Zabrana pušenja

Спада у слободу, јер ја пушим а не други. А тај други ако нема ништа против да ја пушим, не видим шта има ти да бринеш његову бригу.

А ако некоме смета, већ сам много пута писао о субвенцијама за непушачке угоститељске објекте.

Али дозволите и нама да имамо нека своја места, а не само фашистичке забране.

Pa vidi, ako imaš konflikt u društvu, moraš da uradiš neku regulaciju. Ne možeš da pomiriš pušače i nepušače a da svi budu zadovoljni. Ili će nepušač da trpi i da se truje, ili ćeš ti kao pušač da dobiješ "fašističku zabranu". Po meni je bolje ovo drugo, jer kao što rekoh, ti si taj koji ugrožava druge, ne ugrožava tebe nepušač čistim vazduhom nego ti njega dimom.

Баланс су субвенције или пореске олакшице и друге привлилегије за непушачке кафиће.

Али дајте нека места и за нас (наравно, проблем је што ће цоол људи долазити баш на таква места, увек).
Ah, večito negodovanje i traženje izgovora! Zar mislite da je put ka ravnoteži u privilegijama za jedne na račun drugih?

Umesto da se ohrabre raznolikost i sloboda izbora, vi tražite da se favorizuje jedna strana na štetu druge. To nije put ka harmoniji, već put ka podjeli i konfliktu.

Neka se svako odluči za svoj put, neka svako ima svoje mesto pod suncem, ali ne na račun drugih! To je pravedno i uravnoteženo društvo koje težimo izgraditi.

kao što ti je već @Araon napisao, zašto bi država trošila pare iz budžeta na subvencionisanje nepušačkih lokala, da bi ti mogao u nekom drugom lokalu da pušiš?!
izuzetno sebično i egoistično razmišljanje... Ali tipično je to za pušače, samo gledate svoje potrebe, *ebe vam se za druge!

Ma ignorisaće oni sve gluposti koje govore, vidiš da nemaju drugi argument pa su se uhvatili za slobodu i vrte to pet stranica i šta god im kažeš ide SLOBODA. Znači njima je sebična potreba za tim jača nego bilo šta što ti možeš reći.

kao što ti je već @Araon napisao, zašto bi država trošila pare iz budžeta na subvencionisanje nepušačkih lokala, da bi ti mogao u nekom drugom lokalu da pušiš?!
izuzetno sebično i egoistično razmišljanje... Ali tipično je to za pušače, samo gledate svoje potrebe, *ebe vam se za druge!

То што се са њим слажеш ме озбиљно брине.

Али ок.

Хајде онда овако

Забрана пушења у угостеиељским објектима,

а посебно да се у министарству здравља или трговине региструју пушачке кафане и кафићи и клубови и да ти клубови плаћају додатне таксе за то што су дуванске тровачнице.

Може ли тако, или вам је баш стало да све забраните?

I ja krenem u grad ne znajući da je u tvom klubu dozvoljeno pušenje i ni kriv ni i dužan se nagutam duvanskog dima.
Па видиш да је дозвољено пушење па изађеш напоље.
Ти тако када одеш у Европу и уђеш у локал где се мушкарци 'ватају и плешу стискавац не изађеш напоље него останеш ту јел?

Ah, večito negodovanje i traženje izgovora! Zar mislite da je put ka ravnoteži u privilegijama za jedne na račun drugih?

Umesto da se ohrabre raznolikost i sloboda izbora, vi tražite da se favorizuje jedna strana na štetu druge. To nije put ka harmoniji, već put ka podjeli i konfliktu.

Neka se svako odluči za svoj put, neka svako ima svoje mesto pod suncem, ali ne na račun drugih! To je pravedno i uravnoteženo društvo koje težimo izgraditi.
Па, види, да једнакост се постиже позитивном дискриминацијом.

Нпр. држава позитивно дискриминише угрожене категорије становништва.

Нпр. децу, старе, инвалиде, болесне, мајке са децом, националне мањине итд..итд.. па сви они имају нека додатна права да би с еизједначили са осталима.

Тако треба позитивно дискриминисати и непушаче. Да им се субвенционишу кафићи и кафане где би уживали без дуванског дима.

Pa vidi, ako imaš konflikt u društvu, moraš da uradiš neku regulaciju. Ne možeš da pomiriš pušače i nepušače a da svi budu zadovoljni. Ili će nepušač da trpi i da se truje, ili ćeš ti kao pušač da dobiješ "fašističku zabranu". Po meni je bolje ovo drugo, jer kao što rekoh, ti si taj koji ugrožava druge, ne ugrožava tebe nepušač čistim vazduhom nego ti njega dimom.
E sad a lgbt i normalni smeju da se mesaju
Diskriminacija u najavi,pored svih nakaradnih stvari i agenda koje su sproveli smetaju im pusaci
Neka se nose u tri lepe,ako ja mogu da trpim sve to mogu i oni mene

Дакле, у ко зна колико постова сам понудио решење,

али ти као фашиста (ово што си ставио под наводнике) игноришеш мој предлог, тј. имао сам два предлога, и враћаш се на старо.

Дакле, дадох и предлог да држава субвенционише непушачке угоститељске објекте, а ти то игноришеш.

дАдох предлог да се уведе забрана, али да постоји могућност регистрације угостеитељског објекта као пушачког и да тај додатне порезе плаћа као пушачки,

али...не...тај део си изигнорисао и опет свео на избор где ћеш да ЗАБРАЊУЈЕШ другима.

Ту више ние питање здравља и сл. већ идеологије.

