoku (Palestina , Sirija).
Slično je i sa opancima čija je istorija nepoznata mada ih nalazimo u dalekoj prošlosti a i danas na širokom indo - evropskom prostoru (od Indije do Skandinavije, od Atlantika do dalekog Japana,). Posebna je priča što je obuća na sumerskoj plastici identifikovana kao opanci jer je obuća zavrnuta na vrhu. Nema li onaj Kinez što gusla (sa prvog klipa) sličnu obuću ?, zašto se ta sumerska obuća odmah povezuje sa srpskim opancima? Evo holandskih klompi, pa italijanskih opanaka, pa ukrainskih opanaka, pa plastika sa situla, i na kraju ne mogu da odolim a da ne postavim savremene meksičke cipele iz jednog sela :hahaha:.
prikaz.php
footitalian.jpg
opanak-iljkan.jpg
05.jpg
44b33e7185d9324705baa4a80e4d61a4.jpg

Na kraju ; protestvovati zbog premeštanja teme u temu "zabranjena istorija" sa obrazloženjem kako srpska istorija nije zabranjena već nedovoljno istražena nerazuman je čin. Zar zaista neko može da misli da bi jedna takva stvar kao što su Srbi u Kini mogla biti neprimećena tolikim srpskim istoričarima, lingvistima , sinolozima, etnolozima itd. . .
Ovoj nadriistoriji nema kraja a ja trenutno nemam vremena.

Posto si ti vrlo aktivan na temi o genetickom porijeklu, zasto malo ne procackas o genima Kineza, Korejanaca i Japanaca?

According to Shiji 史記 (43: 1806, 110: 2885), Hanshu 漢書 (94: 3758), Hou Hanshu 後漢書 (90: 2985), Sanguozhi 三國志 (30: 832, 836) and Jinshu 晉書 (108: 2803-2804), the Xianbei 鮮卑 (Serbet) were descendents of Donghu 東胡. According to Beishi 北史 (94: 3129), Suishu 隋書 (64: 1882, 1886) and Jiu Tangshu 舊唐書 (199: 5356), the Shiwei 室韋 were closely related with the Qidan 契丹 (Kitan) or they were a group of them, and their language was similar to theirs. Xin Tangshu 新唐書 (219: 6167, 6176) clearly states that both the Shiwei and Kitan were descendents of the Donghu and the Serbet.

Прво сам мислио да ви срби верујете само да су сви на Балкану срби....
Кад оно сада су и Кинези и цео свет...

A sta ti mislis ko je i za koga ovo napravio (pazi samo da ti sjaj obrve ne scica):
1831y.jpg
1831y.jpg

Bros iz rimskog perioda sa srbskim solarnim simbolima C

I manite se djecjeg laprdanja, no se bavite temom.

Научна фантастика сине....Све што водош на С мислиш да је српско...

Дај да нађемо неке Инке и симболе..и они су срби онда...

Научна фантастика сине....Све што водош на С мислиш да је српско...

Дај да нађемо неке Инке и симболе..и они су срби онда...

Zar ti jos ne znas odakle su Idijanci naselili Amerike? Iz Sibire, junace, iz Srberije! Oni nisu Srbi, ali su istog porijekla kao i Srbi, prasrbi Skito-Sarmati. E stvarno sramota sta ne znas! Evo ti pa uci:

300pxpoblamientodeameri.png
300pxpoblamientodeameri.png

planetarioscomfusayolas.jpg
planetarioscomfusayolas.jpg

Cetiri solarna simbola C formiraju suncani krst (Whol from the Archaeological Museum of Santiago del Estero, Argentina, with the Symbol of Protection on the 4 cardinal points).

http://en.wikipedia.org/wiki/Native_Americans_in_the_United_States

diagram3.jpg
051izapa.jpg
diagram3.jpg

051izapa.jpg

Maje, Izapa stele

14913450.jpg

amer513.jpg
amer513.jpg

Od Kine do Maja: solarni znak C (ognjilo)

kultnihleb.jpg

Najstarije ognjilo na svijetu (Starcevacka kultura, Muzej Beograda).

