Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 33.299
HOĆEMO GUZICU!
HOĆEMO GUZICU!
HOĆEMO GUZICU!
HOĆEMO GUZICU!
HOĆEMO GUZICU!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Опет идемо у круг.kao sto si i sam napisao, ako ti partnerka tokom sexa dozvoli da je udaras po dupetu (sto i ja volim da radim svojoj) onda je to uredu dok je uz pristanak inace bi to bilo zlostavljanje! e sad isto to primeni na pusenje u zatvorenom prostoru... dok je uz pristanak drugih, uredu... npr. ti u tvojoj kuci pusis, ukucanima ne smeta, OK. ali ako ima neko ko to ne zeli i ne dozvoljava jer stetno utice na njegovo zdravlje, a ti i dalje to radis, e onda je to nasilje i nije nikakav fasizam to zabraniti!
Значи не сме да постоји нити један једини локал у граду од 2 000 000 становника где је пушење дозвољено?Izađite napolje na neko mesto previđeno za pušenje pa tamo pušite.
Tako je
Tesko nalazim gde da pijem kafu![]()
А ти онда немој да седиш за истим столом као и ја.
Тако је једноставно.
Има на овом свету кафанских столова колико волиш. Дозволи мени један, а ти седи за другим.
Ti onda idi u drugi restoran...
Nisam se ni ja saglasio da mi prdiš i podriguješ na beli luk dok ja
meraklijski pijem kafu ili pivo.
Možeš i ti na kiosk po hamburger.
Tako bi trebalo da bude. Pušite kući, u prirodi ili na javnim mestima gde ima onih pepeljara.Значи не сме да постоји нити један једини локал у граду од 2 000 000 становника где је пушење дозвољено?
Нећеш да ме пратиш у тај други ресторан?
Онда је ок.
Тамо ћу слободно да запалим цигарету, а ти седи у првом.
Договорено.
Zabrane su zlo, nije jasno zašto je divljanje u saobraćaju zabranjeno, ubistva, silovanja etc.HOĆEMO ZABRANE!
HOĆEMO ZABRANE!
HOĆEMO ZABRANE!
Moj dragi, dopustite da vam objasnim koncept slobode kroz prizmu društvenih normi i javnog zdravlja. Vidite, sloboda ne znači samo ostavljanje pojedincima da čine šta god požele. Ona uključuje odgovornost prema zajednici i poštovanje prava drugih. Pušenje, na primer, nije samo lična odluka, već ima štetne posledice po zdravlje drugih ljudi, naročito u zatvorenim prostorima.Опет идемо у круг.
Слобода се не остварује кроз забране.
Већ кроз слободно деловање свих појединаца у друштву. Немам ништа против промоције нпеушачких објеката. Али ја никоме ништа не бих забрањивао. Ви бисте.
Није ни приближно исто.
Иди слободно у непушачки објекат.
Какве ја са тим везе имам. ако постоје два кафића у улици, један је пушачки а други непушачки (додатно субвенционисан), зашто ти мораш да будеш у оба?
A da vi nepušači odete malo u mlečni restoran?Izađite napolje na neko mesto previđeno za pušenje pa tamo pušite.
I ja krenem u grad ne znajući da je u tvom klubu dozvoljeno pušenje i ni kriv ni i dužan se nagutam duvanskog dima.Нећеш да ме пратиш у тај други ресторан?
Онда је ок.
Тамо ћу слободно да запалим цигарету, а ти седи у првом.
Договорено.
Moj dragi, dopustite da vam objasnim koncept slobode kroz prizmu društvenih normi i javnog zdravlja. Vidite, sloboda ne znači samo ostavljanje pojedincima da čine šta god požele. Ona uključuje odgovornost prema zajednici i poštovanje prava drugih. Pušenje, na primer, nije samo lična odluka, već ima štetne posledice po zdravlje drugih ljudi, naročito u zatvorenim prostorima.
