dragon x
Legenda
- Poruka
- 52.911
A, ja da sam na mestu srpske policije, ti bi odavno bio u zatvoru.
Čisto sumnjam, u zatvor mogu samo sposobni za izdržavanje kazne. Obavezno psihijatrijsko liječenje je već nešto drugo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A, ja da sam na mestu srpske policije, ti bi odavno bio u zatvoru.
poznato je koliko su toleranti, videlo se po logorima za Srbe... koliko ih ono beshe?Konstatiram. Tuzlaci su alergicni da takve skupove organizira netko tko ujedno negira pogibiju njihove djece na Kapiji od cetnicke granate.
Najtolerantniji grad u BiH sasvim sigurno, no sumnjam da ce tu imati pardona.
Ja kao bivši Sarajlija ti mogu reći da izraz gedžo nismo ni koristili. Za malograđane smo govorili papak, a za seljačine livadić, hahar, rohan, đutan...
Inace, ja znam da Bacvani i Banacani nemaju pojma sta je to geak/gejak a gedza/geak je naziv (ne bih se slozio da je pogrdan) koji koriste Sremci da bi imenovali one ispod Save (ne Dunava), tacnije Sapcane, Loznicane i Valjevce, jer im mi dodjemo najblize komsije. To mu dodje kao nas naziv "prechani" za ljude severno od Save (i Dunava).
Kako se taj naziv koristio za ondasnje seljake, to je verovatno da je ista imenica, dobila svoje pogrdno znacenje u nas onda kada je i imenica seljak pocela da oznacava nesto lose, primitivno itd.
Ajd` da se ukljucim i ja
Gejak je pogrdni naziv za seljaka u pola sela oko Valjeva
poznato je koliko su toleranti, videlo se po logorima... koliko ih ono beshe?
Da, ima tih izraza koliko hoces, uglavnom oznacavaju osobu bez kulture, manira i vaspitanja. No evo ti znacenje rijeci "gedzo" iz usta srpskih forumasa, i to odavde sa krstarice:
Korisnik Wilkolak:
Korisnik rottor:
Dakle, ne znam odakle ti ideja da je gedza = Srbin u pezorativnom smislu.
Odakle je ispaljena vec je arhivirana prica, da je ne pocinjemo uzalud.
Kakva sad djeca u vojnoj koloni tri godine ranije? Bili su rezervisti koji su prvi zapucali. Takodjer da ne pocinjemo, da ne spamamo temu.
Ja kad kazem "djeca" mislim na maloljetna ljudska bica, ne znam sto tebi taj izraz znaci. Ako mislis na "necija djeca", e ybg onda, svi smo mi necija djeca.
Da, to što si citirao je otprilike tako, ali kada Lagumdžija, koji nije Sremac, kaže gedžovanska, vrlo dobro se zna u kakvom kontekstu je to rečeno i koga sve obuhvata. Vidiš, po opisanom u citatima, gedže su stanovnici Mačve, a ja još nikada nisam čuo za neku mačvansku politiku, pa još i primitivnu...da ne zaboravimo i taj atribut, koji je Zlaja upotrebio.
Tako da ti ne pije vode da taj izraz nije upotrebljen baš sa namerom da uvredi i omalovaži. Isto tako, kada vi Srbe nazovete Vlasi, vi to činite sa namerom vređanja i omalovažavanja, mada sam izraz kao takav nije ništa ružno, jer je to ime jednog naroda koji naseljava deo istočne Srbije.
Pa i nije Lagumdzija rekao, nego Komsic.Nazvao ga je seljakom, ukratko.
Naravno da ga je zelio omalovaziti, ali ne zato sto je Srbin nego zato sto doista jeste primitivan.
Ma ja,ne bi on Srbe omalovazio on je multi-kulti sarajevska skola![]()
Latin, nemas uopce pojma o cemu pricas, ne spamaj temu jer sam ti lijepo rekao da necu sad siriti pricu i na taj dogadjaj.
Tuzla, Okružni zatvor - vojno istražni zatvor u ul. Đure Đakovića br.1, na I spratu i u prizemljuU Tuzli? Nijedan, naravno.
meni nije smesno a ni ljudima koji su preziveli tuzlansku toleranciju.Najsmjesniji spisak ikad vidjen.Daj ne budi naivan...
О томе ко има појма би могли можда други причати, не ја и ти...
U tome i jeste problem, nemas pojma o cemu pricas pa pretpostavljas da i ja pricam onako naslijepo kao i ti, a to nije tocno.
Ja da sam na mestu sarajevske policije taj skup ne bi dozvolio.
Dosta je vise sa uporedjivanjem odbrane i agresije!
A ja bih voleo da sam te sreo negde u to vreme.![]()
meni nije smesno a ni ljudima koji su preziveli tuzlansku toleranciju.
Зашто скраћујеш моје постове. Није лијепо да изостављаш онај дио који ти не одговара. Знам да ти је то навика али скужили су те људи, "сусједе"!
Izostavljam nepotrebne dijelove na koje me zamara da odgovaram.![]()
Ti mi reci koliki ste pacenici kad izmisljate zlocine, od masovnih silovanja muslimanki pa sve tako do genocida.Koliki uopce moras biti pacenik da izmisljas nekakve logore kako bi dokazao da su sve strane u sukobu bile iste?