Poslednja izmena:
neolitnova.jpg

Figura "Kultni hleb" pripada peridu vincanske kulture.Figura je nadjena kod Starceva u blizini Panceva. Na figuri je potpuno jasno ucrtano jedno cijelo i pola drugog ognjila (ocila).

neolitnova.jpg

neolitnova2.jpg
neolitnova2.jpg

Srbsko gnjilo (bozanski simbol C) na najstarijem kalendaru na svijetu (starcevacka kultura, peti milenijum st. ere). Kosi zraci su zraci sunca. Ugao najviseg zraka je oko 45 stepeni azimuta, tj. od linije horizonta (zelena vertikala), sto znaci da je u pitanju proljetni ekvinocij, proljetna ravnodnevnica i pocetak proljeca kad se Sunce u toj geografskoj zoni krece linijom nebeskog ekvatora. Od zimskog solsticija do ljetnog solsticija je sest mjeseci (sredina je zelena linija - pocetak proljace) i to je predstavljeno sa sest podioka na kultnom hljebu.

90˚ = zenit = nebeski ekvator = linija kretanja sunca prvog dana proljeca
Duzina E-S = vrijeme od pocetka zime do pocetka ljeta

Hajde, moze li koja pametna zamjerka bez umne prdljavine po tastaturi? :super:

Poslednja izmena:
@Hrastovnik

Indijanci i Srbi...istog porekla!!!
Kinezi i Srbi...isto tako

dobro bre ljudi,kako vas nije sramota,da se tako sprdate sa Srbima...sto rece,Krinka,ja kao Nemac,pa nedozvoljavam tako nesto u ovolikoj meri....prosto mi zao
a vi brate sve u 16
dal si ti Hrastovnice,iole istorijski pismen...znas li koje su osnovne fizicke karakteristike pojedinih rasa na zemlji...te koje su belcima,kojima pripadaju Srbi....kako se mogu izjednaciti Kinezi-Indijanci i Srbi.......ima li Srba u Africi...crnaca???

@Hrastovnik

Indijanci i Srbi...istog porekla!!!
Kinezi i Srbi...isto tako

dobro bre ljudi,kako vas nije sramota,da se tako sprdate sa Srbima...sto rece,Krinka,ja kao Nemac,pa nedozvoljavam tako nesto u ovolikoj meri....prosto mi zao
a vi brate sve u 16
dal si ti Hrastovnice,iole istorijski pismen...znas li koje su osnovne fizicke karakteristike pojedinih rasa na zemlji...te koje su belcima,kojima pripadaju Srbi....kako se mogu izjednaciti Kinezi-Indijanci i Srbi.......ima li Srba u Africi...crnaca???

Indijanci su istog porijekla kao i Srbi, kao i Hrvati, kao i Rusi, kao i Poljaci i ostali indo-evropski narodi. Pogledaj jos jednom sliku majanskog boga sunca i vidjeces da pored krila ima i bradu i brkove sto Indijanci nemaju (uticaj zivotne sredine). Dakle su opis svog boga i njegove simbole ponijeli iz prapostojbine.

Ljudi su ljudi, a rasne osobine primaju se uticajem geografskog podrucja na kojem se dugo vremena boravi, a kao prvo i prvo Indijanci nisu posebna rasa jer postoje samo tri rase ljudi: bijeli, crni i zuti.

U Africi nema Srba crnaca, ali jos su opstali Taurezi, potomci Venda i Alana i jos nekih njihovih saveznika Skito-Sarmatskog roda, dakle su porijeklom isto kao i Srbi. taurezi jos u svom tradicionalnom pismu imaju nama prepoznatljive slovne simbole od kojih neke mozemo naci u vincanskom pismu, u simbolima Sarmata, u cirilici i glagoljici i na steccima (Tuareg Tifinagh): http://en.wikipedia.org/wiki/Tifinagh

O Imenu Taurega (Berbera):

"The origin and meaning of the name Tuareg has long been debated with various etymologies advanced, although it would appear that Twārəg is derived from the "broken plural" of Tārgi..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Tuareg_people

"This is the Scythian/Sarmatian god Tara (Targitai) corresponding to the Indo-Aryan god Indra. The name Tara comes from Scythian/Sarmatian tara 'fire; horse; carrying across; saviour; protector; clean; clear', cf. Old Indian tara 'fire; horse; carrying across; saviour; protector; clean; clear'. "

http://www.anthroglobe.info/docs/Sergei/scythian-sarmatian-meotian-beliefs.htm

Za moju pismenost ne brini, potrudi se ti malo oko svog znanja prije nego se zaletis ko june u obalu.