Dakle, ograničavanje pušenja u određenim javnim objektima nije zabrana slobode, već zaštita prava drugih na čist vazduh i zdraviju okolinu. Ako postoji podela na pušačke i nepušačke objekte, to omogućava svima da izaberu okruženje koje odgovara njihovim preferencijama i potrebama, čime se poštuje raznolikost i individualnost. Dakle, nije stvar prisile, već ravnoteže između slobode pojedinca i dobrobiti zajednice.
али на то већ имамо мој пост о слободама.
I ja krenem u grad ne znajući da je u tvom klubu dozvoljeno pušenje i ni kriv ni i dužan se nagutam duvanskog dima.
U kafanama se dimi bez prestanka,Овде сам говорио промотивно о забрани пушења у болницама и сличним објектима.
Међутим, тема је пушење у КАФАНАМА.
И ту сам промовисао идеју да се субвенционишу непушачки угостеитељски објекти.
Али и да постоји простор и за пушаче.
То је слобода.
Забрана свуда је фашизам.
Pa sad, ne verujem da pušenje može da spada pod slobodu. Ako ti ugrožavaš zdravlje drugih, onda ne možeš da se pozivaš na slobodu. Ne ugrožavaju nepušači pušače zdravim vazduhom nego pušači nepušače dimom.
Све је то ок што си написао али ви непушачи не пристајете да постоји макар само један једини локал у граду од 2 000 000 становника где је пушење дозвољено. То је проблем. Вама смета чак и тај један једини локал.stoti put pisem, ne zelim nikome nista da zabranim!
ti mozes slobodno da pusis, a tvoj ortak da loče, nemam problem sa tim!
svako moze da radi sa svojim zdravljem sta hoce... imam samo problem sa tim sto ne zelim da i mene trujes, ili tvoj drugar posle tako odvaljen da sedne u kola pa da vozi i mene (i sve druge) ugrozi!
jel kapiras?! nikakvog fasizma tu nema sto hocu da ostanem ziv i zdrav i sto to i tebi zelim da manje pusis ili potpuno prekines, ili tvom drugaru da ne pije toliko alkohola da ne zna za sebe.![]()
U kafanama se dimi bez prestanka,
Al' sve više ljudi to smatra odvratnošću blanka.
Zabrana pušenja nekima je kao noćna mora,
Al' za druge je to spas, bez suza i bez kora.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, to je istina,
Ali važno je razumeti - pušenje nosi rizika fina.
Subvencije za nepušačke lokale, to zvuči kao raj,
Dok pušači u oblake dima, svoje mesto zauzimaj.
Sloboda je bitna, to niko ne spori,
Ali zdravlje drugih ne sme da bude u stvari gor'ko-gori.
U kafanama, možda treba naći balans,
Gde svi mogu biti zadovoljni, bez dodatnih balansa.
kao što ti je već @Araon napisao, zašto bi država trošila pare iz budžeta na subvencionisanje nepušačkih lokala, da bi ti mogao u nekom drugom lokalu da pušiš?!Опет идемо у круг.
Слобода се не остварује кроз забране.
Већ кроз слободно деловање свих појединаца у друштву. Немам ништа против промоције нпеушачких објеката. Али ја никоме ништа не бих забрањивао. Ви бисте.
Није ни приближно исто.
Иди слободно у непушачки објекат.
Какве ја са тим везе имам. ако постоје два кафића у улици, један је пушачки а други непушачки (додатно субвенционисан), зашто ти мораш да будеш у оба?
Irska je bila prva država koja je zabranila, oni su poznati kao notorni fašisti.Спада у слободу, јер ја пушим а не други. А тај други ако нема ништа против да ја пушим, не видим шта има ти да бринеш његову бригу.
А ако некоме смета, већ сам много пута писао о субвенцијама за непушачке угоститељске објекте.
Али дозволите и нама да имамо нека своја места, а не само фашистичке забране.
Čula seljačina za "pasivno pušenje" pa sad to vrti u nedogled.Mada sta seljacina zna sta je kultura.