"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
184dh.jpg
184dh.jpg

Bros iz rimskog vremena nadjen u danasnjoj Germaniji sa solarnim simbolima Sunca. Dvanaest cvjetova oko izlazeceg Sunca je dvanaest mjeseci godine (sest mjeseci proljeca i ljeta iznad linije nebeskog ekvatora i sest mjeseci jeseni i zime ispod linije ekvatora). Na brosu se jasno vide cirilicna slova п, prvo slovo boga Peruna.

Sta je sa komentarima (ili vakcina vec djeluje)? :super:

Poslednja izmena:
Ein Panduren Fähndrich aus dem Temeswarer Banat
Jedan Pandurski zastavnik iz Temisvarskog Banata

Mein Aufzug muss führwahr in Deutschland seltsam scheinen
Moje odelo (odora) mora zaista cudno izgledati u Nemackoj
Doch gebe ich an Treu und Muth niemanden nach
Ali nikome ne zaostajem po pitanju hrabrosti i vernosti
Ich lasse Leib und Blut und rechne nur zur Schmach
Ja predajem telo i krv i racunam na sramotu
Wan ich die Fahne foll salvirn auf Saufen Beinen
Kada cu Kada cu zastavu (poslednje recenice nemaju smisla, ili ih zbog loseg vida nemogu valjano desifrovati)

U svakom slucaju nije rec o bogu Shamash

Poslednja izmena:
Tu je ime boga Sunca Sur (asirski Shamash, sto znaci samac), sarmatski So po kojem su i Srbi i subara dobili ime i cije simbole Srbi imaju na grbu (likovi Sunca su na subari ovog vojnika):

English: Mesopotamian Sun God Shamash; Assyrian Relief, North-West Palace of Nimrud (room B, panel 23); 865–860 BC. (ognjilo iznad njega)
800px-Shamash.jpg

Hetitiski ''Samac'' (dva ognjila)
zincirli15.jpg

Ein Panduren Fähndrich aus dem Temeswarer Banat
Jedan Pandurski zastavnik iz Temisvarskog Banata

Mein Aufzug muss führwahr in Deutschland seltsam scheinen
Moje odelo (odora) mora zaista cudno izgledati u Nemackoj
Doch gebe ich an Treu und Muth niemanden nach
Ali nikome ne zaostajem po pitanju hrabrosti i vernosti
Ich lasse Leib und Blut und rechne nur zur Schmach
Ja predajem telo i krv i racunam na sramotu
Wan ich die Fahne foll salvirn auf Saufen Beinen
Kada cu Kada cu zastavu (poslednje recenice nemaju smisla, ili ih zbog loseg vida nemogu valjano desifrovati)

U svakom slucaju nije rec o bogu Shamash

Doduse, ja ne znam njemacki, ali... Sur (Schamash)? Slucajnost koja moze biti putokaz. I na zastavi je sunce, i na kapi je sunce.

Poslednja izmena:
Hyacinth_and_Apollo.jpg

ocevi grckih bogova Hiacint i Apolo (obratite paznju na instrument na kom sedi Apolo, to je ustvari harmonika (lat. Serbiae primus accordion), koja se sa znatno promenila razvojem mehanike, ali takodje se razvlacila). Po intrumentu, mozemo da zakljucimo da su grcki bogovi bili Srbi!

kw4mmjbwszqikr7ctsc.jpg

Dzingis Kan (Dzin + Ginis, obe reci su srpskog porekla, oznaka za nesto veliko) verovatno se odnosi na dva perca na glavi Dznigis Kana (smatra se da su od srpske cistokrvne guske (lat. Serbiae thoroughbred anser)). Nesumnjivo je da je Dzingis Kan bio Srbin.

Poslednja izmena:

Не не, грешиш, ово је србски зид:

File:Servian_Wall-Termini_Station.jpg

А изградио га је Срба Туљан (лат. Servius Tullius), Србин (Расен/Рашанин/Трачанин/Трибал/Илир/Скит/Сармат), србски краљ Рима. Од тад су Латини решили да се освете Србима и затру њихову историју и име.
Проучаватељи историје који подржавају тезу да је ова личност била србског рода се, због његовог презимена, називају и Туљани.

Poslednja izmena:
Не не, грешиш, ово је србски зид:

File:Servian_Wall-Termini_Station.jpg

А изградио га је Срба Туљан (лат. Servius Tullius), Србин (Расен/Рашанин/Трачанин/Трибал/Илир/Скит/Сармат), србски краљ Рима. Од тад су Латини решили да се освете Србима и затру њихову историју и име.
Проучаватељи историје који подржавају тезу да је ова личност била србског рода се, због његовог презимена, називају и Туљани.

Kolega mislim da grešite . Na toj fotografiji prikazan je kineski zid. Srbski zid je mnogo veći i stariji a za razliku od kineskog koji se vidi samo sa meseca, prema predanju drevnih srbskih kosmonauta srpski zid se može videti i sa Plutona.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back