Poslednja izmena:
@Hrastovnik

Rode....Indijanci su najblizi upravo zutim ljudijma....svi su odreda crnokosi...nepostoji plavoki i plavokosi indijanac
a amerika...severna...nije neki kontinent gde se narocito menjaju ljudske karakteristike,jer su belci,isti,od kako su dosli u USA

znaci,teorije su idiotija,i daj mani se inki i maji,ljudi izrazito drugacije fizionomije od slovena..pa oni jednu dlaku nemaju na telu...sem kose i genitalija,...a o bradatom bogu...to je vec posebna diskusija....moguce je pre da su posetioci sa nibirua ili neznam ni ja sta...to je misterija zaista
ali srbi...sloveni i latino americki indijanci...daj molim te

pa i spanski doseljenici tamo zive.......pa se nisu promenili vec 400 god

cuj....ja sam ipak zato,brate moj po kristu,da mi ipak pojurimo i crnce po africi......a evo i zasto
kada su srbi,stigli do centralne afrike,u svom proputovanju po svetu......susreli su se sa teskim uslovima...dani vreli,a noci hladne
i tako,posto je medju srbima,bilo i starijih ljudi,noci su im p[osle vrelih dana,tesko padale,tako hladne i velike temperaturne razlike.....e onda su babe narocito kukale,da im je hladno
zima babi zima babi zima babi,culo se medju srbima tada vrlo cesto,dok su trebovali cebad,za svoje stare
tako su,po tome krstili drzavu,danasnju...zimbabve

zimbabve ima neke kule i tvrdjave tamo,sto inace,znas,crnci nisu sposobni da izgrade..mentalno,te ja mislim,da to mogu jedino srbi,koji su tamo bili

prica o zimbabveu je takva.......ako su lagali mene,i ja tebe lazem saad...kazu da je 100% istina......zapravo,ovo o nekim utvrdjenim gradovima tamo jeste,ali,ti i ja znamo,da to mogu biti jedino srbi,jer ko bi drugi u to vreme bio sposoban?

posle afrike...srbi su pohodili i ameriku......presli reku potomak i naselili manitoba-u (tacnije bosanski srbi) i jos mnogo toga,ali o tome u sledecoj epizodi:)

eto,ako ih nemozes pobediti,pridruzi im se:)

A u bre ala ga sada zakukuljiste, a vec sam poceo polako da padam u depresiju zbog Baje pivljanina radi mojih postova,ali sad!!! sam tek video da sam ja jos koliko toliko za tolerisati,a li ti Daroka rode si me p.reebo po pitanju srba,ja sam se samo salio kada sam rekao da su srbi=svemirci :D pa jos i krinka5 da te podrzava u tome a sve to negirajuci ispod obrva gleda makedonac Sandanski ,mora da mu je krivo sto nema makedonaca na mesecu:hahaha::rotf:
jedino gde se slazem je sa Hrastovnik-om (mada si mi poznat :per: ) ne po izgledu nego po karakteristici tvoga pisanja i ideologije :per: :D da severno i juzno americki indijanci su mongoloidi (slicni kinezima,mongolima,eskimima) tu si u pravu 100% a sto se tice meseca daj bre da ga poklonimo makedoncu ;) necemo mi propasti
nego hajde da Sandanskom da prepustimo mesec ima nas srba na nasoj planeti pre meseca :per:

Sabacc je igra koja se najvise igra u rat zvezda galaksiji dolazi iz Sabca iz planete Servia gde zive Serbi.

http://jedipedia.de/wiki/Sabacc

korkanj @ daj nam postavi kojeg prastarog kosmonauta , one figure i reljefe na crkvama da dokažemo nevernim Tomama odakle su došli Srbi.

Hahahahahaahah:hahaha::rotf: jel rode a sta bi sa Moreuzom more-uzeo ko kome i sta je uzeto ;)

Sijatl-e sta li su tu srbi posijali bas me zanima,

Aljaska =ala ljaska/ laska kome li su tu laskali isti ti moji srbi ;)

Toronto= to je bio jedan tipus (naravno srbin) imenom Ronto umesto da kazu tako je Ronto oni su povikali, TO Ronto skinuli gace i golom g.uzicom skicili u koprivu :D i osta Toronto ;)

Egipat = Slicno Ronti samo se ovaj tipus zvao Egi i dok je trcao palci mu se posvadjali noge saplele i pade tada svi povikase Egi-pad doduse ovo slovo D se kasnije izgubilo palatalizacijom i postalo T ;)