Ma ignorisaće oni sve gluposti koje govore, vidiš da nemaju drugi argument pa su se uhvatili za slobodu i vrte to pet stranica i šta god im kažeš ide SLOBODA. Znači njima je sebična potreba za tim jača nego bilo šta što ti možeš reći.
Не знам како не схватате шта је проблем. Дувански дим смета - да. трује људе - да, лоше утиче на здравље - да, изазива гомилу болести - да, али ви непушачи би сте забранили и један једини локал који се налази испод, рецимо, панчевачког моста на шљункари, до ког нема ни поштен пут и тај локал нека је једна рупетина али не ви хоћете и то да забраните. Кажете "шта ако ја пожелим тамо да уђем". Па баш вам се диг'о да ту уђете у један једини локал.

Па, види, да једнакост се постиже позитивном дискриминацијом.

Нпр. држава позитивно дискриминише угрожене категорије становништва.

Нпр. децу, старе, инвалиде, болесне, мајке са децом, националне мањине итд..итд.. па сви они имају нека додатна права да би с еизједначили са осталима.

Тако треба позитивно дискриминисати и непушаче. Да им се субвенционишу кафићи и кафане где би уживали без дуванског дима.
Ah, pa ti si pravi majstor za inovativna rešenja! Ali reci mi, da li bi onda pušači dobili subvencije za klubove sa specijalnim ventilacionim sistemima?

Zamisli, klubovi bi se takmičili: "Dobrodošli u naš klub, ovde vam ne gori samo pod, već i cigarete!". Možda bismo čak imali i "Olimpijadu u Disanju Dima"!

Mašta ti zaista nema granica.

Ma ignorisaće oni sve gluposti koje govore, vidiš da nemaju drugi argument pa su se uhvatili za slobodu i vrte to pet stranica
Kao što ste se vi okačili za argument da se od "pasivnog pušenja" dobija rak.
To je takva arhiglupost, da normalan čovek uopšte ne oseća potrebu da dokazuje suprotno.

i šta god im kažeš ide SLOBODA. Znači njima je sebična potreba za tim jača nego bilo šta što ti možeš reći.
I šta god vama da se kaže, ide "rak", "kancer" i ostale gluposti.
Kao što već neko reče, meni smeta to što smrdiš na znoj.
Nekom drugom smeta što ti smrde noge.
Trećem smeta tvoj zadah iz usta.
Pa opet ne tražim da ti se ograniči sloboda kretanja na tvoju vukojebinu.

U Japanu ljudi idu na sistematski jednom godišnje, da se utvrde njihove životne navike. Pušenje, alkoholizam, meri im se čak i obim struka, ako pređe dozvoljeni plafon - dobijaju kaznene penale kroz porez. Te zakone su uveli jer su sračunali da loše životne navike stvaraju najveći trošak zdravstvenom sistemu.

divna zemlja, zaista.

Не знам како не схватате шта је проблем. Дувански дим смета - да. трује људе - да, лоше утиче на здравље - да, изазива гомилу болести - да, али ви непушачи би сте забранили и један једини локал који се налази испод, рецимо, панчевачког моста на шљункари, до ког нема ни поштен пут и тај локал нека је једна рупетина али не ви хоћете и то да забраните. Кажете "шта ако ја пожелим тамо да уђем". Па баш вам се диг'о да ту уђете у један једини локал.

Možda mi se zaista dig'o da tu uđem jer šetam tu, npr.

Drugo, uzmeš lepo u svom stanu i napraviš skup za tebi slične i niko vam ništa ne brani.

Kao što ste se vi okačili za argument da se od "pasivnog pušenja" dobija rak.
To je takva arhiglupost, da normalan čovek uopšte ne oseća potrebu da dokazuje suprotno.

I šta god vama da se kaže, ide "rak", "kancer" i ostale gluposti.
Kao što već neko reče, meni smeta to što smrdiš na znoj.
Nekom drugom smeta što ti smrde noge.
Trećem smeta tvoj zadah iz usta.
Pa opet ne tražim da ti se ograniči sloboda kretanja na tvoju vukojebinu.

Ne, nama smeta dim i truje nas, pasivno pušenje nije mit, ne znam da li ste znali.

Takođe, ako nekom čoveku smrdne noge, ima zadah iz usta ili smrdi na znoj, to je nešto što je njemu priroda dala i on može da poradi na tome, ali to je nešto što je deo njega.

Kad vama cigaretina bude deo šake po rođenju, tada ni vas niko neće ništa pitati. Do tada, napolje.

Samo je u pitanju zdravlje. Da se ja pitam ja bih zabranio i promet cigareta i duvana. Mere alfatoksin u mleku na decimale a otrov u slobdnoj prodaji? Pa gde to ima smisla?
Ja bi zabranio pederaj,kucice po stanovima ljubakanja istopolnih na javnim mestima,uvodjenje zivotinaj u javne objekte i jos mnogo toga
Sto su oni bolji od mene

Дакле, дадох и предлог да држава субвенционише непушачке угоститељске објекте, а ти то игноришеш.

Nije dobar predlog, besmisleno je subvencionisati aktivnost koja je loša po zdravlje. Treba subvencionisati zdrav život a ne obrnuto.

дАдох предлог да се уведе забрана, али да постоји могућност регистрације угостеитељског објекта као пушачког и да тај додатне порезе плаћа као пушачки,

Ne valja ni ovo, jer će onda svi registrovati objekte kao pušačke i ništa se nije rešilo. Mora "fašistička zabrana". Jbg ;)

1000009248.jpg

Živela zelena agenda, živela Greta Thunberg

Back