Sirija = takodje nase poreklo ali u ovomn slucaju je zenski rod.Pravo ime se ne zna ali se zna da je bila jako dobar trgovac i tako setajuci po raskosnim ulicama svoga grada vikala je kupite Sir evo idemo SIR I JA i u narodu osta SIRIJA

Mezopotamija = E ovo je malo cudna prica o jednom halapljivku koji je samo voleo da jede meso,a povrce ni da pipne i tako svake noci ceka da celo pleme zaspe onda se polako prikrade u pusnicu (tada nije bilo frizidera a ni struje) i pocne da tamani po mesu,ujutro kada se pleme probudilo i krenuse da doruckuju udjose u pusnicu kad svrc milojko nema mesa i pocese da ispituju ko je potamanijo meso ,prvi put, drugi put,treci put pitase kada javi se Mija/o koji nije umeo razgovetno da prica i rece; evo ja sam MESO-POTAMAMIJA ;)

Amazon= Ovo je malo tuzna prica o jednom Srbinu brkajliji po imenu Zon.Koji je ziveo u juznoj americi iz plemena Buku-Luku pos.rani kljun i njegovom ocu Ptica koja se rita.Dok je jednog jutra Zon krenuo na reku da se malo podapere oklizne se i upadne u reku,ali to je srecom video njegov otac i otac se ritne i potrca prema reci i poce ga dozivati ZONnnn.... Zoonnneeee.... AMA-ZON javi se kada ti kazem
medjutim Zon se nije odazivao na poziv svoga oca,malo da je njegov otac znao da kada je Zon upao u reku da su ga pojele ga pirane, posle duzeg dozivanja sina otac Ptica koja se rita je toliko bio ocajan da je umro,ali ne od slomljenog srca za svojim sinom NE!!! nego od svog ritanja koliko se ritao niko od seljana mu nije mogao prici da ga smiri pa su ga naprangijali KOPLJIMA sve dok se nije prestao ritati.

Poslednja izmena:
1286140.jpg
1286140.jpg

Dolmen, Koreja. Ovakvi spomenici srecu se od Koreje do Britanije.
220pxburialmoundsatgyeo.jpg
220pxburialmoundsatgyeo.jpg

Tumuli (gromile) su nacin sahranjivanja Sarmata. Tumulusi i gromile u Koreji.
silladecoratedslab.jpg
silladecoratedslab.jpg

Solarni simbol C oko sunca iz drevne Koreje.
220pxkoreasillacheonmad.jpg
220pxkoreasillacheonmad.jpg

Od Koreje do Kelta u Skotskoj: ognjeni konj solarnog bozanstva sa simbolima C (drevna Koreja).

Przite se malo, przite, ljeto je! :super:

Da vas ovo ne jede, ne biste dolazili na temu! Duhovna groznica ce vas ipak dokusuriti. :hahaha:

Poslednja izmena:
cek korkanj
nije fer,zaboraviti i Srbe u drugim mestima

ja sam vec naveo zimbabve i Srpsku Afriku....ali...obrati paznju na prelazak iz Evrope u Severnu Ameriku...meni inace najdicniji period srpske istorije,jer su Srbi,cirka 15.000.000 god pre Kolumba,presli Atlantik

Na tom putu prvo su naisli na Karispska ostrva,...mislim da o Jamajci i Haiti-ju...netrreba posebno trositi reci ko je prvi stigao ovde...a Srbin ce,..ja majka,ovo je sd Srbskas zemlja.....Haiti....Hajd i ti,to je bilo kad je jedan Srbin,hteo da ostane na ostrvu...nije hteo u Ameriku,danasnju USA....jer mu se svidelo...i Srbi ga ubedjiivali,Hajd i ti sa nama,Hajd i ti hajd i ti i osta Haiti

U Americi,,....Srbi......vise nego dovoljno dokaza...ja ponajvise volim reku Potomak...gde je rodjen,prvi Srpski prestolonaslednik,na tom putu,izdanak i potomak vaskolikog Srpstva...te je po njemu ta reka dobila ime,a Washington,nije dzabe tamo smesten...tj glavni grad.....necu pominjati da je taj veliki Srbin,imao dvojno drzavljanstvo..USA i Srbije...nekad smo bili jedno,a danas nas bombarduju,olosi

Manitoba...moje omiljeno mesto,jer se po prvi put pominju bosanski Srbi!!!! to je vazno.....jer sta bi mi bez RS i u to vreme,elem,neki su Srbi hteli da se trajno nasele tu...ali su ovi drugi,znajuci da postoje lepote na svetu,poput Bosne,rekli ovima...mani to ba...ma mani to ba ima bolje bolan...i tako osta

dali treba pominjati Vajoming? pretecu Valjeva......Oregon....Nebraska...zapravo Ne breskve....jer su mislili tada Srbi,da su jos zelene,te da ce se proshrati od njija:)

Elem...Srbi predjose Barencovim moreuzom u Aziju...i u nepregledne Srpske ravnice...takodje naseljene Srbima,jer je tada na citavom globusu Srbije,bilo Srba......tu su,kako korkanj rece,Srbi ogladneli malo,od tog puta po svetu...ko Jovanca Micic,i rese da jedu sira...onaj,iz sirije,sto malopre pomenusmo,ali Sirija je daleko i nema sira,i onda,Bosanski Srbi...a ko bi drugi jeli,pocese da uglas vicu...jeduci bravove i hleb,i jelene i ostale djakonije iz Evrope i Azije poput kukuruza,paradajza i krompira,koji su Srbi gajili jos pre zvanicnog otkrica Amerike......povikazse..sir nam fali Sir ba konobaru...Sir...Sir ba..on rece,jeste bolan ne pravi se lud...daj sir ba!!!

i tako osta Sibir..........malo su ovi klosari posle to izmenili...mislim na ustase iz Vatikana i Nemacke i Austrijske govhnare,koji su se osmelili da posle 15.000.000 godina,napisu o Srbima gomilu lazi i besmislica....jer su bili jajare i smradovi brate u to vreme,a Srbi su vladali svetom,oni su klosarili samo,i cekali da Srbi propadnu...sad,su poceli da sire mooda brate...i da sheru o Srbima...kako su Srbi Sloveni,kako su Srbi ovde dosli i tako nesto brate...to su sve Ustase kazem ti,i nista im netreba verovati.........

Znaci...olovke i knjige u sake,i putevima Krinke i Korkanja te ostalih forumasa,da razbijemo tu Vatikansko-Ustasko-Svabsku zaveru,koji su bezocno cak rekli,da Japan nije Srpski!!!!! odkud im samo hrabrosat:(

Oдломци

ИСТОРИЈЕ СРБА

ВЕОГРАД.

У ДРЖАВНОЈ ШТАМПАРИЈИ

1872.​

О старим Кинезима и њиховом судару са Србима

''...Да су Срби одиста од искони живили преко Хималајских планина по дан: тако званом Тибету и у тако званој Китајској империји, и са овима час потискивани даље Сибиру, час опет покоравани и преливани у Китајце, имамо и сувише како историчких дата, тако и остатака трагова о истоме. Борбе ове Срба са Китајцима ови су нам последњи у неколико описали називајући их, по свом обичају разним именима и немогући изговорити писме р но увек као л а и м и т.д.називају их час Сјамбима, Селбима и т.д. урачунају их час у Монголе и остала племена, а час опет ове у Србе доказујући: да се једни у друге сливају и т.д.
Још у најстарија времена, европске ђеографисте знаду за земљу Seres — Serbea — и народ тог имена, коме незнајући правог значаја — као што је поготову свуда и данас — доводе га час од финикијске речи Ssaerbahh која, веле, значи удаљену страну, а час опет од римске речи serum свила, која постаје од речице ser и која значи ништа мање ни више до свилену бубу и т.д, Разуме се само по себи, да оваково тумачење и нагађање невреди ништа, као и финикијска реч, која значи далеко, удаљено и т.д. тим пре, као да за финикице, Африка, Балтијско море чак у Европи и т.д. нису ствари joш даље, а нарочито дан: Јапан и острви океански, а по некима чак и Америка и т.д.
Сами Финикињани ту су земљу називали Saerbah одкуда је и оволиких уметака h и s хтејући самим тим означити Србе и Србију. Ствар је у овоме: што тадањи стари народи о тој Србији и Србима нису ништа друго знали, до ово; да се простире од Хималаја до Сибира и Скитије или средње Азије. Од 14 племена, неки напомињу само неке људоједе и т.д. од којих смо на једном месту нека поменули: од градова Jsredon, Serica и Sera - Serba...''''

''...овим чистим српским именима градова, села, вароши, река, језера. планина, места, развалина и т.д. налазимо јасне и праве доказе некадашњег живовања српског, у бившој овој некада његовој а сада туђој земљи и држави.
Тако да почнемо од Тибета: Нано— хе р: кад јој се одузме ово кинезско хе, које у идућим именима где га буде нећемо ни писати, онда излази чиста наша Нана, мати и т. д. Чен, Божан, Милован, Бан, Чујан, Људин, Чедо, Данаши, Брама, Лујан, Досјела пл. Јарлин р. Макјен, Сила, Јарак, Милам или Милан, пл: Мањка, Корчука, Лишан гр., Лаертан, Сареб - Салеб - Алогонти, Мили, Драгор, Јадигол, Коњчак гр: Пољача р: Керун, Шибан, Аца пл., Добјела пл., Лука р: Банму, Малин, Зобана, Куна, Банчана пл., Банча, Сарбилин, Бачун, Божан гр., Бачур, Ланан р., Цича р., Баго пл., Сабије, Самба или Сарба, Срби, Маро, Сила пл., Лагун, Јанда, Сјамбра или Србица пл., Омча р. Ривуча, Рупељ, Јујбјела пл., Сочујла, Моба, Бједа, Чун, Богун, Чаја р., Ванка, Каки, Идар пл., Чуила, Теватан, Самча р. Додан пл., Додан, гр. Конча р. Даноски јам: Бујча р. Манадин, Шар пл. Лацо јез: Сјеган, Камча р. Себандо или Србандо гр. Тан, Бушила пл: Чакља пл. Барилан, Тарчун гр. Бучиндо, Мутич језеро, Mутић p. Укча, Рудник, р.Чулакан Цјан пл. Рјечен, Бигун, Кона, Женчила, Лумари, Кјемидатан, Шума, Тјемо, Конанча р. Немда или Неда, Чадо, Колеба, Чулакан, пл. Ценила село и р: Бјегутан, Класа гр. Самје, Чедан, Јара гр. Тонкар гр. Бјелбун, Сера, или Серба, Неданвар, Камбача, Белам гр. Тала, Жунча р: Немча р: Нагорчун, Контен, Зорјан, Омилин, Хонтен—иjy, Молин гр. Тарден, Сањарни гр. Јара. Чанбуча р. Племе, Горкинца, Нелама, Литан, а Хласу главни град зове прост народ Леса, Симача, Дујој, Бабуши, Ридак, Драгојан, племе Холо потомци старих Цана, Тир, Данаши, Гора, Луч пл. Гора, Батан, Сисун, Даља, Гуша, Водуни, Дати, Богун, Чадо, Сербандо, Борилан, Банбара, Осучани, Мечогуни, Куси, Бенама, Леј, Жељун, Момин, Секарчун, Самака, Чунгор, Сажун, Ниш. Чуво, Цуванлун, Лађина, Жеја, Пинша, Лају, Часун, Мога, Сеча, Сека, Дуљин, Јала, Чедан, Нимучин, Лева. Пелун, Неман, Ладичудо, Баја, Храгор Хор, Кука, Чајки, Сирахабу, Бајин, Ходода, Дубумри , Секча, Шака, Рало, Ингора, Мучи, Сирака, Чоногора, Цумље, Балуна, Шибанора, Думиња, Сурбоје народ, Сечар, Гуча, Облаја, Серби, Гусјо, од госа господин, Несјарба толмач, Тогуцјела пл: Јагарла, Сјенба, Ладин — Сјерба пл. Личу, Бечу, Момин, р: Лечу р. Сечу р. Дугајла, пл. Добула, Дангуба, Богун, Бади и Надо пл. Сјабандо, или Србандо обл. Србјандо, Чила и Бутила пл: Бидала пл. Батича р. Кокча, Деча, Дечан, Санча и Закуча реке, Будила пл. река Србидун, Сункала, Гола, Цјела, Гогала, Керуша, Живакиња пл. Бача, р. Тунла пл. Сенби р. Лоба р. Недан, Сенба или Серба, Ларба, Јава, Сечен, Бодуни, Римуча, Чуба, Самје, Речан. Речје, Дичан, народи Сенбо, Cјекаp, Часат, Сјабри или Цјабри, Цјабарци ред Ламиста, Андин, Анга, Ба обл: Бачу окр. Багуан р. Бајши, Баја, Баосјан, Баохан, Ван срез. Вудин, Видин, Булан, Вујан, Гучан, об. Дамомин , Даљига р: Дасја ср: Дидо, Дичен ср. Ича. Ини. Кућа обл. и вар. Лумин, Лича пут, Ломан гр. Лашуј, р. Лугошан пл, Луга долина, Малишар ср. Мигун ср. Мобан, Нин, Ноћан, ср: Ниш, Синвеј, Самча, Силишан, Цичин, Синхо гр: Сунцо-ху долина, Сјабјан, Чан некадашња престолница Китаја, Чеси пре Христа народ и држава сада где је Турфан, Чича, Шишин гр. Јечан гр. Јасан ср. и град Јанче. Јанша, Jакшa. Башуј река , Бајан р. Биље p. Бинча p. наша Винча, Морава — Бинче гp. Бишe, Бошан пл. Богај, Бунај гр. Бугур гр. Лутај Сланско, гр. Ванди гp.Војан гp.Вувеj об. Вулахангр.Веј Граоран гр. Гочан, Гичен или Драгичен гр. Гичен об. Гујан гр. у об. Уратској. Гујци обл. Хума стара држава, Дај обл. Дачен гр. — Драчен — Драч — Далај гр. Тола р. Жан и Maн об. Kopиja гр. Куча обл. и гр. Лаха р. Лишан пл. Лојан гр. Лукчан, Људмин, Лишан или Саварба тог пл. Леке, Лелин об. и гр. Лејша р: Лучеин, Лукчак. Љамцин гр. Мочуан р. Majшан пл, Мијушан пл: Минша, Меница, Мудри г. Муха гр: Нами р. Науп, Нинчен, Нинхан гр. Ночуан р. Памир пл. Пишан, Пишинај, Помир пл. Пулу, Сербик, Сијан гр. Сила, Синчен. Сињчен, Сија, Солин, Стражар, Сурбјеса, Сушен гр. ст. цар: Сушен Сјевушуј р. Серлик гр. Сјанбишан пл. Таман, Темнић, пл. Торбогатај, Терам, Јека р. Јалуга, Камичак, Букашан р. Јан-шан обл. Јан град. Ухуан пл. Ум окр. и гр. Хама или Халмил обл. и гр. Хангај пл. Инша пл: Ниша гр. Отан.Синчен, гр. Хила гp. Сјачу обл. и пл.. Сјаши пл. Целичен гр: Хума гр. Циљан пл:Чуди, Цвиљен, Чеши народ такозвани предњи и стражњи, обоји су пропали и слили се са Китајцима, Чаду об. гр. Чичен гр: Чила обл. Шара пл. Јесил, кул: јез, Шара р. Субурхан или Бунка, Хара р. Боро р. Дулоша пл. Могајта пл. Норин р. Серба и Тола р. Богдо пл. Сибоски, Шибета, Хорбата пл. Јан р. Бодалин пл. Гирин град, Одола, р. Сиван, Бедуна, Усура и Клисура р. Ниман р.Сирха-Сирба, Шобарта - Сабарти — Гвозден, Пећ пл. и река.Пећа.Татан јез. Микања р. Нинка гр. Сагистан, Дукан р. Чуо р, Шикања, Ечин гр. Роват пл. Китенен, Китици пл.Хајдар Муња пл. Ажар-нор јез. Санташ и Лепепац р. Лепша p. Текша р. Хомгор пл. Jaр или Jaрa об. и гр., Чуј рек. Убса, Громба, р. Тиса или Teca Maлга или Магла пл. Taмиp р. Косогор јез. Селби или Серби Милан, пл
А да Китајци писме p изговарају као л види Рит. стр. 142. 1. Н. Tимков и други — Катуна р. Бјелуха, Звечан, Кемчики. Могарак пл.. Бијаса p. Кезир р: Мазар р. Дунбади, Чада, Народа пл. Гашун пл.Сенчи, Сурбуни, Лужа, Хора пл. Уде, Мирчај пл; Гилан - нор, Кујтуна р. Налиха, Мукота или Госо, Сладан Цука р. Толанхора план. Луцја р. Серба пл: Богана, Зарин пл. Кућуна р. Oрошани, Чубар, Онани р. Сирбјо, Војска Белбог Чидера и Чуј р. Отрар, Корсоња р. Коча, Номир р.Томча р. Ижа пл. Тарча, Моталан, Торташ пл. Mирча пл. Пиштан, Јаркан, Јаркап и Старча, р. Majaр пл. Кора р. Сирба, Ништаo, Пески, Богањамур нор. јез. Либача пл. Сарби, Усу р. Паја гр. Чига, Роман, Брлуча пл. Борота-гол р. Царни гол р; Сокол р. Чурлута пл. Трсић p. Чачан пл: Чује гр. Токсав р. Субјеси—Србјеси, Ничан, Сталак, Баба пл. Кушер р: Гурба-доби р. Кућукбај р. Шертиња и Бога-шертин јез. Дубнор јез;. Белагор р, Муруј р. Ница, Улен, Мурен р. Умин, Дучин, р. Чатуј-чен; Цича, Минче, Гроздан, Бандиди, Грачум. Даткун р. Хомаи, Роптанкит, Кошуј р. Жељан, Бејла, Дубсу-нор јез. Атангол р. Нагорни јез: Цисе јез. Шара јез: Челучан гр. Бодангир јез, Гујаче, Ечине р. Орахон Језгран р. Једер, —Јадар —р. Изалут р: — Изисти — јести — Босут јез. Тура јез: Јерута, Гончин јез. Суте јез.Махор р. Чабга јез.Ток, Мухан, Бодарић р: Јон р. Туј р. Бојир јез. Селодин, р: Пачала р. Сенча пл. Тор р. Думан р. Дурбот, Бунар, Дубкора и Ладура р. Бачун. Крушар, Досели, Могој, Одад, Абача. Јањта. Рукачем, Шибета, — Србета, — Кода, Отун, Сибортај, Обачунор јез. Сарабо, Сибе — Србе — р. Стражун, Горбон р. Гордуча р.Јаркута, Причан, Дебатај р. Махај, Јаман, Сјанча-хе р. Леор Шака р. Кемир, Оден, Туман р. Зорка р.Селе, Стожар и Самиша р. Јака и Чама р. Дикча и Каљуга, Шумар р. Гирин-хакон гр. Сироб р.Сирун и Јарон, Мељун,р. Мор р. Бођањ р. Сењул, Олеми, Махора, Дун р. Парен р: Хата, Утун р. Чана, Оди, Приштин, Ладура, Ниша, Kaмоp, Тенке, Рад. Ибер — Ибар — Учу, Колар, Курил, и Арунаили Japуна реке, Тунен, Немир, Колин и Мулур р. Барин, Шорун, Курчетај Ширета Ниџиси или Ниши-си, Љаха, Лита, Кудин, Вила р. и т.д. — види Карту об. Ам. Граф: Куш: Без 1859. год.СП. Кар: ст. 1854 вид. А: Рит зем: Азији: Тимков пут чер: Ман: Диман Дурвиљ пут вокр: свhт: Јоакињфа об. нар. Тибет: и Хун: Опис тиб: и т.д.
Оволика побројана места, која чисто српска имена носе, држимо да ће свакога убедити о наведеном...''

Тако дакле нека се неузме ово што се преводи у виду чистих Срба, но неке у пола отуђене масе српског народа, која борећи се неколико тисућа година са Китајцима, као такова, напоследку издише и утамањује се бар још под својим народним српским именом ако не и језиком. Млоги узимају ове Сјанбе или Србе за китај. племе. Оно сада и може бити да је се у корејска племена прелило, али да нису тада била Кореjци јасан је доказ што се престављају као бели, а не црни људи и т.д.

''...У почетку династије и владе Гуан-ву Хуни покоре Србе, па са овима и својим рођацима ухуанским племенима насрну на поднебесну империју и стану је страшно опустошавати одводећи у ропство не само просте поданике китајске него и чиновнике, необзирући се у своме варварству ни на један кружић мандаринског и чиновничког одличја, па и ни на једно обојадисано перо и остале њихова господства и божанства знаке. Срби се ослободе од Хуна и као сајузници ових нападну на Китај, али их управ. обл: Цзи-Чун разтера, пороби и т.д. а недопавши робства пошљу своје посланике двору тражећи обнову сајуза и т.д.
Да би се горње наше речи оправдале, најбоље ћемо учинити, да наведемо превод китајских списа у коме и над Србима владаше до њиховог додира с Китајцима, као што ови по својим (државо) политичким списима говоре — од бегства — такође нека китајска династија:

''Срби састављају бокову грану дома Дунху, а оделно од овога настане
се на планинама, кoje ce прозову по имену њиховом Срби-шан.'' ...''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back